Jump to content

Hamas' ın Son Olaylar Açıklaması


Recommended Posts

Günlerdir  basında  İsrailin günahsız ve masum sivilleri katlettiğini okuyoruz . 
Meğerse  işin aslı böyle değilmiş.
MEMRİ web sitesi Hamas Lideri Sinwar Yahya'nın bir videosunu yayınladı ve ingilizce alt yazı ile de  yalın gerçeği ortaya koydu Yahya'nın ağzından.
HAMAS LEADER IN GAZA YAHYA SINWAR: 
OUR PEOPLE TOOK OFF THEIR MILITARY UNIFORMS AND JOINED THE MARCHES; WE DECIDED TO TURN THE BODIES OF OUR WOMEN AND CHILDREN INTO A DAM BLOCKING ARAB COLLAPSE

ADAMLARIMIZ  ASKERİ UNİFORMALARINI ÇIKARTIP VE YÜRÜYÜŞLERE KATILDILAR. KADINLARIMIZIN VE ÇOCUKLARIMIZIN  BEDENLERİNİ  KALKAN OLARAK KULLANMAYA KARAR VERDİK..DİYOR...
https://www.memri.org/tv/hamas-leader-yahya-sinwar-our-people-took-off-their-uniforms-and-joined-the-marces
Videosu da burada... halen sivilleri öldürdünüz diyen varsa  Yahya Sinwar'a müracaat edebilir.
Kadın ve çocukları kalkan eden bu zihniyeti ve de bunu siyasi malzeme yapanlara selam olsun.. Eh Selam vermek ayıp değil ya....
Bütün Müslüman dostlara hayırlı ve sakin huzurlu bir Ramazan ayı dilerim.
Rafael Sadi

https://www.memri.org/tv/hamas-leader-yahya-sinwar-our-people-took-off-their-uniforms-and-joined-the-marces

 

Kaynak: Rafael Sadi

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 85
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Filistinliler provoke etmişlerdir, lăkin İsrail orantısız güç kullanmıştır.

Bu kör horoz dövüşü, daha epeyi sürecek gibi.

Maalesef olan yine sivillere olmuştur ve dünya umursamaz bir şekilde sadece seyrediyor.

Halbuki güvenlik konseyinin 5 daimi üyesi istese, anında biter bu dram.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Geçilin köşeye,

Azılı bir Arap düşmanıyım.

Araplar dünyanın başındaki en büyük beladır ve azalarak yok olmaları insanlığın, medeniyetin ve dünyanın son derece yararınadır.  

İnanmıyorsanız gidin Arap ülkelerini dolaşın,dünyanın en ahlaksız,sinsi,pis insanlarını ve özellikle kadın,çocukların dramını göreceksiniz.İnsanlığınızdan utanacaksınız.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Biz nasıl Kıbrısı aldıksa ve sınırımızı çizip silahlı yada silahsız kimseyi geçirmiyorsak İsrailde aynısını yapıyor.KKTC yide hiçbir Devlet tanımıyor ve Türkiye işgalci kabul ediliyor.Ama Kıbrıs Rumu akıllı bir kişi hariç sınırı izinsiz geçmeye kalkmadı ;O kişide vuruldu! O sekiz aylık yavruyu İsrail değil anası babası ve toplumu öldürdü!Yanlış anlaşılmasın İsraile destek verelim demiyorum ama karışıp Siyasal İslama alet olmayalım derim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎20‎.‎05‎.‎2018 at 13:22, Antonius yazdı:

 İsraile destek verelim demiyorum 

 

Sen deme ama ben destek veriyorum. Çünkü İsrail yüzde yüz haklı. Sınırlarını ihlal ettirmeyeceğini her devlet kararlılıkla gösterir. Kimse sınırlarım elek delebilirsiniz demez. 

 

İsrail ve ABD ile son yıllarda ülkenin çıkarları ters düştü yalnız, böyle bir durum var. Fakat bu da ülkenin suçu. ABD ile oturulup anlaşma sağlanabilir, çıkarların çatışmaması için önlemler alınabilirdi. Bunda sadece iktidarın suçu yok. Aslında iktidarı zaten ABD başka destek bulamadığı için getirdi. Nerden destek bulacaktı, tabii ki ordudan. 

 

Orduda Perinçek eğilimli bazı subay kadroları oluştu. Bunlar NATO'dan çıkalım Şanghay'a gidelim görüşleri öne sürmeye başladılar. O zaman da CIA düğmeye bastı. Orduyu yıpratma sürecini başlattı. 

 

Yoksa akıllı mantıklı birileri bu ABD lilerle oturur, konuşurdu. BOP sürecinin Türkiye'yi kapsamasına gerek yok, Arap ve İran için istediğiniz gibi uygulayın, biz de size destek oluruz, İsrail ile ortak hareket ederiz, Kürt devleti kuracaksanız da kurun, ama bizden toprak istemeyin, vermeyiz. Size İskenderun limanı lazımsa hemen bir anlaşma imzalar, limandan faydalanmanızı sağlarız. Bunlar söylenirdi. 

 

Bunları söyleyecek hiç aklı başında kimse anlaşılan ki yoktu. O yüzden TSK aleyhinde komplolara start verdi CIA. Ya da bilemiyorum, bunları söyleyen olduysa da ABD güvenemedi. Bu sözlerin tutulacağını hiç zannetmedi, işi garantiye aldı.

 

Şimdiii, öyle ya da böyle ayran içtik ayrı düştüüüük... Bakalım bundan sonra ne olacak. Ben ABD olsam ben de Türkiye'ye güvenmezdim yalnız. Türkiye'ye güvenip diğer Arap ülkeleri ve İran'ı formatla, sonra Türkiye yan çizsin. ABD hiç bunu göze alır mı! Orduda da Perinçekçi Şanghaycı subaylar varken! Güvenmedi. TSK yı hırpalama sürecine start verdi.

 

Olay bu. Sonrası nasıl gelişecek beklemekten başka yapılacak bir şey yok. Bu aşamadan sonra seçimlerin sonucu olacakları değiştirmez. CHP ye zaten her olasılığa karşı format çoktan atıldı. Diyelim halkın aklı başına geldi nereye gidiyoruz biz hani komşularla sıfır sorundu dedi! Halkta bu soruyu soracak zekanın izini bile görmüyorum ya, hadi varsayalım uyandı. Bu olasılığa karşı CHP de ulusalcılardan zaten arındırıldı.

 

Hani meşhur deyiştir, ABD nin daima bir B planı vardır. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Daha ötesi konular var. CIA ülkede bir Şanghaycı oluşum kurgulayabilir ve bakalım kimler bu eğilimde diye yoklama çekebilir. Şanghaycılığı savunan bir parti de kurdurabilir. Bakalım oltaya kimler gelecek, kimler NATO'dan çıkmak istiyor, bu isteyenler arasında etkili olabilecek kimler var?

 

Bu ABD yani şimdi Şanghaycı eğilimlere karşı jandarma olarak Afganistan'da duruyor. Başka orada ne var da duracak yoksa? Bunu yapan ABD hiç başka ülkelerdeki Şanghaycı eğilimleri de yoklamaz ve planlar yapmaz mı?

 

Yani olaylar çok boyutlu, çok yönlü ve karmaşık. ABD de çok iyi plan yapıyor ve uyguluyor yani şimdi, hakkını yememek lazım. Vietnam filan deniliyor ama ABD Sovyetler'i çökertti yani, daha ne olsun?

 

Ha, Çin geliyor evet. Ama ABD de önlemlerini işte böyle alıyor. Bakalım gelecek nasıl bir dünya getirecek. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tezkere mecIisten geçmeyince ABD nin güveni kaImadı.RTE de o hususta partiyi serbest bıraktı.Halbuki mesela İlker paşa Tezkerenin meclisten geçmesinden yanaydı.Ama onu neden tutukladılar?Birde Orduda bu kadar çok Fetocu olması garip.Hatırlarsanız GATA da Abdullah GÜL C.B sıfatıya konuşurken Generaller ve askeri tıp öğrencileri ayağa dahi kalkmamışlardı. Pekiyi o kadar kısa süre içinde nasıl Fetocu olundu?Ordudaki subaylar mecburen Perinçek düşüncelerini benimsedi çünkü daha o Bir Mart tezkeresinden çok önceleri orada bulunan ABD güçleri PKK yı destekliyorlardı.Eşref Bitlis paşa belkide o yüzden öldürüldü.Yoksa Natonun modern silahlarına alışmış Türk Subayı Rus ve Çinin silahlarını kullanıp kafasınada o kocaman Rus kasketini takmak istemez:)Bakın şimdi Perinçeği terk ediyorlar.İsmail Hakkı Pekin ,Soner Polat eh yakındır Beyazıt Karataşda terkederse şaşmam.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben ABD olsam ben de Türkleri de Araplar kadar güvenilmez bulurum. En iyisi Arabı Farsı Türkü bu Müslimleri toptan formatlamak diye düşünürüm. Geriye, Irak savaşına gidelim. Meclis o zaman Erbakan'ın ağzına bakmadı mı, baktı. TSK da el ovuşturmadı mı ABD ye çaktık diye, evet. NATO karşıtı Şanghaycı askerler çoğalmadı mı, çoğaldı. Koskoca ülkenin dış politikası, Erbakan'ın ağzına kaldı!

 

Yani şimdi ABD gözüyle bakarsak olaya, olay açık. Türkiye çizgiden çıkıyor. Hiç bir zaman da AB ülkesi yapılamayacak büyük karışık yapılı bir ülke. Bunu bölmek en iyisi diye düşünür. ABD gözlüğü ile olaya bakınca böyle görünüyor. 

 

Büyük Doğu, ışık doğudan gelir, medeniyet doğudan geldi, bu laflar aldı yürüdü. ABD bunu seyretmez. Yani ben kızıyordum bir şu BOP'un Türkiye'yi kapsamaması konusunda anlaşma sağlanamadı mı diye ama sağlanamadı işte! 

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 saat önce, Antonius yazdı:

Bir Mart tezkeresinden çok önceleri orada bulunan ABD güçleri PKK yı destekliyorlardı.

 

Doğru, ABD Kürt devletini uzun zamandır planlıyor. Fakat benim söylediğim, Türkiye'nin bu planın kendi topraklarını kapsamaması konusunda ABD ile anlaşmaya varamayışı. TSK stratejistleri bizden toprak almasa bile bir Kürt devletine asla sıcak bakmadılar. Eninde sonunda bizden toprak talebi olur bu devletin diye düşündüler. 

 

Bu Kürt devleti ile anlaşma yaparak İskenderun limanının petrol çıkışı için kullanımına hiç bir zorluk çıkartılmaması garantisi ise bu durumda gündeme bile gelememiştir tahminim. TSK "Kürtlere kesinlikle devlet mevlet yok, unutun siz onu" demiş olmalı. 

 

Yani bir şekilde anlaşma sağlanamadı diye düşünüyorum. ABD nin anlaşma sağlanmış olsa bile bu Türklere ne kadar güvenilir diye düşünmüş olması da cabası...

 

TSK stratejistlerinin haklı çıkması, Türkiye'nin çelik bir gülle gibi durup ne İskenderun'u ne bir çakıl taşını bile vermemesi olasılığı var mı... Bilemiyorum. Çok zor ama bu olasılık yok diyemem. Gönlüm tabii ki Atatürk'ün bize mirası bu Misakı Milliyi savunmaktan yana. Atatürk'ün mirasını asla kimselere vermeye gönlüm razı değil. Ama halkın Atatürk'e sahip çıkması gerekiyor. Hatay bize Atatürk'ün son hediyesi...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ekleyeceğim şu kaldı: Bütün bu süreçlerin hızlanması, Basra petrolünün pik değerini kaybetmesine bağlı. Basra petrolü ucuza bol miktarda çıkmaya devam ettiği sürece bu süreçler hızlanmaz. Olası planlanan Kürt petrolü İskenderun limanına çıkarılmak ve doğrudan Akdeniz'den AB ve ABD ye taşınmak istenecektir. Artık Süveyş kanalı kullanılmayacaktır. Arap yarımadasının etrafı dolaşılmayacaktır.

 

Yani seneye filan hani nooldu senin öngörüler demok filan demeyin. Bana değil Basra'ya bakın. Ne zaman Basra'da petrolün tadı kaçar, o zaman bu öngörüler gündeme gelir. ABD nin yaptığı bu durum ortaya çıkmadan önlemlerini almak.

 

Olası Kürt petrolü Kerkük ile sınırlı değil. Asıl rezerv İran'ın elinde Güney Hazar'da. İran'da da Kürt nüfus var. Şaka maka değil, bu ABD nin planladığı Kürt devletinin Hazar kıyılarından Akdeniz kıyılarına uzanması gerekiyor. Kürtler böyle bir işi başarabilir mi diye kuşkuyla karşılandığından eminim. Bana da beceremezler gibi geliyor. 

 

Bilemiyorum. Kahin değilim. Think-tank süreçlerini yazıyorum ben. Kendi planlarım değil bunlar. Bunların planlandığını öne sürüyorum. Hayal görüyorsun da diyebilirsiniz elbet. Bilmem. Ben düşündüğümde bunları çıkarıyorum olanlardan, gelişmelerden.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Haritaya bakıyorum da... Hazar kıyılarından Kuzey Irak, Suriye koridoru ve Hatay... Uzun mesafe... Gerçekten olabilir mi diye insan tereddüt ediyor. Kürtler bu işi başaracak! Bilemiyorum. Olanaksız görmüyorum ama... Biraz zor olduğu ortada. Bilemiyorum. Kahin de olmadığım için olur olmaz ne olur ne olmaz bilemiyorum. Kuzey Irak zaten bu oluşumun kalbi, oraya ABD çok yatırım yaptı ve yapmaya devam ediyor. İşin ironisi, Kuzey Irak'a en büyük destek de Türkiye'den gitti!

 

ABD bu işi Kuzey Irak'tan kotaracak. Proje Irak işgali ile start aldı. Yoksa ABD Bağdat'a bayrağı dikmeden de Saddam'ı devirirdi. Ama orası merkez üssü olduğu için oraya bayrağı dikmesi gerekiyordu. O dikilen bayrağı BOP'un start alması olarak göreceksiniz. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evini senden alan, vergini senden alan, seni fakirliğe ve yokluğa muhtaç eden, senin de hakkın olan arazi üzerinde hakkını hiçe sayıp o araziyi ilhak eden bir güce karşı taş ve sopayla değil silahla mücadele gerekir ama Filistin'in buna gücü yetmez.

 

O direnişte askermiş, kadınmış, sivilmiş... hiç önemi yok. Ne kullanıldı? Taş. Karşı taraf ne kullandı? Kurşun.

 

Olay niye çıktı? Trump adlı bir manyağın prim sevdasından? Kim haklı? Filistin halkı. Kim mazlum? Filistin halkı. Kim zalim? İsrail devleti.

 

Irk düşmanlığı besleyenler, Arap düşmanlığı besleyenler, kansız ideolojilerin peşine düşmüş olanlar olan-biteni sevebilirler, alkışlayabilir. Soysuzluk, şerefsizlikte böyle bir şey zaten.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 dakika önce, Tengiz yazdı:

Evini senden alan, vergini senden alan, seni fakirliğe ve yokluğa muhtaç eden, senin de hakkın olan arazi üzerinde hakkını hiçe sayıp o araziyi ilhak eden bir güce karşı taş ve sopayla değil silahla mücadele gerekir ama Filistin'in buna gücü yetmez.

 

O direnişte askermiş, kadınmış, sivilmiş... hiç önemi yok. Ne kullanıldı? Taş. Karşı taraf ne kullandı? Kurşun.

 

Olay niye çıktı? Trump adlı bir manyağın prim sevdasından? Kim haklı? Filistin halkı. Kim mazlum? Filistin halkı. Kim zalim? İsrail devleti.

 

Irk düşmanlığı besleyenler, Arap düşmanlığı besleyenler, kansız ideolojilerin peşine düşmüş olanlar olan-biteni sevebilirler, alkışlayabilir. Soysuzluk, şerefsizlikte böyle bir şey zaten.

 

Kim haklı.  İsrail .Adamların sınırına girersen masumum diyemezsin yok öyle bir şey.

tarihinde Desert Wind tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Her devlet sınırlarına sahip çıkmakta ve korumakta sonuna kadar, yüzde yüz haklıdır. İsrail'inki ekstra, göz kamaştırıcı bir başarı. Soykırıma uğrayarak kovulduğu topraklara geri dönüp devletini yeniden kurmayı daha dünyada başka beceren çıkmadı. Varsa söyleyin de bilelim. Ben bilmiyorum başka.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki İsrail devletinin varlığı meşru mudur orada ? Avrupa’dan kalkıp Filistin’e gidip “Bu toprak 2000 yıl önce benimdi, dolayısıyla, sen buradan git, ben oturacağım” demek, bunu meşrû diye kabul etmek şu anlama gelir; örneğin, bugün Türkler kalkıp Orta Asya’ya gidip orada yaşayan insanlara “Burası 2000 yıl önce bizimdi, sizi kovuyoruz” deyip kendilerinin oturması, bize bu ne kadar gayrimeşrû geliyorsa ve bütün dünya kamuoyu böyle bir şey olduğu takdirde nasıl ayağa kalkacaksa İsrail durumunda da böyle olması gerekmez miydi ?

 

En ünlü muhalif aydınlardan Noam Chomsky'nin bu konularda yazdığı şu kitabı öneriyorum:

 

https://www.sozcukitabevi.com/Kitap/noam-chomsky-filistin-uzerine-konusmalar

 

 

2 saat önce, Antonius yazdı:

Biz ne yargıçız nede Fiistinin avukatıyız.İşimize bakalım.Hoş işlerede bakılıyorda Bir kısım Yobaz bebenin gazı alınıyor:)

 

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; 
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. 

 

-Mehmet Akif Ersoy

 

Mitolojik hikayelerdeki ateşe su taşıyan karınca gibi mücadele etmeli dünyadaki zulümlere ve cehalete karşı...

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Kör Saatçi yazdı:

Peki İsrail devletinin varlığı meşru mudur orada ? Avrupa’dan kalkıp Filistin’e gidip “Bu toprak 2000 yıl önce benimdi, dolayısıyla, sen buradan git, ben oturacağım” demek, bunu meşrû diye kabul etmek şu anlama gelir; örneğin, bugün Türkler kalkıp Orta Asya’ya gidip orada yaşayan insanlara “Burası 2000 yıl önce bizimdi, sizi kovuyoruz” deyip kendilerinin oturması, bize bu ne kadar gayrimeşrû geliyorsa ve bütün dünya kamuoyu böyle bir şey olduğu takdirde nasıl ayağa kalkacaksa İsrail durumunda da böyle olması gerekmez miydi ?

 

En ünlü muhalif aydınlardan Noam Chomsky'nin bu konularda yazdığı şu kitabı öneriyorum:

 

https://www.sozcukitabevi.com/Kitap/noam-chomsky-filistin-uzerine-konusmalar

 

 

 

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; 
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. 

 

-Mehmet Akif Ersoy

 

Mitolojik hikayelerdeki ateşe su taşıyan karınca gibi mücadele etmeli dünyadaki zulümlere ve cehalete karşı...

 

 

Orası tarihsel olarak israil'indi Tevrat zamanında beri savaş olarak da aldılar zaten hatta Araplar zamanında ortak yönetimi de geri çevirip tamamen almak ve İsrail'in tamamen yok olmasını istediği için savaştılar İsrail kazandı.

 

Alparslan Türkeş bu durumu çok iyi biliyordu müthiş açıklamış örneğin. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Kör Saatçi yazdı:

Peki İsrail devletinin varlığı meşru mudur orada ? Avrupa’dan kalkıp Filistin’e gidip “Bu toprak 2000 yıl önce benimdi, dolayısıyla, sen buradan git, ben oturacağım” demek, bunu meşrû diye kabul etmek şu anlama gelir; örneğin, bugün Türkler kalkıp Orta Asya’ya gidip orada yaşayan insanlara “Burası 2000 yıl önce bizimdi, sizi kovuyoruz” deyip kendilerinin oturması, bize bu ne kadar gayrimeşrû geliyorsa ve bütün dünya kamuoyu böyle bir şey olduğu takdirde nasıl ayağa kalkacaksa İsrail durumunda da böyle olması gerekmez miydi ?

Şimdi biraz bilgi ve onun azıcık yorumu:O ağlama duvarını ortaya atan Yavuz Sultan Selimdir.O duvar Mescüdül aksaya falan ait değildir.Uydurma bir duvardır.Nedeni ne olabiIir? YahudiIerin geri dönüp oraya yerIeşmeIeri! Çünkü OsmanIı araba güvenmedi vee taa O devirIerden itibaren YahudiIer  FiIistine geIip orada  araplardan toprakIar satın alıp Kolhozlar ,Solhozlar kurdular .Hatta Abdulhmitle dahi Teodor Herze görüşmütür.Bu göçIer Osmanlıdan sonrada devam etti.2.Cihan savaşından sonrada

O satın aIınan toprakIarda İsrail DevIeti kuruIdu!Arap İsraiI savaşını kendiIerine çok güvenen ArapIar çıkardı.Sonuçta ortada

2 saat önce, Kör Saatçi yazdı:

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; 
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. 

 

-Mehmet Akif Ersoy

AIınan toprak o DevIetindir.Haksız sınır ihIaIi yapamazsınız.Güney kıbrısIı siIahsız bir Rum bunu yaptığında vurmuştuk adamı!

tarihinde Antonius tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
9 hours ago, Desert Wind said:

Kim haklı.  İsrail .Adamların sınırına girersen masumum diyemezsin yok öyle bir şey.

 

Haberin yok galiba.

 

Kudüs'ü Trump, damadıyla birlikte İsrail'in başkenti ilan etti.

BM'de görüşülen hususa destek verilmedi.

Trump tek taraflı olmak üzere Küdüs'te konsolosluk açtı.

Filistinlilerin de hakkının olduğu Kudüs topraklarında bu haklar hiç sayıldı.

Filistinliler de insan olarak kendilerinin olanı istiyorlar.

 

Ne sınırından bahsediyorsun sen? Bak bakalım İsrail sınırları nedir, nasıl oluşmuştur, ne zaman genişlemiştir?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...