Jump to content

Hamas' ın Son Olaylar Açıklaması


Recommended Posts

11 dakika önce, Tutunamayan yazdı:

Bundan 3-4 yıl hatta belkide 1-2 yıl sonra savaş

 

Bu, Basra petrolünün pik düzeyini kaybetmesine bağlı. Kesin tarih verilemez. ABD öngörülü olduğu için şimdiden hazırlık yapıyor. Fakat kesin olan, Türkiye ve İran da zarar görmeden BOP amacını gerçekleştirmiş olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 85
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

1 dakika önce, democrossian yazdı:

 

Bu, Basra petrolünün pik düzeyini kaybetmesine bağlı. Kesin tarih verilemez. ABD öngörülü olduğu için şimdiden hazırlık yapıyor. Fakat kesin olan, Türkiye ve İran da zarar görmeden BOP amacını gerçekleştirmiş olmaz.

Sizce bu projenin önüne geçmemizin bir yolu var mı? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 26.05.2018 at 18:18, democrossian yazdı:

Yorumlamak istedikten sonra çok yorum yaparsın. Herkesin yorumu da farklı olur. Böyle iddialar geçersizdir. Bu yorumların tamamen sallamasyon olduğu açıkça belli. Kuranı da bilge kişiler yazmamıştır.

Metin yazarı gerçek fikrini açıklamadığına göre doğrudur.Ama sallamasyondan ziyade tahminde kalır yanılma payım olabilir.Keza taşlanmaktan kasıt tenkit yani düşünce taşlanması kuvvetle muhtemel.Pekiyi o zaman neden Pulsuz balık yemek yasaklanıyor olabilir?Hiristiyanlar o hükme uymamakla beraber  hükme karşıda çıkmıyorlar? Buna nasıl bir yorum getirebilirsiniz?Kuranı yazanlar hakkkında bilgimiz olmamakla beraber İslamdan önceki Bazı Arap şairlerinden alıntılarda var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 26.05.2018 at 18:20, Tutunamayan yazdı:

Tabii arapların orada varlığıda meşru değil çünkü yahudileri soykırımla kovdular dediğin gibi. Ama bu iş böyle işte. Güçlü olan meşru kabul edilir. Bugün biz güçlü olmasaydık Anadoluda bulunmamız meşru kabul edilmezdi Anadoluya yunan denirdi. Yani İsrail orada kalacak güce sahip olduğu sürece meşru , olmadığı zaman gayrimeşru. Bu kadar basit.

Katılıyorum.Güçde doğru olanı yapmakla kazanılır.Doğruyu bulmakta Bilgelik ,Çalışma ve sabırla elde edilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, Antonius yazdı:

neden Pulsuz balık yemek yasaklanıyor olabilir?

 

Öyle her zırvaya kafa yoracak olursak işi buluruz. Bu işin sonu olmaz. Bu pulsuz balık konusu nerde geçiyor bilmiyorum, hiç merak etmiyorum ve öğrenmek de istemiyorum. Bana Kuran'ı incelemek yeter. Gidip bir de diğerlerini incelememe gerek yok. 

 

Yorumladın ama direk anlamdan nasıl kurtulacaksın? Asıl olan direk anlamdır. Yorumlar bin çeşit olabilir, kimseyi değil yorum sahibini bağlar ancak. Ama direk söylenen, söylenmiştir her nasıl söylendiyse. İfadenin direk anlamı birincildir. Diğer binbir çeşit yorum sahibinden başka kimseyi ilgilendirmez. 

 

Direk anlam pulsuz balık yememek ise, deniz balıklarının hepsi pulsuz. Tatlı su balıkları pulludur. Nedeni vücutlarındaki tuzu korumak. Yoksa hiç tuz tutamazlar. Pulsuz balık yemeyin de pulsuz balık yeyin demek saçmalığın daniskası. Mecaz bile olsa gerçekle uyumlu olması şarttır. Gerçekle uyumsuz mecaz yapılamaz. Geçerli olmaz. Elini ateşe sokma derken kendini tehlikeye atmamayı kastediyorsan ateşe gerçekten de elini sokmak zararlı olduğu içindir. Elini suya değdirme denilirse allalla suya niye değdirmeyeceğim asıl elimi yıkamam lazım deyip altında başka anlam aranmaz. Elini suya değdirme demek elini yıkama demektir. Elini yıkamaktan niye men ediyor ben ne bileyim, saçmalık işte!

 

Böyle saçma sapan öne sürümlerle cahil çöl yağmacılarının zırvalamalarını bir şeymiş gibi zannettirmeye kalkışıyorsun. Ha yani birisi saçma sapan bir laf zırvaladı, bunun altında ne anlam var diye kafa patlat! Bu deliliktir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yahudi inancında et ile sütü aynı yemeğe koymak haramdır. Bunun merhamet hissini giderdiğine inanırlar. 

 

Şimdi bunun anlamı, et  ile sütün aynı yemeğe konmayacağıdır. Bunda başka anlam aramak sadece yorum olur. Yorumlama denemez, ama yorumunu kendine sakla beni ilgilendirmiyor denilir. Sen Yahudi olsan eti sütü pekala karıştırırım ama duygularımı işime karıştırmam böylece bu yasağı uygularım diyemezsin. 

 

O zaman duygularınızı işinize karıştırmayın diyecek. Eti sütü karıştırmayın demek eti sütü karıştırmayın demektir. Bunun yanı sıra da duygularını işine karıştırmazsan, sana kimse bir şey demez. Ama eti sütü karıştırıp duygularını işe karıştırmadığın zaman söyleneni yapmamış kafana göre davranmış olursun. Bu kadar net!

 

Eti sütü karıştırmaktan vazgeçmek istemiyorsan Yahudi olmayacaksın! Bu da bu kadar net! Öyle ne şiş yansın ne kebap, tırnaksız kedi olsun ile olmaz. Kedi tırnakları ile kedidir. Tırnakları olmazsa başka bir şey olur. Seninki de ılık su müslimliği.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎26‎.‎05‎.‎2018 at 19:19, democrossian yazdı:

İsrail'in ise Ortadoğunun en büyük devleti olma hayali ister istemez vardır.

 

Son bomba haber: İsrail Türkiye'ye F 35 teslimatını engellemek için ABD de kulis yapıyormuş. Nedeni, Ortadoğuda F 35 sahibi tek ülke olmayı amaçlaması.

 

Türkiye finans ortağı olduğu halde uçakları alamadı ve Kongre de vermeme kararı aldı. İsrail ise aldı ve kullanıyor bile! 

 

Yani şimdi ben ne yapayım? Öngörülerim doğrultusunda haberler bir bir çıktığı sürece öngörülerim yanlışmış nasıl diyeyim? BOP'un ayak sesleri duyuluyorken nasıl duymayayım? Türkler hep pohpohlanmak ister ve aslansınız size bir şey olmaz, dünya yıkılsa siz kalırsınız sizin bileğinizi kim bükecek en büyük sizsiniz denmesine bayılırlar. Bunlara sürekli yağ çekecek gaz vereceksin. Bunlar böyle bir halk. Bunlara pompala gazı, nereye istiyorsan sür. Bunlara göre Yugoslavya parçalanır, normal, yugolar... Sovyetler parçalanır yıkılır, normal... Türkiye'ye bişeycik olmaz. Allah korur!!! Türkiye okunmuş, şerbetli!

 

Ama işte kazın ayağı öyle değil. İşin kötüsü, yarın Atatürk'ün Misakı Milli emanetini korumak için yine mecbur bunlara allah yallah diye gaz vermekten başka çare yok. Yoksa Atatürk'ün emanetini koruyamayız! Ben yarın Atatürk'ün emaneti Misakı Milliyi korumak için bunlara "ölenler şehit kalanlar gazi ya allah bismillah hücum" derim yani başka çare yok bunlara çünkü! Bunlara gazı basacaksın. Bunlar böyle çalışıyor!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi ben size bu Türk halkının genetik kodunu çözümleyeyim:

 

Bu halka, şurada şu köşenin başında allah yok dedin mi. Sonra gittin öbür köşede bu sefer allah var dedin mi. Peki. 

 

Şimdi bunlar ne düşünür? Senin ikiyüzlü bir sahtekar olduğunu mu düşünürler? Hayır. Sen önce yok demiş olsan bile sonra, iki dakika sonra olsun zararı yok, allah var dedin ya! Mest olurlar! Böyle zevkten kendilerinden geçerler. 

 

Asla "iki dakkada insanın fikri zikri değişir mi" demezler! Sen en son olarak allah var dedin ya, tamam! 

 

Bunlar var ya, insanın ahlakını da bozar. Bunların içinde yaşaya yaşaya insan ikiyüzlü olur. Bunlara mertlik, dürüstlük, doğruculuk, asla yaramaz. Doğruyu söylemeyi sürdürdüğün zaman sürekli dokuzuncu köyden de onuncu köyden de kovulursun. 

 

Bunların harcı, gaz. Gazı kompresörle basacaksın bunlara. Sadece gaz değil hava da basacaksın. Hava basmaya da bayılır bunlar. Gaz hava karışık bas gitsin. Mest olurlar, böyle orgazm olurlar adeta! Bu modeller böyle! Made Turkey!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Oldu olacak basılacak havanın "mahiyetini de izah" edeyim bari!

 

Gaz belli, aslansın, allahın en sevdiği milletsin, kim tutar seni filan... Ama hava konusunu biraz açmak lazım.

 

Bunlara basılacak havanın en etkilisi şudur: "Allahtan başkaaaa.... Kimmmseyeeeee! Hesap vermeeeeem! Bir allah kuruşum daaaa yoktuuuur!" Allah kuruşu da neyse artık! Tabii allah kuruşu elbette yok, ama Dolar Euro gani demez bu halk!

 

Alkış kıyamet! Bot yedin sanki bu lafı ettin de. Bu laf sizi kanırta kanırta kerizliyorum, siz ise bana bir halt edemezsiniz, etmezsiniz demenin daniskası! Ama alkış kıyamet gırla gider.

 

Başka örnek vermeye gerek yok. Başlıca bu havayı basacaksınız bu halka. Gerisi teferruat. Bunlara makarna yedir, sen sofrana yüzelli çeşit tabak koydur, fotoğrafını da çektir, basına ver, bunlar bize makarna buna sadece kuş sütü eksik demezler. Bas havanı gitsin. Karına ahtapot yüzük Versace çanta elmaslı ayakkabı al, göstere göstere hem de. Efendimiz velinimetimize yakışır derler. Yarappi şükür padişahımız efendimiz makarnamızı veriyor derler.

 

BU halkın genetik kodunu çözmek zordur. Ben çözüverdim, bu iyiliğimi de unutmayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 saat önce, democrossian yazdı:

Böyle saçma sapan öne sürümlerle cahil çöl yağmacılarının zırvalamalarını bir şeymiş gibi zannettirmeye kalkışıyorsun. Ha yani birisi saçma sapan bir laf zırvaladı, bunun altında ne anlam var diye kafa patlat! Bu deliliktir.

Tanahı senin çöI yağmacıları dediğin kişiler yazmadıki? Kaldıki sende söylüyorsun Hiristiyanlık Eski ahidin bir çok hükmünü uygulamadan kaIdırdı ama Eski ahidi geçerli kabul etti! Bu ne demektir? Yazılan doğru ama uymuyorum! Yazılanın neresi  doğru? Mesela Zina yapanı taşlamak doğru ama TaşIamam! Pulsuz ve yüzgeçsiz balık yenmez pistir! Ama yerim!:))Midye yüzgeçsiz ve pulsuzdur pistir yenmez! Ama ben yerim!Ha Hiristiyan ne diyor bu çelişkiye Rab Tanrı öyle takdir etmiş!O Teist oIduğu için geçerIi ama ben Teist değilim ve mantıki yorumumu yaparım ama isabetli ama isabetsiz!Pekiyi o zaman bir teisti bu hususta Analitik düşünceye nasıl sevkedeceksin?Mesela bir yahudiye Lüfer balığını ,Midye dolmayı ona kitabını yalanlamadan nasıl yedireceksin?Kitabı yalanIamak işin çok kolayı ama o zaman ona savaş açmış oIursun ve seni artık hiç dinIemez.Senin dediğine  seninde beIirttiğin gibi şu açıdan katılırım"bunun altında ne anlam var diye kafa patlat! Bu deliliktir" Kafa patlatma şunu de "Bu kural mantıksızdır! O zaman bunun anlatmak istediği şey başkadır.Gel Şu Midye dolmayı ve Lüferi yiyelim ve bu insanIarıda ilişki kurdular zinadır diye taşlayarak öldürmeyelim."Böyle yaparsak şayet çevremizi barışçıl olarak sekülerizme çekmiş oluruz.Yoksa insanların inancını bir anda yok edemeyiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, democrossian yazdı:

BU halkın genetik kodunu çözmek zordur. Ben çözüverdim, bu iyiliğimi de unutmayın.

Anlattığın halk modeli sadece bu halkı değil , bütün Orta doğuyu kapsıyor aslında. Biatçı , sorgulamayan , kaderci , cahil . Al sana sömürülmek için yalvaran bir Orta doğu halkı! Biz Asyalıydık kafamızın asyalı gibi çalışması gerekirdi ama sosyolojik yapımız değişti Orta doğu kafası hakim oldu.

 

Çalışma , dogmalara sıkış , ağır gelenekçi ol , sorgulama , kaderci ol , ne olursa olsun şeyhine padişahına sadık kal , bir lokma yemeğe şükür et , seni pohpohlayan herkese inan kibirinde boğul .

 

İşte bu kafa bizi bitiriyor. Böyle ülkeleri sömürmek o kadar kolay ki , başta bir iki şeyh şıh var onları kekledin mi tamam aldın ülkeyi. Orta doğuda petrolden dolayı batının güdümünde. Bu batılı onursuzlar için bulunmaz fırsat! Altı zenginliklerle dolu üstü gerizekalılarla = Orta doğu.

 

Bu kafayı Atatürk değiştirdi azda olsa ama işte bu Orta doğu kafası öyle egemen olmuş ki , artık köle olmak için yalvarıyorlar. Bunu fark etti lanet batı/emperyalistler tabii sonra bu dinci yaratıkları üstümüze saldı. Dindarlar ne kadar biatçı kültüre teslim olursa BOP o kadar hızlı yürür işte.

 

Bu biatçı kafanın hakim olma nedenini dine bağlıyorum ben. En çok bu coğrafyada din dolayısıyla biatçılık hakim oldu. Başka açıklaması yok.

 

"Bilinçleninceye kadar asla başkaldırmayacaklar, ama başkaldırmadıkça da bilinçlenemezler." - George Orwell 1984

 

Bu halkın durumunu eksiksiz anlatan cümle budur işte.

 

tarihinde Faşist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, Faşist yazdı:

"Bilinçleninceye kadar asla başkaldırmayacaklar, ama başkaldırmadıkça da bilinçlenemezler." - George Orwell 1984

 

Bu halkın durumunu eksiksiz anlatan cümle budur işte.

 

Aynen öyle. İletinin tamamının altına imzamı atıyorum. Hepsi son derece doğru.

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 dakika önce, democrossian yazdı:

 

Öyle mecaz olmayacağını ateşe elini sokma mecazı ile anlattım. Dolma yeme lüfer yeme diye mecaz olmaz. Geç bunları. Saçmalıyorsun. Bu dogmadan ya çıkarsın ya içinde boğulursun. Başka seçenek yok.

Pullu ve yüzgeçli balıkları yiyeceksin.Bu Tanahın hükmü? Mecaz değilmi şimdi bu? SaçmaIıyorsun diyorsun ? Saçma olan ne hükümmü? yoksa benim yorumummu?

 Benim yorumum: Emek ve çalışmana güven(Yüzgeçlerdir)Dolandırıcı hilekar olma onlar suda yüzen karartı balıklar gibidir.

 Yorumum yanlış diyelim ! Nesi kötü?

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, Antonius yazdı:

Saçma olan ne hükümmü? yoksa benim yorumummu?

 

Her ikisi de... Saçmayı örtmek için saçmalıyorsun. Yüzgeçli balık ne yahu? Yüzgeçsiz balık mı var? Su canlısı desen olur. Balık olmaz. Binlerce senelik saçmalıkları savunursan onlar gibi cahil olursun böyle.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...