Jump to content

@John Ahmet Bir kilowattlık devri daim  makinesi  yaparsan 10000 tl vereceğim??


Recommended Posts

  • İleti 62
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Liseli ergenlerin aklına ilk gelen fikirdir madem dinamo elektrik üretiyor motor da elektriği harekete çeviriyor, e tamam o zaman bir araca ikisini de koy, araca bir ilk hız ver, dinamonun ürettiği elektrik motoru çevirsin, araç beleşe yol alsın!

 

Ha yani Elon Musk bunu akıl edemedi de aracın şasesini bir sürü pil ile doldurdu! :0_80cbc_37a71a73_L:

 

Ben liseye başlayınca ikide bir sınıftan birinin bunu ortaya atmasından artık gına getirmiştim. İşin tuhafı benden başka bunun olmayacağını söyleyen yoktu. Biri bıraksa bir diğeri ortaya atıyordu. Artık hepsine de "yine mi" şeklinde "malsın olum sen" bakışı atmaktan da usanmıştım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, democrossian yazdı:

Diyelim yaptı. Kendi kendine sürekli enerji istemeden çalışıyor. Eee ne işe yarayacak bu? Seyredip duracak mısın? Devri daim makineleri gerçekleşse bile bir işe yaramaz. Enerji yaratacak hali yok kendi enerjisini kendisi karşılamış olsa bile!

 

 

 

 

sen verdiği linklere bakmadın galiba.

 

Adama sordum yaptın mı diye yapmadığımı nereden biliyorsun dedi.

 

Birde bu linki verdi.

 

https://infinitysav.com/magneticgenerator

 

Linkte bu yazıyor.

 

A mass production of this invention has not been established and individual units are not available for sale yet.

Google translate ile çevirdim.

 

Bu buluşun bir seri üretimi henüz oluşturulmamıştır ve tek tek birimler henüz satışa sunulmamaktadır.

 

Bende bilen ve yapan biri olarak @John Ahmet ten 1 kilowatlık  istiyorum.

 

:)

 

tarihinde GREENHOUSE tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sonunda bu başlığa teşrif edebildim. İtiraf edeyim ilk başta niyetini tam anlayamadığım için yazmaya çekinmiştim.

 

"Devridaim makineleri çağına doğru" başlıklı yazının sonuna doğru tartıştığımız meseleyi düşündüysen bunun 1kw olanının ne kadar yer kaplayacağını az çok tahmin edebilirsin. Bunun 15 kw olanını da yaptılar ve aralarında yüksek mühendisler ve fizikçiler de vardır ve bu ürünlerini satışa sürdüler. Eğer hala ölmedilerse bu ödemeyi göze aldığın paranın biraz daha fazlası ile yaklaşık 15.000 ya bunun 5kW olanını satın alabiliyorsun ama bir odaya sığamıyor bahçeli bir evin olması lazım. (KPP Rosch free energy system yazarak bunu araştırabilirsin)

 

Benim sana daha iyi bir tavsiyem var. Bu konuda open source bir proje var ve ben bütün planlarına sahibim. Bu sistemi kullanarak  1W'tan 2MW'ta kadar güç kaynakları oluşturabilirsin. Sana nasıl yapılacağını bu konuda ciddiysen paylaşayım. Diğer türlü ben ne kadar devridaim mümkündür desem de siz şu ana kadar bildiklerinizden dolayı buna çok güçlü bir şekilde karşı çıkacaksınız ve ben buna engel olamam. Bu konuda yapılacak en iyi şey bu ve benzeri iddiaların gerçekliğini sınamak için açık olarak paylaşılanları bizzat yapıp buna tanık olmaktır.

 

Örneğin ilk etapta 1kw değil de 30W ile başlayalım. Bunun maliyeti 20-25 TL civarındadır. Sana malzemelerin tüm listesini verebilirim. Sonrasında senin bütçen ile aklaşık $100'lık bir kısmı ile aynı sistemin 1kw olanını yapabilirsin ayrıca bunun da tüm şema ve planlarını vereceğim. Bunu paylaştığım için bana bir ödeme yapmak zorunda değilsin ancak benden fiziksel bir yardım istersen durumlar değişebilir.

 

Bahsettiğim 30W lık sistemi yaptığında elinde şöyle bir devre olacak ve o devreye elindeki 9V'luk bir pil ile anlık bir akım uyguladıktan sonra ledler yanmaya başlayacaklar ve bu ledler ömrünü tamamlayana kadar (50.000 saat - yaklaşık 5,7 yıl) sürebilir. Bunu daha net anlayabileceğin bir video paylaşayım. Bu open source bir projedir ve dünya üzerinde onbinlerce kişi bunu yaptı. Ayrıca bu termodinamik kurallarına aykırı değildir. Bunu daha detaylı bir yazımda açıklayabilirim. Bunu yapanlardan birinin videusunu paylaşayım. Eğer cevabın olumlu olursa sana tüm devre şemalarını, malzeme listesini ve yapılışını verebilirim.

 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
45 dakika önce, Natüralist Ateist yazdı:

O zaman ne diye "termodinamik fetvası" dediniz? Fikriniz mi değişti? Merakımdan soruyorum.

 

Termodinamik yasalarına uyan devridaim makineleri olduğu gibi benim kafamı çok fazla kurcalayan bu yasaları sarsan devridaim makineleri de vardır. Örneğin 55 mıknatısla yapılan bu sistem bunlardan biridir. Aslında ben daha önce mıknatısla yapılan devridaim makinelerinin (John Bedini, John Searl vb.) mıknatıslar yapılırken uygulanan yüksek doğru akımdan dolayı bunu bir şekilde depolayıp kullanıldıklarında demanyetize olarak içlerindeki bu enerjiyi kullandıklarını sanmaktaydım.

 

Ancak durumun öyle olmadığını anlamam çok uzun sürmedi. Örneğin bu şekilde yapılan 10kw lık bir sistem var ve bu sistemin sorunsuz 20 yıl çalışabileceğini savunuyorlar hatta 10 yıldır yük altında çalışıyormuş. Bu sistemin içinde 55 adet 3 cm lik neodium mıknatıs bulunmaktadır. Bu mıknatısları $5 dan satın alabilirsiniz ve 55 adedi $275 eder. Eğer gerçekten bu sistem mıknatısın içerisine yapım aşamasında uygulanan yüksek doğru akımı depolayıp kullanmış olsaydı bir mıknatıs için ne kadar para öderdik bunu hesaplayalım.

 

10 kw * 24 saat * 365 gün * 20 yıl = 1,752,000 kWh enerji verebilir durumdadır.

 

Eğer bunu içerisindeki 55 mıknatıs içlerinde depoluyor olsaydı içerisinde yaklaşık 31,854 kWh lık enerji depolanmış olurdu ve bir mıknatısın fiyatı $1592 civarında olmalıydı bu da 55 mıknatıs için $87600 ederdi. Daha doğrusu mıknatıs fabrikası mıknatıs üretmek için elektriğe bu kadar para ödemek zorundaydı. (Elektriğin kWh ni $0,05 dan en düşük satıştan hesapladım )

 

Ayrıca mıknatıslar 20 yıldan sonra tamamen demanyetize olmuyorlar bu milyonlarca yıl sürebiliyor ancak sistem genel olarak elektronik bir sistem olduğundan bu süre sonunda miyadını dolduruyor. Daha iyisi de yapılabilir.

 

İşte bu aklımı fena halde kurcalıyor. Bu enerji nereden geliyor. Radyan enerji olabilir mi eğer öyleyse mıknatıslara ve harekete ne gerek var.

 

(Not: Küçük olan 1kW lık versiyonda 55 mıknatıs varmış 10kw olanında daha fazla sayıda mıknatıs bulunmaktadır. Bu da zaten bu ürünü daha pahalı yapmaya yeterlidir. Eğer termoyu sarsmadan açıklayabilseydim. yaklaşık bu fabrika bu kadar mıknatıs için 1 milyon dolardan daha fazla ödemek zorundaydı ?)

 

 

47 dakika önce, Natüralist Ateist yazdı:

Devridaim makinelerini bana tanımlar mısınız?

 

Devridaim makineleri konusunda olasılıkları değerlendirmek bir insanı matematik ve fizik konusunda çok fazla geliştirebiliyor ve enerji verimliliği konusunda kazanımlar elde etmesine vesile olabiliyor. Devridaim sürekli turun daimi olmasını dolayısıyla makinenin dışarıdan bir enerji nakline ihtiyaç duymadan daimi olarak çalışmasını ifade etmektedir. Günümüzde sadece mekanik olarak hareket eden dairesel bir hareketi değil tüm enerji hareketlerini kapsayan makineleri de içerir.

 

Biliyorum bu konu biraz kafanızı kurcalayacak ve tam olarak aklınıza yatmayacak olsa da bir makinenin devridaim makinesi olup olmadığı hangi yüzyılda olduğuna göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin 1200-1300 lü yıllarda rüzgar değirmenlerinin devridaim makinesi olduğunu iddia edebilirsiniz bu çok yanlış olmayacaktır. Yine 1700-1800 lü yıllarda basit bir fotovoltaik hücre geliştirip dış aksamı bununla kaplı olan bir homo polar motor yapmış olsanız insanları, sadece gündüz çalışan bir devridaim makinesi yaptığınıza ikna edebilirsiniz. Çünkü o yıllarda ısının enerji olduğu biliniyor fakat ışık için aynı şeyi düşünmüyorlardı. Işık enerji değildir deniliyordu. 

 

Ne var ki makinenin hangi enerji ile çalıştığı deşifre olduktan sonra devridaim makinesi olma özelliğini yitirebiliyor. Enerjinin kaynağı belli olduğunda bu durumda bir enerji transferinin ispatı yapıldığında tanım gereği bu vasfını yitiriyor. Dolayısıyla makine artık kadiri mutlaktan gelen bir enerjiyle değil sizin tanımladığınız enerji ile çalıştığından artık devridaim makinesi demek anlamsız oluyor.

 

Günümüzde hala enerjinin nereden geldiği belli olmadan güç üreterek çalışmasını sürdüren devridaim makineleri çeşitli mucitler tarafından yapılmaktadır. Çoğu zaman bu insanların hileye başvurarak bu icatlarını çalıştırdığı düşünülmektedir. Çünkü kütle ve enerji korunumu yasasına göre böyle bir makinenin asla yapılamayacağı çeşitli kitaplarımızda yazmaktadır. Benim fikrime göre bu insanlar aslında bilmediğimiz enerji kaynaklarını keşfetmektedirler kendisi bunu bilmese de böyle bir kazanım vardır. Bu insanlar bilimden ve toplumdan korkunç bir şiddetle dışlandıklarından olsa gerek bu kazanımlar uzun bir müddet hayatımıza nüfuz edememektedir.

 

Günümüzde yaşanan başka bir örnek vermek gerekirse Tariel Kapanadze isimli Gürcü asıllı bir mucit çok ilginç bir elektronik cihaz geliştirmiştir. Çok fazla elemanı olmayan sade bir tasarımı vardır. Bu cihazını patentlemiştir ve Nicola Tesla'nın patentlerinden esinlendiğini iddia etmektedir. Yakın zamanda Türkler ile bir anlaşma yapıp 44W inputla 100 kW gücünde enerji ürete yeni bir modelini yapmıştır. Bu cihazın TMZ Enerji tarafından bir fuarda tanıtımı yapılmıştır. Bu videoların linklerini hemen paylaşayım.Sonuna kadar izlerseniz bir TV sipikeri çeşitli ölçümleri yaparak bunu göstermiştir. (Tariel Kapanadze ismiyle yada Kapanadze, Kapagen Jeneratörü anahtar kelimeleriyle araştırabilirsiniz. Youtube da birçok videosu bulunmaktadır)

tarihinde John Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
21 saat önce, John Ahmet yazdı:

Sonunda bu başlığa teşrif edebildim. İtiraf edeyim ilk başta niyetini tam anlayamadığım için yazmaya çekinmiştim.

 

"Devridaim makineleri çağına doğru" başlıklı yazının sonuna doğru tartıştığımız meseleyi düşündüysen bunun 1kw olanının ne kadar yer kaplayacağını az çok tahmin edebilirsin. Bunun 15 kw olanını da yaptılar ve aralarında yüksek mühendisler ve fizikçiler de vardır ve bu ürünlerini satışa sürdüler. Eğer hala ölmedilerse bu ödemeyi göze aldığın paranın biraz daha fazlası ile yaklaşık 15.000 ya bunun 5kW olanını satın alabiliyorsun ama bir odaya sığamıyor bahçeli bir evin olması lazım. (KPP Rosch free energy system yazarak bunu araştırabilirsin)

 

Benim sana daha iyi bir tavsiyem var. Bu konuda open source bir proje var ve ben bütün planlarına sahibim. Bu sistemi kullanarak  1W'tan 2MW'ta kadar güç kaynakları oluşturabilirsin. Sana nasıl yapılacağını bu konuda ciddiysen paylaşayım. Diğer türlü ben ne kadar devridaim mümkündür desem de siz şu ana kadar bildiklerinizden dolayı buna çok güçlü bir şekilde karşı çıkacaksınız ve ben buna engel olamam. Bu konuda yapılacak en iyi şey bu ve benzeri iddiaların gerçekliğini sınamak için açık olarak paylaşılanları bizzat yapıp buna tanık olmaktır.

 

Örneğin ilk etapta 1kw değil de 30W ile başlayalım. Bunun maliyeti 20-25 TL civarındadır. Sana malzemelerin tüm listesini verebilirim. Sonrasında senin bütçen ile aklaşık $100'lık bir kısmı ile aynı sistemin 1kw olanını yapabilirsin ayrıca bunun da tüm şema ve planlarını vereceğim. Bunu paylaştığım için bana bir ödeme yapmak zorunda değilsin ancak benden fiziksel bir yardım istersen durumlar değişebilir.

 

Bahsettiğim 30W lık sistemi yaptığında elinde şöyle bir devre olacak ve o devreye elindeki 9V'luk bir pil ile anlık bir akım uyguladıktan sonra ledler yanmaya başlayacaklar ve bu ledler ömrünü tamamlayana kadar (50.000 saat - yaklaşık 5,7 yıl) sürebilir. Bunu daha net anlayabileceğin bir video paylaşayım. Bu open source bir projedir ve dünya üzerinde onbinlerce kişi bunu yaptı. Ayrıca bu termodinamik kurallarına aykırı değildir. Bunu daha detaylı bir yazımda açıklayabilirim. Bunu yapanlardan birinin videusunu paylaşayım. Eğer cevabın olumlu olursa sana tüm devre şemalarını, malzeme listesini ve yapılışını verebilirim.

 

 

 

 

 

Gönder bakalım şemaları.videoda ki devrenin 30 wattlık çıkışı olduğunu zannetmiyorum.

 

Kondansatöre depolanmış enerji ile çalışıyor gibi.En fazla 15 dakika çalışır.

 

Eski telefonlar öyleydi manyetosunu bir kez çevirdin mi dakikalarca konuşuyordun.Ben bir radyoya takmıştım.15 dakika çalışıyordu.

 

Verdiğin sitelere mail attım cevap bekliyorum.:)

tarihinde GREENHOUSE tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Alıntı

Hello,

 

The product isn’t available for individual purchasing from us. You will be able to buy it from a distributor in your country. The approximate price will be $15,000 for an MG10 model. Please refer to our Facebook page for more info while we’re restructuring our website.

 

PLEASE FOLLOW US ON FACEBOOK. ALL NEW INFORMATION WILL BE FIRST POSTED THERE!

 

Sincerely,

 

Sean / Infinity SAV Team

Marketing manager

 

Mobile: +82 10-5553-0056 (commercial inquiries only)

Email: info@infinitysav.com (general inquries)

            distributor@infinitysav.com (commercial inquiries regarding distributorship)

            investment@infinitysav.com (commercial inquiries regarding investment)

            partnership@infinitysav.com (various offers for cooperation)

Website: http://www.infinitysav.com

 

InfinitySAV logo small     Facebook iconYoutube iconInstagram iconTwitter icon

_______________________________________________________________________________________

Infinity SAV & the Infinity SAV logo are trademarks of INFINITY SAV CO., LTD.

This electronic transmission may contain information that is privileged, confidential, and subject to copyright. It is intended to be received only by the individual or entity identified in the address. In the event you have received this transmission in error, please note that it is strictly prohibited to disclose, use, copy or distribute this transmission or its contents. Also, please notify us by telephone or e-mail immediately so we can re-send the transmission to the intended recipient.

© 2018 INFINITY SAV CO., LTD. ALL RIGHTS RESERVED. INFINITY SAV CO., LTD., a company registered in Korea. Legal information provided upon request.

Maile cevap geldi.

 

Merhaba,

 

Ürün bizden bireysel satın alma için mevcut değildir. Ülkenizdeki bir distribütörden satın alabileceksiniz. Bir MG10 modeli için yaklaşık fiyat 15.000 $ olacaktır. Web sitemizi yeniden yapılandırırken daha fazla bilgi için lütfen Facebook sayfamıza bakın.

 

Google ile çevirdim böyle yazıyor.Türkiye de dağıtıcısı filan yok.Siteyi yeniden düzenleyeceklermiş filan.:0_80cbc_37a71a73_L:

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 dakika önce, GREENHOUSE yazdı:

Gönder bakalım şemaları.videoda ki devrenin 30 wattlık çıkışı olduğunu zannetmiyorum.Kondansatöre depolanmış enerji ile çalışıyor gibi.En fazla 15 dakika çalışır.

 

Eski telefonlar öyleydi manyetosunu bir kez çevirdin mi dakikalarca konuşuyordun.Ben bir radyoya takmıştım.15 dakika çalışıyordu.

  

Verdiğin sitelere mail attım cevap bekliyorum.:)

 

Burada anladığım kadarıyla capacitorlere yüklenen enerji bitene kadar harcanıyor sonra ledler sönmek zorunda diyorsun. Anlıyorum, açıklayayım. Senin bahsettiğin bir radyodur ve orada çok daha az bir güç tüketimi söz konusudur ve burada 10 adet 10 mm lik şeffaf led kullanılmıştır. Şimdi super-ultra capacitorler kullanıyorlar diyeceksin. İtiraf edeyim ben de ilk önce öyle olduğunu sanmıştım. Hatta çinden bunun için 1F ve 200F değerinde 2,7 voltluk capacitorler sipariş ettim ve denedim. Ancak bu capacitorler sandığın kadar çabuk sürelerde şarj olamıyorlar (yarım yada 1 saniye). Zaten bu sürede şarj olmalarına capacitorlerin iç direnci müsaade etmez.

 

 

Sana şimdilik devre şemasını vereyim ve trafoyla ilgili bir detay bilgi daha var sonrasında bunu açıklayayım. Nasıl çalıştığını şemadan anlayamazsın bu fiziksel bir durum olduğundan bu cihazı yapmadan asla ikna olamazsın.

 

Akuly0083_30_Watt_Modified.jpg 

Link to post
Sitelerde Paylaş

:lol: Hayır da bu con trol filan olsa hiç umursamayacağım. Trol der geçersin. 

 

Ama bu bildiğin saftirik ve birtakım salak veya sahtekarın youtube'a koydukları saçma salak uyduruk videolara gerçekten inanıyor!

 

Hayır ona kalırsa youtube daha ne salak embesil geri zekalı videolarla dolup taşıyor yahu! Düzgün bir şey bulmak için elli video arasından ayıklayıp çıkaracak izleyeceksin! Ne ellisi bazen bin beş yüz elli saçma sapan uyduruk video arasından bir tane düzgün gerçek bir video bulabiliyorsun!

 

Onlar da sonlara takılmıştır, çünkü bir sürü embesil salak uyduruk videoları sürekli tıkladığı için! :D

 

Ben üzülüyorum böyle saftirik elmorlara... Aşırı salaklar ve ne kadar anlatırsan anlat gerçek kafalarına girmiyor! Hurafe yalakası olmaya iyice adapte olmuşlar. Nerde bir hurafe bulsak da yalasak diye dilleri dışarda geziniyorlar. Zor bağımlılık, zor! :0_80cbc_37a71a73_L:

 

Bunların tamamı da faşist dinci yalakasıdır. Ne hikmetse! Bakarsın kendi cumaya bile gitmez, oruç belki tutabilir. Ama faşist dinci yalakalığında hemen dili yalamaya hazır bekler!

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki bu devridaimci veya düz dünyacı veya aslında aya gidilmedicilerin :D AB ve ABD ülkelerindeki versiyonları nasıl? Hepsi müslim tabii ki olamaz.

 

Sanırsam bunlar da ya evangelist, ya sahte bilim inanırı, ya ufocu ya uzaylıcı ya new ageci, ya tılsım ve büyülerci, ya esrarengiz bilimin açıklayamadığı olaylarcı, ya da saçma sapan tarikatlara filan inanan tiplerdir. :lol:

 

Bunlara AB ülkelerinde sık raslandığını da hiç sanmıyorum. Bunlara ABD de belli miktarda ve tabii dünyanın geri kalanında da oldukça rastlanabiliyor. En azından interneti çöpe çevirmelerine yetecek sayıdalar! :0_80cbc_37a71a73_L:

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, democrossian yazdı:

Peki bu devridaimci veya düz dünyacı veya aslında aya gidilmedicilerin :D AB ve ABD ülkelerindeki versiyonları nasıl?

 

Sanırsam bunlar da ya evangelist, ya sahte bilim inanırı, ya ufocu ya uzaylıcı ya new ageci, ya tılsım ve büyülerci, ya esrarengiz bilimin açıklayamadığı olaylarcı, ya da saçma sapan tarikatlara filan inanan tiplerdir. :lol:

 

Bebeğim yukarıdaki paylaştığım devreyi görmemişsin. Konu hakkında bilgiliysen daha somut itirazlarınızı bekliyorum. Burası her ne kadar Avrupa ülkesi gibi dursa da aslında tam bir orta doğu cehennemi ve bu konuyu ciddi ciddi tartışan ve ürünler üreten insanlar senin sandığından çok daha zekilerdir. Az da olsa Türkiyedeki örnekleri görmek mümkün olsa da ABD, Rusya, Çin gibi ülkelerde bu konularda daha ciddi tartışmaların içinde bulunuyorlar. Bu konular artık şüphenin ötesinde ayyuka çıkmıştır. bize düşen görev nasıl çalışabildiklerini açıklamak olacaktır. Çünkü insanlık için olağan üstü bir adımdır. Petrol için insanlar canından oluyorlar. Emperyalist ülkelerin bu yaptırımlarından kurtulmanın en güzel yolu kendi enerjini kendin üretmekten geçer ve bunu devridaim konuları takip eder. "Devridaim nedir tanımlar mısın?" Sorusuna verdiğim cevabı yukarıdan inceleyip tekrar gelirsen somut itirazlarından devam edebiliriz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
22 saat önce, John Ahmet yazdı:

Sonunda bu başlığa teşrif edebildim.

 

Sana bir iyilik daha yapayım! :D Bu bir iltifat cümlesidir ve insan kendisine iltifat etmez! :lol: Sen kendi kendine hoş geldim sefalar getirdim şerefler verdim der misin! Dersen kafa iyi ya da kafa gidik derler! Aşırı cahilsin. Öğreneceğin o kadar çok şey var ki her yazdığın bir fecaat!

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 dakika önce, John Ahmet yazdı:

itirazlarından devam edebiliriz.

 

:0_80cbc_37a71a73_L: İtiraz mı!!! Aşırı cahil olduğun gibi aşırı da salaksın! Ülen ne itirazı embesil senin saçma salak zırvalarının gerçekle en küçük bir alakası olsa da bak ama şurası olmaz diye itiraz etsem be! :D

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
5 dakika önce, democrossian yazdı:

Sana bir iyilik daha yapayım! :D Bu bir iltifat cümlesidir ve insan kendisine iltifat etmez! :lol: Sen kendi kendine hoş geldim sefalar getirdim şerefler verdim der misin! Dersen kafa iyi ya da kafa gidik derler! Aşırı cahilsin. Öğreneceğin o kadar çok şey var ki her yazdığın bir fecaat!

 

Başlık oluşturulduktan sonra bir gün cevap yazmamıştım hem bunu açıklamak içindi hem de bunu mizah kabul edersiniz diye düşünmüştüm. Gördüğüm kadarıyla işe yaramış.  :0_80cbc_37a71a73_L:

tarihinde John Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

@democrossian seni bu başlığa alalım. Bana cahil dedin ve ben sırf bu konu için bir başlık oluşturdum. Son zamanlarda bu sözü sizden çok duyuyorum ancak bunun nedeni sizin çok sığ olan bakışınız, böylesine önemli konuları anlamanıza engel olmaktadır.

 

Siz buradan buyurun. Bakalım cahillik hakkında senin düşüncelerin nelermiş?

 

 

tarihinde John Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...