Jump to content

Recommended Posts

ENFÂL-67: Yeryüzünde DÜŞMANI TAMAMİYLE SİNDİRİP HAKİM DURUMA GELMEDİKÇE, , hiçbir peygambere esir almak yakışmaz. Siz geçici dünya menfaatini istiyorsunuz, hâlbuki Allah ahireti (kazanmanızı) istiyor. Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

MUHAMMED-4: (Savaşta) inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman boyunlarını vurun. Nihayet onları çökertip etkisiz hâle getirdiğinizde bağı sıkı bağlayın (sağ kalanlarını esir alın). Artık bundan sonra (esirleri) ya karşılıksız ya da fidye karşılığı salıverin. SAVAŞ SONA ERİNCEYE KADAR HÜKÜM BUDUR . Eğer Allah dileseydi, onlardan öç alırdı. Fakat sizi birbirinizle denemek için böyle yapıyor. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların amellerini asla boşa çıkarmayacaktır.

 

ENFAL'DE savaş sona ermeden hiç bir peygambere esir almak yakışmaz deniyor, 

MUHAMMED 'de savaş sona erinceye kadar yani henüz savaş sona ermeden esir almaya,karşılıklı ve karşılıksız salıverilmeye izin veriliyor..

hiçbir peygambere yakışmayacak olanı Allah tavsiye mi ediyor ?  

belli ki hiç bir peygamber savaş bitmeden kimseyi esir almamış.yani Allah'ın adeti,sünnetullah buymuş.

 

AHZÂB-62: Allah'ın daha önce geçmiş olanlara uyguladığı sünneti (âdeti) budur. SEN ALLAH'IN SÜNNETİNDE ASLA BİR DEĞİŞİKLİK BULAMAZSIN. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HACC-15: Her kim, Allah'ın ona dünyada ve ahirette asla yardım etmiyeceğini sanıyorsa, hemen yukarıya bir ip uzatsın, sonra (kendini boğup) nefesini kessin de bir baksın, (baş vurduğu) hilesi öfkesini giderecek mi?

Bu benim anlamakta zorluk çektiğim  hatta anlıyamadığım bir ayettir.

Allah'ın bana yardım etmiyeceğini sanmak hile mi ?

insan menfaati için hile yapar. Allah'ın bana yardım etmiyeceğini sanmamın bana ne menfaati var ? kime hile yapıyorum ? kendime mi ? ben manyakmıyım ? başkasına mı ?  Allah'ın bana yardım etmiyeceğini sanmamdan kime ne ? derdim bana yeter.Allah'ın bana  yardım etmiyeceğini sanıyorsum ümitsizim demektir.ümitsiz olma menfaat mi ? bilakis böyle sanmakla kendime zarar veriyorum.

ardından ayeti okudum.hemen bir ip buldum ve kendimi astım..sonra baktım hilem öfkemi gidermiş mi diye ???? 

anlayan varsa beri gelsin.

Abdulaziz Bayındır  ve ekibi  bu ayete verilen mealin anlamsızlığının farkına varmış ve kendince anlamlandırmaya çalışmış. 

velhasılıkelam Hacc 15'i okuyan   hiç bir şey anlamadı,zihni bulandı ve  ardından  Hacc 16'yı okumaya başladı   :

HACC-16: İŞTE BİZ ONU ( KUR'AN'I ) BÖYLECE ,APAÇIK AYETLER OLARAK İNDİRDİK . Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola eriştirir.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bakara Suresi, 185. ayet: Ramazan ayı... İnsanlar için hidayet olan ve doğru yolu ve (hak ile batılı birbirinden) ayıran apaçık belgeleri (kapsayan) Kur'an onda indirilmiştir. Öyleyse sizden kim bu aya şahid olursa artık onu tutsun. Kim hasta ya da yolculukta olursa, tutmadığı günler sayısınca diğer günlerde (tutsun). ALLAH ,SİZE KOLAYLIK DİLER ,ZORLUK DİLEMEZ  .(Bu kolaylık) sayıyı tamamlamanız ve sizi doğru yola (hidayete) ulaştırmasına karşılık Allah'ı büyük tanımanız içindir. Umulur ki şükredersiniz.

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

''Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah'ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor.'' Ankebût Suresi 45

 CEMEL SAVAŞI 'NDA  Ayşe ,Ali ve sahabeler din kardeşi oldukları halde birbirlerinin canına kastedmişse , kıldıkları namaz onları kötülükten alıkoymamış demektir...  islamı en iyi yaşayanlar oldukları  iddia edilerek el üstünde tutulan , cennetlik ilan edilen bu insanları kıldıkları namaz kötülükten alıkoyamamışsa  , namaz   kimi kötülükten koruyacak ? bakkal hacı hüsameddin dayıyı mı ? ayşe teyzeyi mi ?

'' FETİH-29: Muhammed Allah'ın Resulüdür. beraberindekiler ise kafirlere karşı şiddetli ,KENDİ ARALARINDA MERHAMETLİDİRLER   . Onları rükûda, secdede, hep Allah'ın lütuf ve hoşnutluğunu ararken görürsün. Yüzlerinde de secde izi vardır. Bu onların Tevrat'taki tasvirleridir. İncil'deki tasvirlerine gelince: Onlar filiz vermiş, git gide güçlenmiş, kalınlaşmış, nihayet gövdesi üzerine dikilmiş bir ekine benzer ki, ekincilerin pek hoşuna gider. Onlarla Allah kâfirleri böylece öfkelendirir. Onlardan iman eden ve güzel işler yapanlar için, Allah bağışlanma ve büyük bir ödül vaad etmiştir.''

''BERABERİNDEKİLER '' yani SAHABELER  ... '' KENDİ ARALARINDA MERHAMETLİDİRLER '' Cemel savaşı tam tersini söylüyor.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

eğer gerçekten doğruyu bulmak istiyorsan CÜBBELİ AHMET HOCA EFENDİNİN lalegül tv  yayın kanalı adresine git.. ona KURANI NASIL ANLAMAN GEREKTİĞİNİ VE BU AYETLERİN NUZUL SEBEBİNİ NASIL ASNLAMAN GEREKTİĞİNİ VS SOR....ÖNEMLİ OLDUĞUNU SÖYLE.......BU SENİN İÇİN  ÇOK ÖNEM ARZ EDEN BİR KONU SONUNDA EBEDİ AZAP VAR . NEDEN cÜBBELİ HOCA ÇÜNKÜ ONUN BİR ÇOK Alimden icazeti var ben cevapları onda buldum.....inan KURANI KERİMDE HİÇ BİR ÇELİŞKİ YOK....

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 saat önce, Mikelanjo007 yazdı:

eğer gerçekten doğruyu bulmak istiyorsan CÜBBELİ AHMET HOCA EFENDİNİN lalegül tv  yayın kanalı adresine git.. ona KURANI NASIL ANLAMAN GEREKTİĞİNİ VE BU AYETLERİN NUZUL SEBEBİNİ NASIL ASNLAMAN GEREKTİĞİNİ VS SOR....ÖNEMLİ OLDUĞUNU SÖYLE.......BU SENİN İÇİN  ÇOK ÖNEM ARZ EDEN BİR KONU SONUNDA EBEDİ AZAP VAR . NEDEN cÜBBELİ HOCA ÇÜNKÜ ONUN BİR ÇOK Alimden icazeti var ben cevapları onda buldum.....inan KURANI KERİMDE HİÇ BİR ÇELİŞKİ YOK....

sen cevabını buldunsa buyur yaz,bilginelelim..

Link to post
Sitelerde Paylaş

devam ediyorum :

A'râf : 29 '' De ki: RABBİM ADALETİ EMRETTİ .Her secde ettiğinizde yüzlerinizi O'na çevirin ve dini yalnız Allah'a has kılarak O'na yalvarın. İlkin sizi yarattığı gibi (yine O'na) döneceksiniz.

 

NİSÂ-129: Kadınlarınız arasında her yönden ADALETLİ DAVRANMAYA NE KADAR UĞRAŞSANIZDA YİNE GÜÇ YETİRMEZSİNİZ.  Bari birisine büsbütün meyledip de ötekini askıdaymış gibi bırakmayın. Eğer arayı düzeltir ve haksızlıktan sakınırsanız şüphesiz Allah bağışlar ve merhamet eder.

 

Çok istesenizde eşler arasında Adaleti sağlayamazsınız fakat 4 kadınla evlenebilirsiniz diyerek çok eşliliğe müsaade ediliyor.Ancak bir taraftanda "Allah adaletlidir " '' Allah adaleti emretti '' deniliyor. bu çelişki değil mi ? yoksa  Kur'an'da ki Allah'ın adaletinde adaletsizliklere müsaade mi var ?

tarihinde fezadabirtürk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, fezadabirtürk yazdı:

Allah adaleti emretti '' deniliyor. bu çelişki değil mi ? yoksa  Kur'an'da ki Allah'ın adaletinde adaletsizliklere müsaade mi var ?

 

 Adalletten anlanılan şey eşitlik değil Kur'an'a göre. Ataerkillik, adalet.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cin Suresi  

﴾8﴿

 Hakikaten biz (cinler) göğü yokladık, onu güçlü muhafızlar ve alev toplarıyla doldurulmuş bulduk.


﴾9﴿

 Halbuki biz (daha önce, göğü) dinlemek için onun oturulabilecek yerlerinde otururduk; fakat şimdi kim dinlemek isterse kendisini gözetleyen bir alev topuyla karşılaşıyor.

 

 

yani Allah  ,  insanlığın başlangıcından MÜSAADE ETTİĞİ   bir şeye artık izin vermekten vazgeçmiş .gayb haberlerini çalmak isteyen Cinleri ateş toplarıyla, ışınlarla engelleme kararı alarak âdetini değiştirme   kararı almış.

 

AHZÂB-62: Allah'ın daha önce geçmiş olanlara uyguladığı sünneti (âdeti) budur. Sen Allah'ın sünnetinde (adetinde )  ASLA BİR DEĞİŞİKLİK BULAMAZSIN  .

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Natüralist Ateist yazdı:

 

 Adalletten anlanılan şey eşitlik değil Kur'an'a göre. Ataerkillik, adalet.

ayette ''adaleti sağlayamazsınız '' deniliyor.Kur'an 'ın   bakışı  ''adaletsizlik'' .aksi halde adaleti sağlayamazsınız demezdi..

tarihinde fezadabirtürk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

A'RÂF-157: Onlar  ,YANLARINDAKİ TEVRAT'DA VE İNCİL'DE YAZILI BULDUKLARI RESULE ,O ÜMMİ PEYGAMBERE   uyan kimselerdir. O, onlara iyiliği emreder, onları kötülükten alıkoyar. Onlara iyi ve temiz şeyleri helâl, kötü ve pis şeyleri haram kılar. Üzerlerindeki ağır yükleri ve zincirleri kaldırır. Ona iman edenler, ona saygı gösterenler, ona yardım edenler ve ona indirilen nura (Kur’an’a) uyanlar var ya, işte onlar kurtuluşa erenlerdir.

 

Kur'an ie karşılaştırarak ,İNCİL ve TEVRAT 'da ne deniliyor bakalım :

 

KUR'AN'DA :

NİSÂ-157: 'Mesih’i, Meryem’in oğlu Îsâ’yı, Allah’ın Rasulünü biz öldürdük' demeleri sebebiyle kalplerini mühürledik. Halbuki onlar onu öldürmediler, onu çarmıha da germediler. Fakat öldürdükleri onlara Îsâ’ya benzetilerek gösterildi. Öldürdükleri ile ilgili ihtilâfa düşenler, ondan yana tam bir şüphe içindeydiler. Bu konuda bir bilgileri yoktu. Zan ile karar veriyorlardı. Kesinlikle onu öldürmediler.

 

İNCİL'DE :

Galatyalılar (Galatians)

6 Sizi Mesih'in lütfuyla çağıranı bırakıp değişik bir müjdeye böylesine çabuk dönmenize şaşıyorum.

7 Aslında başka bir müjde yoktur. Ancak aklınızı karıştıran ve Mesih'in müjdesini çarpıtmak isteyen kimseler vardır.

8 Biz ya da gökten bir melek bile, size bildirdiğimiz müjdeye ters düşen bir müjde bildirirse, lanet olsun ona!

9 Daha önce söylediğimizi şimdi yine söylüyorum, bir kimse size, kabul ettiğinize ters düşen bir müjde bildirirse, ona lanet olsun!

--------------------------------------------

İncil: Matta 16

Bundan sonra İsa, kendisinin Yeruşalim’e gitmesi, ileri gelenler, başkâhinler ve din bilginlerinin elinden çok acı çekmesi, öldürülmesi ve üçüncü gün dirilmesi gerektiğini öğrencilerine anlatmaya başladı.
 
22 Bunun üzerine Petrus O’nu bir kenara çekip azarlamaya başladı. “Tanrı korusun ,ya Rab ! Senin başına asla böyle bir şey gelmeyecek !  ''  dedi.
 
23 Ama İsa Petrus’a dönüp, “ÇEKİL ÖNÜMDEN , ŞEYTAN !” dedi, “Bana engel oluyorsun. Düşüncelerin Tanrı’ya değil, insana özgüdür.”

 

 

----------------------------------------------------

KUR'AN:

 

MÂİDE-72: Hiç şüphesiz “Allah ancak Meryem oğlu Mesih'tir” diyenler kâfir oldular

 

İNCİL :

 

İsa Tomas’a Görünüyor

24  Onikiler’den biri, “İkiz” diye anılan Tomas, İsa geldiğinde onlarla birlikte değildi. 25 Öbür öğrenciler ona, “Biz Rab’bi gördük!” dediler.
 Tomas ise, “O’nun ellerinde çivilerin izini görmedikçe, çivilerin izine parmağımla dokunmadıkça ve elimi böğrüne sokmadıkça inanmam” dedi.
 
26 Sekiz gün sonra İsa’nın öğrencileri yine evdeydiler. Tomas da onlarla birlikteydi. Kapılar kapalıyken İsa gelip ortalarında durdu, “Size esenlik olsun!” dedi. 27 Sonra Tomas’a, “Parmağını uzat” dedi, “Ellerime bak, elini uzat, böğrüme koy. İmansız olma, imanlı ol!”
 
28 Tomas O’nu, “RABBİM VE TANRIM ! ” diye yanıtladı.
 
29 İsa, “Beni gördüğün için mi iman ettin?” dedi. “Görmeden iman edenlere ne mutlu!”
 
30 İsa, öğrencilerinin önünde, bu kitapta yazılı olmayan başka birçok doğaüstü belirti gerçekleştirdi. 31 Ne var ki yazılanlar, İsa’nın, Tanrı’nın Oğlu Mesih olduğuna iman edesiniz ve iman ederek O’nun adıyla yaşama kavuşasınız diye yazılmıştır.

---------------------------------------------------

 

TEVRAT 'DA

 

-YARATILIŞ-17 

 

 Tanrı, “Karın Saray’a gelince, ona artık Saray demeyeceksin” dedi, “Bundan böyle onun adı Sara olacak. 16 Onu kutsayacak, ondan sana bir oğul vereceğim. Onu kutsayacağım, ulusların anası olacak. Halkların kralları onun soyundan çıkacak.”
 
17 İbrahim yüzüstü yere kapandı ve güldü. İçinden, “Yüz yaşında bir adam çocuk sahibi olabilir mi?” dedi, “Doksan yaşındaki Sara doğurabilir mi?” 18 Sonra Tanrı’ya, “KEŞKE İSMAİL'İ MİRASÇIM KABUL ETSEYDİN   !” dedi.
 
19 TATA, TANRI “HAYIR . Ama karın Sara sana bir oğul doğuracak, adını İshak koyacaksın” dedi, “Onunla ve soyuyla antlaşmamı sonsuza dek sürdüreceğim. 20 İsmail’e gelince, seni işittim. Onu kutsayacak, verimli kılacak, soyunu alabildiğine çoğaltacağım. On iki beyin babası olacak. Soyunu büyük bir ulus yapacağım. 21 Ancak antlaşmamı gelecek yıl bu zaman Sara’nın doğuracağı oğlun İshak’la sürdüreceğim.” 22 Tanrı İbrahim’le konuşmasını bitirince ondan ayrılıp yukarıya çekildi.

 

-------------------------------------------------------------------------

işte hamilesin, bir oğlun olacak, Adını İsmail koyacaksın. Çünkü RAB sıkıntı içindeki yakarışını işitti. Oğlun yaban eşeğine benzer bir adam olacak, O herkese, herkes de ona karşı çıkacak. Kardeşlerinin hepsiyle çekişme içinde yaşayacak.” TEVRAT (yaratılış 16) 

 

https://www.huzursayfasi.com/dini-bilgiler-sayfasi/10082-hz-muhammedin-soyu-hangi-peygambere-dayanmaktadir-iste-dogumu-ve-sut-cocuklugu-donemi-s1.html

 

BAKINIZ Ölü Deniz Tomarları (The Dead Sea Scrolls)

http://www.hristiyan.net/cevaplar/kkmguvenilirmi.htm

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
22 dakika önce, Natüralist Ateist yazdı:

 Şu Buhari'den gelen "Zina eden maymun taşlayan Muhammed" hadisiyle bile mi?

islamiyetin bir fıkhı şeriat hukuku var. MÜCTEHİD ALİMLER KURANI KERİMDEN VE peygamberimizin örnek hayatından hükümler çıkarmışlar. günümüze ulaşan dört hak meshep isalmın fırkayı naciye dediğimiz. ehli sünnet fırkasıDIR. DİĞERLERİ EHLİ SÜNNET DEĞİLDİR..SERİAT  DEVLETİNDE MAHKEME EDİLMEDEN KİMSE CEZALANDIRILAMAZ...

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 dakika önce, Mikelanjo007 yazdı:

islamiyetin bir fıkhı şeriat hukuku var. MÜCTEHİD ALİMLER KURANI KERİMDEN VE peygamberimizin örnek hayatından hükümler çıkarmışlar. günümüze ulaşan dört hak meshep isalmın fırkayı naciye dediğimiz. ehli sünnet fırkasıDIR. DİĞERLERİ EHLİ SÜNNET DEĞİLDİR..SERİAT  DEVLETİNDE MAHKEME EDİLMEDEN KİMSE CEZALANDIRILAMAZ...

 

 Tamam, ama diyelim ki biseksüelim ben. Beni cezalandırır mısınız mesela? Demek istediğim, hangi şeriat en iyisi?

tarihinde Natüralist Ateist tarafından düzenlendi
Alâkasız bir şekilde kişileştirmişim.
Link to post
Sitelerde Paylaş
30 dakika önce, Natüralist Ateist yazdı:

Nerede uygulanıyor?

 

en son Osmanlıda uygulanıyordu......... Arabistan biliyosun vehhabi yönetimi hakim. şeriatın adı var....tam doğru uygulanmıyor diye biliyorum..........

tarihinde Mikelanjo007 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
41 dakika önce, Mikelanjo007 yazdı:

NİÇİN BU KADAR UZATIYOSUNUZ SİZ GÜNAHLARINIZI FİLİYATA DÖKMEDİĞİNİZ SÜRECE GEREKLİ  SIHATTE ŞAHİTLER GÖRMEDİĞİ ŞİKAYETTE BULUMNMADIĞI SÜRECE şeriat size ceza vermez........

 Diyelim ki ben -burada duygulara başvurmamak için kendimden bahsediyorum, yoksa böyle bir fiiliyatta bulunmam tabiî- kadının tekine tecavüz ettim, şahitsiz ne olacak? Veya başka her türlü kanıt varsa fakat şahit yoksa, herhangi bir konuda?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...