Jump to content

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
''Bunun üzerine Rabbi onu güzel bir şekilde kabul buyurdu ve onu güzel bir şekilde yetiştirdi. Zekeriya’yı da onun bakımıyla görevlendirdi. Zekeriya, onun bulunduğu bölmeye her girişinde yanında bir yiyecek bulurdu. “Meryem, Bu sana nereden geldi?” derdi. O da “Bu, Allah katından” diye cevap verirdi. Zira Allah, dilediğine hesapsız rızık verir. '' (ALİ İMRAN :37)
''Ve Meryem bakılıp büyütülen bir güvercin gibi Rabbin evindeydi ve meleğin eliyle beslendi. '' (Yakup İncili VIII.1)
''Hani melekler şöyle demişti: “Ey Meryem! Allah seni kendi tarafından bir kelime ile müjdeliyor ki, adı Meryemoğlu İsa Mesih’dir. Dünyada da, ahirette de itibarlı ve Allah’a çok yakın olanlardandır.” (ALİ İMRAN  3:45)
Meryem, maşrapayı alıp su doldurmaya gitti. Bir ses ona şöyle dedi: "Selam ey Tanrı'nın bolca lütuf verdiği! Rab seninledir. Tüm kadınlar arasında kutsalsın". (Yakup İncili XI.1)

İşte Rabbin meleği Meryem'e görünüp şöyle dedi: "Korkma Meryem, sen her şeyin Rabbi huzurunda lütuf buldun. O'nun Sözünden hamile kalacaksın. (XI.2)
ÂLİ İMRÂN-42: Meleklerin Meryem’e: 'Ey Meryem, Seni Allah seçti. O seni kötülükten arınmış olarak tertemiz yarattı. Seni O insanlık âleminin hanımlarının üzerinde seçkin bir yere getirdi.' dedikleri vakti hatırla.''
(Ey Muhammed!) Bunlar sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir . Meryem’i kim himayesine alıp koruyacak diye kalemlerini (kur’a için) atarlarken sen yanlarında değildin. (Bu konuda) tartışırlarken de yanlarında değildin. (Sure 3:44)

 

Rabbin meleği şöyle dedi: "Zekeriya, zekeriya, tapınaktan çık ve halkın dul erkeklerini bir araya topla. Her erkek bir dal parçası getirsin. Rab kime işaret verirse, Meryem o kişinin eşi olacak". Bu çağrı tüm Yahudiye bölgesine ilan edildi; Rabbin borusu çalındı ve tüm erkekler tapınağa koştular. (Yakup İncili VIII.3)

 BİLİNEN,YAZILMIŞ BİLGİ GAYP OLMAZ,ALINTI OLUR . 
Kur'an bu şekilde alıntılarla doludur.dileyen araştırabilir.
YAKUP İNCİLİ HAKKINDA : ''İlk kez 3. yüzyılda, İskenderiyeli Origenes (yakl. 184-253) yazılarında, Petrus İncili ile birlikte bu incili de zikrederek ikisinin de son zamanlarda ortaya çıkmış şüpheli eserler olduklarını savunmaktadır. Origenes, bu incilin sahih olmadığını savunmakla birlikte, yine de Yakup İncili’nde geçen, Meryem Ana’nın ömrü boyunca hep bâkire kaldığı, İsa’dan başka çocuğu olmadığı ve “İsa’nın kardeşleri” denilen havârilerin aslında Marangoz Yusuf’un başka bir kadından çocukları olduğu fikrini benimsemektedir.''
https://tr.wikipedia.org/wiki/Yakup_İncili
http://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=320665
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...