Jump to content

Yapay zeka teknolojileri ve tehlikeleri

Recommended Posts

Yapay zeka konuşulurken şimdilik fazla uçmaya gerek yoktur çünkü nihayetinde bu sistemler programcı kontrolündedirler. Ben bir programcı olarak yapay öğrenme, doğal dil işleme konularında AI çalışmalarım oldu. Yapay zekanın iradesi ve duyguları olabilir mi konusunda biraz açıklama yapma gereği hissettim.

Yapay zeka çalışmaları biliyorsunuz ENİGMA isimli şifre çözücü ilk bilgisayar tasarımı olarak ifade edilen bu cihazdan beridir konuşulan konulardır ve günümüzde çok ileri bir teknolojiye ulaşmıştır. 

Yapılan tüm sistemlere manuel kontrol eklenmektedir ki bir problem olduğunda durdurup kötü durumlarla karşılaşmak istemiyorlar. Yapay zekalı robotların en önemli özelliklerinden biri de yapay öğrenme teknolojisidir. Yapay sinir ağları ve daha bir çok farklı prototipte kendi kendine öğrenebilen mekanik yada soyut öğrenme gerçekleştirip bu verilerle çalışabilen robot teknolojileri vardır. Her durumda bu robotlara manuel bir kontrol sistemi eklenmektedir ve bir şeyler ters gittiğinde öğrendiği yada uyguladığı yöntemler insanlar tarafından değerlendirilip yanlış olanlar elenebilmektedir. Bu bize tam bir kontrol sağlıyor gibi görünebilir ancak bu robotların daha ileride tasarlanacak olan reverse engineering ile kendini oluşturan tüm IO sistemine hakim ve yapay öğrenme ile donatılmış robotlar da tasarlanabilir. Şimdi bu robotlara da manuel bir kontrol ekleyebilirsiniz ve buradan kontrol sağlarsınız fakat eklediğiniz kontrol robotun kontrolu altındaki bir IO portundan yapılacağından robot öğrenme sırasında bu portu kontrol etmeyi ve gelen bildirimleri ihmal etmeyi başaran şekilde bir sonuca ulaşması mümkün olabilir. Zaten böyle tasarımda robotlar yapmak mecburi olacaktır çünkü robotların arızalarını sürekli kontrol etmeyi bir zaman kaybı olarak görüp robotların bu çeşit arızalarını kendilerinin gidermesi için bu dediğim kendi IO sistemlerine hakim olup tüm arızaları kendileri çözebilen robotlar tasarlanabilir. Böyle bir durumda robotun manuel kontrolünün sağlandığı portu robotun kontrolüne veren kötü niyetli insanlar çıkabilir.

Özellikle de kendi kendilerini üretebilen robot mekanizmaları tasarlandıktan sonra bu çok daha tehlikeli bir hal alabilir zira bu manuel kontrol insanların elinden bir kez alınıp robota verildiğinde bu robotları artık durdurmak imkansıza yakın olabilir çünkü yapay öğrenmelerinde ne gibi sonuçlara ulaşıp uygulayacaklarını kontrol edemezseniz bu robotlar artık kendini programlayan programcı da dahil kimseyi tanımayacaklardır. Kendilerine amaçları doğrultusunda verilen görevi abartıp insanların aleyhine çok fazla tehlike ouşturabilirler. Bu anlamda robotların sahip olacağı bu tam kontrol irade olarak ifade edilir mi bilmiyorum. İleride çok kompleks yapıya sahip olacak bu robotların bu özellikleri kötü niyetli insanları aratmayacaktır.

hqdefault.jpg

340x1912xAtlas-robot-kendini-asti-Artik-

Hele bu robotların Terminatör filmindeki sıvı metal olanları nano teknoloji ile tasarlanabilir ve yukarıda saydığım bütün özellikler eklenirse bu robotlar savaşlarda kullanılabilir ve kendilerini gerekli gördükleri işlevsellikte türlü türlü şekillere sokabilirler. Korunaklı sandığınız evlerinize kapı deliğinden yada pencere arasındaki en küçük delikten bile içeri sızıp size türlü kötülükler edebilirler. Bence bu konuda gelecek için tehlike oluşturabilirler ve korku duyulması çok normaldir.

resized_ac05f-2ea0rocksteadyterminatorjp

Bu durumda programcılara çok iş düşüyor umarım hep iyi programcıların kontrolünde olurlar.

tarihinde John Ahmet tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

dostum işin sırrıda burda zaten bu programları yazan programcılar, kötü niyetli çünkü savas teknolojısı uretiyorlar. bunu nasıl? göremiyorsunuz. biraz mantıklı olun yahuuu  :)   iyi programcı yapay zeka komandosu üretirmi? insanları katletmek için dev 

robot cavarlar yaratırmı? hadi ama hepiniz zekı insanlarsınız ..bak şimdi yine özel bir resim paylaşıyorum kuzey korenın yaptıgı yapay zeka askerieynın emrınde şu an sizce barış adınamı? yapıldı bu ölüm kusan canavar. dahada korkunç bir senaryo var düşünsenize kendi işlemci çipini oluşturan yanı fiziksel bir makına tasarlayan bir yapa yzeka aynı zamanda kendi işlemcısını süreklı yenileyerek gelıştiren aynı zamandada kendi işlemcı yongasını sureklı guncellıyen bir makına ordusuna insanlıgın orduları kaç? gün dayanıcak dersınız. kiyamete dinsel yönden asla inanmadım. ama bilmsel yönden kıyamet sadece bir tık uzagımızda işte görüyoruz. insanlık kendi sonunu kendi hazırlıyor.. 

download.jpg

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, godofwar yazdı:

dostum işin sırrıda burda zaten bu programları yazan programcılar, kötü niyetli çünkü savas teknolojısı uretiyorlar. bunu nasıl? göremiyorsunuz. biraz mantıklı olun yahuuu  :)   iyi programcı yapay zeka komandosu üretirmi? insanları katletmek için dev 

robot cavarlar yaratırmı? hadi ama hepiniz zekı insanlarsınız ..bak şimdi yine özel bir resim paylaşıyorum kuzey korenın yaptıgı yapay zeka askerieynın emrınde şu an sizce barış adınamı? yapıldı bu ölüm kusan canavar.

Kimin iyi kimin kötü olduğunu meslekleri yada üretime katkıları düşünülerek belirlenemez. Herkes ekonomik sebeplerle çeşitli meslekleri icra ediyorlar. Silah üretenlerden, nükleer bomba üretenlere kadar sebep budur. Kimse kötülük yapmak adına bu meslekleri seçmez. Sen Kuzey Kore adına çalışan programcıları düşünüp kötü olarak kodluyorsun fakat sen bir programcı olsan ve TSK adına yapay zekalı bir robot asker projesinde çalışıyor olsan kasıntıdan yanına varılmaz. Başka bir konuda olsa ülkenin silahlanmasını destekliyor olabilirsin nickname-inden de bu durum sezilebiliyor. Kaçınılmaz olarak bu teknolojiler gelişecek ve yakın bir gelecekte insanın başına bela olacaktır. Başta bu iyi kötü mücadelesi insanlar arasında olsa da sonrasında tüm sistemleri kontrolünde tutan bir çeşit merkezi AI sistemini karşımızda bir düşman olarak bulabiliriz.

Sitelerde Paylaş
3 saat önce, John Ahmet yazdı:

. Sen Kuzey Kore adına çalışan programcıları düşünüp kötü olarak kodluyorsun fakat sen bir programcı olsan ve TSK adına yapay zekalı bir robot asker projesinde çalışıyor olsan kasıntıdan yanına varılmaz. 

yooooo muhterem ben asla öyle birşey yapmam, :D çünkü ben iyi biriyim bunun için tanrıya ve sınava gerek yok ben iyi olduğumu herkese  

rahatlıkla ispatlarım. özelliklede bir tanrı varsaki var olduğunu düşünüyorum ona karşıda ispatlarım. ama yine birşey unutmuşa benziyorsun. diğer kötü niyetli kara eller beni esir alıp bana zorla yaptırabilir. işte en can alıcı noktaya geliyoruz.böyle bir durumda

iyide olsan kötü olarak anılırsın.çünkü iyi insanların kaderı bu tabı bır kader varsa .kötüler iyileri kullanır.nasılmı? kullanır en can alıcı 

noktaya dikkatını yogunlaştır. tanrının verdıgı fiziksel yasaları kullanarak. tanrının verdıgı fiziksel yasları kötü kullanılıyorsa 

burada suçlu olan ben değilim bunu kötüye kullananlardır. 

Sitelerde Paylaş
4 saat önce, John Ahmet yazdı:

nickname-inden de bu durum sezilebiliyor.

nikime göre beni yargılaman :D çok yanlış azizim. bizim bir hayalimiz var tüm iyi insanları ne? biilyormusun? kötü tanrıları yok etmek

böylece bir daha asla fiizksel yasalar bizi kullanamaz. bu sözcukte çok önemli detaylar var. ve bu detayları herkes anlıyamaz. bakalım sen anlıyabilcekmısın? god of war. zeus kendı egosunun kurbanı oldu diğerleride çünkü bu tür bir akıl yalnızca insan aklından fışkırabilr.  gerçe kbir tanrıyla karşılaşmanın imkansız olduğun çok iyi biliyorum. şu an bile sen bile ne? yaşıyorsan insan aklının hayalıyle yaşıyorsun.gerçe kbir tanrı birazcık pratık yapalımmmı?

1: herşeyi yaratıyorsa kusursuz olmak zorundakı biz ona tanrı diyelım.

2: iyi ve kötü kavramını yaratıyorsa biz ona hakım diyelım.(bu yüzden insanların hukuk okuyupta hakım olmasına gerek yok sonuç ortada masumlar içerde kötüler dısarda nıyeee? çünkü kötüler güçlü

yani benim yaşamam için tanrılara gerek yok. ben yaratılmadanda ruhvarsa ruh olarakta yaşarım inanki!!

dostum çok daha mutlu olucagımdan hiç şüphen olmasın.. ?

inankı dostum çok ciddiyim bu bedende yaşadığım sürece asla mutlu olamam çünkü bu beden bana acı veriyor.

ama ruh olursam tanrı gibi olurum. zaten amacım tanrı olmak insan olmak bana anlamsız gelıyor. hergun aynı şeyler. düşünsene acı yok beden yok vergıler yok. en önemlısı artık haksızlık yok. herkes eşit bir ruh halınde. :D 

pardon unutmuşum tanrının fiziki yasalarıda yok. bu yasalar yoksa bu yasalardan bagımsızım demektır. o zaman kötülükte sonsuza dek bitmış demektır. 

Sitelerde Paylaş
5 saat önce, godofwar yazdı:

robot cavarlar yaratırmı? hadi ama hepiniz zekı insanlarsınız ..bak şimdi yine özel bir resim paylaşıyorum kuzey korenın yaptıgı yapay zeka askerieynın emrınde şu an sizce barış adınamı? yapıldı bu ölüm kusan canavar. dahada korkunç bir senaryo var düşünsenize kendi işlemci çipini oluşturan yanı fiziksel bir makına tasarlayan bir yapa yzeka aynı zamanda kendi işlemcısını süreklı yenileyerek gelıştiren aynı zamandada kendi işlemcı yongasını sureklı guncellıyen bir makına ordusuna insanlıgın orduları kaç? gün dayanıcak dersınız. kiyamete dinsel yönden asla inanmadım. ama bilmsel yönden kıyamet sadece bir tık uzagımızda işte görüyoruz. insanlık kendi sonunu kendi hazırlıyor.. 

download.jpg

Dediğin gibi birşey olsa tüm bu robotların kötü olacağı fikrini nerden çıkarıyorsun ki?Belki iyi robotlar insanlara yardım edecek kötü robotlara karşı. Sonuçta bu makineler düşünebilecekse iyi ve kötüyü ayırt edebilmeli.Yok düşünemeyip aynı zamanda geleceği ön göremeyecek iseler zaten fişleri elimizde olur.

Sitelerde Paylaş
26 dakika önce, DeepBlue yazdı:

Dediğin gibi birşey olsa tüm bu robotların kötü olacağı fikrini nerden çıkarıyorsun ki?Belki iyi robotlar insanlara yardım edecek kötü robotlara karşı. Sonuçta bu makineler düşünebilecekse iyi ve kötüyü ayırt edebilmeli.Yok düşünemeyip aynı zamanda geleceği ön göremeyecek iseler zaten fişleri elimizde olur.

deep blue unuttugun birşey var. dostum. bu yapay  zekayı programlıyanlar. kötü niyetli insanlar bunları tasarlıyanlar dünyayı kurtarmak için değil. askeriye ve ordu kurmak için bir araya gelmiştir. amaç belli araçta belli amaç şiddet ve ölüm araçta yapa yzekalar. birgun öyle bir hale geliceklerki. kendi zırhlarını  kendileri üreticek adamentıumdan zırh yaptıklarını düşüşnsene dostum. atom bombasına kafa atıcak kadar güçlenicekler. sen hala fişten bahsediyorsun. yapay zeka bu  torna freeze makına sı değil.ki fişini cekesın 

kontrolu ele gelırdıkten sonra belkıde bankadakı 1 trılyonluk hesabın anında ucucak.. hiç düşündünmü?insanlık kendi sonunu hazırlıyor. hemde ışık hızıyla..senın dedıgın iyi robotlar yapay zekanın en zayıf halkasıdır. evınde hizmetcı veya okulunda birer ögremendır. ama kötüler zombı olucak rambo olucak komando  olucak. iyi robotlarda silah olmuyacak ama kötü robotlarda zırhlı donanımdan tut her turlu korkunç silahlar olucak. dostum. iş çok ciddi..

Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, godofwar yazdı:

bu yapay  zekayı programlıyanlar. kötü niyetli insanlar bunları tasarlıyanlar dünyayı kurtarmak için değil. askeriye ve ordu kurmak için bir araya gelmiştir.

Ama insanlığı ele geçirmeye Programlamanın yasal olduğunu zannetmiyorum. Yasalsa yasak olmalı, bir nevi nükleer bomba antlaşmaları gibi.

Sitelerde Paylaş
5 dakika önce, godofwar yazdı:

adamentıumdan zırh yaptıklarını düşüşnsene dostum.

..? Adamentium nedir yahu? Ne zamandan beri element oldu bu?

6 dakika önce, godofwar yazdı:

insanlık kendi sonunu hazırlıyor. hemde ışık hızıyla..

Küresel Isınma ile hazırlıyoruz zaten.

Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, Natüralist Ateist yazdı:

..? Adamentium nedir yahu? Ne zamandan beri element oldu bu?

Küresel Isınma ile hazırlıyoruz zaten.

küresel ısınmada azda olsa insanlık yer altında sıgınaklar insa ederek kurtulucaktır.ama burda tam bir katlıam olucaktır. adamlar senı bulmak için magma tabasını bile delebilr.  mantıgını zorla biraz..  admantıumu nasıl? duymadın evrenın en sert maddesıdır. 

gelecegın efendısdır. 

https://tr.wikipedia.org/wiki/Adamantium

Sitelerde Paylaş
8 dakika önce, Natüralist Ateist yazdı:

Ama insanlığı ele geçirmeye Programlamanın yasal olduğunu zannetmiyorum. Yasalsa yasak olmalı, bir nevi nükleer bomba antlaşmaları gibi.

hahaha  :D çoktan başladı bile..  adamların kendı kanunları varken kim? takar senın zavallı kanunlarını diyorlar. ben demıyorum onlar diyor. :D 

Sitelerde Paylaş
1 saat önce, godofwar yazdı:

hahaha  :D çoktan başladı bile..  adamların kendı kanunları varken kim? takar senın zavallı kanunlarını diyorlar. ben demıyorum onlar diyor. :D 

Öyle olsaydı nükleer savaş çıkardı çoktan.

küresel ısınmada azda olsa insanlık yer altında sıgınaklar insa ederek kurtulucaktır.ama burda tam bir katlıam olucaktır.

Ne? Yerin altında sığınak inşa ederek nasıl kurtulmuş oluyorsun?

admantıumu nasıl? duymadın evrenın en sert maddesıdır. 

gelecegın efendısdır. 

"Adamantium, Marvel Comics'te yer alan bir alaşımdır. Afrika'da bulunan bir madde eritilmesiyle oluşur. Logan, Victor Creed'i yenmek için iskeletine bu alaşımı kaynatmıştır."

..?

Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Natüralist Ateist yazdı:

"Adamantium, Marvel Comics'te yer alan bir alaşımdır. Afrika'da bulunan bir madde eritilmesiyle oluşur. Logan, Victor Creed'i yenmek için iskeletine bu alaşımı kaynatmıştır."

..?

Adamantium Çeşitleri

Gerçek Adamantium
Gerçek Adamantium belirli bazı kimyasal reçinelerin (üç çeşit birbirine yakın demir bileşimi) karıştırılması sonucu elde edilir ve formülü ABD hükümetinin sahip olduğu en yüksek gizlilik derecesi ile muhafaza edilir. Buna rağmen ABD hükümetinin Adamantiumun formülünü bazı belli müttefikleri ile paylaştığı söylenir. Adamantium meydana getirme işlemi inanılmaz pahalı bir süreçtir ve bu yüzden gerçek Adamantium oldukça nadir olarak bulunur. Gerçek Adamantium neredeyse Captain America'nın kalkanı kadar dayanıklıdır ve pratik olarak yok edilemez denilebilir. Adamantiumun sağlamlığı kalınlığına bağlıdır. Örneğin yeterli miktardaki Adamantium direk nükleer saldırıyı savuşturabilir.

İkincil Adamantium
Gerçek Adamantiumun meydana getirilmesi ve işlenmesi muazzam pahalı olduğu için bazıları kalitesinden ve sağlamlığından ödün verme pahasına bile olsa Adamantiumu daha fazla miktarda ve ekonomik olarak kabul edilebilir harcamalarla oluşturma yöntemleri geliştirmiştir. Bir çok pratik durumda ikincil Adamantium yok edilemez. Balistik füze benzeri konvansiyonel silahlar ikincil Adamantiuma zarar veremez. İkincil Adamantium bir çok titanyum-çelik bileşiminden bile çok daha sağlamdır. Bununla birlikte çok yüksek şiddetteki kaba kuvvet (örneğin insanüstü güçlü birinin yumruğu gibi) ikincil Adamantiumu eğebilir veya kırabilir. Thor'un Mjolnir'i kullanarak gerçekleştirdiği yıldırım saldırılarına benzer konvansiyonel olmayan saldırıların da ikincil Adamantiumu eğdiği veya kırdığı bilinmektedir. Teorik olarak zarar görmesi olanaksız olan Adamantiumun geçmişte bazı durumlarda zarar görmesi veya yok edilmesi tezatını giderebilmek için yazarlar ikincil Adamantiumu yaratmışlardır. Tüm bu tutarsızlıklar ikincil Adamantium vakası olarak kabul edilerek giderilmiştir.

Karbonadium
Karbonadium çelikten çok daha sağlam ama Adamantiumdan daha esnek kararsız yapılı bir metaldir. X-Men Vol(2) #7 de Karbonadium, Adamantiumun şekil verilebilir ve daha ucuz maliyetli bir versiyonu olarak ifade edilmiştir. Şekillendirilebilme özelliğinden dolayı Karbonadium Adamantiumdan daha az dayanaklıdır ama yine de neredeyse yok edilemez derecede sağlamdır. Omega Red (X-Men düşmanlarından bir tanesi) karbonadium'dan kollara sahiptir ve kurbanlarının hayat enerjilerini emme yeteneğini bu kollar vasıtasıyla da kullanabilir. Karbonadium çok yüksek seviyede radyoaktif özellik gösterir ve vücuduna girdiğinde çok küçük bir miktarı bile Wolverine'in iyileşme yeteneğini etkili bie şekilde yavaşlatmıştır. Karbonadium Sentez Cihazı olarak bilinen makine Karbonadium üretebilen yegane cihazdır ve önceleri Wolverine tarafından Brüksel'de bir nehre atıldığı sanılıyordu. Ancak daha sonraları Karbonadium Sentez Cihazının Wolverine, Sabretooth ve Maverick ile birlikte Omega Red'den kaçmaya çalışan ikili oynayan bir ajanın cesedinde saklandığı ortaya çıkmıştır. Cihaz bilinmeyen kişilerce kendisine bulunması görevi verilen Maverick'in eline geçmiştir. Karbonadium; Wolverine, Sabretooth, X-23 gibi hızlı iyileşme yeteneği olan kahramanların bu mutant iyileşme yeteneğini yavaşlatan bilinen yegane maddedir.

Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Natüralist Ateist yazdı:

..?

bu görsel gerçek adamantiumun hammedesıdır.  bu görselin 51. bölgeden çekildiği düşünülüyor. ordaki mars uydusundan geldiği  iddia ediliyor. eğer bu dogruysa martakı 

üstün ırk milyonlarca yıl önce adamentimu keşfeden topluluktu ve bunu savaslar için kullandılar. marsın adamantıumun kaynagı olduğu düşünüyor. dostum. düşünsene eger bu dogruysa yapay zekalarda marsı ele geçirirse düşünmek bile istemıyorum.. kimi biilim adamları asdamantiumu

gelecegın 5. elementı olarak görüyor. yani 1: ateş 2: su 3: toprak. 4: hava . 5: ve maddenın efendısı adamantıum bileşımı.. 

15937993971_bcb4972c43_b.jpg

Sitelerde Paylaş
8 saat önce, godofwar yazdı:

Adamantium Çeşitleri

...

Gerçek Adamantium neredeyse Captain America'nın kalkanı kadar dayanıklıdır ve pratik olarak yok edilemez denilebilir. 

Thor'un Mjolnir'i kullanarak gerçekleştirdiği yıldırım saldırılarına benzer konvansiyonel olmayan saldırıların da ikincil Adamantiumu eğdiği veya kırdığı bilinmektedir.

Omega Red (X-Men düşmanlarından bir tanesi) karbonadium'dan kollara sahiptir ve kurbanlarının hayat enerjilerini emme yeteneğini bu kollar vasıtasıyla da kullanabilir.

Komik.

bu görsel gerçek adamantiumun hammedesıdır.  bu görselin 51. bölgeden çekildiği düşünülüyor. ordaki mars uydusundan geldiği  iddia ediliyor. eğer bu dogruysa martakı 

üstün ırk milyonlarca yıl önce adamentimu keşfeden topluluktu ve bunu savaslar için kullandılar. 

Google'da bu fotoğrafı aratsaydınız iki dakika.

kimi biilim adamları asdamantiumu

gelecegın 5. elementı olarak görüyor. yani 1: ateş 2: su 3: toprak. 4: hava . 5: ve maddenın efendısı adamantıum bileşımı.. 

Söyleyin o "bilim adamlarına", Silisyum'u filan da keşfettik. Onların hiçbirisi de element değil.

15937993971_bcb4972c43_b.jpg

Değerli bir maden o. Adamentium'la filan alâkası yok. Eğer aratsaydınız bu sayfayı bulacaktınız:

https://www.flickr.com/photos/jsjgeology/15937993971

Bunun adı kalkopirit-pirotin. Mesela bunlardan biri kalkopirit bir alaşımdır. Bakır, demir ve bir tane daha adını unuttuğum şeyden oluşur.

http://www.mta.gov.tr/v3.0/bilgi-merkezi/kalkopirit

http://www.mta.gov.tr/v3.0/bilgi-merkezi/pirotin

tarihinde Natüralist Ateist tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Robotik filmlerin çoğu zırvadır ve yapay zeka konusunu çok derinden işlememişlerdir.

Bu konuda en iyi yapımlar başta Yapay Zeka filmi, I Robot, Ex Machina dir. Favorim kesinlikle Ex Machina (2014) izlemediyseniz mutlaka izleyin. Dizi olarak Humans, Real Humans ve tabiki Westworld en iyi dizilerdir. Westworld 3. sezon olarak devam etmektedir. Eski bir film olarak bir de Robin Williams'ın Robot Adam filmi aklıma geldi o da çocukluk yıllarımda izlediğim çok keyifli bir filmdi.

ExMachina_filmdoktoru-1.jpg

westworld-main.jpg

Sitelerde Paylaş
5 saat önce, Natüralist Ateist yazdı:

...

Komik.

Söyleyin o "bilim adamlarına", Silisyum'u filan da keşfettik. Onların hiçbirisi de element değil.

Değerli bir maden o. Adamentium'la filan alâkası yok. Eğer aratsaydınız bu sayfayı bulacaktınız:

Bunun adı kalkopirit-pirotin. Mesela bunlardan biri kalkopirit bir alaşımdır. Bakır, demir ve bir tane daha adını unuttuğum şeyden oluşur.

işte bende onu diyorum kalkopirit pirotin adamaentiumun hammedesidir. hiç duymadınmı? boşuna int. arıyorsun. sen bana güven ben asla yalan söylemem havayada girmem neysem oyum dostum için rahat olsun . kalkoppirit sadece 1 tanesi e naz 4 alaşım ve bileşım gerekıyor adamentıumun oluşması için ama marstakı bulgular saf adamentıum oldugu yonunde ..sadece bir adet minarele ihtiyacımız var. onuda sen buldun.pirotın . diğerlerıde saf metal alşımlardır. minareller dogal oldugu için dunyada bolca vardır ama diger elementlerın marstan geldıgı düşünüluyor. sana bunları yavas yavas göstericem sabret biraz. toplam 6 hammede bileşimi ve 1 adette minarele ihtiyacımz var. 

Sitelerde Paylaş
5 saat önce, Natüralist Ateist yazdı:

...

Komik.

adamentıum yapımında kullanılan bilelenleri yazıyorum not al: 

1: sulfüdmineral.

2: Chalcopyrite-pyrrhotite

3: Roasted Cripple Creek gold 

4: chalcopyrite-calcite

5:Refined Adamantium yanii işlenmemış adamentıum. 

03a_small.jpg

15753817870_4a86deeb57_m.jpg

images (1).jpg

images.jpg

Massive_sulfide_(Pt-Pd-rich_chalcopyrite-pyrrhotite)_Stillwater_mine_MT.jpg

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...