Jump to content

BAŞ ÖRTÜSÜ


Recommended Posts

3 dakika önce, Getaf yazdı:

 

Canını sıkma. Yani söylemesi kolay.. Her şey olacağına varır. Eğer kolay bir karar olsaydı zaten bu kadar beklemezdin. Ben de üniversite sıralarında derin derin düşünmeye başladım. Günlük yaşamını, derslerini şimdilik olumsuz etkilemesin bu düşüncelerin. Benim ailem ve çevremde bir tane bile ateist yok! Sen şimdi sakın deme ilahiyat okuyorum diye!

Yok yok, kafamı kesecek olsalar yazmazdım :) eski 13 yaşında küçük biri değilim ki ben, bugün bana zorla bir karar aldıramazlar. Yani büyük konuşmayayım ama dişli biriyim. Baba bakınca bile insan eriyor o ayrı mevzu. Bu da önceden verilmiş bir karar olmasaydı, şu an yaptiramazlardi diye düşünüyorum. Sadece dönüşü zor. Çok zor.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 78
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

6 dakika önce, Zeyees yazdı:

Yok yok, kafamı kesecek olsalar yazmazdım :) eski 13 yaşında küçük biri değilim ki ben, bugün bana zorla bir karar aldıramazlar. Yani büyük konuşmayayım ama dişli biriyim. Baba bakınca bile insan eriyor o ayrı mevzu. Bu da önceden verilmiş bir karar olmasaydı, şu an yaptiramazlardi diye düşünüyorum. Sadece dönüşü zor. Çok zor.  

 

Asi olmasan zaten bu düşünceler kafanda uyanmazdı. ? Sen sorununu sadece başörtüsü olarak mı görüyorsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 dakika önce, Getaf yazdı:

 

Asi olmasan zaten bu düşünceler kafanda uyanmazdı. ? Sen sorununu sadece başörtüsü olarak mı görüyorsun?

Sorun hayatın her yerinde. Yaşamaya alışmaya çalışıyorum hala bunca yıldır. Ama şu an bu.

Ası olmak derken ne demek istedin, ben temel bir hakkımı istiyorum asilik degil bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, Zeyees yazdı:

Sorun hayatın her yerinde. Yaşamaya alışmaya çalışıyorum hala bunca yıldır. Ama şu an bu.

Ası olmak derken ne demek istedin, ben temel bir hakkımı istiyorum asilik degil bu.

 

Haklısın.

Asi, isyan eden demek. Sana dayatılana hayır diyebilmek. Ama derecesini mizacın belirler. Tabi dikbaslilik farklı. Önemli olan başı dik olmak.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Zeyees yazdı:

 

Ben asıl yarın öbür gün forumda nasıl yorumlar yapacağını merak ediyorum. Bir imam-hatipli olarak ayet meali tartışmalarına bakışını merak ediyorum. Arapçan nasıl bilmiyorum ama bu konu çok istismar edilir. Yok ayette şu kastedildi, yok bu kastedildi diye. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 saat önce, Zeyees yazdı:

@Türk Ateist mutlaka görüntülü arayıp göstermemi isterler. Veya hani dediniz ya gittiğinde ne yapman gerektiğini yazayım onu da söyler misiniz, hani bileyim baştan sona. Bir de söylediğiniz makaleleri atar mısınız? İlginiz için teşekkürler.

 

Sen de görüntülü arayıp gösterirsin. Bu ayrıntıyı halletmen zor değil. Yeter ki düşün taşın ve denemeye karar ver. Sana özel mesajla anlatırım.

Gittiğinde seni bir doktora götürmek isteyeceklerini sanmam ama o ihtimali de düşünmek en iyisi olur. Eğer öyle bir şey olursa, gittiğin doktoruna durumu gözlerinle anlatırsın, seni hemen o anda anlar ve seni doğrulayacak şeyler söyler. Bunun nasıl olacağını da anlatırım.

 

Şunu bil ki sende kesin olarak vit D eksikliği var, hem de önemli derecede. yarın gidip bir test yaptır istersen. Göreceksin. Aslında kapalı olalım olmayalım çoğumuzda var ama kapalı kadınlarda anlamlı derecede var. Dramatik biçimde...

Son yıllarda kapanmanın, baş örtüsünün neden olduğu sağlık sorunları, ama özellikle D vitamini eksikliği ve ona bağlı kemik hastalıkları tüm dünyada harıl harıl tartışılır ve insanlar uyarılırken bizde hiçbir şey duyamazsın... Bu, önemli bir tıbbi sorun olmak şeklinde değil, baş örtüsüne, türbana, kapalı kadına saldırı şeklinde yorumlanıp tepki gördüğü ve medya, baskı altında olması nedeniyle bu gibi haberleri hiç yazmadığı için bizim haberimiz ne yazık ki olmuyor. 

D vitamini eksikliğinin meme kanseriyle ilişkisi de tartışılıyor artık. Sadece meme kanseriyle ilişkisi değil, daha pek çok kanserle direkt ilişkisi olduğu biliniyor.

 

Sen öğrencisin, seni ilk ve direkt ilgilendiren D vit'in yüksek kemik döngüsüne neden olması değil. Bunu da kullanacaksın ama ilk nedenlerin bunlar olmayacak.

Ailene, bu vitamin eksikliğinin de neden olduğunu depresyonun, halsizliğin, vücudunda (kaslarında) anlamsız ağrıların olduğunu söylersin. Bunlar nedeniyle doğru düzgün ders çalışamadığını, kendi çok kötü hissettiğini ilave edersin. D vitamini eksikliği, aynı anda başta terlemeye neden olur. Bak bu kısım çok önemli... Başını da örttüğün için bu terlemeyi açık insandan on kat fazla hissettiğini ve yine aynı oranda fazla etkilendiğini belirt. Başın örtülü olduğu için saç diplerin doğal olarak yeterince hava almıyor, özellikle yazları büyük sorunlar yaşıyorsun, üstüne bir de bu ekstra terleme binince saçların dökülmeye ve birtakım lezyonlar görülmeye başlıyor vs vs... 

 

D vitamini eksikliği nelere yol açar, internetten basit bir taramayla bile bulabilirsin.

Ben sana, kapalı kadınlarda görülme sıklığı ve tehlikeleri konusunda yazılar vereyim, çünkü özellikle kapalılarda çok daha fazla düşük çıkıyor. Umarım sen de ciddiye alır ve varsa kapalı arkadaşlarını da uyarırsın. Açılsınlar diye değil, gidip ölçtürsün ve vitamin takviyesi alsınlar diye... Çoğunuz aslında epeyce sağlıksızsınız ve farkında değilsiniz. Bu söylediklerimi lütfen ateist kimliğimi göz önünde bulundurmadan değerlendirmeye gayret et. Sen zaten başını açmak istiyorsun, o yüzden objektif değerlendirirsin sanıyorum.

 

D vitamini eksikliği olan Müslüman kadınlarda yüksek kemik döngüsü: 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12149082

 

Giyinme tercihi, genç kadınların D vitamini durumunu etkiler:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25156789

 

Göçmenlerde D Vitamini eksikliği:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352187218300342

 

Örtülü ve açık Türk kadınlarının D vitamini durumu ve kemik mineral yoğunluğu:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11703889?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=3

 

Güney illinois'de, Müslüman Kadınlarda Görülen D Vitamini Eksikliği ve Kültürel Etkileri:

https://opensiuc.lib.siu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1963&context=theses

 

Bak bu da, Sabah gazetesi henüz iktidar tarafından satın alınmamışken, ülkede dincilik bu kadar etkin olmamışken yazılmış bir yazı. Özellikle gösteriyorum ki durumun aslında uzun yıllardır bilindiğini ve bilimcilerimizin bizi uyarmaya çalıştığı gerçeğini sen de gör. Ülke nereden nereye geldi...

 

http://arsiv.sabah.com.tr/2005/12/01/cp/gnc101-20051127-102.html

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 saat önce, Getaf yazdı:

 

Bu iktidar döneminde pespayelik normalleşmiş, sıradanlamış, aleniyet kazanmış, daha da görünür olmuş ve zirveye ulaşmıştır. 

 

Önceki iletilerimde Cumhuriyetin ilk dönemlerinde çağdaş bir eğitim sistemi uygulandığını ve bu doğrultuda bir dolu nesil yetistigini söylemistim. Cumhuriyetin güvencesi de bilime inanan, dogmatik ilkel anlayışların karşısında duran, özgürlük taraftarı bu insanlardır. Tıpkı yargıda olduğu gibi egitim sistemimiz de son sürat gerilemekte çocuklarımız bilimsel değil dogmatik anlayışlarla yetiştirilmektedir. Bunu çok yakından gören ve büyük endişe duyan bir insanım. Benim hiçbir ilkelligi savunmam düşünülemez. Ama sertlik ve yasaklar, ortadan kaldırmayı düşündüğümüz anlayışları yok etmez, sadece baskılar. Bu baskılar ya büyük bir patlamaya neden olur ya da alttan alta o anlayışların güçlenmesine.  

 

Hala klasik ezberler. İçi boş.

 

Lütfen laiklik nedir, onu oku biraz. Aslında yalnız sen değil, kimse bilmiyor, kimse merak edip de neymiş bu diye incelemiyor. Laiklik, demokrasinin olmazsa olmazıdır. O olmadan asla demokrasi olmaz. 

Senin bu cümlelerin, dincilerin yıllardır her şeyin anlamını kaydırıp çarpıtmalarının sonucudur aslında. Sizler özgürlük kavramına sahip çıkarken paradoksların tuzağına düşüyor, o paradokstan bu paradoksa savruluyorsunuz. Hoş, paradoks da mantığın doğasında var... Ama 

Neyse işte, sonuç olarak sen, sizler, laikliği içselleştirmemişsiniz. Bilmiyorsunuz ki içselleştiresiniz... Çünkü biz Atatürk devrine kadar laiklikten bihaberdik, Rönesans ve Aydınlanma bize uğramamıştı. O yüzden laiklik deyince Atatürkçüler gelir akla. Benim türban serbestisine karşı çıkışımı Atatürkçü oluşumla değerlendirmen, o istiklal mahkemelerinden falan söz etmen hep bundan. Gördün mü dincinin dümen suyunda dönmek ne demek? 

Sana başından beri laiklik ilkesi, tutarlılık, kararlılık, ilkelilik diyorum. Katı olmak derken bunlardan söz ettiğim son derece açıkken tartışmayı başka zemine kaydırmaya çalışıp duruyorsun. 

Mesele laiklik. O malum yasakları yasak olmaktan çıkardığın an güle güle laiklik ve demokrasi, hoşgeldin teokrasi... 

Böyle bu iş.

 

O yüzden benim indimde senin-sizin bu iktidardan, din baskısından, diktatörlükten, pespayelikten şikayet etmeye hakkınız yok. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 29.11.2018 at 14:29, Ulusalcı yazdı:

28 Şubat Devrimi'ni savunan birisi olarak türban konusunda biraz aşırıya kaçıldığını düşünüyorum. Herkes de aile baskısının zoruyla kapanmıyor. Benim annem evlendikten sonra kendi hür iradesiyle kapanmış mesela.

 

O şiddete maruz kalan, sürüklenen, coplanan türbanlılar eğer takmak istemeseler o kadar eziyete katlanmaya kalkmazlar ve kolayca türbanlarını çıkarırlardı. Evet, eminim ki çok büyük bir kısmı ailelerinden de baskı görmüştür ama zamanla alışıp kendileri de benimsiyorlar.

 

Hangi çağdaş batı ülkesinde türban yasağı var ki? Hepsi rahat rahat okula da giriyor, milletvekili bile olabiliyorlar. O yüzden bana göre yargı, emniyet ve ordu dışında türban yasağı olmamalı. 

 

Yani doğru şey 11-12 yaşlarında çocukların türban takması ? Ayrıca:

 

https://tr.euronews.com/2018/11/24/avrupa-da-basortusunu-burkayi-ve-nikabi-yasaklayan-ulkeler

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎30‎.‎11‎.‎2018 at 11:33, Türk Ateist yazdı:

 

Çünkü önceki iktidarlar, ideal olmasa da hukuka, hukukun verdiği karara saygı gösterir, karışmazdı ve hepsi de yargılanabileceğini bilirdi. Nitekim yargılanırdı da. Şimdi bir hukukçu "Bu hukuka uygun değil" dediğinde, en ufak bir eleştiri yaptığında veya karşı çıkış gösterdiğinde işinden oluyor. 

 

 

 

-Burada yanılıyorsunuz. Bu tanımlamanın doğru olmadığı alenidir.99-01 sayıştay verileri oluşturulmamıştır. Bu bir usulsüzlük değil. Aleni hırkızlıktır. Dolayısı ile suçtur ve bu bütçenin hesabı sorulmadığına göre?? Bu ülkede sizden olanlar veya bizden olanlar suç işler ve görmezden gelinir gerçeği vardır. Siz dediğim tarihleri iyi bir analiz edin.. CHP li sabıkalı belediye başkan adayı bile bulursunuz..

 

-Hangi hukukçu işinden olmuştur? Bir örnek verir misiniz? Mümkünse bağımsız ve tarafsız olsun.. Veremezsiniz çünkü Ersan Hoca sabah akşam e ağır eleştirileri yapmaktadır. 

Yoksa işinden mi oldu? diploması elinden mi alındıda bizler duymadık?

 

Lütfen dürüst olalım. Ve tarafsız bakalım olaylara...

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 dakika önce, seringel yazdı:

-Burada yanılıyorsunuz. Bu tanımlamanın doğru olmadığı alenidir.99-02 sayıştay verilerini- raporlarını sunarmısınız?. Bütçe vergi ve hibe gelirlerinin kalem kalem nerelere harcandığının hesabı muhasebesi nerededir?. Usulszülük alenidir.. Milyarcıklar buhar olmuş uçmuştur.. Dolayısı ile bu ciddi bir suçtur. Bu ülkede sizden olanlar veya bizden olanlar suç işler ve görmezden gelinir gerçeği vardır. Siz dediğim tarihleri iyi bir analiz edin.. CHP li 36 ay sabıkalı belediye başkanı-  adayı bile bulursunuz..

 

-Hangi hukukçu işinden olmuştur? Bir örnek verir misiniz? Mümkünse bağımsız ve tarafsız olsun.. Veremezsiniz çünkü Ersan Hoca sabah akşam e ağır eleştirileri yapmaktadır. 

Yoksa işinden mi oldu? diploması elinden mi alındıda bizler duymadık?

 

Lütfen dürüst olalım. Ve tarafsız bakalım olaylara...

 

 

 

 

tarihinde seringel tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, seringel yazdı:

-Burada yanılıyorsunuz. Bu tanımlamanın doğru olmadığı alenidir.99-01 sayıştay verileri oluşturulmamıştır. Bu bir usulsüzlük değil. Aleni hırkızlıktır. Dolayısı ile suçtur ve bu bütçenin hesabı sorulmadığına göre?? Bu ülkede sizden olanlar veya bizden olanlar suç işler ve görmezden gelinir gerçeği vardır. Siz dediğim tarihleri iyi bir analiz edin.. CHP li sabıkalı belediye başkan adayı bile bulursunuz..

 

-Hangi hukukçu işinden olmuştur? Bir örnek verir misiniz? Mümkünse bağımsız ve tarafsız olsun.. Veremezsiniz çünkü Ersan Hoca sabah akşam e ağır eleştirileri yapmaktadır. 

Yoksa işinden mi oldu? diploması elinden mi alındıda bizler duymadık?

 

Lütfen dürüst olalım. Ve tarafsız bakalım olaylara...

 

 

Bu ortamda tarafsız olmak ahlaksız olmayı gerektirir. Ben tarafsız olmadığım gibi, tarafsız olmamı isteyeni de ciddiye almam. Ne pis bir tuzak...

 

Hiç öyle ayrıntıya girmeye, aman da CHP falan demeye lüzum yok. Ülkede hukuk yok. Bitti. Bu ülkede hukuk da yargı da RTE. Danıştay son zamanlarda azıcık bir kıpırdandı ama sonu gelir mi bilinmez.

Eskiden de "ideal" değildi, bunu alıntıladığınız iletimde de belirttim. Ancak en kötü haliyle bile şimdikinden bin kat daha iyiydi.

 

Şimdi daha iyi, ya da eskisi kadar iyi diyorsanız o başka. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 dakika önce, seringel yazdı:

Sorularıma cevap verememişsiniz. 

Ben şimdi hukuk var iddiasında değilim. Siz eskiden daha iyiydi iddiasındasınız.. Ve kanıtlamadınız halen!.

 

Şu anda ne kadar korkunç, ne kadar beter olduğu ortada. Bunu neye göre söylüyoruz? Eskiye göre. Biz ki onu beğenmez ve eleştirirdik, hantal bulurduk vs vs, ama şu zamanla karşılaştırılamayacak kadar iyiydi. Hiç münferit aksaklıklara giremem.

 

Kaçan sizsiniz esas. Eskiden, şu anda olduğundan daha iyi değildi diyorsanız, ya şu andaki hukuku daha iyi buluyorsunuz ya da aynı olduğunu düşünüyorsunuz demektir.

Ben açık bir kıyas yapıyorum. Siz o kıyası yanlış buluyorsunuz.

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎1‎.‎12‎.‎2018 at 00:51, Türk Ateist yazdı:

 

 Laiklik, demokrasinin olmazsa olmazıdır. O olmadan asla demokrasi olmaz. 

 tuzağına düşüyor Çünkü biz Atatürk devrine kadar laiklikten bihaberdik, 

 

cahillen münakaşa yapılmaz. 

 

konu sanırım baş örtüsüymüş. ??

Link to post
Sitelerde Paylaş
20 dakika önce, seringel yazdı:

cahillen münakaşa yapılmaz. 

 

konu sanırım baş örtüsüymüş. ??

 

Forumda senin yaptığın şey yapılmaz. Rahatsız ve taciz etmek. 

Yenisin ama eski ileti bulup üstüne oynamada, taciz etmede ustasın.

Tükürüp kaçılmaz forumda. Tartışlır; ve bunu yaparken minimum ahlak-iletişim kurallarına uyulur. Yani dert neyse o anlatılır. Arkadan dolaşılmaz, küçücük akılla tuzaklar kurulmaz. 

 

Din forumunda da yaptın aynı şeyi, seni uyardım. İkinci kez uyarmaya lüzum yok artık...

Dönüp gelirsen birilerine salça olmak yerine tartışmayı dene. 

Güle güle.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...