Jump to content

Ateizmin En Büyük Açmazı


Recommended Posts

Forumdaki son tartışmalardan çok net bir durum çıktı ortaya.

 

Ateizme en şiddetli eleştiriler dinlilerden, teistlerden de gelmiyor. Kimden geliyor biliyor musunuz, dini terkedip agnostik, deist, gizemci, uzaylıcı filan olanların ve bu ara duraklarda kararsız beklerken "yaaa acaba tanrı olabilir mi geri mi dönsem ya bir de tanrı varsa?" diye kıvranırken saçtıkları hezeyanlardan geliyor!

 

Bunların gönlü tanrısızlığa bir türlü yatmıyor. "Yaaa uzayda bir yerlerde vardır yine tanrılar ya da ona benzer bir şeyler yaaaa" diye kıvranıyorlar.

 

Hayır ne varmış şu tanrı denen botta anlamadım gitti! Ne şiddetli bağımlılık yapan ne illet bir meretmiş bu yahu! Yapıştı mı çıkmak bilmiyor ha! Yok amana uzaylıydı yok amana işte binlerce sene önceydi yok amana işte bunu nerden bileceklerdi uzaylılar gelmiş olmasaydı… 

 

Dır dır dır, vır vır vır… Tanrıyı terketmemek için elli çeşit bahane...

 

Evet arkadaşlar ateizmin en büyük açmazı direk teistlere değil, bu arada derede kalmış şaşkınlara yanıt yetiştirmek zorunda kalması. Bunları atsan atılmaz satsan satılmaz. Mecbur zırvalarına yanıt da vereceksin. Gidin geri teist olun ülen sizinle mi uğraşacağız desen de olmuyor. Mecbur çekiyoruz bunları...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 98
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

siz ateistlerin tanrısızlık bagımlılıgı psıkolojık bir hastalıktır. aynı tanrı kavramında  oldugu gibi dinlilerde tanrı kavramıda psıkolojık bir tür ciddi bir hastalıktır. 

dinlilerin havasını söndürmek kolay ya sizin havanızı nasıl? söndürücez işiimiz çok zor. çünkü sizler tanrı yok diyorsunuz.

tanrı yok derken bunu evrime veya hayalı kurgunuz olan tesadufun imkansız yasalarına baglıyorsunuz. sizlerle tartışma eziyet. siz ateistlerde tartışmak eziyet.

 

 elinizde net bir metafızık bulgu olmadan bilmsel yöntemlerle birazds biyolojı teolojı ve septisizim kokan tavırlanızla olmadıgını ispatlamay calışıyorsunuz. 

müslümanlardan farkınız nedir? diye kara kara düşünüyorum. siz ateistleri tanrı dışında oldukça mantıklı bulmuşumdur. am atanrı kavramı söz konusu oldugunda 

pes dogrusu dincileri bile solladınız. uyduruk resimlerle insanın evrımını ispatladıgını düşünene evrenın dışına çıkmadan yahuuu evrenın dışı olurmu? olurssa ispatla diyen sia ateistler değilmisiniz???

asıl evrenın dışı varsa yada yoksa bunu ispatlaması gereken sizlersınız. net??? bir sekılde ispatlayın tanrı olmadıgını bizde bilelim. deistler agnostıkler uzaylılara taş atmayın.

bizde size o taşı idare ederiz..

 

işte sizizin hayalınız  hayaliniz diyorum çünkü böyle bir evrim bile evrıme ihanettır.. solungacları olmuyan balık. böyle birşey mümkun değil. evrım ayn ızamanda solungacları olmuyan su canlılarınında evrımıdır. ama bir sartla illakı evrım geciricek.  işte bu yuzden sizinle işimiz çok zor. 

ateistler her zaman haklı çıkmak yapmıyacagınz çok az şey var. şimdi soruyorum dincilerden tek farkınız moderrn ve entel olmanızmı?? onun dısında bir fark göremıyorum. 

224445-buldogbal.jpg

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

şu yaptıgın trajikomık başlıkla sadece kendini rezil ediyorsun, ahh unutmuşum  kusura bakma eski dostum.  boktan sizin teorilerınız  çok mantıklı ama bizimkiler sacma ve 

 can sıkıcı öylemi? 

sen fazla olmaya başladın ama seninle tartışmak istemiyorum. ama beni zorluyorsun. 

ne? oldu yahuuu biizmkıler canını fena sıkmışsa benziyor. acısınımı? çıkartıyorsun. yaptıgın yorumda eleştiriden çok hakaretler ve çok çirkin kötülemeler var.,

 

Bunların gönlü tanrısızlığa bir türlü yatmıyor. yatmasımı? gerekiyor. böyle bir zorlamamı? var. biizm kıvrandıgımız yok. aksine 

 taş atan siz ateistlersınız.neymişşş deistler ve agnostıkler teist olsunlarmışşş.. bu nasıl? bir zeka ne? kadar geri oldugunu tahmın edemedım. 

hahahaha  :D birde mecburen cekıyoruz demezmi? kafayı yemişsin oglum sen  bir doktora görün. zavallı çocuk.. 

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateizm inançsızlığın zirvesidir. Oraya giden yolda aşama aşama gruplarla karşılaşılması normal. Çok görme.

 

Herkesten benliklerindeki zırvalıkları bir çırpıda söküp atmalarını bekleyemeyiz. Anlayışlı olmalıyız.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 hours ago, godofwar said:

asıl evrenın dışı varsa yada yoksa bunu ispatlaması gereken sizlersınız. net??? bir sekılde ispatlayın tanrı olmadıgını bizde bilelim. deistler agnostıkler uzaylılara taş atmayın.

bizde size o taşı idare ederiz..

 

Bun dinci kafalardaki mantığı normal insan anlayamaz, bu insanlar yüzyıllardır tanrı, ruh, cin, melek gibi gibi hayali varlıklar olduğunu iddia ederler, bu kadar zamandır kimse bu varlıkları görmemiştir, olduğu kanıtlanmamıştır ama iddialarını ispatlamak yerine iddialarını kanıtlayamadıkları için kendilerine inanmayanları öyleyse sen olmadıklarını kanıtla diyecek kadar yüzsüzlerdir. Bir de utanmadan bilimin defalarca kanıtladığı evrim teorisine saldırırlar. Siz hiç bilim insanlarından kuru kuruya evrim vardır, olmadığını kanıtlayın gibi bir laf duydunuz mu? Duyamazsınız çünkü bu insanlarda bir onur, haysiyet, insanlık gururu, mantık vardır, bu insanlar bilirler ki, bir şeyler iddia ediyorlarsa kanıtlama yükümlülüğü kendilerindedir. Bunun içinde yılmadan çalışırlar, iddialarını destekleyecek araştırmalar, gözlemler, çalışmalar yaparlar. Peki bu dinci kafalar ne yaparlar, bir takım sahtekarların, yalancıların, şarlatanların peşine takılıp insanlığa faydalı olmak için gece gündüz çalışan bilim insanlarına, akla, bilime sarılan insanlara saldırırlar. Böyle nankör, böyle ikiyüzlü, böyle onursuz, insanlardır bunlar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinlerdeki insani özelliklere sahip tanrı kesinlikle ve kesinlikle yok. Böyle saçma bir şey olamaz.

 

Ama tanrı bile diyemeyeceğimiz bilinçsiz bir güç, bir varlık olabilir. Ya da bu evreni yaratan ve sonrasında müdahalede bulunamayan bir varlık, bizden daha gelişmiş ve daha zeki bir canlı olabilir.

 

Ama tabi olabilir diyorum, birçok ihtimal var olabilir. Sayısız varsayımdan sadece birisi.

 

Bana sanki panteizm en mantıklısı gibi geliyor, aklıma yatıyor. Yine de bu tanrı ya da yaratıcı konusuna fazla kafa yormuyorum, bu konuyu düşünmüyorum. Kendimi ateist olarak tanımlıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, Satsuma54 yazdı:

Anlayışlı olmalıyız.

 

Evet bu söylediğine katılıyorum. Zaten bu başlığı düşünürken de aklımdan daha anlayışlı olmak gerektiği geçti. Gerçi saldırgan üslup kullanmayanlara genellikle anlayışlı davranılıyor. Belki de daha da anlayışlı olmak lazım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, AteistBilinç96 yazdı:

birçok ihtimal var olabilir.

 

Olabilir elbet. Bu konuda en akla yakın beyin cimnastiği, çoklu evrenler modelinde yatıyor. Ana fikir olarak da Hawking'in önce kabul etmediği, ama sonra kesin olarak kabul ettiğini açıkladığı, karadeliklerin bilgiyi sakladığı görüşü. Buna göre karadeliğe giren maddenin ne olduğunu nereye gittiğini bilmiyoruz ama o maddeler hakkındaki bilgiler kaybolmuyor.

 

Dolayısıyla karadelikler yeni bir evren oluşumunda sakladıkları bu bilgiler sayesinde yeni evrene maddenin davranışları hakkında bilgi aktarabiliyorlar. Yeni evrende yeni oluşan madde, belli kalıpları genetik bir mekanizma gibi miras alabiliyor.

 

Peki, biraz daha dramatize edelim. Güneşimiz bir milyar yıl kadar daha bize dostça ışıyacak. Bu çok uzun bir süre. Teknoloji de bu ivme ile gelişirse, evrenimiz büyük yırtılma ile veya büyük ezilme ile sona ermeden önce, bir karadelik içine bir bilgi paketi yollayabilir. Örneğin canlı genetiği gibi. Bu da yeni bir evrende canlılığın tekrar başlamasını sağlayabilir.

 

Yani kısaca ve kabaca, teknolojimiz yeni bir evrende yeniden var olmamızı sağlayabilir. Yani tanrı olarak adlandırılan şey kendimiz olabiliriz.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

bak iste senin yerin boyle konular.. birak sen bilimi tarihi psikolojiyi falan.sen gel ateizmi yucelt ve diger tum goruslere hakaret et. emin ol bu konuda daha faydali olacaksin. zira kimse sana zaman ayirmanin onemli olmadigini anlayacak milletin zamanindan calmayacaksin :)   

Link to post
Sitelerde Paylaş

bence ateistler acınası bir durumda yazıık

çünkü değşik konularda isbat ettik ki ATEİZMİN DELİLİ İSBATI YOKTUR ŞÜPHEDEN İBARETTİR

 

acınası durum bilmediğine iman etmek YANİ ATEİZME

acınası durum hayatını bir şüpheye bina etmek

acınası durum bu evrende yapayalnız olduğunu düşünmek öldüğünde yok olacağını hiç olacağını düşünüp

sevdiğin herkesten ve herşeyden ebediyen ayrılacağına inanmak

böyle acınası bir durumdaki insan ışığın hızını bilse quantum fiziğini ezberlese evrim teorisini yutsa

dünyanın en meşhuru en zekisi en zengini dahi olsa

hangi derdine derman olabilir?

YAZIK BU ATEİSTLERE ama belaya rızasıyla girene acınmaz

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, dr.Kemal said:

bence ateistler acınası bir durumda yazıık

çünkü değşik konularda isbat ettik ki ATEİZMİN DELİLİ İSBATI YOKTUR ŞÜPHEDEN İBARETTİR

 

Nasıl ispat ettin? Allah'ını kulağından tutup foruma falan mı getirdin? Tüm dünyaya teşhir mi ettin?

 

Herifin ispat ettik dediği nerede şarlatan, çatlak, gerizekalı, sahtekar zevat varsa onların zırvalarını tekrar etmekten ibaret.

Link to post
Sitelerde Paylaş

:D Tam tersine allaha inanmak bir şüpheden ibarettir. Şimdi bu allah yakar pişirir işkence eder, psikopatın tekidir deniyor ya! Bu zavallı tırsakların bu tehditlerden ödleri botlarına karışıyor. "Laaan ya bir de bu dedikleri allah varsa?! Lan iyisi mi işi garantiye alalım, inanalım şu allaha be! Yoksa da ne olacak sanki?"

 

"Hem de fena mı olur, Müslüman gardaşımmm, şu işimi bi görüver aslanım deyip işlerimizi gördürürüz. Bakkal çakkal açsak iki pismillayi aptes filan, millet de camiden gelirken gördü mü tamam. Gelsin müşteriler. Atayiz bakkala müşteri mi gelir be! Domuz yağı katardır peynirlere meynirlere diye gelmez kimse!" :lol:

 

İnanmanın nedenleri bunlar!

 

Ateist olmak ise bir bilinç halidir. Zihin prangalarını kırmak, zihnini özgürleştirmek ve kölelikte, sömürüden, aldatılmaktan kurtuluştur. Zihni özgür olmayan hiç bir şey olamaz. Sadece olmuş gibi gösterilir. Bunlar prof olur, hâla cahil kalır. Kimi dağda Nuhun gemisi fotoğrafı çeker, kimi cinlere üç harfli der, kimi Adem onbeş metreydi der, üstelik de niyeymiş dinozorlarla savaşmak içinmiş! :0_80cbc_37a71a73_L: Yok Nuh 950 yıl yaşamış der koskoca prof tabelası yapıştırılmış herif, kimi Karadeniz'de Nuh tufanı kanıtı :lol: bulur embesil… Bunlar hep prof!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bu bitkiselci bilmem ne sahtekarların hepsinin istisnasız katıksız dinci olmaları, "tıbbı nebevi" :lol: adı altında sahtekarlık yapmaları boşuna mı?

 

Tamamen duygusal! :D

 

Din cahilleri kerizlemenin en kestirme yolu olduğu için. Kerizle ve sövüşle... Sövüşlendiklerini kazara anlasalar dahi "Allah rızası için çaldı, zararı yok helal hoş olsun" derler sorun yok! :0_80cbc_37a71a73_L:

 

Allah rızası için yemediğin bot bırakma, hepsi allah yolunda olduğu için helalü hoş olur. Çocuklara sark, allah rızası için mi, tamam sorun yok! Yeter ki allah yolunda olsun. Allah yolunda akan sular durur!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşin özü, kimse allaha inanamaz. Böyle bir durum olanaksızdır, çünkü allah yok. Kimse görmedi. 

 

O zaman allaha inandıklarını sananlar aslında allah var yalanına inanıyorlar. Allaha inanmak olanaksızdır. Sadece allah var diyenlere inanırsın. 

 

Yani inandığınız allah değil. Allah var diye yalan söyleyenler. Onlara inanıyorsunuz siz. Yani bir yalana inanıyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 months later...
On ‎13‎.‎6‎.‎2018 at 23:18, dr.Kemal yazdı:

bilmediğine iman etmek YANİ ATEİZME

 

:lol: Ha yani sen allahı çok biliyorsun! Akşamları uğrayıp ne var ne yok diye halini hatırını sorup üzülme seni inkar eden şu atayizlere yaaa, boşver diye teselli ediyorsun!

 

Senin allah hakkında tek bildiğin, birtakım yalancı sahtekarların sana allah var yalanını kakalamış olmaları, senin de yemiş olman! :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 dakika önce, democrossian yazdı:

 

:lol: Ha yani sen allahı çok biliyorsun! Akşamları uğrayıp ne var ne yok diye halini hatırını sorup üzülme seni inkar eden şu atayizlere yaaa, boşver diye teselli ediyorsun!

 

Senin allah hakkında tek bildiğin, birtakım yalancı sahtekarların sana allah var yalanını kakalamış olmaları, senin de yemiş olman! :D

Konu dışı gibi olacak ama hayvanlarda içgüdü diye teistler tarafından çokca övünülen meselenin aslını biliyor musunuz yani ilahi bir sistem üzerinden neden konuşamayız içgüdü derken .Yani buna kısa yoldan evrim demek içini boşaltmak olmaz mı bu kavramın fikirlerinizi merakla bekliyorum.Teşekkürler şimdiden .

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, akılsızşuursuzatom yazdı:

kısa yoldan evrim demek içini boşaltmak olmaz mı bu kavramın

 

Hayır olmaz. Çünkü evrim kısa yoldan kestirip atmak değil, tam tersine uzun ve zahmetli, zor yolu seçmektir. Kısa yoldan kestirip atmak, allah yarattı demektir. Bu en aptalca ve düz kestirmedir. Cahil işidir ve tembel işidir.

 

Evrim tırnakla kazılan, binbir zahmetle elde edilen bir sürü fosil ve genetik kanıt demektir. Allah ise sadece bir yalana iman ettim diye ağzın ettiği boş bir laf söylemekten başka bir şey gerektirmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...