Jump to content

Ateizmin En Büyük Açmazı


Recommended Posts

  • İleti 98
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Doğru ve yanlışı birbirlerinden ayırmak her zaman mümkün olmayabilir. Ama din ve inanç bazında bu ayrımı yapmak çok daha kolaydır.

İncil, Tevrat ve Kur'an'ı okuyup da içindeki zırvaları göremeyen bir insan için ahmak demek hiç de aşırı bir itham değildir.

Biz ateistlerin  inançlara saygı göstermeleri gerektiğini söyleriz ama, her inancın doğru olmadığını da biliriz. Her insanın aptal olma hakkı olduğunu kabul etmek gibi birşeydir bu saygı.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ortadoğu dinleri psikopatlığın kurumsallaşmış halleridir. İslam ise “en” psikopatları bünyesinde toparlayabilecek seviyede kurumsallaşmış, yegane dindir. 

Ateizmin psikopat tanımı ise bireyseldir. 

tarihinde Phocas tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, haci yazdı:

Daha ilk cümleni okur okumaz işte bir salak daha zırvalıyor demekten kendimi alamadım. İlkel düşünceyi tanımak hiç de zor değil. Örneğin senin bir salak olduğunu bilmek bir sorun değil.

Tanrı'nın varlığını olasılıklar arasına almak yalnız ilkel değil, en ilkel düşüncelerden biridir. İnsan kültürlerinin kaç tane Tanrı'ya taptığı dikkate alınırsa, bu kavramın ne kadar ilkel olduğu hemen anlaşılır. Psikopatlığa gelince... Biri sen olabilirsin..

 

Dinlerin dogma olup olmamasının ötesinde asıl bu inanışların gerçek amacını anlayamamak bana göre salaklıktır. Dinler çok çok kötü olan insanların kötü eylemlerine sınır getirir. Onlarda vicdan oluşmasına vesile olur ve onlara yaptıkları eylemleri sorgulatır. Bu manada dinler geçmişte çok gerekliydiler ve amaçlarını yerine getirdiler. Fakat günümüz insanını eskiden olduğu gibi şekillendiremiyorlar artık. Bunun nedeni artık insanları dinler ile motive edemiyorlar. Dinlerin asıl amacı masum insanları  kandırmak değil masum olmayan insanların eylemlerine sınır getirmek için vardırlar. Bu manada aslında temel sorunun vicdansız ve adaletsiz insanlar olduğunu anlamak çok zor olmaz. Bu ise psikopatinin tanımıdır. Dolayısıyla insanlığın gelişimindeki en büyük engel budur. Bu konu üzerine Avrupa ve Amerika'da çok fazla gidiliyor ve onların başarısının nedeni budur. Bunu anlamanızı istiyorum. Yoksa dinleri daha az ciddiye almaları ve daha fazla ateist barındırmaları değildir. İnsanların yaptığı haksız eylemleri dine bağlamak çok büyük bir hatadır. Bunu gerçekten anladığınızı farz ediyorum yoksa dinlerin dogma olmasına bir itirazım bulunmuyor. Onları savunuyor olmam tamamen faydasını göz ardı edemiyor olmamdan kaynaklanıyor.

 

Sonra ateizmin gerçek amacı ile ilgili söylediklerim de kesinlikle doğrudur. Ateistlerin çeşitli emelleri vardır. Gerçek ve doğru bilginin peşinde değillerdir. Daha önce yazdığım şu yazının anlaşılmadığını düşünüyorum. Kendinizden pay biçin yada siz öyle olmasanız bile böyle ateistlerin varlığını kabul edin lütfen bunu yapın. Biraz dürüst olun. O yazıyı tekrar paylaşıyorum.

 

"Bu kişiler bilimden dini yalanlamasını isterler ve bunu sadece düzendeki sınıf farkını oluşturmak için isterler. Zaten ateistlerin çok büyük bir çoğunluğunun komünist olmasına şaşmamak gerekir. Bu kişileri bilim başka hiç bir konuda ilgilendirmez. Sadece bilim kurumundan kendi ideolojilerine hizmet eden içerikleri ürünleri toplayıp pazarlamak istemektedirler. Amaçları belirlidir. Ben dindar insanların genel olarak teistlerin diğerlerine nazaran çok daha iyi huylu ve insancıl olduğunu düşünüyorum. Teolojik görüşe göre psikopati endeksi belirlenebilse bu çarpıcı şekilde ortaya çıkar ve bir çoğunuz buna çok şaşırırsınız. Dindarları öcü gibi göstermeyi bırakın ve tüm kötülükleri oluşturan insanlardaki şu psikopati durumuna odaklanın. Hatta mümkünse bunun etnik kökene göre yada DNA analiziyle belirlenip psikopat doğacak her çocuğu kürtaj ile alsınlar. Konu kesinlikle dinler ile ilgili değildir. Göreceksiniz bunu yapsalar ateistler o kadar azalır ki buna aklınız şaşar."

 

tarihinde ilahişaban tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, teflon yazdı:

Bu ilahişaban'ın John Ahmet olduğunu bilerek yazın

 

Öyle olmalı. Ateistlerin psikopatlar olduğunu iddia ederse hak ettiği yanıtı elbette alacak. Söylediklerinin tamamı yanlış bunun. Bir kere dinler kötü insanlara engel filan olamaz. Onlara engel olan yasalardır. Yasalar olmasa dinler bir halt edemez. Tersine din ile yönetilen toplumlarda suçlara din kılıfı giydirilip suçlar mubah, hatta sevap haline getirilir. Psikopatlar ise bu insanlık düşmanı suç düzenleri tarafından cinayetle hasımlar ortadan kaldırılmak için kullanılır. Cemal Kaşıkçı'yı parçalayıp yok edenler herhalde psikopat olacak. Psikopat olmasalar bunu yapamazlar. Bir de kafiri öldürdün diye aferin denilir bunlara! Bu her gerçeğin tam tersini zırvalıyor. Ateistler tabii ki gerçeğin peşinde oldukları için ateist oluyorlar, keyif için olacak değiller! Geçmişte con Ahmet de olsa şimdi doğruyu söylese bu sefer doğru söyledin derdik.

 

Psikopatinin çaresi bulunacaksa bir gün, bunu da ateist bilimciler başaracaktır. Öyle yakarım işkence ederim sonsuz azap ederim boş tehditleri ile psikopatiye çare bulunmaz. Bu cahil psikopati nedir onu da bilmiyor. Psikopati çok ciddi bir hastalıktır. İnsanları allah yaratıyor olsaydı psikopatları da allah yaratıyor olurdu. Bilimciler de allahın bozuk yaratıklarını düzelteceğiz diye allaha savaş açmış olurlardı. Tabii ki böyle bir durum yok. Doğa mükemmel çalışmadığı için bu tür oluşumlar oluyor ve bilim elinden geleni elinden geldiği kadar düzeltmeye çabalıyor.

 

Psikopatların çok ciddi beyin yapılanma bozuklukları vardır ve maalesef bu bozuk yapılanma genetik olarak aktarılmaktadır. Yani allah var olsaydı bu işin sorumlusu olurdu. Bir soyda psikopati vakaları tekrarlanınca bu soyun genetiği incelenmiş ve psikopati geni tespit edilmiştir. Bu geni izole etmenin bir yolu henüz bulunamadı. Genetik mühendisliği ilerledikçe belki mümkün olabilecek. Bu soya mensup olan ve psikopat genini taşıyan fakat bir suça karışmamış bir çok kişi de var. Yani epigenetik de etkili elbette. Bu kişiler psikopat geni taşıdıkları halde yasa korkusundan suça karışmıyorlar.

 

Şimdilik bunları ancak cinayet işlediklerinde toplumdan tecrit etmek mümkün oluyor. Başka yolu yok. Suç işlemeden sen psikopat geni taşıyorsun deyip öjeni uygulanamıyor. Çocuğun psikopat olacak diye kısırlaştırmak bile yasalara uygun değil. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, teflon yazdı:

Bu ilahişaban'ın John Ahmet olduğunu bilerek yazın derim. :) 

Atar atar diyor bir de haspam.

 

Bilseydik yazar mıydık ki? En azından ben kesin olarak yazmazdım.

Geçenlerde, doruma yeni geldiği günlerde saçma sapan bir şekilde sarmıştı, hiçbir şey anlamamıştım. Nedeni şimdi anlaşıldı... 

Sen de herkesi hemen tanıyorsun valla. Çok iyi...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir vakada daha altı yaşındayken annesini ve babasını öldürmüş bir kız ıslahevinde büyüdükten sonra çıkar ve biri kız biri oğlan iki çocuk sahibi olur. Çocukları büyüdüğünde oğlan kız çocuğu öldürür. Kadın beni öldürseydin kızımı niye öldürdün dediğinde oğlanın verdiği yanıt kan dondurucudur: "Seni öldürsem kurtulurdun, acı çekmen için kızını öldürdüm!"

 

Oğlan da ıslahevine girer ve yanılmıyorsam otuzbeş yaşında çıkacaktır. Kadın bir çocuk daha yapar. Şimdi oğlunun ıslahevinden çıkınca bu çocuğu da öldüreceğinin korkusu ile yaşıyor. Oğlan ise reşit olmadığı için ıslahevinden çıkarılmak zorunda kalınıyor.

 

Buyur burdan yak. Yasaları değiştirip çocukları idam etsen veya müebbete mahkum etsen olmuyor! Çocuk! Ama acı çek diye çocuğunu öldürdüm diyor! Gerçekten buyur burdan yak yani!  

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

Bilseydik yazar mıydık ki? En azından ben kesin olarak yazmazdım.

Geçenlerde, doruma yeni geldiği günlerde saçma sapan bir şekilde sarmıştı, hiçbir şey anlamamıştım. Nedeni şimdi anlaşıldı... 

Sen de herkesi hemen tanıyorsun valla. Çok iyi...

 

Niye ki ne yaptı size John Ahmet ben yazılarını okudum ve kendisi çok efendi ve zeki biridir. Sizde ne tür bir acı oluşturdu bu bahsettiğiniz kişi de hala unutamamışsınız. Daha açık yazın lütfen bunu bilmek istiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, ilahişaban yazdı:

 

Niye ki ne yaptı size John Ahmet ben yazılarını okudum ve kendisi çok efendi ve zeki biridir. Sizde ne tür bir acı oluşturdu bu bahsettiğiniz kişi de hala unutamamışsınız. Daha açık yazın lütfen bunu bilmek istiyorum.

 

Senin canına okurum. Pislik herif. Seni tanımadığım için sana yanıt verdim, yoksa yanına yörene yaklaşmazdım. 

Bu iletin bile tekrar atılman için yeter gerekçe. O yüzden sesini kes, yazacaksan edebinle yaz. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Elinin körü geri zekalı! Yahu bunlar nasıl böyle geri zekalı oluyor anlamadım ki ben! Hem geri zekalı, hem ahlaksız yalancı! Ülen con senin babanın oğlu değilse niye bu kadar âşıksın ona be! Ben evet conum demeye dili varacak dürüstlük de yok bu sahtekarda! Utanmadan yalan söyleyip bir de kendini ele veriyor yalanıyla!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, ilahişaban yazdı:

 

Dinlerin dogma olup olmamasının ötesinde asıl bu inanışların gerçek amacını anlayamamak bana göre salaklıktır. Dinler çok çok kötü olan insanların kötü eylemlerine sınır getirir. Onlarda vicdan oluşmasına vesile olur ve onlara yaptıkları eylemleri sorgulatır. Bu manada dinler geçmişte çok gerekliydiler ve amaçlarını yerine getirdiler. Fakat günümüz insanını eskiden olduğu gibi şekillendiremiyorlar artık. Bunun nedeni artık insanları dinler ile motive edemiyorlar. Dinlerin asıl amacı masum insanları  kandırmak değil masum olmayan insanların eylemlerine sınır getirmek için vardırlar. Bu manada aslında temel sorunun vicdansız ve adaletsiz insanlar olduğunu anlamak çok zor olmaz. Bu ise psikopatinin tanımıdır. Dolayısıyla insanlığın gelişimindeki en büyük engel budur. Bu konu üzerine Avrupa ve Amerika'da çok fazla gidiliyor ve onların başarısının nedeni budur. Bunu anlamanızı istiyorum. Yoksa dinleri daha az ciddiye almaları ve daha fazla ateist barındırmaları değildir. İnsanların yaptığı haksız eylemleri dine bağlamak çok büyük bir hatadır. Bunu gerçekten anladığınızı farz ediyorum yoksa dinlerin dogma olmasına bir itirazım bulunmuyor. Onları savunuyor olmam tamamen faydasını göz ardı edemiyor olmamdan kaynaklanıyor.

 

Sonra ateizmin gerçek amacı ile ilgili söylediklerim de kesinlikle doğrudur. Ateistlerin çeşitli emelleri vardır. Gerçek ve doğru bilginin peşinde değillerdir. Daha önce yazdığım şu yazının anlaşılmadığını düşünüyorum. Kendinizden pay biçin yada siz öyle olmasanız bile böyle ateistlerin varlığını kabul edin lütfen bunu yapın. Biraz dürüst olun. O yazıyı tekrar paylaşıyorum.

 

"Bu kişiler bilimden dini yalanlamasını isterler ve bunu sadece düzendeki sınıf farkını oluşturmak için isterler. Zaten ateistlerin çok büyük bir çoğunluğunun komünist olmasına şaşmamak gerekir. Bu kişileri bilim başka hiç bir konuda ilgilendirmez. Sadece bilim kurumundan kendi ideolojilerine hizmet eden içerikleri ürünleri toplayıp pazarlamak istemektedirler. Amaçları belirlidir. Ben dindar insanların genel olarak teistlerin diğerlerine nazaran çok daha iyi huylu ve insancıl olduğunu düşünüyorum. Teolojik görüşe göre psikopati endeksi belirlenebilse bu çarpıcı şekilde ortaya çıkar ve bir çoğunuz buna çok şaşırırsınız. Dindarları öcü gibi göstermeyi bırakın ve tüm kötülükleri oluşturan insanlardaki şu psikopati durumuna odaklanın. Hatta mümkünse bunun etnik kökene göre yada DNA analiziyle belirlenip psikopat doğacak her çocuğu kürtaj ile alsınlar. Konu kesinlikle dinler ile ilgili değildir. Göreceksiniz bunu yapsalar ateistler o kadar azalır ki buna aklınız şaşar."

 

Bu zırvalara cevap verilmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
26 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

Senin canına okurum. Pislik herif. Seni tanımadığım için sana yanıt verdim, yoksa yanına yörene yaklaşmazdım. 

Bu iletin bile tekrar atılman için yeter gerekçe. O yüzden sesini kes, yazacaksan edebinle yaz. 

 

Boşuna söylemiyorum bu ateistlerin büyük çoğunluğu psikopattır.Bu çok vahim bir durum. 

 

40 dakika önce, democrossian yazdı:

Psikopatların çok ciddi beyin yapılanma bozuklukları vardır ve maalesef bu bozuk yapılanma genetik olarak aktarılmaktadır.

 

Psikopatiyi hastalık olarak gösterip masumlaştırmak çok ciddi bir hatadır. Bu bencilliği vicdansızlığı ve suçları masumlaştırmaktır.

 

Şunları da itiraf etmeliyim. Ateistlerin çoğunun nasıl psikopat olduğunu iddia ediyorsam dinlerdeki din adına suç işleyenler de aynı şekilde psikopattır. Psikopat en nihayetinde suçluyu tanımlayan başka bir tanımdır. Onu sadece bir hastalık olarak görüp masumlaştırmayın. Bu çok çok büyük bir hata olur. Zaten din eksenindeki cihad ve benzeri İŞID eylemleri de temelinde dine daha uzak olan kişiler tarafından yapılır. Örneğin şii-sünni çatışmasında şiiler daha keskin bıçak olmakla birlikte görece dine daha uzak olan insanlardır. Yine ateistler de öyle söylemek istediğim gerçek dindar insanlar ki masum halkın büyük bir bölümünü oluştururlar. Çok masum insanlardır. Artık bunu anlayın ve kimi yada kimleri suçlu ilan ettiğinizle ilgili daha bilimsel konuşun. Din ve dindarlar masumdur. Din adına yapılan tüm kötü şeyler görece dine daha uzak olan insanlar tarafından yapılırlar. Bazı ülkelerde ateist oduklarını dile getirmek çok zordur ve oradaki gizli ateistler din adına bu tür eylemler yaparlar. Gerçek budur.

tarihinde ilahişaban tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kısaca dindarlık insandaki psikopati eğilimlerinin yokluğunu yada azlığını gösterir. Aksi tüm durumlarda o insanda şiddetli psikopatik eğilimler olduğu açıklanması gereken bir gerçektir. Bunu suçlar bazında açıklarken sadece fiziksel şiddeti baz almayın. Tüm psikolojik şiddet türleri mobbing vs. buna dahildir. Dindar olmayan insanlar her ne sebeple olursa olsun psikopat eğilimlidirler. Bunu suçlar ve suçlularla ilgili çeşitli istatistiklere bakarak anlayabilirsiniz. Sitenin adını unuttum bir yerlere not almıştım bulursam paylaşacağım.

tarihinde ilahişaban tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, ilahişaban said:

Niye ki ne yaptı size John Ahmet ben yazılarını okudum ve kendisi çok efendi ve zeki biridir. Sizde ne tür bir acı oluşturdu bu bahsettiğiniz kişi de hala unutamamışsınız. Daha açık yazın lütfen bunu bilmek istiyorum.

 

Daha fazla rezil etme kendini istersen. Kişilik bölünmesi falan mı var yoksa sende?!

Ya da bu kadar mı utanıyorsun con ahmetten?

 

Mu kıtasının, devridaim makinelerinin ve düz dünyanın saflık olduğunu farketmiş olabilirsin, ama herkesin(!) başına gelebilir bunlar.

RTE seviciliğin devam ediyor yalnız bak..Nasıl bir virüsse..

 

Boşu boşuna milleti yorma.  Kendini de salak durumuna düşürme.

Uzatma.

Link to post
Sitelerde Paylaş

@administrator Bu konudaki devridaim ile ilgili sohbeti "devridaim makineleri hakkında" başlıklı başka bir konuya taşırsanız çok sevinirim. Bu çok kolay olacak bir yerden sonra hep bu konuyu tartıştık tek tek ayıklamanız gerekmeyecek. @teflon un ilk yazısından itibaren konu hep devridaim.

tarihinde ilahişaban tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 07.11.2018 at 01:53, ilahişaban yazdı:

@administrator Bu konudaki devridaim ile ilgili sohbeti "devridaim makineleri hakkında" başlıklı başka bir konuya taşırsanız çok sevinirim. Bu çok kolay olacak bir yerden sonra hep bu konuyu tartıştık tek tek ayıklamanız gerekmeyecek. @teflon un ilk yazısından itibaren konu hep devridaim.

 

Devridaim konusunda yazılmış bütün iletiler aşağıdaki başlığa taşındı.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

Baştan söyleyeyim deistim ve bununla ilgili düzgün bir forum bulamadım. Uzun uzadıya okumayı da sevmem başlığı açan kişinin yazdıklarının dahi okumadım ama şu köpek balığı resmi gözüme takıldı :)) bir tek neyse. Ben evreni tanrı veya tanrıların yarattığına inanıyorum buna inanırken şuan 2 tane teorim var. Birincisi ölüm meselesi şöyle ki bir canlı düşünelim ve insan olsun diyelim çok feci şekilde araba kazası yapıyor ve hayatta kalabiliyor ama çok ilginç bir şekilde kafasına bir şey düşen veya başka herhangi bir yerine rastgele darbe alan bir insan ölebiliyor. Rastlantı demek saçma gelir bana çünkü bu şekilde hafif darbelerle başka insanlarda ölmüyor. Şimdi ölen kişilerin hücre, doku vb yapıları çok mu dayanıksız evrim varsa ki var bana göre ve planlı bir şey bu ölen arkadaşı nasıl es geçiyor. İkincisi de şu biliyorsunuz çiftleştiklerinde verimli canlı meydana getiren canlılar tür adı altında sınıflandırılır. Dünyamızda at ve eşek gibi birbirine yakın türler var çiftleştiklerinde verimsiz katırı meydana getirebiliyor örnekler çoğaltılabilir benim düşüncem şu biz insanlarda neden böyle bir alternatif yok yani at ve eşeği meydana getiren evrim rastgele olsaydı biz insanlara yakın benzer şekilde akıllı ve çiftleştiğimizde verimsiz yavrular oluşturacak ikinci bir akıllı organizma olması gerekmezmi. Star Trek filminin örnek vericem bir sürü akıllı insana benzeyen çeşitli varlık var o filmi hayal edebilirsiniz ama ordada vulcan lı ve dünyalı bireyden mr.spock oluyor verimli olarak gösteriliyor sanırım burda çuvallamış filmde :))

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎5‎.‎12‎.‎2018 at 21:11, ronin yazdı:

çok feci şekilde araba kazası yapıyor ve hayatta kalabiliyor ama çok ilginç bir şekilde kafasına bir şey düşen veya başka herhangi bir yerine rastgele darbe alan bir insan ölebiliyor.

 

Bunun çok zayıf bir argüman olduğunu görebilmen lazım. Böyle bir argümanla tanrıyı filan çıkarsayamazsın. Bunu açıklamayı bile lüzumsuzluk görürüm, açıklamam. Bunu aklınla senin ben açıklamadan bulabilmen lazım. 

 

İkinci argümanın daha da berbat. Böyle bir şeyle tanrıyı çıkarsayamayacağını artık göremiyorsan diyecek bir söz yok. Ama bilgi eksiğin var, onu kapatabilirim: Dünyada bir çok insan türü yaşamış ama diğerlerinin hepsinin nesli tükenmiş, bir tek türümüz kalmıştır. Öyle bir karışacak yakın tür yok bizim için. Şempanze bize en yakın tür, o da çok farklılaşmış artık. Son nesli tükenen insan türü Neandarthallerdir  ve bunlar türümüzle birlikte uzun süre yaşadıktan sonra nesilleri tükenmiştir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...