Jump to content

bayramlardan hoşlanmıyorum


Recommended Posts

bende hoşlanmıyorum,saçma sapan adetler, yıllardır içindeyim. bunaldım artık. 1400 yıl önceki islamda bayramlar yoktu.oruç ve namzda yoktur ..sadece salati ibadetı vardı zikir ayıni olarak.  hangi? sivri akıllı ica tetti çok merak ediyorum. 

 bu orucu ve namazı ve bayramları. :) 

benim tahminim büyük olasıkla osmanlı dönemınin adetleri bunlar osmanlı dönemınde icat.  edildiği çok açıktır. 

şimdide yılbaşını kutluyoruz. :D  islam sürekli evrimleşiyor. ama hala bu cahillerin jetonu düşmüyor. 

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

    Hoşlanmaman ilginç. Ben müslüman olmamama rağmen seviyorum bu ramazan bayramını. Tatilini yapacak olan tatilini yapıyor, ailesini görecek olan gidip görüyor... Ne güzel işte. 

    Diğer bir iyi yanı ise normal zamanlarda hoşgörü ve medeniyetten bihaber müslümanlar, yapmacıkta olsa bugünlerde biraz daha insancıl olmayı başarabiliyor. Dini bayramları ne de olsa. 

   Tabi bu Ramazan Bayramı için geçerli. Diğeri için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil. Umarız bu kez kurban ibadeti adı altında buzluklarını etle doldurup ortalığı kan gölüne çevirmektense, ibadetlerini kurumlar aracılığıyla kesimhanelerde gerçekleştirirler. Böylece zaten 

 aşırı bir şekilde insanlığın antipatisini kazanmış olan dinlerini biraz daha sempatik hale getirebilirler. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir düşünün... Dünyada kurban geleneğinde ısrar eden bir Hindular, bir Müslimler kaldı! Yani bir kaç Afrika kabilesi filan daha vardır illa ki de onu saymıyoruz tabii. Büyük nüfusa sahip dinlerden bahsediyoruz.

 

Bu yani benim İslamın bir Walking Dead kabusu olduğunu söylemem için başka neden olmasa bile yeterli bir neden. Zaman zaman bu konuda aşırı şiddetli eleştiri yapıyor olmakla suçlanabiliyorum. 

 

Tabii ki hayvanlar eti için sürekli öldürülüyor ama bunun dini bir ritüel, bir ibadet ve tanrıya yaklaşma aracı olarak icra edilmesi tam ve net bir vahşet. Bunun kabul edilebilir, savunulabilir hiç bir yanı yok. Bu bir skandal yani, rezillik. 21. yüzyılda ibadet amacıyla hayvan katliamı yapılması tam ve net bir Walking Dead kabusu...

 

21. yüzyılda böyle ilkellik ve vahşetlerin tozunun izinin kalmaması gerekirdi. Olmuyor. İlkel vahşi dinler büyük yığınlara hükmetmeyi sürdürüyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
24 dakika önce, democrossian yazdı:

 

Sürüler halinde yollara dökülüp trafiği felç ediyorlar. Botunu çıkarmadıkları hiç bir şey yok. Bayramın mı çıkarmayacaklar!

 

Dünyanın büyük çoğunluğu bu konularda sürü psikolojisiyle hareket ediyor ve benim gözümde insanların %99.9'u çok aptal ve ciddiye alınacak gibi değiller hal böyleyken bunu dine bağlamış olman büyük gaflet hiç değilse din çatısında bir parça daha insan olabilmeyi başarıyorlar. Bütün ateistler vegan olsa sonuna kadar saygı duyardım ve belki  ben de ateist olurdum olmasam da aynı görüşte olurduk ve o durumda onları sevebilirdim. Ancak durum böyle değil ateistler tesitlerden daha kaddar ve hainler. Başında örtü olduğu için kadınları dövebiliyorlar üniversitelere alınmamaları için yasa oluşturmaya çalışabiliyorlar. Bu insanlar o kadar pislik ve hain  ki bilseniz yüreğiniz sallanır. Titreyin kendinize gelin ve kimin ne mal olduğunu anlayın. Teistler daha çalışkanlar ateistler pislikler kahve köşelerinde okey oynuyorlar, uyuşturucu ticareti yapıyorlar, kadınlara tecavüz ediyorlar daha bir çok kötülüğün altından hep ateistler çıkıyor. Çok ilginçtir ateistler ülkemizde sol cenahı oluştururlar ve çok pisliklerdir. Biliyorsunuz İstanbul CHP döneminde çöp patlamalarıyla sallandı, hava ve denizin kirliliği hat safhadaydı. Bu insanlar çalışmazlar bunu çok yakinen biliyorum. Teistleri başka ülkelerdeki örneklerle gözümüzde küçültmeyin Türkiye'nin durumu farklıdır diğer ülkelere benzemez. Yaşanılan bu kötülükler siz din diye algılıyorsunuz fakat dine diğerlerine göre daha uzak olan karşı gruplar tarafından yapılıyor. Örneğin Şii Sunni çatışmasında bunlar şii oluyor vb. Olayları deriniyle bilmeden yorumluyorsunuz. Din toplumlara hep huzur getirdi bunu çekemeyenler hep dini kötü yorumladılar ve yaşanılan kötü hatıralar hep dine yoruldu ancak durum böyle değildir. Din insana sevgi aşılar. Benim öğrendiğime göre Tanrı sevgidir, sevginin en yoğun halidir. Bunu böyle bilip saygı gösterirseniz dünya o durumda yaşanacak bir hale gelebilir. Dinsiz olabilirsin buna saygımız var. Bir yakınını kaybetmişsindir ve dersin tanrı varsa çok kötüdür sevdiğimi benden aldı böyle sitemleri anlayabilirim ama bir açıdan ölüm ve ötesi konusunda ölümü anlamlandıran yine dindir. Bu konuda travması olanlara din terapi gibidir.

 

Bayramlar dinin ne kadar içindedir ve dinin bağtıl kısmı mıdır sorgulamak ve araştırmak gerekir. Ancak hoşgörüyü, bir birimizi hatırlamayı, hoş sohbeti, yaşlıları ve büyüklerimize duyduğumuz saygı nedeniyle onları ziyaretlerimizi teşviki nedeniyle benim gözümde iyidir. Bir istisnası var o da kurban bayramı ve hayvanların katli bu konuda çok hassasım ve et tüketilmesine tamamen karşıyım. Artık etin yapayı laboratuvarda üretildi ve satışa hazırlanıyor. Bu konuda hassas olalım ve kurban bayramının bu yönünü hayatımızdan çıkaralım. Yine ziyaretler yapalım büyüklerimizi ve muhtaçları sevindirelim ama hayvan katline bir son verelim istiyorum. Bunu dini ve islamı dışlamadan hep birlikte başarabiliriz.

tarihinde John Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, John Ahmet yazdı:

üniversitelere alınmamaları için yasa oluşturmaya çalışabiliyorlar.

 

Tabii ki bu karanlık ve ilkel devir sona erdiğinde üniversitelere yine başörtüsü ile yani dini simgelerle girme ilkel yobazlığının ortadan kaldırılması gerekir. 

 

Bu bir banallık, ilkel bir yobazlık ve adi bir cehalet. İnsanlık adına bir utanç. Bilime din karıştırılamaz. Laiklik insan olmanın vazgeçilmez şartıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

:0_80cbc_37a71a73_L:sapık hoca tecavuz etti ile ilgili görsel sonucu

bu arada müslüman hocalarda boş durmuyor. onlarda ateistler gibi davranıyor. ozaman  :D  arkadaşın içine koyun pardon akp kaçmış tedavısı mumkun günde  3 defa deizm ve laikizim. 

 alıcak. tok karınla :D  :0_80cbc_37a71a73_L: sürü psıkojısı bu olsa gerek  ..:0_80cbc_37a71a73_L: adam karısını koyun sürüsü zannetmış.. 

 teistlerin klasık savunmaları bunlar.   insan karısını yiyebilir ile ilgili görsel sonucu

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
9 dakika önce, John Ahmet yazdı:

etin yapayı laboratuvarda üretildi ve satışa hazırlanıyor.

 

Bu gelişme sence kurban bayramlarının sonunu getirecek mi? Bunu umut edebiliyor musun? Yani müslim kardaşların marketlerden bu eti alıp fakirlere dağıtıp ibadetimizi yaptık diyecekler mi? Bu olgunluğu ve medeniliği görebiliyor musun müslim kardaşlarında?

 

Ben hiç göremiyorum da!

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 dakika önce, godofwar yazdı:

bu arada müslüman hocalarda boş durmuyor. onlarda ateistler gibi davranıyor. ozaman  :D  arkadaşın içine koyun pardon akp kaçmış tedavısı mumkun günde  3 defa deizm 

 alıcak. tok karınla :D  

 

Bu insanlar dini insanların gözünde küçültmeye çalışan ateist aklın askerleridir bunu zeki bir insan anlayabilir. Gerçek bir dindar böyle bir şey yapmaz.

 

Recep Tayyip Erdoğan NTV'de şu an canlı yanında YeniKapı mitingini icra ediyor ve kendisi gördüğüm en çalışkan ve zeki siyasetçidir. İşte bu ateist akıl zeki insanları sevmez, dindarların zeki ve başarılı olmasını hazmedemezler bu nedenle yapılan bunca hizmete ve ülkenin şimdiye kadar yaşamadığı kadar güzelliklerine rağmen çamur atmaya ve hainliklerine devam ederler. Sizler sağdan soldan duyduğunuz haksız ithamlarla dolu ezberlerinizi döküyorsunuz. Bizler gönülden kalpten yazıyoruz ve daima haklının yanındayız ve size yemin olsun Muharrem İnce kazanır da Recep Tayyip Erdoğan'dan daha iyisini yapabilirse gider elini öperim. Ama yapamazsa sizin s:kilmedik yerinizi bırakmam size ben tecavüz ederim bunu böyle bilin.

tarihinde John Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, John Ahmet yazdı:

 

Bu insanlar dini insanların gözünde küçültmeye çalışan ateist aklın askerleridir bunu zeki bir insan anlayabilir. Gerçek bir dindar böyle bir şey yapmaz.

 

Recep Tayyip Erdoğan NTV'de şu an canlı yanında YeniKapı mitingini icra ediyor ve kendisi gördüğüm en çalışkan ve zeki siyasetçidir. İşte bu ateist akıl zeki insanları sevmez, dindarların zeki ve başarılı olmasını hazmedemezler bu nedenle yapılan bunca hizmete ve ülkenin şimdiye kadar yaşamadığı kadar güzelliklere rağmen çamur atmaya ve hainliklerine devam ederler. Sizler sağdan soldan duyduğunuz haksız ithamlarla dolu ezberlerinizi döküyorsunuz. Bizler gönülden kalpten yazıyoruz ve daima haklının yanındayız ve size yemin olsun Muharrem İnce kazanır da Recep Tayyip Erdoğan'dan daha iyisini yapabilirse gider elini öperim. Ama yapamazsa sizin s:kilmedik yerinizi bırakmam size ben tecavüz ederim bunu böyle bilin.

boşuna yorma kendini,  :D uğruna canını vericegın adamın seçimlerde neler?  yaptıgını  biliyorsun. bırak bu saf çocuk numaralarını yemezler. gardaşş. 8 temmuzda recep ayı sona eriyor muharem ayı başlıyor.  :D  akpnın secımlerce hile yaptıgını sagır sultan bile duymuştur. işine gelmıyor değilmi? ispatı bile var. bak gör. birde allahın adını agzınıza alıyorsunuz. utanmıyormusun? ruhunu satmaya utanmıyormusun? müslüamnın demeye sen müslüman değilsın munafıksın .  ruhunuz satmuşsınız ateistlere çamur atıyorsun. 

 kend ıacınası halınıze bak hele. :D 

chpnın böyle numaraları yok. hilesiz bir secımde alıcagınız oy bellı  % 37 daha fazlasını beklemeyın. be nakplı olsam şu cideoyu gördukten sonra chplı olurdum.. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 dakika önce, democrossian yazdı:

Geri zekalı aptal... Şimdi de ağzını bozdu god yalakası! Sen git sultanın efendin hazretlerini kod kıllarını yala! Ruh hastası yalama manyağı geri zekalı embesiller. Bir ağzının ayarını vermekten aciz yalama ağız, ahlak dersi vermeye kalkışıyor bir de! İdyot!

 

 

10 dakika önce, godofwar yazdı:

chpnın böyle numaraları yok. hilesiz bir secımde alıcagınız oy bellı  % 37 daha fazlasını beklemeyın. be nakplı olsam şu cideoyu gördukten sonra chplı olurdum.. 

 

Bakın sizin adamınız da CHP'ye oy verilmez diyor. Bir otobüs şirketi 6 defa kaza yapmış 7. ye yine o firmadan bilet alır mısınız diyor. Bunu CHP için söylüyor kim söylüyor. Muhterem İnsan Muharrem İnce söylüyor. O bile biliyor CHP'nin ne b:k olduğunu ama siz bilmiyorsunuz çok yazık!

 

İyi izle bu 2dk lık videoyu izlemeden yazmayın öğrenin CHP'nin ne halt olduğunu Sayın Muharrem İnce'nin ağzından, bunu mutlaka yapın.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 dakika önce, John Ahmet yazdı:

 

 

 

Bakın sizin adamınız da CHP'ye oy verilmez diyor. Bir otobüs şirketi 6 defa kaza yapmış 7. ye yine o firmadan bilet alır mısınız diyor. Bunu CHP için söylüyor kim söylüyor. Muhterem İnsan Muharrem İnce söylüyor. O bile biliyor CHP'nin ne b:k olduğunu ama siz bilmiyorsunuz çok yazık!

 

İyi izle bu 2dk lık videoyu izlemeden yazmayın öğrenin CHP'nin ne halt olduğunu Sayın Muharrem İnce'nin ağzından, bunu mutlaka yapın.

 

 

siz nasıl? müslümansınız yahuu müslümanlar hile yaparmı? müslümanlar iyidir dürüsttur  hile yapmaz kul hakkı yemez diyen ben değilim. sizsiniz . boş boş konuşuyorsun 

 herşey ortada seın verdıgın lınk benım verdıgım linkın yanında melek gibi kalır. sen hala akpyı savunuyorsun. herşeyınız sahte sahte darbe sahte secım .. hayatınız sahte sizin 

bu sefer hile yapamıyacaksınız . ysk. tamamen kontrol altına alındı.. kaybedıoceksınız ama bu gunler iy igunlerınız hepiniz tek tek yargılanıcaksınız. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, godofwar yazdı:

siz nasıl? müslümansınız yahuu müslümanlar hile yaparmı? müslümanlar iyidir dürüsttur  hile yapmaz kul hakkı yemez diyen ben değilim.

 

Ben müslüman falan değilim benim dinim sizin anlayacağınız türden değildir. Ben sadece sizin gibi islamı ve müslümanları dışlamıyorum. Görünürde dindar görünen ama içinde en ufak tanrı inancı olmayan bunu hiç sorgulamamış tüm insanları dışlıyorum. Ben hile yapmam zaten bu seçimde de yeterli sayıda müşahit olacak bunu dert etmeyin bu kadar yazdın o halde sen de kendini müşahit olarak yazdır ve bu gibi durumlara müsaade etmeyelim. Sizinkiler daha kansız elinden gelse silah dayayıp CHP mührü ister bunu biliyorum. Ağzı bozuk olan hain olan sizinkiler bunu her türlü söylemlerinden anlayabilirsin.

 

Ben ne yaptığını ve yapacağını bilen, ülkenin her şehri için yapılan çalışmaları ezberden söyleyebilen, her cümlesinde icraat olan içi vatan sevgisi ile dolu zeki bir insana oy veririm. Bu düşüncemi sizler gibi psikolojik yaptırımlara boyun eğip değiştirmem. Gerçek budur ve zafer daima haklıdan yanadır.

 

Recep Tayyip Erdoğan gelmiş geçmiş en iyi siyasetçidir. Şimdi Cumhurbaşkan'ı olsa da siyasete devam edip yaptığı tüm bu güzel çalışmaları zirveye taşıyıp şahlandıracaktır. İktidarı devir aldığı günden bugüne ülkeyi 3,5 kat büyütmüştür. Ülke dünyada daha ciddiye alınır bir hale gelmiştir. Ülkede ki tüm kurumlardaki bürokrasi engelini kaldırmıştır hep icraat vardır. Bunu anlamak için 2002 önceki hastahaneleri araştırıp bir de şimdiki hali için gidip oraları bir gezerseniz bunu anlayabilirsiniz. Anladığım kadarıyla sizlerin yaşı küçük ve hep kandırıldınız gerçekler bugüne kadar sizlerden gizlendi. 2002 önceki dönemde enflasyonun %80'in üzerinde olduğunu bilmiyorsunuz ve Recep Tayyip Erdoğan iktidarı devir aldığından itibaren bunun hızla düşüp %6'lara kadar gerilediğini bilmiyorsunuz. Şimdi %10 civarında olsa da izin verilirse bu yine tek haneli rakamlara düşürülebilir. IMF'ye bir yığın borcumuz vardı ve borç giderek büyümekteydi. Şu an IMF'ye borcumuz yok hatta IMF'ye borç verdik. Bu duruma geldik. Bu gerçekler sizlerden neden gizleniyor bilmiyorum. Zaten düşük zeka gerçeği her zaman reddetmiştir. Bunu hazmedememiştir. CHP'nin iktidar olduğu dönemleri iyi analiz edin hep çöplüktü her yer çöp kokardı. Kimse çalışmazdı emekliler kahve köşelerinde çürüdüler. Hala bu cenahtan olanlar böyle yapmaktadır. AKP'li çalışır hem de 2-3 işte birden çalışır. Çocuklarını ve geleceğini düşünür. Sen insanların çürütüldüğü bu kahve bar köşelerinde bu siyaseti dinliyorsun, gerçeklerden çok uzak yorumları dinliyorsun ama gerçekler bunlar değildir. Sana bu konudaki uyarımı yaptım şimdi CHP iktidar olur da işler ters giderse suçu Reccep Tayyip Erdoğan'a yıkmayın onun başarısı gerçek ve net delillerle ortadadır. Sadece sorgula örneğin 2002 öncesi enflasyonu sorgula IMF borcunu sorgula ihracat rakaamlarını sorgula ve şimdi ile karşılaştır. Ülkenin bu dönem öncesindeki zayıf halini büyüklerine sor öğren. Çamur siyaseti hiç bir zaman iktidar olamadı, olamaz. Bize gerçek projeler, gerçek icraatler gerekiyor. Bugün savunma sanayimiz ihtiyaç duyduğumuz silahları kendi üretmeye başladı ve bu hızla artarak devam edecek. Dünyanın bor madeninin %73'ü ülkemizdedir. Bu madeni işleyip satma noktasında RTE öncülük etmişti. Bu maden ile çalışacak bir otomobil 1kg bor ile 100 km/h hız ile 19 bin km yol alabilir. Düşünebiliyor musun? Bu otomobiller üretilmeye başlandı eğer dvam derlerse ülke yakın zaman içerisinde bir Dubai'den daha iyi bir konuma gelecek tüm dünyaya bu yakıtı pazarlar hale gelebiliriz. Bu modern  yakıtla çalışan otomobiller ile birlikte bu yakıtı tüm dünyaya satıp ilk üçe girmek bizim için artık hayal değildir. Gerçekleri görün arkadaşlar vatan hainlerinin süslü laflarına kanmayın araştırın.

 

Bu ülke hepimizin yarınlarımızı daha yaşanılır daha refah kılmak istiyorsak gerçekleri görüp araştırıp oyumuzu öyle kullanalım. Bir kaç çapulcunun vaadlerine kanıp ülkeyi bu ivmeli yükselişinden indirmeyin sonra buna çok pişman olursunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, John Ahmet yazdı:

 

Ben müslüman falan değilim benim dinim sizin anlayacağınız türden değildir. Ben sadece sizin gibi islamı ve müslümanları dışlamıyorum. Görünürde dindar görünen ama içinde en ufak tanrı inancı olmayan bunu hiç sorgulamamış tüm insanları dışlıyorum. Ben hile yapmam zaten bu seçimde de yeterli sayıda müşahit olacak bunu dert etmeyin bu kadar yazdın o halde sen de kendini müşahit olarak yazdır ve bu gibi durumlara müsaade etmeyelim. Sizinkiler daha kansız elinden gelse silah dayayıp CHP mührü ister bunu biliyorum. Ağzı bozuk olan hain olan sizinkiler bunu her türlü söylemlerinden anlayabilirsin.

 

Ben ne yaptığını ve yapacağını bilen, ülkenin her şehri için yapılan çalışmaları ezberden söyleyebilen, her cümlesinde icraat olan içi vatan sevgisi ile dolu zeki bir insana oy veririm. Bu düşüncemi sizler gibi psikolojik yaptırımlara boyun eğip değiştirmem. Gerçek budur ve zafer daima haklıdan yanadır.

 

Recep Tayyip Erdoğan gelmiş geçmiş en iyi siyasetçidir. Şimdi Cumhurbaşkan'ı olsa da siyasete devam edip yaptığı tüm bu güzel çalışmaları zirveye taşıyıp şahlandıracaktır. İktidarı devir aldığı günden bugüne ülkeyi 3,5 kat büyütmüştür. Ülke dünyada daha ciddiye alınır bir hale gelmiştir. Ülkede ki tüm kurumlardaki bürokrasi engelini kaldırmıştır hep icraat vardır. Bunu anlamak için 2002 önceki hastahaneleri araştırıp bir de şimdiki hali için gidip oraları bir gezerseniz bunu anlayabilirsiniz. Anladığım kadarıyla sizlerin yaşı küçük ve hep kandırıldınız gerçekler bugüne kadar sizlerden gizlendi. 2002 önceki dönemde enflasyonun %80'in üzerinde olduğunu bilmiyorsunuz ve Recep Tayyip Erdoğan iktidarı devir aldığından itibaren bunun hızla düşüp %6'lara kadar gerilediğini bilmiyorsunuz. Şimdi %10 civarında olsa da izin verilirse bu yine tek haneli rakamlara düşürülebilir. IMF'ye bir yığın borcumuz vardı ve borç giderek büyümekteydi. Şu an IMF'ye borcumuz yok hatta IMF'ye borç verdik. Bu duruma geldik. Bu gerçekler sizlerden neden gizleniyor bilmiyorum. Zaten düşük zeka gerçeği her zaman reddetmiştir. Bunu hazmedememiştir. CHP'nin iktidar olduğu dönemleri iyi analiz edin hep çöplüktü her yer çöp kokardı. Kimse çalışmazdı emekliler kahve köşelerinde çürüdüler. Hala bu cenahtan olanlar böyle yapmaktadır. AKP'li çalışır hem de 2-3 işte birden çalışır. Çocuklarını ve geleceğini düşünür. Sen insanların çürütüldüğü bu kahve bar köşelerinde bu siyaseti dinliyorsun, gerçeklerden çok uzak yorumları dinliyorsun ama gerçekler bunlar değildir. Sana bu konudaki uyarımı yaptım şimdi CHP iktidar olur da işler ters giderse suçu Reccep Tayyip Erdoğan'a yıkmayın onun başarısı gerçek ve net delillerle ortadadır. Sadece sorgula örneğin 2002 öncesi enflasyonu sorgula IMF borcunu sorgula ihracat rakaamlarını sorgula ve şimdi ile karşılaştır. Ülkenin bu dönem öncesindeki zayıf halini büyüklerine sor öğren. Çamur siyaseti hiç bir zaman iktidar olamadı, olamaz. Bize gerçek projeler, gerçek icraatler gerekiyor. Bugün savunma sanayimiz ihtiyaç duyduğumuz silahları kendi üretmeye başladı ve bu hızla artarak devam edecek. Dünyanın bor madeninin %73'ü ülkemizdedir. Bu madeni işleyip satma noktasında RTE öncülük etmişti. Bu maden ile çalışacak bir otomobil 1kg bor ile 100 km/h hız ile 19 bin km yol alabilir. Düşünebiliyor musun? Bu otomobiller üretilmeye başlandı eğer dvam derlerse ülke yakın zaman içerisinde bir Dubai'den daha iyi bir konuma gelecek tüm dünyaya bu yakıtı pazarlar hale gelebiliriz. Bu modern  yakıtla çalışan otomobiller ile birlikte bu yakıtı tüm dünyaya satıp ilk üçe girmek bizim için artık hayal değildir. Gerçekleri görün arkadaşlar vatan hainlerinin süslü laflarına kanmayın araştırın.

 

Bu ülke hepimizin yarınlarımızı daha yaşanılır daha refah kılmak istiyorsak gerçekleri görüp araştırıp oyumuzu öyle kullanalım. Bir kaç çapulcunun vaadlerine kanıp ülkeyi bu ivmeli yükselişinden indirmeyin sonra buna çok pişman olursunuz.

laflarına dikkat ! etsen iyi  olur. atamıza vatan haını diyorsun. atamız olmasaydı senın dıktator bozuntusu ne? halde olurdu hiç? düşündünmü? ekonomı çokmuş 

dolar 5 t olmuş . keşek 2002 den öncekı ekonomı olsaydı. o günleri arar olduk. bir atasözü vardır şimdi tam zamanı  ekonomik krizle gelen ekonomik krizle gider. şimdide 

 siz koyunların süresi dolmuştur. 

işşizlık % 35 lere kadar yükselmıştır. 

Resmi işsizlik oranı yüzde 11.2. İşsiz sayısı ise 3 milyon 226 bin. Bu ülkede umudu olmadığı için ya da diğer nedenlerle son 4 haftadır iş aramayanlar işsiz sayılmıyor. İşe başlamaya hazırlar fakat işsiz sayılmıyorlar. İşte bu umutsuzlar eklendiğinde işsiz sayısı değişiyor.
İşsizlik oranı yüzde 18.4 ve işsiz sayısı da 5 milyon 779 bine yükseliyor.
Gençler ve kadınlarda işsizlik oranı vahim, resmi verilere göre gençlerin (15-24 yaş) yüzde 20’si işsiz. Yani her beş gençten biri boşta. Ne işte, ne stajda, ne de askerde olan fakat hükümetin işsiz saymadığı gençler eklenince oran yüzde 30’a çıkıyor. Her üç gençten biri işsiz yani.
Kadınlarda durum daha da vahim. Kadınların yüzde 70’i çalışma hayatının dışında.
Resmi verilerin dışındaki tablonun vahameti hatırlatıldığında Çalışma Bakanı Faruk Çelik, iş bulamamaktan yılmış olma halini dikkate almadan şu cevabı veriyor: “İş aramayana niye biz işsiz diyelim ki. Bizim için asıl olan resmi verilerdir.”
Lakin hayat resmi rakamlara göre değil gerçeğin kendisine göre aktığı için yoksulluk artmış durumda. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) hesaplamasına göre aylık 500 liralık gelire sahip olanlar yoksul kabul ediliyor. Ve bu hesaba göre bu ülkenin 12 milyon yoksul vatandaşı  var. Oysa aylık gelir 850 TL baz alındığında ülkedeki yoksul sayısı 20 milyonu aşıyor.
Yoksulluk oranı yüzde 35’u buluyor. Yani neredeyse her 3 kişiden biri yoksul. Gıdadan sosyal aktivitelere kadar uzanan ihtiyaçları gidermeyi baz alan, daha gerçekçi olan, Sendikaların kullandığı yöntemle yapılacak bir hesaplamanın yoksulluk konusunda daha vahim sonuçlar ortaya koyacağı muhakkak!

Hükümet yetkililerinin, “Son bir yılda neredeyse 1.5 milyon insana iş bulduk” diye övünmesi aslında birçok gerçeği bize yalın bir şekilde anlatıyor.
Gerçek şu iki soruda saklı. Bir, bu kadar insana iş bulunmuş olmasına rağmen işsizlik nasıl oldu da arttı? İki, ekonomi yüzde 3 bile büyümemişken bu kadar insana iş verilmiş olması anormal bir durum değil mi?
İşsizlik artıyor çünkü... Çalışabilir nüfusun içerisinde iş talep edenlerin sayısı giderek artıyor. Yani daha çok insan iş talep eder hale geldi. Örneğin kriz döneminde kadın iş gücünde olduğu gibi! Bu dönemde de kadınların, özellikle düşük eğitimli kadınların iş talebi yükseldi. Kriz arifesinde Kasım 2007’de kadın iş gücüne katılım oranı yüzde 22.4’tü. Yani çalışabilir yaştaki (15-65 yaş arası) her 5 kadından 1’i iş gücüne katılıyordu. Kasım 2014’te yüzde 30.2’ye yükseldi. Yani artık her 3 kadından 1’i iş gücüne katılıyor.
Kadınlar kendisini evde tutan anlayışı, çalışmanın ayıp sayıldığı mahalle baskısını aşıp iş talep eder hale gelmişse toplumda yoksulluk yaygınlaşmış demektir. Artık çekilen krediler ödenemiyor, ev geçindirilemiyor. Aynı dönemde erkek katılım oranının yüzde 69’dan 71’e yükselmesi yoksulluğun yaygınlaşmış olduğu gerçeğini teyit ediyor.
Sorunun ikinci kısmına gelince... Ekonominin büyüme hızı düşük olunca bulunan işler de ucuz ve niteliksiz oluyor. İşler inşaatta ve hizmet sektöründe. Ucuz ve geçici. Söz konusu durum yoksulluğu yaygınlaştırıcı bir işlev görüyor.

mavi marmarayı unutmadık1 20 milyar dolara satılan sehıtlerın kanını unutmadık. şimdi hesap vericeksınız. sadece uzatmaları oynuyorsunuz 2015 hazırandakı oy oranınız

 % 38 işte bu sizin gerçek oyunuz. % 51 tamalamak içinde hile yaptınız. çocuk bile anlar. 

 anayasanın hükümlerini değiştirdiniz tek tek agır cezada yargılanıcaksınız. laik ve hukuk devletine ihanetten idam  ediliceksınız. gücünüz yetiyosa kacın . tutan yok.. 

 r.t.e gelmış geçmış en büyük şerefsız it soyudur. türk düşmanı bir ermenıdır.. ne?  zannetınız lann.. erdogan kım? lan.. ne? liderler yargılandı bu ülkede.. 

 çok az kaldı görücez . 

 

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
54 dakika önce, godofwar yazdı:

laflarına dikkat ! etsen iyi  olur. atamıza vatan haını diyorsun. atamız olmasaydı senın dıktator bozuntusu ne? halde olurdu hiç? düşündünmü? ekonomı çokmuş 

dolar 5 t olmuş . keşek 2020den öncekı ekonomı olsaydı. o günleri arar olduk. bir atasözü vardır şimdi tam zamanı  ekonomik krizle gelen ekonomik krizle gider. şimdide 

 siz koyunların süresi dolmuştur. 

 

Atatürk'ü anlamamışsın anlayanı sevmeyen sensin. CHP'nin koalisyonla iktidar olduğu yada yerel yönetimlerdeki durumundan bahsediyorum. Zaten 1938 sonrası büyük bir çöküş yaşadı ve CHP'nin içi boşaldı gerçek değerini yitirdi. 2002 önceki ekonnomi olsaydı diyor aklın varsa biraz Levent Kırca (işin komedi kısmı için) izle o dönemler ile ilgili her gün zam haberleri, meydanı boş bulanların soygunları yalandan banka batırıp kaçanlar vs. ülkenin hali içler acısıydı. Son 10 yıldır haberlerde hep her konuda Türkiye'nin ilk başarılarını konuşur olduk. Artık IMBD listedinde puanı 9.5 olan bir filmimiz bile var izlemediysen izle Dağ 2 filmi seni konuya biraz daha yaklaştırır.

 

54 dakika önce, godofwar yazdı:

Resmi işsizlik oranı yüzde 11.2. İşsiz sayısı ise 3 milyon 226 bin.

 

İşsizim diye üzülmeyin bunun için kimseye ihtiyacınız yoktur. Size iş versinler diye beklemeyin. Siz de benim gibi bağımsız programcı olun çok fazla fırsat var. Sadece Mobil uygulama yada oyun yazarak düzenli 250.000 kullanıcı için 15 bin TL reklam geliri kazanırsın. Sadece 1 uygulamadan bunu kazanıp uygulama sayısını artırıp daha fazlasını da kazanabilirsin. Dünyada giderek daha fazla programcıya ihtiyaç duyulacaktır. Bu herkes programcı olana kadar devam edecektir. Teknolojinin ve otomasyonun gelişmesi ardından yapay zeka, meslekleri tek tek biterecektir. Bu dünyanın sorunudur sadece Türkiye'nin değildir. Bu acımasız dünyada ölmeyecek bir meslek seç ve böyle bir derdin olmasın. Ayrıca bu konuda en kapsamlı çalışmayı da yine Recep Tayyip Erdoğan yapmıştır. Türkiye'de herkes çok iyi programcı olsa bu yine dünyaya yetmeyecektir. Daha fazlasına ihtiyaç vardır.

 

İşsizlikle mücadelede ben AKP'den daha aktif çalışma yapmış ve sonuca ulaşmış başka bir hükümet görmedim. Sizler vatan hainleri tarafından kandırılıyorsunuz. Onlar Türkiye'nin geleceği ile ilgili en ufak çalışma yapma hevesi taşımıyorlar. Sadece Recep Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin kafası yaşıyorlar. Bunun sebebi Recep Tayyip Erdoğan'ın çok üstün yönlerinin kendi erklerini ve egolarını ezmesinden duydukları kıskançlıktır. Bu hainler kıskanç fesat işe yaramaz tipler kahvehane adamı kıvamındaki çapulcu takımıdır. Türkiye'ye hiç bir şey katamazlar. Vizyonları yoktur, içi boş söylemlerden öte bir şey söylemediler. Aklı olan bunu anlar Türkiye'nin geldiği noktayı kavrar daha neler olabilir tahminlerde bulunur.

 

Sadece seçim manifestolarını oku ve kararını ver. Orada bir filozof var bunu görün artık kimse din merkezli düşünmüyor. Türkiye'de gerçek aydınlar Recep Tayyip Erdoğan'ın bu katkılarından haberdardırlar ve çoğu sessiz kalmayı tercih etse de önemli bir kısmı bu düşüncelerini dile getirmektedir fakat siz onları liboş, yancı yaftalamaları ile görmezden gelmektesiniz. Elinizi vicdanınıza koyup öyle düşünün. 

 

54 dakika önce, godofwar yazdı:

r.t.e gelmış geçmış en büyük şerefsız it soyudur. türk düşmanı bir ermenıdır.. 

 

Bu söylediklerin için savcılığa suç duyurusunda bulunurum. Şimdi bu konuda Recep Tayyip Erdoğan'a bir tweet atacağım ve siz ve sizin gibiler lağıyını bulsun istiyorum.

tarihinde John Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, John Ahmet yazdı:

gelmiş geçmiş en iyi siyasetçi

 

Biz de en kötüsü olduğunu düşünüyoruz. Bundan daha kötüsü olmadı. Hiç kimse devletin temellerini böyle zedeleyip bekasını tehlikeye sokmadı. Böyle kanserli bir yapıya dönüştürmedi. Bu çürümenin faturalarını yakında ödeyeceksiniz. Devletin hiç bir ilkesi, prensibi, politikası kalmadı. Komşularla sıfır sorun denip sorun olmayan ülke kalmadı.

 

Enflasyon konusunda Ecevit hükümeti zaten altyapıyı hazırlamış BDDK ve SPK gibi kurumlar kurulmuştu. Hazıra konup bu yapıları işletti sadece.

 

IMF borcu yok ama dolaylı çok daha fazla borç yükü var. Şu anda dolar yükselmesin diye sürekli yüksek faiz ödüyoruz. İç borçlanma da dış borçlanma da çok yüksek. Cari açık çok yüksek. Topluiğne, kalem, silgi, ilkokul öğrencisinin yalandan plastik cetveli ithal ediliyor.

 

Hastanelerdeki ilaç kuyruklarını bitiren hükümet değil internettir. Artık sağlık karnesine filan gerek kalmayışıdır. Sistem üzerinden aldığın ilacı kullanmanı dahi izliyorlar. Bilişim teknolojisinde keramet, hükümette değil.

 

Aynı şekilde otomasyonun gelişmesi ve yedi yirmidört üretim yapan endüstriyel robotlar, ürün maliyetlerini düşürdü. Artı Çin faktörü devreye girdi. Artı soğuk savaş bitti ve Türkiye iki blok arasında sıkışmaktan kurtuldu.

 

Hükümet sıfır keramet. Keramet çağın gelişiminde. Hükümet son derece beceriksiz ve yeteneksizdir. Dinden başka hiç bir şeyden anlamayan adamlardır. Ne bilimden ne sanattan ne felsefeden ne kültürden anlarlar. Evrim teorisine karşı olacak kadar cahil ve kültürsüz kişiler. Bunlardan hiç bir şey olmaz.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 dakika önce, democrossian yazdı:

 

Biz de en kötüsü olduğunu düşünüyoruz. Bundan daha kötüsü olmadı. Hiç kimse devletin temellerini böyle zedeleyip bekasını tehlikeye sokmadı. Böyle kanserli bir yapıya dönüştürmedi. Bu çürümenin faturalarını yakında ödeyeceksiniz. Devletin hiç bir ilkesi, prensibi, politikası kalmadı. Komşularla sıfır sorun denip sorun olmayan ülke kalmadı.

 

Enflasyon konusunda Ecevit hükümeti zaten altyapıyı hazırlamış BDDK ve SPK gibi kurumlar kurulmuştu. Hazıra konup bu yapıları işletti sadece.

 

IMF borcu yok ama dolaylı çok daha fazla borç yükü var. Şu anda dolar yükselmesin diye sürekli yüksek faiz ödüyoruz. İç borçlanma da dış borçlanma da çok yüksek. Cari açık çok yüksek. Topluiğne, kalem, silgi, ilkokul öğrencisinin yalandan plastik cetveli ithal ediliyor.

 

Hastanelerdeki ilaç kuyruklarını bitiren hükümet değil internettir. Artık sağlık karnesine filan gerek kalmayışıdır. Sistem üzerinden aldığın ilacı kullanmanı dahi izliyorlar. Bilişim teknolojisinde keramet, hükümette değil.

 

Aynı şekilde otomasyonun gelişmesi ve yedi yirmidört üretim yapan endüstriyel robotlar, ürün maliyetlerini düşürdü. Artı Çin faktörü devreye girdi. Artı soğuk savaş bitti ve Türkiye iki blok arasında sıkışmaktan kurtuldu.

 

Hükümet sıfır keramet. Keramet çağın gelişiminde. Hükümet son derece beceriksiz ve yeteneksizdir. Dinden başka hiç bir şeyden anlamayan adamlardır. Ne bilimden ne sanattan ne felsefeden ne kültürden anlarlar. Evrim teorisine karşı olacak kadar cahil ve kültürsüz kişiler. Bunlardan hiç bir şey olmaz.  

Ben çok üzlüyorum gele gele bunların döneminde geldim diye nasıl bir büyüdür bu nasıl zehir zıkkım bir millete dönüştürdüler halkımızmı mazoşist acaba

 

 

Yemin ediyorum bizim mahalledeki uzun reiz köprüye zenci koysa her geçen. mutlaka kendisini bu zenciye silktirecek dese çok sıra oluyor bi tane daha koyun diyenler çıkar durum o derece vahim bu ülkenin kurucusuna küfür hakaret iftira atanları alkışlıyor bu halk o derece

tarihinde İlluminatus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...