Jump to content

Labaratuvarda evren yaratilabilirmi?


Recommended Posts

Cern`de calisan Türk fizikci Kerem Cankocak bir konusmasinda sunlari söyledi

"Tasarlanamaz bir evrende yasiyoruz.Kuantum ve belirsizlik ilkesi bunun ispatidir.Evreni Teist bir tanri yaratmis olamaz ama Deist bir Tanri olabilir.Yani Tanri yaratabilir ama evrene müdahale edemez.

Hatta Labaratuvarda evren yaratilabilir.Yasadigimiz evreni bir insan ,uzayli vs labaratuvarda bile olusturmus olabilir.Hatta Alan Guth labaratuvarda evren yaratilacagini söylemistir.Yarattiktan sonra ise müdahale yapilamaz.olusur ve kaybolur."dedi.

Internette bu konuda bazi arastirmalar yaptim.Ama net bir fikire sahip olamadim.bu konuda bilgisi olan bir arkadas bu konuda bizi aydinlatirsa memnun olurum.Söyle bir makale tadinda aciklayici bilgisi ve kaynagi olanlar varsa memnun olurum.

Alan Guth un 1990 daki evren yaratma yazisi icin

http://adsabs.harvard.edu/abs/1990NuPhB.339..417F

Kerem cankocak konusmasi icin

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

holografık bir evren yaratılma çalışmaları var dostum. :) ama bu iş çok uzun sürücek çünkü hologramdakı en ciddi sorun boşluk teorisidir. boş alanın çok geniş olması gerekıyor. en  az   1000.. km lık bir boşluk için  sadece  bir kaç metre görsellık eklenebiliyor.. bu çok ciddi bir sorundur. 

 bilimde uzman arkadaşlar iy ibilirler. holografık tasarım gerçekten çok zahmetlı bir iştir. 

ama imkansız değil . belkıde biz 3. buyutta yasıyan 4. boyutta yaşıyan bir varlıgın yarattıgı canlılarız. bu çok mantıklı . bizde holografık  bir tasarımla başak bir sanal 

 canlı yaratabilriz. yani evrenın küçügünü ama gerçegını yaratabiliirz.

 

holografik evren teorısı ile ilgili görsel sonucu

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence küçükte olsa gerçek  bir evrenin yaratılmasının imkansız! olduğunu düşünüyorum. benim anlatmak istediğim holografık bir evren yaratılabilir. bunun için çalışmalar mevcuttur. 

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...