Jump to content

Kemalist bir parti eksikliği


Recommended Posts

Sağcı ailelerden gelenler bu Kemalizm işini beceremiyor. Ya da kasıtlı olarak becermiyor da olabilir.

 

Baykal, Perinçek, Kılıçdaroğlu, Feyzioğlu, Muharrem İnce gibi adamlar bu işi kıvıramaz.

 

Hepar'ın sol ile en ufak alakası yok. Hepar teşkilatındaki tipler adeta alperenci gibiler. Belki de paşanın istediği gibi teşkilatlanamadığı için böyle tiplere kalmıştır parti.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 112
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

4 saat önce, democrossian yazdı:

 

Devletçi bir anlayışta dediğin işler olmaz. Atatürk liberal görüşlüydü ama devletçilik aşamasından geçmeden liberalizme geçemeyeceğini biliyordu. Tıpkı demokrasi ile devrimlerini yapamayacağını bildiği gibi. Atatürk bir insanın başarabileceğinin çok üzerinde işler başarmış olağanın çok üzerinde bir liderdir.

 

Dokunulmazlık şöyledir: Bir vekil önemli bir birleşime giderken bir bahane ile gözaltına alınıp birleşimde alınan kararın etkilenmesini önlemek gereklidir.

 

Topluiğne bile yapamayan bir ülkede uçak fabrikası açmış ve uçaklarını ihraç etmiş bir Atatürk'ten bahsediyorsun. Sende utanacak yüz olsa yüzün kızarırdı. Sende utanacak yüz yok. Yıldızı ateşböceği zanneden bir kurbağa gibisin. Pis dilin Atatürk'e uzanır sanıyorsun.

 

Bilim zaten her işin anası babasıdır. Bir tercih meselesi değildir ki altı okun içinde yer alsın. Ne kadar saçma sapan laflarla iftira attığını göremeyecek kadar da idyotsun. Atatürk'e saçma sapan iftiralar attığın sürece sen bir böcek bile değilsin. Böcek senden şereflidir. 

Debletçi sistem sscb deki gibi sosyalist değil .Herkese iş bulmuyor.ürettikleri malları hizmetleri ücretsiz dağıtmıyorlar.

 

Dedelerine babana sor bakalım kaça kadar okumuşlar.:)

 

Uçak fabrikamız yok.Hazır parça alıp montaj yaptık.

 

O dönemi abartıp durmayın.Siz ancak bugünkü nesli kandırırsınız bu palavralar ile.

 

Su elektrik telefon köyüme 1980 lerde geldi.Yaşadığım köyde doğuda değil marmara bölgesinde bir köy.

 

1990larda askerlik yaptığım birliğin % 90 okuma yazma bilmiyordu.

 

Altı oku abartan sizlersiniz.Böyle etten püften konularda övünüyoruz.Dünya üzerinde bu kadar abartan başka millet yok.

 

Bilimi örnek vermemin sebebi o oklardan daha önemli olduğunu göstermek içindi.

 

Ayrıca uygulanmadıktan sonra ok sayısını istersen bine çıkar.:0_80cbc_37a71a73_L:

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Kenopsia yazdı:

Sağcı ailelerden gelenler bu Kemalizm işini beceremiyor. Ya da kasıtlı olarak becermiyor da olabilir.

 

Baykal, Perinçek, Kılıçdaroğlu, Feyzioğlu, Muharrem İnce gibi adamlar bu işi kıvıramaz.

 

Hepar'ın sol ile en ufak alakası yok. Hepar teşkilatındaki tipler adeta alperenci gibiler. Belki de paşanın istediği gibi teşkilatlanamadığı için böyle tiplere kalmıştır parti.

Atatürk'ün de sol ile bir alakası yok zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, GREENHOUSE yazdı:

Uçak fabrikamız yok.Hazır parça alıp montaj yaptık

 

Yok bir de bir anda uçak motoru yapmaya başlayacaktık Atatürk'ün elindeki sihirli değnek dokununca! Atatürk'ün sanayi hamleleri göz kamaştırıcıdır. Bir insanın elinden gelebileceğin çok fazlasını başarmıştır. Hiç ama hiç bir şeyi olmayan bir toplumu sanayi ile, traktörle, modern tarımla, endüstri ile, üretim ile tanıştırdı. Bunları daha önce bu halk rüyasında bile görmemişti. Fakat erken öldü ve hemen de dünya savaşı patlak verdi. Savaş dünyayı yaktı, kavurdu, perişan etti. Dünya tarihinin gördüğü en korkunç, en yıkıcı savaştı. Ardından dünya bloklaştı ve Türkiye iki blok arasında ezilmeye başladı.

 

İkinci dünya savaşı ortamının yarattığı olumsuzlukların Atatürk'le ne ilgisi var? Aklın başında mı depresyonda filan mısın nesin?

 

Sizler hep dünyadaki önemli değişiklikleri sömürüyorsunuz. İkinci dünya savaşı bitiyor, ABD Marshall yardımlarını başlatıyor dünyayı yeniden kalkındırmak için, hemen bundan yararlanıp Demokrat geldi adam oldunuz propagandasına başlıyorsunuz. Soğuk savaş sona eriyor Sovyetler yıkılıyor, Türkiye iki siyasi blok arasında sıkışmaktan kurtuluyor, kerameti bu kez Özal'dan oluyor! Sanırsın Sovyetleri Özal yıktı! 

 

Dünya endüstri 3.0 dan endüstri 4.0 dönemine geçiyor, bilgisayar kağıt küreğin yerini alıyor vaaay efendim biz geldik ilaç kuyrukları kalktı. Ülen tabii kalkacak, sağlık karnesiyle almıyorsun ki ilacı, internet üzerinden bilişim sisteminden alıyorsun, ne kuyruğu ne sırası? Dünya otomasyona geçiyor, Çin faktörü devreye giriyor, vaay efendim eskiden size tenekeden arabayı buzdolabını kakalarlardı, biz geldik ucuzlattık! sen ucuzlatmadın sahtekar, o ürünleri artık işçiler elleriyle üretmiyor, yedi yirmidört çalışan robotlar üretiyor, tabii ucuzlayacak!

 

Kıbrıs'taki Türk toplumunu korudun, parmak ısırtacak derecede başarılı bir askeri harekat yaptın ve ABD ambargo koydu mu... Vaaay efendim benzin margarin şeker bulamazdınız bak biz geldik  her şey bollaştı. Ha sihirli değnekle benzin yağ şeker oluşturdun! Yaptığın askeri harekatın bedelini ödemeyecek miydin? Yapmasa mıydın, Kıbrıs Yunanistan'a ilhak mı olsaydı? Ambargo sonsuza kadar mı sürecekti? Tabii ki "tamam bir daha sözünüzden çıkmayız ABD" diyenler gelince ambargo kalktı!

 

Ayrıca bir konu daha var, BDDK ve SPK yı Kemal Derviş kurmuştur. Şimdiki kukla kurmamıştır. Ama işletmiştir. ABD şu gitsin şu gelsin diye karar veriyor ve istediği gidip istediği geliyor. Dünyadaki önemli trend değişikliklerinde hep bir kukla cilalanıp parlatılıp koltuğa oturtuluyor ve halk hemen aaa bak ne cici ne parlak diyor. Kukladan başka bir şey değil. Yöneten ABD. Fena da yönetmiyor aslında, iyi yönetiyor. En azından şimdiye kadar öyleydi. Fakat her önemli dönem değişikliğinde kazanacağız diye bir garanti yok. BOP süreci farklı işleyecek. ABD nin planları bu kez farklı olabilir. Bekleyip göreceğiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kıbrıs konusunda bir iki şey daha belirtmem gerek:  

 

Olması gereken, Kıbrıs'ın iki toplumlu bağımsız bir federasyon olmasıydı. Fakat emperyalizmin kadim prensibi Latince "divide en imperum" olup Roma senatosunun kapısında yazan "böl ve sömür" dür. Yunanistan Enosis'i dayatınca Türkiye de toplumunu korumak için askeri seçeneğe mecbur kaldı ve bağımsız Kıbrıs hayal oldu. Ya Yunanistan'a ilhak olacaktı, ya bölünecekti, Türkiye'nin başka seçeneği yoktu. Fakat beklenenin üzerinde bir başarılı askeri harekat olunca ambargo geldi. TSK silip süpürdü yani, BM acil ateşkes kararı almasa tüm adayı alacaktı. Öngörülen bölünme sağlanınca ve BM tamam yeter dur deyince TSK o hızla az daha ilerledi sert fren yapmadı ve bu sorun oldu. Ambargo da geldi.

 

Yoksa bölünmüşlük Batılılar için iyidir. Kendileri bölünmedikçe, bütünleştikçe, Yugoslavya'nın filan parçalanması onlar için iyidir. Sen olsan senin için de iyi olur, Batı kötü Batı ahlaksız Batı tu kaka diye filan değil. İşler böyle yürüdüğü için. Büyük olan güç bütünleşik, küçük güçler parçalı olmalı ki büyük gücün sözü daima geçsin. İstikrarın garantisi ancak budur.  Yoksa vaaay alçaklar bizi bölüyorlar kendileri de bölünse ya filan durumu değil. İşler böyle yürüdüğü için.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sovyetler'in parçalanması ile başlayan süreçte parçalanan ülkeleri bir düşünün. Yugoslavya, Çekoslavakya, Sudan var bunların içinde. Daha bir çoğu. Bir kısmı da resmileşmemiş fiili bölünmüşlük durumunda. İşte bu resmileşmeyen fakat fiili bölünmüşlük BOP'un atacağı adımların hazırlıklarıdır. Dünya zor bir döneme girecek. Rekabet çok keskinleşecek ve sınırlar yeniden çizilecek. Hayal gibi gelebilir allah başımızdan padişahımız velinimetimizi eksik etmesin yeter ki diyebilirsiniz. Tamam siz öyle demeye devam edin. Padişahınız velinimetiniz başınızdan aman ha eksik olmasın sahiden de! Aynen böyle devam... :D

 

Özal'ın ancak ölmekle gittiği gibi... :lol: Ölürse anca! Zihniyet padişahımız efendimiz zihniyeti, yapacak bir şey yok!

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, Kenopsia yazdı:

Hepar teşkilatındaki tipler adeta alperenci gibiler. Belki de paşanın istediği gibi teşkilatlanamadığı için böyle tiplere kalmıştır parti.

 

Yok ne alpereni... Alakası yok da, fakat yani trend, gidişat o değildi. Trend TSK yı yıpratma yönünde idi. Böyle bir trend varken asker kökenli bir liderin oy alması beklenemezdi. Bence Osman Pamukoğlu doğruları dosdoğru söyleyen tek siyasetçi idi ama trend TSK yı hedef alırken ona oy verilmeyeceğini biliyordum. Doğru söyleyenin dokuz köyden kovulacağı ortada idi.

 

İyi hatırlıyorum, Pamukoğlu hayranı bir genç kız yanında durup fotoğraf çektirmişti. Pamukoğlu kollarını kavuşturmuş duruyor, besbelli bir hatıra fotoğrafı. Yalaka basın "Osman Pamukoğlu'nun genç sevgilisi ortaya çıktı" diye servis etti fotoğrafı. Böyle yani, ahlaksızlık yalan diz boyu değil gırtlağı aşmış durumda. Yapacak bir şey yok.


Benzerini Muharrem İnce'ye de yaptılar. CHP liyim diyen kadının AKP nin sandık müşahitliğini yaptığı ortaya çıktı.

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, Kenopsia yazdı:

Muharrem İnce

 

Muharrem İnce son derece iyi bir hatip. Fikirleri de son derece yerinde. Beğenilmeyecek hiç bir yanını göremiyorum. Lider olmak için her türlü özelliğe sahip. Ama trend o değil işte. 

 

Trend; "şu Atatürk'ün izinden bir çıkalım bakalım noolcek çarpılacak mıyız"! :D "Du bakem nolcek" dönemi! Görürüz olacakları, sadece beklemek gerekecek. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, democrossian yazdı:

 

Yok bir de bir anda uçak motoru yapmaya başlayacaktık Atatürk'ün elindeki sihirli değnek dokununca! Atatürk'ün sanayi hamleleri göz kamaştırıcıdır. Bir insanın elinden gelebileceğin çok fazlasını başarmıştır. Hiç ama hiç bir şeyi olmayan bir toplumu sanayi ile, traktörle, modern tarımla, endüstri ile, üretim ile tanıştırdı. Bunları daha önce bu halk rüyasında bile görmemişti. Fakat erken öldü ve hemen de dünya savaşı patlak verdi. Savaş dünyayı yaktı, kavurdu, perişan etti. Dünya tarihinin gördüğü en korkunç, en yıkıcı savaştı. Ardından dünya bloklaştı ve Türkiye iki blok arasında ezilmeye başladı.

 

İkinci dünya savaşı ortamının yarattığı olumsuzlukların Atatürk'le ne ilgisi var? Aklın başında mı depresyonda filan mısın nesin?

 

Sizler hep dünyadaki önemli değişiklikleri sömürüyorsunuz. İkinci dünya savaşı bitiyor, ABD Marshall yardımlarını başlatıyor dünyayı yeniden kalkındırmak için, hemen bundan yararlanıp Demokrat geldi adam oldunuz propagandasına başlıyorsunuz. Soğuk savaş sona eriyor Sovyetler yıkılıyor, Türkiye iki siyasi blok arasında sıkışmaktan kurtuluyor, kerameti bu kez Özal'dan oluyor! Sanırsın Sovyetleri Özal yıktı! 

 

Dünya endüstri 3.0 dan endüstri 4.0 dönemine geçiyor, bilgisayar kağıt küreğin yerini alıyor vaaay efendim biz geldik ilaç kuyrukları kalktı. Ülen tabii kalkacak, sağlık karnesiyle almıyorsun ki ilacı, internet üzerinden bilişim sisteminden alıyorsun, ne kuyruğu ne sırası? Dünya otomasyona geçiyor, Çin faktörü devreye giriyor, vaay efendim eskiden size tenekeden arabayı buzdolabını kakalarlardı, biz geldik ucuzlattık! sen ucuzlatmadın sahtekar, o ürünleri artık işçiler elleriyle üretmiyor, yedi yirmidört çalışan robotlar üretiyor, tabii ucuzlayacak!

 

Kıbrıs'taki Türk toplumunu korudun, parmak ısırtacak derecede başarılı bir askeri harekat yaptın ve ABD ambargo koydu mu... Vaaay efendim benzin margarin şeker bulamazdınız bak biz geldik  her şey bollaştı. Ha sihirli değnekle benzin yağ şeker oluşturdun! Yaptığın askeri harekatın bedelini ödemeyecek miydin? Yapmasa mıydın, Kıbrıs Yunanistan'a ilhak mı olsaydı? Ambargo sonsuza kadar mı sürecekti? Tabii ki "tamam bir daha sözünüzden çıkmayız ABD" diyenler gelince ambargo kalktı!

 

Ayrıca bir konu daha var, BDDK ve SPK yı Kemal Derviş kurmuştur. Şimdiki kukla kurmamıştır. Ama işletmiştir. ABD şu gitsin şu gelsin diye karar veriyor ve istediği gidip istediği geliyor. Dünyadaki önemli trend değişikliklerinde hep bir kukla cilalanıp parlatılıp koltuğa oturtuluyor ve halk hemen aaa bak ne cici ne parlak diyor. Kukladan başka bir şey değil. Yöneten ABD. Fena da yönetmiyor aslında, iyi yönetiyor. En azından şimdiye kadar öyleydi. Fakat her önemli dönem değişikliğinde kazanacağız diye bir garanti yok. BOP süreci farklı işleyecek. ABD nin planları bu kez farklı olabilir. Bekleyip göreceğiz.

 

Atatürk sonrası gelenlerde Atatürk'ten farklı davranmadı.Hep montaj.

 

Tayyip erdoğanda montaj sanayini yerli diye yutturuyor.

 

Vehbi koç mesela Atatürk döneminde zenginlerinden hala aynı bir ilerleme yok.

 

Hatta ford ile anlaşmasına önayak olan Atatürk'ün kendisi.

 

Hala ford ve fiat markalarının yurt içi temsilciliğini yapıyor.:0_80cbc_37a71a73_L:

 

Çekoslovakya japonya örneklerini görünce  başarısız görüyorum.Cumhuriyet dönemi ve sonrasını.

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, GREENHOUSE said:

 

Atatürk sonrası gelenlerde Atatürk'ten farklı davranmadı.Hep montaj.

 

Tayyip erdoğanda montaj sanayini yerli diye yutturuyor.

 

Vehbi koç mesela Atatürk döneminde zenginlerinden hala aynı bir ilerleme yok.

 

Hatta ford ile anlaşmasına önayak olan Atatürk'ün kendisi.

 

Hala ford ve fiat markalarının yurt içi temsilciliğini yapıyor.:0_80cbc_37a71a73_L:

 

Çekoslovakya japonya örneklerini görünce  başarısız görüyorum.Cumhuriyet dönemi ve sonrasını.

 

 

 

 

 

Sanırım Vahdettini, Abdulhamiti felan çok başarılı görüyorsundur!?!

 

X-kişi Mersin İdman Yurdunun başına antrenör olarak geçti ama bak neden şampiyon yapmadı, hiçte başarılı değil" gibi birşey olmuş yazdıkların.

 

Atatürkün yaptığı devrimleri beğenmeyenler tarihi, islamı ve Osmanlının halini bilmeyen insanlardır. 

 

Bu İslam belasına rağmen getirebileceği en iyi yere getirmiştir Atatürk.

Başka bir İslam ülkesini bu kadar MEDENİ yapan başka bir lider biliyorsan göster. Ben böyle birisinin ileride bile geleceğini sanmıyorum!!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk'ün hayatta olduğu dönem Türkiye açısından göz kamaştırıcı bir başarı öyküsüdür. Atatürk'ün ölümünden sonra her şey hemen durmuştur. Sonra da geriye gitmeye başlamıştır. Uçak fabrikası, köy enstitüleri, halkevleri önce işlevsizleştirilip sonra kapatıldı,  devrimler savsaklandı.

 

Atatürk bir insanın elinden gelebileceğinin çok üzerinde işler başardı. Ama ömrü vefa ettiği kadar. Sonrasında işler kesat... İsmet İnönü'yü Atatürk'ün izinden giden birisi olarak kabul etmiyorum zaten. CHP Atatürk çizgisinden uzaklaşa uzaklaşa bugün sonuçta Atatürkçülerin partiden ihraç edilmeleri çizgisine kadar geldi. 

 

Sorun zaten CHP nin Atatürk'ü temsil edemeyişi. Bu soruna bir çare bulamadık bu güne kadar. Halk illa bir denemek istiyor: Atatürk'ün izinden ayrılırsak çarpılır mıyız ne oluruz acaba diye merak etti bir kere! İlla sonuna kadar deneyip görecek! Çok merak etti! :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Halk yanlış anlıyor! Atatürk tanrı gibi filan bir şey, ruhu aramızda ve yolundan gitmeyenleri çarpar filan zannediyor. :lol:    

 

Öyle değil tabii. Atatürk tanrı gibi bir şey filan olduğu için değil, çok büyük işler başardığı ve doğruları söylediği için büyük ve izinden gidilmesi gereken bir lider. Onun sözlerinin hiç bir zaman geçerliğini kaybetmeyeceği için büyük bir lider. 

 

Örneğin; benim sözlerimle bilim arasında çelişki görürseniz bilimi tercih edin sözü. Bundan ileri ne söylenebilir, bilime tapın, bilim sizin yegane tanrınızdır, bilimden başka tanrı yoktur mu denecek? Atatürk söylenecekleri söylemiş ama yapılacak onun yaptıklarından çok fazla iş var. 

 

Artık konuşma değil, iş yapma zamanı. Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak, Atatürk'ün izinden gitmektir. Bu ne demek, tabii ki otomobil, uçak, uzay aracı yapmak demek. Çağdaş dünya ne yapıyorsa yapmak demek. Cukkaya giden paralarla bunlar inanın ki yapılırdı. Kıytırık Saddam uzay ajansına üyeydi be! 

 

CERN'de deneylere bizzat katılma yetkisine sahip fizikçilerimiz vardı, Engin Arık ve ekibi bir uçak kazasında yok edildi. Aselsan mühendisleri toplu intihar modası çıktı Aselsan'da gibi saçma sapan bir görüntü altında yok edildi. Uçağın kara kutusu yokmuş denildi ve bu rezil skandal örtbas edildi. Uçağın kara kutusu yokmuş denilince ben artık daha bir şey demiyorum.

 

Önemli ve çağdaş uygarlık düzeyi yolcusu biri değil ama, Yazıcı'nın helikopterinin düşürülmesi de Yazıcı "tarlamızı başkası sürmüş" dediği için örtbas edildi. Sırf bunu söylediği ve "artık bu Ergenekon sanıkları suçlu olsa kanıtlanırdı, şimdiye kadar suçları kanıtlanmadığına göre serbest bırakılsınlar" dediği için öldürüldü.

 

Sonra ne dendi, "ergenekon kumpasmış, bizi kandırmışlar" oldu. Ne iyi iş, "şeytana uydum allah affetsin de haaa nerde kalmıştık işimize bakalım..."! Bu kadar basit yani öyle mi? E öyle. Bu halka göre öyle!  

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, GREENHOUSE yazdı:

Çekoslovakya japonya örnekleri

 

Çekoslavakya bölündü. Bu başarıysa biz de bölünelim.

 

Japonlar aşırı çalışkan ve ulusal onurlarına çok düşkünler, din min filan ise hiç bir taraflarına takmazlar, ateist oranı çok yüksektir. Dinle işi olanlar da inandıkları için değil, gelenek olduğu için görünüşte ellerini kavuşturup dua eder, o kadar. Başka da dinle bir alakaları yoktur. Japon dini olan Şintoizm yok olmaya yüz tutmuş dinler arasında kabul ediliyor. Halk neredeyse tamamen ateisttir. Başka bir dine de girmemiş, hatta deist bile değillerdir.

 

Dinleri yok diye müslimler amana bunları müslim yapalım diye çok heveslenmiş ama avuçlarını yalamışlardır her seferinde. Japon avuç da yalatır adama toz da yutturur. Peşinden böyle bakar yalanır kalırsınız.

 

Japonlar gibi olun, allahtı kurandı hiç bir tarafınıza takmayın, ondan sonra konuşalım. Böyle "adeta bir peygamber" ile, "ona dokunmak ibadettir" ile olmaz. "Allahın sıfatlarını üzerinde taşıyor" ile hiç olmaz! Buralarda debelenip Japonya'ya gözleri kamaşarak bakmak akıllı işi değil.

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kıbrıs konusunda eklenecek bir konu daha var:

 

Eğer Enosis olmasa ve Kıbrıs Rum toplumu ile Türk toplumu başarılı bir federasyon kursa ne olurdu...

 

Güçlü bir Kıbrıs devleti olurdu. İki toplumu anlaşmış, aralarında sürtüşme olmayan, çıkar birliği etrafında kenetlenen bir Kıbrıs devleti olurdu. O zaman ne mi olurdu...

 

İngiltere'ye hadi bakalım şu üslerini toparla yaylan şuradan anca gidersin diyebilirdi bu güçlü devlet. Enosis dayatılıp güçlü Kıbrıs'a izin verilmeyince ada bölündü ve bugünkü durum oluştu. Bu günkü çözümsüzlük tabii ki Batılıların lehine. Çözüm demek güçlü ve İngiliz üslerini sepetlemesi riski olan bir Kıbrıs demek.

 

Hatırlayın Arjantin burnunun dibindeki Falkland adalarından İngiliz üslerini sepetlemek isteyince savaş çıkmıştı. Taaa Arjantin'in burnunun dibinde senin üssünün ne işi var ama işte öyle... Bırakmıyor. Taaa okyanus aşırı adadaki üssünü bırakmıyor. Bırakmaz.

 

BOP'un taşeronluğunu yapıp sonra BOP adımları somutlaşmaya başlayınca BOP ile ilişkisini inkar etmek de taktik tabii. Yarın BOP ile savaşan kahraman bile olacak! Ama yine hep olduğu gibi elleriyle yarattığı canavara savaş açmış olacak! Kerizler bunu da yiyecek, hiç kuşku yok. Dünyada böyle saflık böyle kazıklanma daha görülmemiş olmalı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 27.06.2018 at 10:23, democrossian yazdı:

 

Aynen katılıyorum. Yalnız şu soru işaretleri cümlenin sonuna konur!

 

Bu uyarılarımı kıllık yapmak olarak gördüğünden ve rahatsız olduğundan eminim. Ama ben de rahatsız ol diye uyarıyorum. Mars'ta yapay zeka var gibi tutarsız iddiaların olsa da çizginden çok da rahatsız değilim. Düzelecek bir kaç yanlışın var sadece. Seninle olabilecek olan sorunum, sana bir uyarıda bulunduğumda alakasız başka konuları gündeme getirerek karşı suçlamalara geçmen. Yok deterministmişim de, heralde yani, kesinlikle deterministim de ne alakası var? Böyle törpü isteyen bir iki tarafın var.  

:f57::lol:????️??

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 27.06.2018 at 11:05, AteistBilinç96 yazdı:

Bu arkadaş forumun eski delilerinden Dindarr oluyor sanırım. Çok saçma ve aptalca fikirleri vardı. Aklından zoru vardı.

 

Şimdi deist olmuş galiba ama hala dogmatik, ateistlere falan düşman.

ben 20 yıl önce deist  oldum. ve agnostık.org sitesinde moderatörlük yaptım. 11 yıl önce. uzun süre agnostik olarak çeşitli seminerlere katıldım. 

şimdide tekrar deist oldum. deis ve agnostik arası gidip geliyorum. sen beni biriyle karıştırdın. benim ateistlere bir düşmanlığım yok aksine 

 islama düşmanlığım var. bunuda her zaman kusuyorum zaten.

benim ateistlere kızgınlığım var. tanrının yokluğu üzerine bir yaşan kurmuşlar. bilimsel olarak tanrının olmadığı ispatlanmış! . zaten 

 ama tanrı kavramı bilimsel değilki! aksine ateisleri çok severim ama gittikleri yok tıpkı islam gibi tıpkı dinler gibi sonu olmuyan bir çıkmaz

 sokaktır! bu gerçeği gördüğüm için sizlerin iyiliği için uyarmak sizler farklı  olgular yaratmış şimdi sizleri müslümanları be ateistleri 

 ciddiye almam ve ciddi biçimde tartışmam için tanrının yoklugunu bilimsel olarak değil. metafızık olarak ele almak gerekmezmı? 

 aynı sekılde müslümanların elındekı kuranda bilimsel bir ispattır ama bana bilimsel ispat değil metafızık ispatlar!  gerekıyor.

 sizce hangimiz? gerçekten deli? yoklugunu bilimsel! olarak..  ateistlermı? yoksa bilimsel ispat olan kuranla avunan müslümanlarmı?

 yoksa metafızık ispat isyeten deistler ve agnostiklermı ?deli sizce en mantıklı inanış hangisidir ?demiyorum bana göre ispatı  olan bir inan en mantıklısıdır! ,ateistler haklı olsaydı. evrendeki en güçlü ateistlerden biri ben olurdum. herhalde!!

diyorum. 

 bilimsel olarak tanrının olmadığı ispatlanmış!  diyen ve hayatını müslümanlar gibi zehreden bir ateist bana göre zırdelidir. 

sen bana deli diyorsun bende sana zır delisin diyorum. ama kim? haklı .. buna sen yada ben karar veremeyiz. 

buna ispatlar! karar vericek.  ve ispatlar sende ve benden daha zekidir. 

bunu anlamak bu kadar zorsa emın olkı! ben senden daha zekiyim.

 

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 27.06.2018 at 11:07, democrossian yazdı:

 

Yok, sanmıyorum. Eğer öyle olsa büyük aşama kaydetmiş diye sevinirdim! :D 

sende büyük aşama kaydetmişsin demo, ama terisne doğru ilerliyen demofobik. :0_80cbc_37a71a73_L:klasik deteministten modern determinizme atlayışın 

 tek bir tezle açıklanabilir.sen attan inmiş eşeğe binmiş bir varlıksın.  sevgili demo. 

 

shrek eÅek ile ilgili görsel sonucu

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 28.06.2018 at 08:43, democrossian yazdı:

 

Çekoslavakya bölündü. Bu başarıysa biz de bölünelim.

 

Japonlar aşırı çalışkan ve ulusal onurlarına çok düşkünler, din min filan ise hiç bir taraflarına takmazlar, ateist oranı çok yüksektir. Dinle işi olanlar da inandıkları için değil, gelenek olduğu için görünüşte ellerini kavuşturup dua eder, o kadar. Başka da dinle bir alakaları yoktur. Japon dini olan Şintoizm yok olmaya yüz tutmuş dinler arasında kabul ediliyor. Halk neredeyse tamamen ateisttir. Başka bir dine de girmemiş, hatta deist bile değillerdir.

 

Dinleri yok diye müslimler amana bunları müslim yapalım diye çok heveslenmiş ama avuçlarını yalamışlardır her seferinde. Japon avuç da yalatır adama toz da yutturur. Peşinden böyle bakar yalanır kalırsınız.

 

Japonlar gibi olun, allahtı kurandı hiç bir tarafınıza takmayın, ondan sonra konuşalım. Böyle "adeta bir peygamber" ile, "ona dokunmak ibadettir" ile olmaz. "Allahın sıfatlarını üzerinde taşıyor" ile hiç olmaz! Buralarda debelenip Japonya'ya gözleri kamaşarak bakmak akıllı işi değil.

 

sana bir soru demo dostum. :) atom bombası icat edilmeseydi. 2. dünya savaşını japonyamı? kazanırdı? yoksa birleşik  devletlermi?  3. şıkta var.

 yoksa  2. dünya savasşı soğuk savaşamı? dönüşürdü?

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 27.06.2018 at 10:38, democrossian yazdı:

 

Devletçi bir anlayışta dediğin işler olmaz. Atatürk liberal görüşlüydü ama devletçilik aşamasından geçmeden liberalizme geçemeyeceğini biliyordu. Tıpkı demokrasi ile devrimlerini yapamayacağını bildiği gibi. Atatürk bir insanın başarabileceğinin çok üzerinde işler başarmış olağanın çok üzerinde bir liderdir.

 

Dokunulmazlık şöyledir: Bir vekil önemli bir birleşime giderken bir bahane ile gözaltına alınıp birleşimde alınan kararın etkilenmesini önlemek gereklidir.

 

Topluiğne bile yapamayan bir ülkede uçak fabrikası açmış ve uçaklarını ihraç etmiş bir Atatürk'ten bahsediyorsun. Sende utanacak yüz olsa yüzün kızarırdı. Sende utanacak yüz yok. Yıldızı ateşböceği zanneden bir kurbağa gibisin. Pis dilin Atatürk'e uzanır sanıyorsun.

 

Bilim zaten her işin anası babasıdır. Bir tercih meselesi değildir ki altı okun içinde yer alsın. Ne kadar saçma sapan laflarla iftira attığını göremeyecek kadar da idyotsun. Atatürk'e saçma sapan iftiralar attığın sürece sen bir böcek bile değilsin. Böcek senden şereflidir. 

Atatürk ün hatasını yazmışsın.

 

Toplu iğne üretemeyen bir ülke uçak yapmaya girişmez.

 

İlk önce uçağın parçalarını üretirsin sonra uçağı yaparsın.

 

Aptalca bir girişim bu.

 

Elektronik elektrik alanında mesela hiç yatırım yapmamış.Enerji üretmeden fabrika kurmak taşıma su ile değirmen işletmeye benzer.

 

Aynısını tayyip erdoğanda yapıyor.Hazır parça alıyor yerli silah yaptık diye milleti uyutuyor.

 

Atatürk ile tayyip erdoğan arasında fark yok.Bütün yöneticilerimiz halkı kandırmış.Uyutmuş.Enayi yerine koymuşlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bende şuna gerçekten çok kızıyorum ve  anlamıyorum, bu lanet olasıca dokunulmazlıkta! nedir? sonuçta onlarda bizim gibi insan organları olan ,dokuları olan hüçreleri olan;

 varlıklar öyle değilmi? :276: milletvekili dokunulmazlıkları  bunlar tanrımı? yada tanrılarmı? adıl yargılama bunun neresınde? bir milletvekılı 

 birine uyuz olucak gidicek kafasına sıkıcak ve öldürücek. yooo  yoooo hayırrr hayırrr dokunulmazlıgı var. dieyceksınız az ceza alıcak öylemi? 

 vatandasın biri gidicek bir milletvekılen hakaret edicek 6 aydanbaşlıyacak: alın size adalet. eger bu düzenleme ataturk zamanında çıktıysa 

 gerçekten büüyk hayal kırıklıgına ugradıgım belırtmek zorundayım.. :mad:

GREENHOUSE katılmamak mümkün değil. 

 

tarıh boyunca Bütün yöneticilerimiz halkı kandırmış.Uyutmuş.Enayi yerine koymuşlar. bumu? adalet. çok net görduk yine bizi uyutular. hile yaparak.. işte bu yüzden ben

 

1. siyasete karşıyım.

2: polıslere karşıyım asker varken gereksız ve anlamsızlar. sadece göbek buyutuyorlar ve ülkeyi sömürüyorlar.

3.  demokrasılerde güç halkın elınde olmalı  devletin! değil! mesela halk yönetmelı halk herşeey karar vermelı 

 siyasetsız bir otamda her blgenın kendı sevdıgı adam lideer olmalıdır. bu öyle bir lider olmalıkı sadece ülkesı için ölmelı ve yasamalı. 

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...