Jump to content

Türkiyede iç savaş


Recommended Posts

  • İleti 53
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

İç savaşın provası açılım sürecinde bazı ilçelerde hendekler kazılması ve buraların savunulması, ordunun da buraları kuşatıp geri alması şeklinde yapıldı. Bunlar sadece prova. PKK nın gerilla savaşı aşamasından yerleşik ordu aşamasına geçme provası.

 

Provası böyle yapıldı, gerçeği nasıl yapılır? Şöyle: Bir miting düzenlenir. Sonra fetöcü birkaç kripto askere mitinge ateş açması görevi verilir. Çok sayıda ölü olur. Bunların cenaze törenleri yapılırken tekrar ateş açılması emredilir. İşler çığırından çıkartılır. BM toplanır ve Türklerle Kürtleri ayıran bir yeşil hat çekmek üzere Barış Gücü gönderir.

 

Türkiye'nin Barış Gücünü sokmam diyecek gücü yok. Eskiden olsa TSK kaya gibiydi, sokmazdı. Altıncı filo İskenderun körfezine girer ve Barış Gücü konuşlanır. Bu kadar... TSK ya bu nedenle ergenekon balyoz tezgahları düzenlendi. TSK budandı. 

 

Bir Kürt devleti kurulabilmesi için PKK nın terör örgütü olmaktan yerleşik ordu olmaya geçmesi gerekir. Bu şarttır. Terör örgütleri devlet kuramaz. Bizde de Kuvayı Milliye çeteler halinde savaşırken Büyük Taarruzda düzenli ordu yapısına geçmiştir. Son sözü piyade söyler, bayrağı diker. Piyadesiz olmaz. Komando da hikaye sonuçta hava kuvvetleri de. Oraya piyade ayağını basıp o bayrağı illa dikecek. Başka olmaz.

 

Ben piyade olduğum için... Biraz övüneyim. Piyade piyade diye marş söyleriz biz... Bayrağı biz diker işi biz bitiririz.

 

Fakat Fetö çok daha tehlikeli hal aldı. Yeraltına indi. Kriptolar emirlere hazır. Fetö şu an PKK dan daha büyük tehdittir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

15 Temmuz süreci fetönün yeraltına indirilmesi sürecidir. Yerüstünde yapacağı görevleri tamamladı. Artık yerüstünde yapacağı bir görev kalmadı. Yeraltında görevlendirildi.

 

Tıpkı açılımın PKK nın gerilla savaşı taktiklerinden düzenli ordu aşamasına geçme sürecinin başlangıcı olduğu gibi. Bunu Suriye'de alan savunarak daha somut hale getirdi. Düzenli büyük bir ordunun tankıyla uçağıyla gelmesine rağmen yerel bir milis gücü neden direnme denemesi yapar? Direnemeyeceği kabak gibi meydanda. Direnebilmesi gibi bir olasılık sıfır. Koca bir düzenli ordu tankla uçakla geliyor.

 

Nedeni, açılım sürecinde bazı ilçeleri savunma hazırlığı yapılması ile aynı. Bunlar hep prova.

 

Fetö bundan sonra kriptoları ile yeraltında çalışacak. Çok daha tehlikeli olacak. Orduyu budama ve etkisizleştirme görevini yerüstünde yaptı ve tamamladı. Bundan sonraki görevleri yeraltında. Bunlar hep BOP'un aşamaları. Sıradan fetö sempatizanlarının bile bilenerek devlet düşmanı haline getirilmesi için çaba gösteriliyor. Devletinden kötülük gören kişilerin devlet düşmanı haline geldikleri ve ihanet ettikleri bilinen bir konudur. Kediyi köşeye iyice sıkıştırmanın amacı bu. Yırtıcı doğası ortaya çıksın diye.

 

BOP emin adımlarını atmaya devam ediyor. Herşey planlandığı şeklinden milim şaşmadı. Ne planlandıysa tek tek oluyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben 5 yıl içinde savaş değil. başka birşey beklıyorum,türkiyenın bolgesel eyaletlere bölünmesını ve 7 parca olupta her bölgede bir beledıye baskanın tan yetkıyle o bölgeyi yönetmesını beklıyorum. 

 r.t.e. 1. amacını gerçekleştirdi. şimdide 2. aşama gelıyor. ülkeyı 7 bölgeye ayırma projesı var. 

son secımde çok net görddükki. bu ükede sonsuz adek iç savaş çıkmaz. çünkü halkın  % 99 u  bu düzenden oldukça memnundur ..

 zaten memnun olmasaydı. iç savaş çoktan baslamıştı. 

defalarca söyledim yine söylerım. türklerın savaşçı ruhu artık tuz ruhu ve nane ruhu olmuştur. bu sartlar altında iç savaş beklemek aptallık olur. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kehanetlerden gidiliyor, Türkiye'nin huzurlu olacağı son cumhurbaşkanının 11. olan ve adı 11 harften oluşan Gül olduğu söyleniyor.

 

Bu kehanete göre seçim sonucu bir felaket. Örneğin İnce seçilseydi kehanet suya düşecekti. Ama mevcut başkanın devam etmesi kehaneti gündemde tutuyor.

 

Tabii kehanetlere inanacak halimiz yok. Fakat kehanetler safi atmasyon olmazlar. Gidişata bakılarak da kehanette bulunulur. Buna göre: Kehanet seçimin sonucunu öngörüyordu. Buna da şaşırmamak gerek.

 

Yani sonuç olarak kehanet yanlış çıkacak diye bir kesinlik yoktur. Tıpkı doğru çıkacak diye bir kesinlik olmadığı gibi.

 

Kehanetlere hız veren bir konu da, Cumhuriyetin 100 yaşına az kalmış olması.

 

Ama bunların hiç biri önemli değil, önemli olan şu: BOP'un adımları her aklı olanın göreceği adımlar mı? Evet. Gözümüzün önünde adım adım bu proje ilerliyor.

 

Mesele bu. Kehanet filan tabii ki tahmin de olabilir, atmasyon da olabilir, kehanet önemli değil. Bütün bu karmaşa, kehanetler, beklentiler, endişeler içinde belirgin, somut, adım adım ilerleyen bir şey var: BOP.

 

Bunu izleyeceksiniz, kehanetleri filan boş verin. Kehanet ya tutar ya tutmaz. Tuta da bilir, tutmaya da bilir. Ama BOP adımlarını atıyor. BOP'un ayak seslerini dinleyeceksiniz.

 

Bedelli askerliğin sabit bir uygulamaya dönüşeceği sinyalleri de bu konuda önem taşıyor. Bunun söylentisinin çıkmış olması bile askeri bakımdan zaaf yaratır. Ki sadece söylenti olmadığı da belli oluyor gibi. Böyle bir uygulamaya gidilirse savunma büyük zaafa uğrar. Paralı askerler maaşlarını ödeyen bir devlet kalmadığını görürlerse çil yavrusu gibi dağılırlar. Öbürleri zaten parayı bastırıp askere gitmemiş, savaş hakkında hiç bir şey bilmiyor.

 

Peki sonuç ne olur bu durumda?

 

Bunu göreceğiz. Gerçekten bu seçim kaçan son fırsat olabilir ama bence öyle değil. Fırsat zaten kaçmıştı. Suriye'ye asker sokmadan önce fırsat vardı. Bu seçimin değiştireceği bir durum zaten yoktu. Benim görüşüm seçimden önce de böyleydi. Seçimin sonucu ile hiç ilgilenmediğimi deklere etmiştim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sonuç olarak şu an bekleyeceğimiz ilk adım: Bedelli askerlik sabit bir uygulamaya dönüşecek mi? Yani her dönem her parayı bastıran askerlik yapmaktan muaf olacak mı?

 

İlk olarak buna bakacaksınız. Sonra devamına bakarız. Önümüzdeki ilk gösterge bu.

 

Çok da göstere göstere kör gözüne gözüne hesabı yapmayabilirler. Önce bir yaş sınırını yüksek tutup sonra düşürmek gibi taktiksel manevralar yapabilirler. Bekleyip görmekten başka yapacak bir şey yok.

 

Ama kıvama getirildi ortam, herkes bedellinin sabit bir uygulama olmasına hazır durumda. Psikolojik hazırlık gerçekleştikten sonra gerisi kolay.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kara çadır türküsünü bilirsiniz. Bu türkü Osmanlı'nın yıkılış döneminde yanık yanık okunmuştur. "Şu Yemen'de can verenler biri Memmet biri Memiş." Çok yanık bir türküdür. Dinleyenin tüylerini diken diken eder. Bu türküyü en güzel Cansever okudu. O kadar yanık okudu ki dinleyenlerin bir kısmı ağlamaktan kendini alamadı. Ali Kırca "bu bir türküden öte bu bir çığlık" diye yorumladı.

 

Bu türkünün son sözleri şöyledir: "Zenginimiz bedel verir, askerimiz fakirdendir."

 

Açın Cansever'in yanık sesinden bu türküyü dinleyin ve bu sırada biraz düşünseniz iyi olur. Hangi arama motoruna kara çadır Cansever yazsanız gelir...

 

Kara çadır is mi tutar,

Martin tüfek pas mı tutar.

Ağlayanım anam bacım,

Elin oğlu yas mı tutar.

 

Tarlalarda biter kamış,

Uzar gider vermez yemiş.

Şu Yemen'de can verenler,

Bir Memmet, biri Memiş.

 

Yemen yolu çukurdadır,

Karavana bakırdandır.

Zenginimiz bedel verir,

Askerimiz fakırdandır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ic savaşın olacağını düşünmüyorum belki 25 yıl sonra felan olur.  Tayyip gidince yerine gelen kişinin eski düzeni değiştirmek tamamen silmek isteyip arkasındaki tayyip düşmanlarının kininin desteğini almasıyla ve akplilerin reislerini  gitmesininin üzüntüsü ve bu gelişen olaylar karşısında tutacakları tutumla bir 1970 ler dönemi gelebilir diye düşünüyorum . Sonuçta akplilerin çocukları da hemen hemen aynı düşüncede gelişiyor ama sayıları mutlaka azalır .  Böyle bişey olursa tayyip düşmanları üstün gelir diye düşünüyorum . Ve suriye gibi değilde 1970 ler dönemi gibi belki biraz daha ağır bir savaş olur . Ancak ortadoguda olan olaylar bu durumu çok daha karıştırabilir . 

Link to post
Sitelerde Paylaş

durun beyler !!!bir kehanette!  bulunim   :lol:böyle giderse iç savaştan önce  olucak bazı şeyler var. önce gerçek bir darbe  sadece bir olasılık 

 2. olasılıkta ekonomının iyice derinleştiğini  gören r.t.e. ve cetesi  bir gece ansızın çetesiyle beraber ortadan kaybolmasıdır. 3. olasılıkta 

r.t.e. ve cetesının dış güçlerden oluşan özel bir timın suıkastına kurban gitmesidir. eğer bu sartlar oluşmazsa 4.olasılık bize diyorkı! iç savaş başlamıştır.

 iç savaşın asıl nedeni  ekonomık tsunamıdır. başka  birşey  aklınıza  gelmesın. koyunlar krız derinleştiğinde bu sahsın  ipini kolaylıkla  cekıcektır. 

 çünku hepsi birer kana susamış hayvandır. 

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Charles dawkins yazdı:

Ic savaşın olacağını düşünmüyorum

 

Normal şartlarda mümkün değil. Çünkü Osmanlı geleneği var. Farklı toplumların bir arada yaşama geleneği.

 

Dış dayatma ile ancak olabilir. Başlarda açıkladığım şekilde ancak olabilir. Açılım sürecinde PKK kuvvetini toparladı ve bazı ilçelerde yığınak yaparak gerilla savaşını yani vur kaç taktiklerini bırakarak alan ve mevzi savunma, yani düzenli milis gücü konumuna geçme denemesi yaptı. Bu geçişi Suriye'de derinleştirdi. Ordunun bu ilçeleri kuşatarak geri alması da sadece provaydı.

 

Çünkü devlet kurmak için bu aşamadan geçmek şarttır. Açılım sürecinde seyyar mahkemelerde beraat ettirilerek de haklılık psikolojisi sağladı. Suriye aşamasında da dış destek sağlama provası yaptı. Bunlar hep provadır.

 

Bu provalar da yetmez. Daha başka girişimler de gereklidir. Bu da HDP nin düzenlediği bir mitingde kripto fetöcü askerlerin mitinge ateş açması şeklinde olabilir. Ekonomik bir krizle de desteklendiğinde etkili olabilir.

 

Bunlar da yetmez. Bu olaylara dayanarak BM nin ülkede bir iç savaş olduğuna dair bir karar çıkarması ve BM Barış Gücünün konuşlanması kararı alması gerekir. Bu kararı alırken PKK nın açılım sürecinde yığınak yaptığı ilçelerin ordu tarafından kuşatılıp geri alınmasının slaytlarını kararın alınacağı birleşimde sunması gerekecektir. Tabii bahsettiğim mitingde ateş açılmasını ve bu mitingde ölenlerin cenaze törenlerinde de tekrar ateş açılması muhtemel provokasyonlarını bahane olarak göstermesi gerekecektir.

 

Aslında bu bile yetmezdi, TSK eski gücünde olsaydı. Hatta Ergenekon ve Balyoz tezgahlarının düzenlenip orduya fetöcülerin onların yerine sızmasının bile hâlâ orduyu tamamen çökerttiği söylenemez. Sabit bedellinin çıkarılması olasılığını bu yüzden yeni bir gösterge olarak görüyorum. Bu TSK nın daha da güçsüzleşmesine yol açabilir. Tabii ki bunlar varsayım. Hâla yetmemesi olasılığı tabii var.

 

Savaşın en büyük özelliği öngörülemez gelişmelerin olmasıdır. Savaşlar gelişmelerin anında değerlendirilmesi ile şekillenir. Son olarak sadece iç savaş kaşımaları ile kalmayabileceğini, Suriye'deki askeri varlığın işgalci şeklinde lanse edilerek dış bir krizle desteklenmesi olasılığını da hesaba katmak lazım.

 

Yani bilmiyoruz. Olasılıklar üzerinden değerlendirme yapıyoruz. Şöyle böyle olacak şeklinde bir kesinlik öne sürmenin bir yolu yok. Fakat akıl, olası gelişmeleri önceden görmek demektir. Ülkenin enerjide dışa bağımlı olması şeklinde de bir yumuşak karnı olduğunu unutmamak gerekiyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Seçim sonucunun farklı çıkmasının gidişatı değiştirmeyeceği görüşüm abartılı bulunabilir. Yani Muharrem İnce seçilse ilk iş olarak Esad ile barış yapıp Suriye'nin toprak bütünlüğü için Afrin'i gelip devralması çağrısı yapar mıydı? Bilemiyorum. İnce bence güvenilir bir insan. Ama gücü nelere yeterdi bilemiyorum. Çok garanti olacağını sanmıyorum. Doğmamış çocuğa don biçemem. Fakat bu aşamaya gelmiş BOP'un durdurulabileceği gibi bir zannım yok. B planları devreye girerdi ve BOP yoluna devam ederdi seçim sonucu farklı çıksaydı diye düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Savaş türküleri hep yüreğimi burkmuştur.

 

Kara kazan kaynamasın,

Atım cirit oynamasın.

İki sene asker oldum,

Nazlı yârim ağlamasın.

 

Kara kazan niye kaynar? Ya ölüm olur ya düğün olur öyle kaynar. Ben dönene kadar hiç bir değişiklik olmasın, her şey bıraktığım gibi kalsın demek istiyor. Atım cirit oynamasın, sakatlanır bir şey olur döndüğümde atımı sağlam bulmak istiyorum! Sen askerdeyken anan öldü baban öldü demesinler geldiğimde, filancanın düğününü yaptık demesinler. Zaman dursun beni beklesin!

 

Açın çantasında bakın nesi var,

Bir çift kundurayla bir de fesi var.

 

Bu hazırladığı terhis çantası. Ondan bahsediyor. Elbise yok. Yırtık pırtık asker elbiselerini ordu geri alacak değil, onlarla terhis olacak. Hiç giymediği sadece çok önemli günler için sakladığı kunduraları var, bir de fesi. Bunları giydi mi sivil olacak. Tabii terhis olamadı ve giyemedi. Çünkü savaşta can verdi. Ardında bıraktığı çantasını açıp içinde ne var diye bakıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bedelli askerlik konusu seçimin sonucunu da etkilemiştir. Mevcut olan beni tekrar seçin bedelli köpeğiniz olur, hemen tabii ki demişken, Muharrem İnce dürüst ve duyarlı bir insan olarak bedelliyi şartlara bağlamıştır. Tabii ki dürüst ilkeli duyarlı bir insanın söyleyeceği ve yapacağı budur.

 

Fakat bu şartların ne olduğuna kimse bakmamıştır bile. Mevcut olan tekrar seçilirse kesin bedelliyi çıkarır, öbürü yan çizecek şeklinde algılanmıştır. Genç oyları da bu doğrultuda verilmiştir. Kimsenin ülke bölünmesin diye savaşası yok! Askere gidip elinde tüfeği tutası bile yok! Karabağ işgal edilirken Bakü'de vur patlasın çal oynasın eğlencenin hız kesmediği Azerbaycan gibi oldu ülke. Karabağ işgal ediliyor diye eğlenmeyecek miyiz noktasına bu ülke de çoktan geldi. Nefes'teki yüzbaşıyı hatırlayın: "Süslü bir karı çıkar ekrana filan şehit oldu iki dakika ne iki dakikası be yirmi saniye. Söyler geçer. Sonra magazin ve eğlence programları başlar."

 

Ülkenin adım adım getirildiği bu noktada ülke bölünsün, İskenderun limanını Kürt devleti alsın, parmağımı kıpırdatıp tek kurşun sıkmam diyecek o kadar çok kişi var ki, bu sayı vahim boyutlarda. Bu noktaya gelmesine Kılıçdar da çanak tutmuştur. Gençlerin askere alınmasını cinayet işlemeyi öğretmek olarak lanse etmiştir. Her bedelli çıktığında sevinç duyula duyula bu noktaya gelindi.

 

Hep söylediğim gibi BOP iktidarı da muhalefeti de tüm kurumları da kendi doğrultusunda dizayn etti. Muharrem İnce gibi dürüst kişilerin yapabileceği bir şey yok bu gidişata.

 

BOP'un önündeki tek engelin kaya gibi aşılmaz duran TSK olduğu Kıbrıs savaşında görülmüştü. O zaman TSK nın harekat yeteneğine parmak ısıran ve hasetinden ambargo koyup yağ, şeker, benzin kuyruklarına neden olan ABD entelijansiyası, BOP'un yürümesi için ilk hedefi TSK nın yıpratılması olarak belirledi. TSK bu gücünü korudukça BOP hayaldi. Düğmeye basıldı. Ordunun kökü halktadır. Halk beslemezse gövde ve dallar kurur.

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayır şimdi CHP ye denmez mi, siz Muharrem İnce'yi partinize genel başkan yapmadınız, ne demeye ülkeye Cumhurbaşkanı yapmayı önerdiniz?

 

Dürüste ne zaman geçit verdiniz de, nerde Atatürkçü var sepet havası çaldınız, bir Muharrem İnce'nin dürüstlüğü yetiyor mu? Yetiyorsa niye genel başkan seçmediniz? Ülen Süheyl Batum'dan ne istediniz de ihraca kalkıştınız be! Ha yani bir Süheyl Batum vardı partide pürüz olan! Bir Emine Ülker Tarhan'dı partide sorun!

 

Yani gidişat gidişat değil.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Esad ordusu iç savaşa yol açan gösterilerin ilk başlatıldığı Dera vilayetini ele geçirmek üzere. Esad başarı üstüne başarı kazanıyor. Dayatılan iç savaşı yendi ve ülkesinde yeniden hakimiyet kuruyor.

 

İsrail Esad muhalifi Suriyelilerin İsrail topraklarına kaçmaması için sınırda önlem aldı. Muhaliflerin gidecek yeri yok, kuzeyde Türkiye korumasında bir yere gidebilmek için Esad ile anlaşma yapabilme telaşına düştüler.

 

Türkiye'nin yanlış ata oynadığı kesinleşti. Peki bu yanlıştan nasıl dönülüp Esad ile nasıl el sıkışılacak ve müttefikiz nasıl denecek? Esad'a Eset adını takan ve düşman ilan eden birisi bu işi nasıl yapacak?

 

Önce bu işin düşünülmesi gerekiyor. Şam'da cuma namazı kılacak olanlar şimdi işi nasıl kıvıracak? Yabancı bir ülke toprağında ya müttefik olarak, ya düşman olarak asker bulundurursun. Bunun ortası yok! Yazı mı tura mı?

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu son: :D

 

Temel ishal olmuş. O sırada da tıp fakültesini yeni bitiren yeğeni gelmiş. Fadime: Uşağum ha bu emucana bir ilaç yaz daaa!" demiş. Yeğen daha yeni mezun, ilk ilacını yazacak, yanlışlıkla antidepresan yazmış.

 

İki gün sonra birden verdiği ilacın ishal değil depresyon ilacı olduğu aklına gelmiş. Eyvaaah amcam ne halde acaba diye koşmuş. Kapıyı Fadime açmış. "Amcam nasıl" demiş.

 

"Uşağum emucan çok iyi! Pok içinde ama hiç kafaya takmayi!" :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

r.t.e. nin ince planı tuttu, :276:   heryerde anlaşmışlar. sandıkta y.s.k.da. hatta. oy sonucları daha önceden ayarlanmış bakın bakın herşey ortada. 

bizde secım olucak diye sevinmiştik. herşey  planlanmış.. bizde akp gidiyor diye sevinmiştik. tüm partiler bakalım bundan sonra nasıl? oy alıcaksınız çok merak ediyorum. 

y.s.k.lı yazılımcılar tehdıt edildi ve grafık sablonlar iktidar hehıne değiştirildi. gerçe ksecım sonucları bellı millet ittifakı % 58. cumhur ittifakı % 42 .. akp % 39.. mhp.. % 3..millet ittifakı cumhur ittifakını ezdı gectı..

 

https://www.youtube.com/watch?v=bw23MZVrINs

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 01.07.2018 at 15:15, democrossian yazdı:

Kehanetlerden gidiliyor, Türkiye'nin huzurlu olacağı son cumhurbaşkanının 11. olan ve adı 11 harften oluşan Gül olduğu söyleniyor.

 

 

Büyük bir utanmaz-arlanmaz olan o adam ordunun ve devletin başına seçilecek. Onun bu cüretkar, cahil cesareti yüzünden insanlar birbirine girecek. Köprü yıkılacak, şehirler solup kaybolacak.”

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşit ile mücadele aşırı gevşetilince örgüt yeniden hareketlenmeye başladı. Strateji uzmanları buna iki neden gösteriyor: Koalisyonun örgüt ile savaşı gevşetmesi ve Kürt güçlerin dikkatinin Türkiye tarafına yönelmesi.

 

İşit militanlarında kadın savaşçı tarafından öldürülen şehit olmaz :lol: şeklinde bir inanış var! Kürt militanların bir kısmının kadın olması bu endişeyi derinleştiriyordu. İşitçiler kadın militanlarla savaşmaktan kaçınıyordu! :D Hadi kör kurşun kadının tüfeğinden çıktı, öldün! Ne huri var ne bir şey! Melekler kaşlarını çatarak: "Tüüüüh yazıklar olsun! Kadın eliyle öldürülen niyazi!" :0_80cbc_37a71a73_L:

 

Hatta Irak hareketlenmenin kendi topraklarına sıçramaması için sınırda önlem aldı ve elindeki 12 işit militanını idam etti. Güneybatıda hareketlenme arttı. Teröristler son kozlarını oynuyorlar. Rusya da çok bastırmıyor. İstese canlarına okur ama Esad kendisine muhtaç kalsın işine geliyor.

 

Esad bence Londra'da tıp kariyerine devam etmeliydi. Ülkesi için kendini yaktı. Değmezdi ama gelip ülkenin başına geçme kararı aldı. Şu ateşten gömleği kim olsa giymekten çekinirdi. O yüzden Esad'ı çok takdir ediyorum. Ama elinden gelebilecekler kısıtlı. Ülkesini korumak için Rusların eline bakmak zorunda. Kendi halkının gençleri askerlik yapmamak ve ülkelerini korumamak için Türkiye'ye kaçtı. Belki de bu kadar berbat bir iç savaşın içine yuvarlanacağını tahmin etmemişti.

 

Suriye'de durum umulanın aksine netleşmekten uzak. Bu kaosun ne getireceğinin belirsiz olması anlamına geliyor bu belirsizlik. Bir ara teröristler (işit hariç) silah bırakacak gibi olmuş ve tek hedef işit kalacak gibi olmuştu. Fakat bir süre daha beklenecek gibi. Koalisyon işi gevşetti. Ruslar da gevşetti. Ne planlanıyor kim bilir... 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...