Jump to content

RTE neden siyaseti birakmiyor?


Recommended Posts

RTE, neden siyaseti birakmiyor?

 

Adamin eski resimlerine bakiyorum, mutlu bir goruntusu var. Simdi bakiyorum, bitmis, perisan halde gibi gorunuyor. Mutlu olmadigi kesin.

 

Peki bu adam siyaseti neden birakmiyor? Parasi da var, yurtdisinda yasayamaz mi mesela?

 

Lutfen sacma sapan mesajlar atmayin. Bilgili ve olgun uyelerin yazmasini istiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Siyaset bir bakıma uyuşturucuya benzer ki bağımlı bile yapar. Bunun tipik örneklerini diğer ülkelerde olduğu gibi memleketimizde de görmek mümkün.

Mesela Almanya şansölyesi Merkel 2005 yılından beri aralıksız başbakanlık görevinde ve hălă siyaseti bırakmaya niyeti yok. Hele ki sandıklardan sürekli galip olarak çıkıyorsanız, haliyle zamanla egonuzun tavan yapmasına yol açacağı muhtemel.  Bu durumu bir yere kadar anlamak mümkün ancak sürekli kaybetmesine rağmen konumunu korumaya çalışanlara ne demeli peki ?

 

Bu siyasetçileri güç bağımlısı yapan etkenler nedir acaba ?

Herşeyden evvel sürekli kamuoyunda gözükmek. Mikrofonlar, flaş ışıkları, televizyon kameraları - kısaca medyada sürekli var olma diyebiliriz. Kariyer merdiveninde yükseldikçe dosajı da artıyor. Zirveye yaklaştıkta açılan kapıların sayısı artıyor ve nihayet tepede olan kimseye ise bütün kapılar ardına kadar açılıyor. Zırhlı limuzinler, özel uçaklar, lüks süitler ve daha neler.

 

Zamanla bunlar kendilerinin çok önemli birisi olduklarını ve yerlerinin doldurulamaz olduğunu zannediyorlar. Diğerlerini ise rakip ve düşman olarak algılıyorlar. Onlarında kendileri gibi güç delisi olma ihtimalini ve kendilerine tehlike arz edebileceklerini sürekli göz önünde bulunduruyorlar.

 

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...