Jump to content

allah kesin yokmudur???


Recommended Posts

Mesela bir soru: Mars'ta petrol var mıdır?  Olanaksız değil. Dünyamızın geçmişini aynen yaşamış fakat petrolü çıkaracak bir medeniyet oluşmadan ölü bir gezegene dönüşmüş olabilir. Büyük kanyon ölümcül bir çarpışma izi olabilir.

 

Buyur! Hadi merak etme bakalım! Bu merak yüzünden Mars'a dönmemek üzere gidenler olacak. Korkunç bir cesaret! Gurbetin de bu kadar uzağına gitmeyi kabul etmek tüyler ürperten bir cesaret! Elon Musk mezarım Mars'ta olacak diyor!!! Dönmeyeceğim diyor adam yahu! Dünyaya nasıl dönülmez? Denizler, nehirler, ormanlar... Dünya'ya nasıl dönülmez tüylerim ürperiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, poiuz said:

Tesadüf mü?

Fizik kanunları belirli bir ortam oluşturunca kendiliğinden sanatı andıran düzenli figurların oluşabileceğenin kanıtı karkristalleridir.

 

depositphotos_187404316-stock-photo-real

 


Tek boynuzlu atın, Perilerin veya tanrı(lar)ın var olduğunu kimse ispatlamadığı için

onların var olduğuna inanmamızı gerektiren hiç bir neden de yoktur!!!
 

E bu muhteşem şeyler tesadüfen oluşabiliyorsa tanrı da böyle kendiliğinden var olabilir o zaman...

Link to post
Sitelerde Paylaş
17 saat önce, yalanlar yazdı:

tanrının olma ihtimali hiç yokmudur...???

 

bu göz-- kalp --böbrek --cinsel organlar

 

tesadüfler eseri nasıl bir araya gelebilir???

 

bence bir yaratıcı kesinlikle var....bu kadar tesadüf saçma geliyor..

 

   Evrim mekanizmaları ana başlıklar olarak aşağıdaki şekildedir,

Gördüğünüz üzere bunların arasında "tesadüf" adında bir mekanizma bulunmamaktadır.

Tesadüf söylemi tamamen dinci ve gericilerin evrimi karalamak için kullandıkları bir safsatadan ibarettir (Bilin bakalım neden?)

 

Seçilim Mekanizmaları

 

1) Doğal Seçilim

2) Yapay Seçilim

3) Cinsel Seçilim (Rastgele Olmayan Çiftleşme)

4) Akraba Seçilimi

 

Çeşitlilik Mekanizmaları

 

1) Mutasyon

2) Gen Akışı (Göçler)

3) Genetik Sürüklenme

4) İkincil (Minör) Mekanizmalar

 

Evrim'in yüzlerce, binlerce kanıtı vardır, tıp, gıda endüstrisi vb. birçok alanda evrimden faydalanılmaktadır,

Tükettiğimiz yiyeceklerin hemen hepsi bugünkü halleriyle doğada bulunmamaktadır ve atalarımız tarafından binlerce yılda yapay seçilim kullanılarak bugünkü haline evrimleştirilmiştir.

 

Evrim yer çekimi gibi bir gerçektir, evrim teorisi bu gerçeği açıklama amacında olan, deneye ve gözlemlere dayanan bilimsel çıkarımlardır, aynen Newton ve Einstein tarafından geliştirilen yer çekimi teorileri gibi.

 

Biyolojik karmaşıklık konusu için bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim,

evrende bir göz kırpması kadar bile sürmeyen kısacık ömrümüzü ve deneyimlerimizi baz alıp yola çıktığımızda, hatalı varsayımlarda bulunmamız çok kolaylaşıyor, yaşamı ve evrimi ele alırken mikro bakış açısını terkedip makro (kozmik ölçekte) bakış açısıyla konuyu ele almalıyız, hayatın başlangıcı yaklaşık 3,5 milyar yıl geriye gider, sıradan bir insan için 3,5 milyar yılı tasavvur etmek mümkün bile değildir, tek tek saymaya kalksa ömrü yetmez.

 

Dolayısıyla 3,5 milyar yıl küçücük değişimlerin, adaptasyon ve seçilimlerin üst üste eklenmesiyle canlıların günümüz karmaşık hallerini alması için yeterli bir süredir.

 

Evrim gibi elle tutulur, gözle görülür bir gerçek varken işin içine kendisi zaten bir çelişkiler yumağı olan

ve en çok açıklamaya gereksinim duyan tanrı figürünü katmaya gerek yok,

Canlılar çok harika, biyolojik sistemler çok karmaşık kendi kendine olamaz ama bunlardan sonsuz kat karmaşık tanrı kendi kendine olabilir demek insan aklına hakarettir..

 

La ilahe la allah..

tarihinde Ebu Kafir tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, democrossian yazdı:

Tanrı olanaksızdır. Bir şeyi yaratacak olan şeyin, yarattığından daha karmaşık bir gelişmişlikte olması gerekir. kisi içinde olmasın. Nedensellik hiç bir şeyi kapsam dışı bırakmaz. Nedensellik dışında kalabilen tek bir kuantum parçacığı bile yoktur. O halde tesadüf de yoktur.

.

al bak klasik ortaçağlardan kalma bi ate. ateizmin içine şıçmış. 

 

neyimiş efm.

yaratan yokmuş, işin kötüsü tesadüfte yokmuş. .hernasıl olduysa olmuş işte. 

 

şu şunu oda bunu yapmış sebep olmuş falan filan. 

 

peki şu dediğin merette nedir hiçbirşeyin olmadığı bi yerden nasıl gelmiş. hiçbirşeyin içinde hiçlik varken oradan onu hiçbirşeyin içine koyan falan olmamış mı?... eee bak işte bu yüzden tanrı olanaksızmış. eğer yaratıcı olsaymış kendiside yarattığından daha karmaşık olurmuş.! nedenimiş o? ben karmaşık bir yaratık olduğumdan o benden daha karmaşık biri olması gerekirmiş...ben böyle isem o da dediğim gibi olması gerekirmiş.. . valla çok geride kalmış bu ate gardaşımız. . .....yav eğer yaratan varsa  yoku da bokuda varıda yaratabilmesi gerekir. hatta senin şu saçmalıklarını da yaratan olacaktır elbet.

 

yav böyle ateistmi olur arkadaş.

 bu arada ben çok eski bir müslo üyelerdenim bu sayfa kurulmadan önce dr  hacı zındığınıda tanırım. ..sayın  “mantık” beyide. 

 

çoktan beri ateistforuma uğramadığımdan başlık gözüme ilişti.  bakayım bakim şu yeni ateler neler demiş.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, kirec yazdı:

E bu muhteşem şeyler tesadüfen oluşabiliyorsa tanrı da böyle kendiliğinden var olabilir o zaman...

 

O kadar da muhteşem değiller. En azından güçlü ve zeki değiller. Zeka öyle suyun donmasıyla filan oluşmaz. Bunun için uzuuuun bir evrim gerekir. Çok uzun. İnsanın oluşumunu izleyebileceğin NAT belgeselleri var. Eğer kitap okumaya üşeniyorsan. İnsan zeki olmak için nelerden geçti anlarsın.

 

Kar kristalleri de tabii ki tesadüfen oluşmuyor. Bunun altında da kuantum yasaları yatıyor. Determinizm ve kaosu yani modern determinizmi, dolayısıyla tesadüfün olmadığını açıkladım. Yani elmas filan tanrı değildir. Sadece en iyi dizilime sahip kristaldir. Kristallere tanrısal güç ataması yapılabiliyor ama safsata tabii. Elektronik mucizesi de kristaller üzerine kuruludur, teknolojimizi kristallerin düzenli yapısına borçluyuz ama bu da kristalleri tanrı yapmaz.   

 

Diğer yandan, açıkladığım Kaos Teorisine göre tanrı Kaos olabilir mi?

 

"Tanrı dediğiniz şey aslında şudur" şeklinde bir çok söylem vardır. Bunlara kaos da eklenebilir elbet. Bu söylemler panteizm kapsamındadır. Ateizme en yakın söylem panteizmdir. Panteizme ateizmin bir eski dilde şerhi yani açıklaması gözüyle bakmak olasıdır. Tanrı yanılgısına nelerin yol açtığı panteizm kapsamında açıklanır.

 

Fakat teizmin tanrı tanımını bilmekte yarar vardır: Teizme göre tanrı evrenin varlığından sorumludur ve onun varlığı sorgulanamaz. Oluşmuş ya da evrimleşmiş olduğu teizmde kabul görmez. Sorgulanamaz bir varlığı reddedenler teist olmazlar. Teizmin en büyük handikapı sorgulanması yasaklanmış bir tanrı öne sürmesidir. Bu korkunç ve berbat bir fikirdir. Tüm diktatörlükler içinde en berbat olanıdır. Çünkü sorgulanamaz bir güce dayandırılmaktadır. Diğer diktatörler sorgulanabilir ve devrilebilirler. Tanrıya dayanma iddiasındaki diktatörler son derece tehlikelidir.

 

Biz teizme en çok bu yüzden karşı çıkarız. En tehlikeli diktatörleri türettiği için. Saftirik teistler de bizim tanrıya düşman olduğumuz filan safça aptalca hayalleri kurarlar! :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünyayı düz sanan,güneş ve ay düz dünyanın üzerinde dönüyor diyen,koca koca yıldızlar için şeytanlara atılmalık atış taneleri diyen,yıldırımlarla kendi ile uğraşanları çarpan,venüsü yıldız sanan,gezegen nedir bilmeyen,gökleri yerden sonra yaratan,yer ve gökleri 6 günde yaratan,içinde yaşadığımız sistemin düz bir yer ve yedi kat gökten oluştuğunu söyleyen,göğün kapıları vardır diyen,göğün oturulur yerlerine oturup melekleri dinleyen cinleri alev toplarıyla vuran islamın tanrısı allah nasıl var olabilir?Allah var demek ,yukarıda saydığım ve saymadığım tüm saçmalıkların,yanlışların gerçek olduğunu onaylamaktır.Allah var demek kuranda yazan ne varsa katılıyorum demektir.Kurandaki tek bir yanlış da İslamın yerle bir olması yeterlidir.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Allahın varlığının en büyük kanıtı kuşkusuz zırhtır.Allah insanlar birbirlerine zarar versin diye silahlar yaratmıştır,sonra bakmıştır ki ölümler çok,zarar doruk noktasında gökten zırh indirmiştir.Zırh sayesinde ölümlerde,zararda kısmen de olsa bir azalma olmuştur.

 

Allah, yarattıklarından size gölgeler yapmış, dağlarda barınaklar var etmiş, sizi sıcaktan koruyacak giysiler ve savaşta sizi koruyacak zırhlar yaratmıştır. İslâm'a girip esenlik kazanasınız diye, size olan nimetini böyle tamamlıyor.Nahl 81

 

Yani şu zırhın varlığını görüp de Allahın varlığını kabul etmemek,islama girmemek büyük bir akılsızlıktır.Uçaksavar,çelik yelek,koruyucuğu özelliği olan tüm savaş araç gereçleri Allahın varlığının en büyük kanıtlarındandır.Kılıçlar,silahlar,füzeler,bombalar da Allahın varlığının kanıtlarındandır tabi ki.Ama bunlar zarar verici,öldürücü olduğu için yüce Allah buna gönderdiği betik de açıktan değinmemiştir,bu ne diyor la derler diye.Açık açık birbirinize zarar verin,birbirinizi gebertin diye bunları yarattım,hala bana inanmaz mısınız,islama girmez misiniz dese olmaz şimdi.

 

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
10 saat önce, kirec yazdı:

Bir de şöyle vardı...

 

Ey Tanrım elma dersem çık armut dersem çıkma...

 

Armut...

 

 

Çıkmadı bak gördün mü var işte...

 

 

 

Bu olsa olsa onun armutu sevmediğine işaret eder. :D

Bir de elmayı demenizi tavsiye ederim ki benim sütten de epeyi bir umudum var.

Gerçi şu an itibarı ile hălă ondan bir mesaj gelmedi ama atalarımız ne demiş ?

"Bekleyen muradına ermiş, beklemeyen ise kăhrından gebermiş."

 

Şaka bir yana, hălă 50:50 noktasında mısınız ?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, Mikelanjo007 yazdı:

d n a               da Müslüman ÇIKTI,,,,

 

dna modeli ile ilgili görsel sonucu

 Diyanet Vakfi: Göklerde ve yerde olanların hepsi Allah'ı tesbih etmektedir. O, üstündür, hikmet sahibidir.

 

MÜSLÜMAN TESBİHİ

 

müslüman tesbihi ile ilgili görsel sonucu

 

:D

Muhterem, helal olsun size. Ben 10 sene düşünsem bu hiç aklıma gelmezdi.

Atalarımız yine ne demiş ?

"Okuyacan, ama anlamayacan !"

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

üstüme alındım... Allah’a düşman değilsen ne uğraşıyorsun onunla bire meczup..bak sen şuna bide edebiyatla süslemiş uğraşmış bişey anlatacak ne dediği belli değil. . bende ne dediğim belli olmayan bi cevap vereyim şuna dedim..patenti bana ait bi atasözüm var şunu ezberci ateistler ezberlesin diye şuraya asayım...

 

Bilgisiz bilgisizliğinin bilgisizidir

Bilen bilgisizliğinin farkındadır.

 

...

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, Mikelanjo007 yazdı:

d n a               da Müslüman ÇIKTI,,,,

 

dna modeli ile ilgili görsel sonucu

 Diyanet Vakfi: Göklerde ve yerde olanların hepsi Allah'ı tesbih etmektedir. O, üstündür, hikmet sahibidir.

 

MÜSLÜMAN TESBİHİ

 

müslüman tesbihi ile ilgili görsel sonucu

Ayete müslüman tasbihi yazdığından aminmisin,

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 04.07.2018 at 19:02, yalanlar said:

tanrının olma ihtimali hiç yokmudur...???

 

Tanrıya gerek yoktur, zorunlukuk hiç değildir.

Ama ondan öte:

Tanrı mantık dışıdır. Mantık dışı olan olasılıksızdır. Dört kenarlı üçgen gibi.

Yani evet olma ihtimali yoktur.

 

Quote

bu göz-- kalp --böbrek --cinsel organlar

tesadüfler eseri nasıl bir araya gelebilir???

bence bir yaratıcı kesinlikle var....bu kadar tesadüf saçma geliyor..

 

Tesadüf diye bir şey yoktur. En azından sizin algıladığınız, ya da insansı yanılgılarınız uyarınca "içini doldurduğunuz" şekli ile.

Olagelmiş herşey için bir olasılık hesabı yapılabilecek ve bu bağlamda anlamsız olsa dahi herşey bir tesadüf olarak nitelenebilecek iken, tesadüf de ne ola ki?

Bomboş, bombok bir evren tahayyül et, canlı manlı yok. E onun dahi bir olasılığı olacaktır bu bakış açısına göre? 

O zaman o da bir tesadüftür aynı bakış açısına göre..

 

Tesadüf yok. Senin avcılık ve toplayıcılık için evrimleşmiş basit bünyenden hoyratça fırlattığın insansı bakış açın var sadece. 

 

Yaratıcı kesin var derken, iki bilinmiyenli bir denklemin cevabına 1000, hatta sonsuz bilinmeyenli başka bir denklem koyarak onu çözdüğünü "zannettiğinin" farkında mısın acaba?

Bir tutam Occam'ın Usturası reçete ediyorum sana.

Asıl saçmalığın daniskası, bunu tanrı diye cevaplamak olsa gerek. Kendi aklına/mantığına ihanet ederek hem de.

 

Göz kalp bilmemneye gelince..Onlar da tesadüf eseri olmadılar, gayet deterministik bir süreç içerisinde determine oldular.

Senin sadece bundan haberin yok.

Bir şeyi kafanın almaması, ya da o konu hakkında cahil olman, üzerine yorum yaptığın o "şey"i zinhar ve de katiyetle saçma kılmaz.

Ama sen külliyen saçmalıyor olabilirsin bu durumda. Düşünsene, daha en başta "anlamamaktan" yola çıkmışsın zaten. :)

 

Ha bu kadar kafan karışıksa eğer; en malum, en yalın gerçeği itiraf ederek, onu önüne koyarak başla işe: BİLMİYORUM!

Malumu ilan et, oradan devam et. Gerisine sebat et. :)

Sen sadece bilmiyorsun ve senin sadece kafan basmıyor. Yorumlarının dayanağı külliyen bu ikisi işte.

 

Hayır, bir yaratıcı derken onun da yaratıcısına ve böyle sonsuz sürüp gidecek bir döngüye hiç mi gitmiyor aklınız?

Yok. Çok daha basit ve sade olanı saçma diye yaftalarken, karşısına koyduğunuz alternatifin çok daha karmaşık ve mantık dışılığını ise hoş görüyorsunuz..

E o vakit: Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?!

 

Arkadaş şüphe ediyorsan sonuna kadar et.

Yoksa yalancıktan bir şüphecilik piyesi sahneleme.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yeni yetmelerden(!) birisi çaktırmadan güya laf sokuşturmaya çalışmış.

Yahu bugüne kadar piyasadaki tanrılardan hangisi, sayıları epeyi çok, somut olarak ne yapmış ki ?

"Şunu şunu yapmış ya." diyenlerin istisnasız hepsi halt etmişler, ki zaten kuru laftan öteye gittikleri de görülmüş değil.

 

Haliyle hep sorarım;  neden dünyanın neredeyse  üçte ikisinden fazlası bir tanrıya köle olma ihtiyacı duyar ?

İnanmak, her hălükarda düşünmekten daha kolay olmalı. :D

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, kirec said:

Nasıl ki bu kadar muazzam varlıklar evrimleşerek ortaya çıkmış ...

 

Niye bir tanrı da böyle ortaya çıkmasın ki...

 

 

Hangi muazzam varlıklar? Ortada muazzam varlık falan gören var mı? Hayatta kalabilmek için başka canlıları yemek zorunda kalan, hayatı kaygı, güvensizlik ve korku ile geçen sonra da ölüp giden bir varlığın nesi muazzam?

 

Eğer evrimleşerek tanrı ortaya çıkıyorsa neden tek olsun? Neden bir tanrı sürüsü olmasın? Nedir bu tek tanrı fetişi?

 

Daha da acı ve aynı zamanda komik olan ben falanca tanrının elçisiyim diyen çatlakların, iktidar, güç ve şöhret düşkünlerinin palavralarına, zırvalarına inanmak. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎05‎.‎07‎.‎2018 at 15:30, Mikelanjo007 yazdı:

d n a               da Müslüman ÇIKTI,,,,

 

dna modeli ile ilgili görsel sonucu

 Diyanet Vakfi: Göklerde ve yerde olanların hepsi Allah'ı tesbih etmektedir. O, üstündür, hikmet sahibidir.

 

MÜSLÜMAN TESBİHİ

 

müslüman tesbihi ile ilgili görsel sonucu

 

BEN BU  yazı   Ayeti Kerim ve resmi    BU ŞEKİLDE  buraya   KOYMAKLA HATA ETTİM...göklerde ve yerde olanların tesbihini  ALLAH TEALA bilir.............................

tarihinde Mikelanjo007 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...