Jump to content

Beyaz un neden yasaklanmıyor?


Recommended Posts

Beyaz ekmek, poğaça, açma, simit, börek, cips, kraker gibi en çok tüketilen karbonhidrat kaynakları hep bu beyaz un denen boktan bile değersiz şeyden yapılıyor. Hayatımızın temeline yerleşmiş bu.

 

Beyaz un kana çabuk karışıp şekeri hızla yükselttiği için doymamaya ve hatta daha da çok acıkmaya sebep oluyor. Ama insanlar gerizekalılar gibi inatla bunu tüketmeyi sürdürüyor. Ben iddia ediyorum; bok yemek beyaz un yemekten daha sağlıklıdır.

 

2 senedir beyaz ekmek yemiyorum ve sabahları tam buğday ekmeği bulana kadar canım çıkıyor. Fırın fırın dolaşıyorum. Hep geç yapıyor salaklar.

 

Dışarıda öğle ya da akşam yemeği yediğim zaman da mecbur beyaz unla yapılmış şeyler tüketiyorum çünkü başka seçenek yok.

 

Bu aptallığa derhal son verilmeli beyaz un bütün dünyada yasaklanmalı. Poğaça, simit, tost ekmeği, sandviç ekmeği, hamburger ekmeği, pizza, kraker vb her şey tam buğday unundan yapılmalı.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 saat önce, AteistBilinç96 yazdı:

Beyaz ekmek, poğaça, açma, simit, börek, cips, kraker gibi en çok tüketilen karbonhidrat kaynakları hep bu beyaz un denen boktan bile değersiz şeyden yapılıyor. Hayatımızın temeline yerleşmiş bu.

 

Beyaz un kana çabuk karışıp şekeri hızla yükselttiği için doymamaya ve hatta daha da çok acıkmaya sebep oluyor. Ama insanlar gerizekalılar gibi inatla bunu tüketmeyi sürdürüyor. Ben iddia ediyorum; bok yemek beyaz un yemekten daha sağlıklıdır.

 

2 senedir beyaz ekmek yemiyorum ve sabahları tam buğday ekmeği bulana kadar canım çıkıyor. Fırın fırın dolaşıyorum. Hep geç yapıyor salaklar.

 

Dışarıda öğle ya da akşam yemeği yediğim zaman da mecbur beyaz unla yapılmış şeyler tüketiyorum çünkü başka seçenek yok.

 

Bu aptallığa derhal son verilmeli beyaz un bütün dünyada yasaklanmalı. Poğaça, simit, tost ekmeği, sandviç ekmeği, hamburger ekmeği, pizza, kraker vb her şey tam buğday unundan yapılmalı.

 

 

EKME%C4%9E%C4%B0N%20BES%C4%B0N%20DE%C4%9

 

Tam buğday ekmeği ile beyaz ekmeğin  karbonhidrat protein değeri olarak pek fark yok.

 

Posa değeri ve vitamin değeri düşük olsada bunu diğer gıdalar ile kolaylıkla yükseltebilirsin.

 

Karbonhidrat düşmanları aşırı  abartıyor.:)

Link to post
Sitelerde Paylaş
33 dakika önce, GREENHOUSE yazdı:

EKME%C4%9E%C4%B0N%20BES%C4%B0N%20DE%C4%9

 

Tam buğday ekmeği ile beyaz ekmeğin  karbonhidrat protein değeri olarak pek fark yok.

 

Posa değeri ve vitamin değeri düşük olsada bunu diğer gıdalar ile kolaylıkla yükseltebilirsin.

 

Karbonhidrat düşmanları aşırı  abartıyor.:)

Ben, konuyu acan kisinin bir seyler kullandigini dusunuyordum zaten. Psikolojisi hic duzgun bir tipe benzemiyordu.

 

Meger bok yiyormus. Hic aklima gelmemisti yahu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, fumes yazdı:

Karbonhidrat oranindan daha onemlisi kompleks mi yoksa basit karbonhidrat mi oldugudur. Tam tahilli ekmekler kompleks karbonhidrat icerir. Beyaz unla yapilan ekmekler basit karbonhidrat icerir. 

Meyvede yemesinler o zaman basit şekerlerden oluşuyor.

 

Litrelerce gazoz içerler sorun olmaz ekmek günah keçisi oluyor.:)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gerçek tam buğday ununun maliyeti çok yüksek. Çünkü çok teknolojik bir ayıklama makinesi gerekiyor. Buğdaydaki böcekleri tek tek ayıklayan bu makine çok gelişmiş bilgisayarlı bir makine ve çok pahalı. Bu makine öyle gelişmiş bir şey ki, tek tek buğday böcek buğday böcek diye ayıklıyor. Tek tek! Her bir taneyi görüp ayırıyor. Yani yapay zeka.

 

Halbuki hiç bakmadan buğdayı böceğiyle sapıyla direk öğütürsen basit bir elek un ile böcek ve sap parçalarını ayıklıyor. Un çok inceliyor çünkü. Böcek ve saplar o kadar ufalanmaz. Ama işte böcek ve sap parçaları ile birlikte kepek de elekte kalıyor. Böcekli yani proteinli olduğu için bu kepeği hayvan yemine ayırıyorsun. Undan ekmek yapıyorsun.

 

Beyaz ekmek yememizin nedeni bu. Böcekli olsun ne olacak dersen tam buğday ekmeği yiyebilirsin. Değme un fabrikalarında ancak bulunur bu ayıklama makinesi. Çoğunda yoktur. Tonlarca buğdayı tek tek ayıklamak da esasen zor. Tüketim habire un istiyor, sen tek tek ayıklayıp öğüteceksin de... Ayıklama makinen olsa bile kullanmazsın! Yarına ikiyüz ton un siparişin var! Makinenin ayıklamasını mı bekleyeceksin? 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Böcek mücadelesi çok zor. Göz alabildiğine uzanan bir besin cenneti tarla dediğin. Böcekler bu ziyafeti kaçırmıyor. Aşırı beslendikçe aşırı ürüyorlar. Çok aşırı ilaç kullansan hem maliyet, hem çevre zehirleniyor, hem ilaca direnç kazanıyorlar. Ekini biçtiğin zaman milyonlarca böceği de dolduruyorsun kasaya...  İlaçla ancak böceklerin ekini yağmalamasını zor önlüyorsun. Yani bir düzeyde tutabiliyorsun böcek popülasyonunu. Yok etmen olanaksız. Ürünün yüzde yirmisini yediler gerisini kurtardınsa sapkayı göğe at. Daha fazla da yiyebilirler. Gerisini sen alırsın. 

 

Uçakla tam zamanında ve komple tüm bölge tarlalarını aynı anda ilaçlamak etkilidir. Başka yolu yok. O da ilaca direnç kazandıkça başka ilaç kullanarak. Bu böyle ne zamana kadar gidebilir bilmiyoruz. İlaç firmaları sürekli formül yeniliyor. Çünkü böcekler direnç geliştiriyor. 

 

Böcekli un zehirlidir de. Çünkü tarım zehirlerini böcekler soluyup bünyesine alıyor. Buğdayı yıkayınca zehir gider. Böceğin ise bünyesinde. İlaca direnci olduğu için ölmemiş. Böcekli olsun ne olacak da diyemezsin.

 

Yani tüketim yüksek olduğu sürece kaçınılmaz olan durumlar var. Yine en mantıklısı beyaz unu ekmek yapıp böcekli kepeği hayvan yemi yapmak. Tabii zehir hayvana da geçiyor. Yani tüketim yüksek olduğu sürece sorun mutlaka var.

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Buğday tüketmenin en iyi yolu bulgur pilavıdır. Nohutla haşlanması ve mısırla (patlamayan) kavrulması da iyi seçenekler. Kavrulmuş buğday bayağı lezzetlidir. Sert olur yalnız diş lazım!

 

Buğday adeta kutsal bir bitkidir. Çok bereketli ve besleyici. Tarih boyunca kutsal kabul edilmesine şaşmamak lazım. Olağanın üzerinde bir bitki. Ben ateistim ama buğdaya ve ekmeğe çok saygı gösteririm. Kırıntıları atmam, bayatları atmam. Küflenmedikçe çöpümde ekmek görülmesi olanaksızdır. Saygıya çok ama çok layık olağanın üzerinde bir bitki buğday... Bu kadar bereketli başka bitki bilmiyorum ben. Kutsal bir armağan gibi.

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, democrossian yazdı:

Böcek mücadelesi çok zor. Göz alabildiğine uzanan bir besin cenneti tarla dediğin. Böcekler bu ziyafeti kaçırmıyor. Aşırı beslendikçe aşırı ürüyorlar. Çok aşırı ilaç kullansan hem maliyet, hem çevre zehirleniyor, hem ilaca direnç kazanıyorlar. Ekini biçtiğin zaman milyonlarca böceği de dolduruyorsun kasaya...  İlaçla ancak böceklerin ekini yağmalamasını zor önlüyorsun. Yani bir düzeyde tutabiliyorsun böcek popülasyonunu. Yok etmen olanaksız. Ürünün yüzde yirmisini yediler gerisini kurtardınsa sapkayı göğe at. Daha fazla da yiyebilirler. Gerisini sen alırsın. 

 

Uçakla tam zamanında ve komple tüm bölge tarlalarını aynı anda ilaçlamak etkilidir. Başka yolu yok. O da ilaca direnç kazandıkça başka ilaç kullanarak. Bu böyle ne zamana kadar gidebilir bilmiyoruz. İlaç firmaları sürekli formül yeniliyor. Çünkü böcekler direnç geliştiriyor. 

 

Böcekli un zehirlidir de. Çünkü tarım zehirlerini böcekler soluyup bünyesine alıyor. Buğdayı yıkayınca zehir gider. Böceğin ise bünyesinde. İlaca direnci olduğu için ölmemiş. Böcekli olsun ne olacak da diyemezsin.

 

Yani tüketim yüksek olduğu sürece kaçınılmaz olan durumlar var. Yine en mantıklısı beyaz unu ekmek yapıp böcekli kepeği hayvan yemi yapmak. Tabii zehir hayvana da geçiyor. Yani tüketim yüksek olduğu sürece sorun mutlaka var.

 

Beyaz ekmeği yiyince de sofradan daha da acıkmış olarak kalkıyordum. Kursağımı da kaynatıyor, reflü yapıyor bende sanırım.

 

Ben 2 senedir tam buğday yiyorum böcekli falan olsa mutlaka kötü bir etkisi olurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, AteistBilinç96 yazdı:

tam buğday yiyorum böcekli falan olsa mutlaka kötü bir etkisi olurdu.

 

Tam buğdayın iyi tarafı doyurucu olması. Yani bir ekmek yerine üç dilim yetiyor. Unda böcek parçaları olmaması olanaksızdır. Azlığı çokluğu önemli. Beyaz unda bile hiç olmaması olanaksız. Bunun bir kriteri var. Mikroskop altında incelenen birim un miktarında un ve böcek parçaları oranı rakam olarak hatırımda değil ama belli bir sınırda olması gerekiyor. Böceksiz un diye bir şey yoktur. Fazla olması böcek ilacı alımına yol açar ama farkedilir bir etkisi olacağını sanmıyorum.

 

Sonuçta bu böcek ilaçlarını almamak olanaksız. İçtiğimiz suya da karışıyorlar hayvan yemi olarak etlere de geçiyorlar. Tam buğdaya devam etmen akıllıca olur. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 dakika önce, democrossian yazdı:

Buğday tüketmenin en iyi yolu bulgur pilavıdır. Nohutla haşlanması ve mısırla (patlamayan) kavrulması da iyi seçenekler. Kavrulmuş buğday bayağı lezzetlidir. Sert olur yalnız diş lazım!

 

Buğday adeta kutsal bir bitkidir. Çok bereketli ve besleyici. Tarih boyunca kutsal kabul edilmesine şaşmamak lazım. Olağanın üzerinde bir bitki. Ben ateistim ama buğdaya ve ekmeğe çok saygı gösteririm. Kırıntıları atmam, bayatları atmam. Küflenmedikçe çöpümde ekmek görülmesi olanaksızdır. Saygıya çok ama çok layık olağanın üzerinde bir bitki buğday... Bu kadar bereketli başka bitki bilmiyorum ben. Kutsal bir armağan gibi.

 

Benim içim en kutsal bitki Kenevir :D

 

Yapraklarının tıpta ve kozmetikte kullanımları vardır. Tohumu ise oldukça yağlı olması açısından yakıt ve oldukça besleyici olması açısından da gıda olarak kullanılmaktadır. Sabun yapımı ve boya yapımında da tohumlarından yararlanılır. 

Bir dönüm kenevir 4 dönüm ağaça denk kâğıt hamuru sağlayabilecek, selüloz açısından çok zengin bir odunsu bitkidir. Lifleri ise, petrol yan sanayi ürünü olan sentetik lifler dünya çapında yaygınlaşmadan önce bütün dünyada lif kaynağı olarak kullanılmıştır. Günümüzde dünyadaki tarım ilaçlarının büyük bir kısmı, lif üretiminde kullanılan pamuk yetiştiriciliğinde kullanılmaktadır. Kenevir çok güçlü bir bitkidir ve ilaç kullanımına neredeyse hiç ihtiyaç duymaz.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, Side Effect yazdı:

Arz talep ilişkisi ekmeği beyaz unu kesersin olur biter. Bende ekmek yemeyen biriyim ama türkiyede beyaz unu yasaklamak fakirleri direk öldürmek demek. Sağlıklı yaşamak isteyen birinin anca zengin olması lazım çünkü esmer pirincin kırmızı etin fiyatı havalarda.

Sağlıklı yaşamak için çiftçi olmak ta yeterli :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 dakika önce, Side Effect yazdı:

Arz talep ilişkisi ekmeği beyaz unu kesersin olur biter. Bende ekmek yemeyen biriyim ama türkiyede beyaz unu yasaklamak fakirleri direk öldürmek demek. Sağlıklı yaşamak isteyen birinin anca zengin olması lazım çünkü esmer pirincin kırmızı etin fiyatı havalarda.

Saglikli yasamak, kirmizi et yemek mi demek yani?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Kivi yazdı:

Kenevir 

 

Hangi bitkiyi ele alsan övgüler düzebilirsin. Keneviri iyi bilirim. İpleri çok sağlam olur. Tohumunu da çok severim. Kavrulmuş kenevir tohumu çok lezzetlidir. Ama buğday gibi her gün kenevir yemiyorum. Buğday çok başka bir şey. Buğdaydan uzak kaldığımız tek bir gün yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben 30 yıldır yiyiyorum, henüz ölmedim,ve şimdiye kadar zehirlenip veya farklı nedenlerle tansiyonu tavan yapıpta kalp krizinden ölenide görmedim. Buğdaydan yapılan her türlü açma simit poça veya  börek oldukça faydalıdır, dedem 107 yaşında öldü ve hergün buğday unu ile ekmek yapıp beslendi. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu yıl Mart ayında Ziraat odasının bir açıklaması var. Buğdayda böcek zehiri kullanımının zehirin insanlara geçme riskine dair. 

 

Tabii böyle bilgilere insanların tepkisi "onu yeme bunu yeme o zararlı bu zararlı, ekmek de mi yemeyeceğiz ülen!" :D şeklinde oluyor! 

 

Ama doğru! Yediğimiz her şey zararlı! İçtiğimiz su bile zararlı! Ne yazık durum bu merkezde!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
On 10.07.2018 at 14:22, Remy yazdı:

Saglikli yasamak, kirmizi et yemek mi demek yani?

Sağlıklı yaşaman için spor yapman lazım gerekli besinleri alman lazım. Asgari ücretle etin fiyatını bir kıyaslasana. Normal yaşaman için gerekli kırmızı eti bile alacak durumda olamazsın asgari ücretle. Et yemeden proteini nerden almayı düşünüyorsun vegan falanmısın?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...