Jump to content

Gökyüzü


Recommended Posts

Bu ay gökyüzünde Mars Venüs ve Jüpiter aynı anda izleniyor. Tam gece yarısı oldu mu Mars doğuda Venüs batıda ve Jüpiter güneyde. Açık temiz gökyüzü olan bir yere gitmek lazım. Bu gezegenlerin resimleri, yüzey fotoğrafları bile varken nedense canlı izlemek bir başka oluyor.

 

Ne bileyim bir belgeselde bir timsahı dibinden çekilmiş görüntülerle izleyebilirsiniz ama bir nehir kenarında uzaktan bir timsah görseniz başka bir duygu olur. Onun gibi. Mars'a bakarken Cruosity'nin üzerinde dolaştığını hayal ediyorum. 

 

Bir aracımız daha güneş sistemimizi terkediyor. Juno Kuiper kuşağına ulaştı ve günde bir milyon kilometrenin üzerinde bir hızla Kuiper kuşağına girdi. Pluton'u terkettikten sonra enerji tasarrufu için uyku moduna geçmişti. Yeniden çalıştı ve tüm sistemler aktif! 

 

Bu arada NASA'dan sızan bir bilgi spekülasyon yarattı. Buna göre NASA erkek libidosunun projeye zarar vereceğini düşünerek Mars'a sadece kadınları göndermeyi planlıyormuş!

 

Kadınları Venüs'e adamları Mars'a gönderelim filan diye ironi konusu oldu. Lezbiyenleri gönderin diyen, evli çiftleri gönderin diyen, dalga geçen çok... 

 

Bundan önce de asla uzaya Müslüman göndermeme kararı olduğu iddia edilmiş ve tartışılmıştı. Doğruysa haklılar ama! Gönder sonra da yok uzayda allahı gördüm yok melekleri gördüm yok bilmem kaçıncı katta İsa'yı gördüm...  :lol: Mehdi nerde kaldı ne zaman inecem yeryüzüne diye sordu... :D

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuda ne düşünüyorsun? yargıtay kararı;evlenirken gelin ve damada takılan tüm takılar eski yargı kararıyla eşit paylaşılıyordu,

yani geline takılan takılar ve paralar gelinin, erkeğe takılan paralarda erkeğe kalıyordu. 

Yenı yargıtay kararına göre;

arttık tüm takılar ve paralar geline ait olucak; hani? diyoruzya! kanunlar kadınlardan yanadır diye,sence haksızlıkmı? ediyoruz,

buna konuya cevap verirken ciddi olmanı bekliyorum, tıpkı eski! günlerdeki gibi adilce yorum yap lütfen. 

tarihinde doktorxxx tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

NASA'nın Mars'a sadece kadınları göndereceği haberi asparagas çıktı. NASA ilginç şekilde bu tür spekülasyonları hiç yalanlama gereği duymuyor. Doğrusu da bu. Bırakıyor tartışılsın.

 

Bu haberin asparagas çıkacağını ve sadece bir internet fenomeni olduğunu tahmin etmiştim.

 

NASA tıkır tıkır işine bakıyor. Yeni hazırlanan ve seneye yörüngeye fırlatılacak olan uzay teleskopunun belgeselini izledim. Nefes kesici... Bu kadar emeği nasıl esirgemiyor, nasıl bu kadar çalışkanlar, hayret... Teleskop mükemmel bir şey ya... Müthiş teknoloji... Mükemmel, kusursuz birleşen bir mekanik düzeneğe sahip altıgen parçalardan oluşan büyük bir ayna. Bu ayna kapalı, katlanmış olarak fırlatılacak ve uzayda parçalar kusursuz birleşip aynayı oluşturacak. Hubble'dan çok daha gelişmiş bir teleskop bu.

 

Teleskop aynası yapmak çok ince, zor iştir zaten. Bir de böyle parçalı, kendiliğinden otomatik birleşecek bir düzenek yapmak ve bunun aynayı kusursuz oluşturması büyük bir olay.

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Ama bu Mars tartışmalarında en ilginç olanı, Mars'a kesinlikle muslim götürmeyelim tartışması oldu! Bu tartışmaları yakından izlemek hoşuma gidiyor. Mars konusundaki, daha doğrusu uzay konusundaki çalışmaları sürekli yakından izlerim. Bundan daha eğlenceli tartışma bilmiyorum! :D

 

Doğrusu Mars'a muslim götürmek son derece komik olabilir! Muslim aracın camından yaklaşmakta olan ve giderek büyüyen Mars'ı görünce "süpanallaaaak" diye secdeye kapanır!  :lol: "Cin var Mars'ta cin! Bakın bakın bize bakıyor! Allaaaaam sen koru yarappiiim cinnüş şeytani minel ahzaaaap ve minel cinneti vennaaas"! :0_80cbc_37a71a73_L:

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎16‎.‎8‎.‎2018 at 10:12, democrossian yazdı:

Yeni hazırlanan ve seneye yörüngeye fırlatılacak olan uzay teleskopu

 

Bunun adı James Webb. Fakat teknik aksaklıklardan dolayı bu sene fırlatılamayacak. NASA Hubble'ın çıkardığı sorunlardan ders aldı. Hubble az daha boşa gidecek, işe yaramayacaktı. Çok küçük bir kusur göze batmıyor dikkat çekmiyor atlanıyor ama uzayda büyük sorun oluyor. James Webb çok pahalı bir proje. Boşa gitmemesi için kılı kırk yarıyorlar.

 

Fakat yörüngeye bir yerleşir ve çalışırsa bakış açımızı çok derinleştirecek. Hubble'ın pabucunu dama atacak. Çok gelişmiş, süper bir makine, hayranlık uyandırıcı. Bir teknoloji abidesi gibi, teknolojiye tapası geliyor insanın ona bakarken! Hubble onun yanında boru gibi kalıyor! Buna yani serseri bir uydu parçası, bir meteorun çarpmasından da korkulur! Murphy yasası yine işler de böyle bir aksilik olursa çok yazık olur. Makine süper bir şey yani, insanda heyecan tetikliyor. Bu yörüngeye oturur da sorunsuz çalışırsa güneş sistemi dışı bir çok gezegeni daha iyi göreceğiz.

 

Ama asıl proje bu da değil, NASA bundan sonra güneş yörüngesine teleskop yerleştirmeyi planlıyor. Dünyadan uzak konumlarda bilgi toplayacak, dünyaya yakın konumda bu bilgileri aktaracak bir gelişmiş robot teleskop. Ben Mars'a kalıcı insan yerleşeceğine de inanmıyorum. Mars bir robotlar dünyası olacak diye düşünmekteyim. Amaç ne, madencilik. Değerli, ender elementler çıkarılacak. Neodium örneğin. Sanırsam Mars'ta bulundu bu ve ilgi buna. İnsan yaşayacak hikaye... Dünyayı koruyun siz, elinizdekine sahip çıkın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...