Jump to content

Müslümanlar Evrimi Neden Reddederler?


Recommended Posts

MÜSLÜMANLARIN EVRİMİ  REDDETMELERİNİN NEDENİ

 

Evrimi redden bir görüşle evrim konusunda yapılacak tartışmaların bir sonuca bağlanması mümkün değildir.

Çünkü evrim kavramı karşılıklı tartışmaların yapılacağı bir ortak payda değildir.

Müslümanlar için evrim yoktur.

Olmayan bir şeyi onlarla tartışmanın abesle iştigal etmek olduğu meydendadır.

Ama ilginç olarak buna rağmen Müslümanlar evrim konusunda yorum yapmaktan geri kalmamaktadırlar.

İnanmadıkları bir süreci sürekli olarak dillerine dolamalarının nedeni ateistlerin Allah’ı dillerine dolamalarından farklı değildir.

Allah nasıl ateistler ve teistler arasında bir ortak payda değilse, evrim de öyledir.

Bu yazımda ben evrimi Müslümanlarla tartışmayacağım...

Sadece onların neden evrimi kabul etmediklerine değineceğim.

Normalde çağdaş eğitim ve bilimsellik düzeyinin dışında kalanlara ulaşmak ve onlarla bilimsel konuları tartışmak kolay değildir.

Evrim çağdaş bilgilerin insanlar arasında dağılımında kullanılan bir araçtir.

Evrim yalnız biyolojide değil, her bilim dalında geçerli bir temel ilkedir.

Evrenin ortaya çıkışından, teknolojik ilerlemelere kadar her olguyu evrimle açıklamak yalnız mümkün değildir. Aynı zamanda bir zorunluktur.

Bu aracı yeterince kullanamayan bir sistem kendini belirtemez, karşıt görüşlerle düşünce alış verişi yapamaz.

Evrim kuramını tümüyle reddeden bir görüşle bilimsel olguları tartışmak mümkün değildir.

Müslümanlarla ilgili ilginç bir nitelik vardır. Onlar da evrimin bir araç olduğunun bilincine varmışlar ve evrimi şiddet ve nefretle reddederek, çağdaş bilimin evrim aracı ile onlara ulaşmasını tümüyle önlemişlerdir.

Evrim bilimsel bir araçtır. Bu araçtan yararlanmayan bilim çağdaşlıktan da yararlanamaz.

Evrimi reddeden Müslümanlarla yapılan tartışmalar, 1859 yılından önce yapılan bilimsel tartışmaların düzeyinden öteye gidemez.

Müslümanların evrimi reddetmelerinin en büyük nedeni, çağdaş bilimsel düşünce ve yaklaşımların kendilerine ulaşmasını önlemektir.

Evrim kuramının aradan çıkarılması Batı tarzında düşünen bilim insanlarının Müslümanlara ulaşmasını tümüyle olanaksız kılmaktır.

Müslümanlar evrimi ne anlamak istemektedirler, ne de öğrenmek…

Onların tek bir isteği vardır.

O da her türlü bilimsel gerçeklerle bağdaşmamasına rağmen, Kur’an’ın ve İslam’ın temelini oluşturduğu İslam ilminin anlaşılması ve kabul edilmesidir.

 

Evrim Batı’nın elindeki en güçlü araçtır.

O aracı reddeden Müslümanlar aslında kendi batıl ve bağnaz inançlarını korumaktan başka bir şeye baş vurmamaktadırlar.

Yani evrimi reddetmek aslında bir tür kendini (inançlarını, yaşam tarzını) savunmadır. Savunulan İslam ilmidir.

 

İslam kendisini neye karşı savunmaktadır? İslam Batı’dan gelen silahlı bir tehdit altında mıdır? İslam Batı’nın silahlı değil, Batı kaynaklı biliminin tehdidi altındadır. O tehdit bilimseldir.  

 

Bilim İslam’ın ilkelerini teker teker çürütmüş ve onun ne kadar ilkel ve bağnaz bir din olduğunun anlaşılmasını sağlamıştır.

Bunun için bilim İslam’a saldırıda bile bulunmak zorunda değildir.

Bazı gerçekler eninde sonunda Müslümanlara ulaşacak ve onların dinlerini sorgulamalarını sağlayacaktır.

İşte bu yüzden Müslümanlar akıllarını evrime kapatarak, Batı’nın bu bilimsel saldırılarını önlemeye, nötralize ve ekarte etmeye çalışmaktadırlar.

Buna mecburdurlar Müslüman’lar.. Çünkü bilmektedirler ki, yenilgiyi kabul etmeyen  düşmanı yenmek mümkün değildir

Bıçak kemiğe dayanmış ve İslam kendisini içinden çıkması giderek zorlaşan bir çukurda bulmaya başlamıştır.

Müslüman olarak kalmanın tek çaresi Batı bilimini reddetmektir.

O kadar zavallı bir duruma düşmüşlerdir Müslüman'lar... İslam artık, belki de en son çare olarak, evrimi reddederek kendini savunmaktadır.

Ama evrim Müslüman ülkelerine de girmeye ve evrim kuramı Müslümanları da zehirlemeye başlamıştır..

Bu bilimsel bir zehirlenmedir.

Aslında bu İslam zehirinin panzehiridir.

Bu panzehiri reddeden İslamcılar, Müslümanları mümkün olduğu kadar uzun zaman uyutmak ve onların üzerinden geçinmeye devam etmek için çaba göstermektedirler.

Evrim konusunda yapılan itirazlar, karşı gelmeler aslında bizi memnun etmelidir.

Bu haykırışlar İslam'ın belki de yok olmaya başladığını müjdeleyen çığlıklardır..

Bir çöl fırtınası gibi aniden insanlığın üzerine çöreklenen bu bağnaz din, belki de büyük yaygaralar ve çığlıklar atarak yok olacaktır.

 

Not a moment too soon...

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlar evrimi neden reddederler,çünkü yanlış.Müslümanlar evrim yalanını onaylamayacak kadar zekidirler.Allah her canlıyı yoktan var etmiştir,yoktan var etme de sürmektedir.Ben de geçen gün yeni bir kuş türünün yoktan var edişini gördüm,daha önceleri de birçok yeni canlı türünün yoktan var edilişini görmüşlüğüm vardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir zamanlar evrimi kabul eden Müslümanlar vardı, ta 1000 sene önce falan. Sonra Gazali gibi salaklar yüzünden Müslümanlar salaklaştı, orta çağ zihniyetine mahkum oldu. 

 

Ülkemizde ise evrim karşıtlığının en büyük sebebi Nurcular ve bilhassa Fethullahçı köpeklerdir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamın hüküm sürdüğü coğrafyada bir tek Abbasi halifesi Me'mun tarafından bir aydınlanma hareketi başlatılmıştır. Me'mun Zerdüşt bir cariyenin oğluydu. Babası Harun Reşid, onun annesinin öğretilerine bağlı olduğunu sezdiği için öbür oğlu dini bütün Müslüman Muhammed'in halife olmasını destekledi. Fakat Me'mun bu karara teslim olmadı. Kuvvet topladı ve Muhammed'in karşısına çıktı. Yapılan savaşta Me'mun zafer kazanarak Muhammed'i öldürttü.

 

Halife tahtına oturunca hemen Bağdat kütüphanesinde çürüyen, Mısır işgalinde İskenderiye kütüphanesinden getirilmiş Yunan yazmalarının Arapçaya tercümesini emretti. İmam Hanbel halife gavur kitaplarını Kuran ve hadise üstün tutarak kafir olmuştur deyince imamı zindana attırdı. İmam Hanbel o zindandan hiç çıkamadı. Halife Me'mun istediğini gerçekleştirdi. Bütün Yunan yazmaları Arapçaya tercüme edildi.

 

Yobazlar yediği hurmaya zehir katıp onu öldürdüklerinde saçı kırlaşmış ve amacına ulaşmıştı. Müslümanları ilkel kitap Kuran'dan kurtaracağını söyleyip yere atarak Kuran'ı ayağıyla ezdiği söylenir. Bu abartı da olabilir, bilmiyoruz. Fakat doğru olabilir, çünkü İmam Hanbel saraydan öfkeyle çıkmış ve herkese halife kafir oldu demeye başlamış. Kendisine engel olacağını bildiği imamı öfkelendirip zindana atmak için bahane vermesi için kasten yapmış da olabilir. Halife kafir oldu deyince tabii imam zindanı boyladı ve Me'mun'un eli rahatladı. Yoksa bu yobaz ötüp duracaktı.

 

Bu aydınlanma hareketi Farabi'leri İbn Sina'ları sonuç verdi. Fakat aydınlanma bir başka yobaz, Gazali tarafından durduruldu. Bu yobaz Farabi İbn Sina gibileri kafir ilan etti. İbn Sina ölülere zulmediyormuş diye ayaklanan cahil halkın elinden otopsi yaptığı ve kan dolaşımını keşfettiği laboratuarından canını kurtararak zor kaçabildi.

 

İslam dünyası yeniden cehalet karanlığına gömüldü. Atatürk'e kadar. Ona karşı da hemen Gazali'ler hortladı. Devrimleri durduruldu. Olasılıkla tıpkı Me'mun'un zehirlendiği gibi Atatürk'ün de böbreklerine iyi gelir diye verilen civalı ilaçlarla zehirlenmiş olması olasılığı var. Atatürk Kurtuluş Savaşına başladığı günlerden beri böbrek sancıları çekmiştir.

 

İslam dünyası oldu olası geri, cahil kalacağım, böyle iyi diye ayak diremiştir.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evrimi kabul etmek demek en başta peygamber ve kitapları reddetmek demektir. Muhafazakâr aile yapısından gelen bağnaz yetiştirme ve bununla beraber bozuk eğitim sistemi, bireyin bilimsel verileri ve özellikle antropolojiyi görmezden gelmesine sebep oluyor. Allah, Kuran ve peygamber kavramlarına o kadar büyük anlamlar yüklenir ki, bırakın kabul etmemeyi, tartışmaya açmak bile suçtur. Ayrıca bu insanların çok büyük bir kısmı hayattan istediklerini almak için kadiri mutlak bir Tanrı'nın onlara yardım edeceğine inanırlar. Dolayısıyla siz, evrimi ortaya atarak bu kişilerin ümitlerini bağladıkları tek dal olan dini kesmeye çalışıyorsunuz. Onlar da hayallerini vermek istemiyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...