Jump to content

Marula meyvesi (içki haramdır )


Recommended Posts

Musa kanunu getirdi. Yani şeriatı. Görünüş ve zahir ehli tevrat alimleri her şeyi forma ve şekle indirgeyince, İsa öze ve ruha vurgu yapan bir mesajla geldi. Merhamet ve sevgiyi bayraklaştırdı. Ama Hristiyan din adamları pagan inanışların etkisiyle mesajın en özünü, yani Birliği tahrif etti. Muhammed peygamber de bu ikisini birleştirdi. Bunların aralarında fark yoktur. Senin mizacın ve karakterin birisinin mesajına daha yakın olabilir. Onunla mutluysan ve razıysan, kimse sana bir şey diyemez. Ama diğerlerine düşman olmak ya da kabul etmemek olmaz.

 

Müslüman olup, hristiyanlar kadar, hatta daha fazla sevgiye, merhamete, hoşgörüye, iyiliğe vurgu yapan bir sürü aziz ve veli var tarihte.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 44
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

14 saat önce, fezadabirtürk yazdı:

 Kanıtla 

Neyi kanıtlayayım ? Söylediklerimin hepsi Tevrat ve İncilin kendisi.Bana diyorsun kendin okumamışşın.Tevrattaki savaş ve yahudi ırkçılığı ayetleriyle İncildeki sevgi çicek böcek ayetlerini herhangi bir Tevratta ve İncilde okuyabilir karşılaştırabilirsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 saat önce, fezadabirtürk yazdı:

Ateistcik bak ,neredeyse müslümanların iki katı hristiyan var dünyada.heralde engin bilginden faydalanmak için sabırsızlanıyorlardır.şu anda internete girebiliyor,yorum yazabiliyorsan hristiyanlar sayesindedir.bilim batıdan geldi .kuzeyden,doğudan değil.

Yavaş salla ne iki katı.2.4 milyar civarı hristiyan 1.8 civarı müslüman var.Yorum yazabiliyorsam internete girebiliyorsam hristiyanlar sayesindeymiş :) Duyda gülme.Sen Batının hepsi hristiyan mı sanıyorsun.Batı Avrupanın %30undan fazlasının Amerikanın %20 den fazlasının ateist olduğu tahmin ediliyor.Hem bilim hristiyanlardan gelse ne olurdu ? Bilim yapıyorlar diye onların dini hak mı olurdu ? Mantığa gel :)))) Japonya ve Güney Korenın Batıdan aşşağı kalır yanı yok hatta fazlası var.Sen yarın onlara bakıp budist veya şintoistde olursun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 saat önce, fezadabirtürk yazdı:

O Salaklık sana ait.ilaçlarına tekrar başlamalısın. 

 

14 saat önce, fezadabirtürk yazdı:

Olgunlaşan meyvelerinde yüzde 17 alkol bulunduğunu öğrendim.olgunlaşmış başka bir meyvede bu oranda alkol bulunması imkansız .

Öyleyse konu kapanmıştır.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Amarula

 

220px-Glass_of_Amarula_2.jpg
 
Glass of Amarula.

Amarula is a cream liqueur from South Africa. It is made with sugar, cream and the fruit of the African marula tree (Sclerocarya birrea) which is also locally called the Elephant tree or the Marriage Tree. It has an alcohol content of 17% by volume. It has had some success at international spirit ratings competitions, winning a gold medal at the 2006 San Francisco World Spirits Competition.[1]

 

Marula meyvesinden yapılan  Likörde % 17 alkol var meyvesinde değil.:0_80cbc_37a71a73_L:

 

Likörler esans+ damıtılmış alkol + şeker ile yapılır.

 

Türkçe blogları senin gibi salaklar açmış.

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 saat önce, fezadabirtürk yazdı:

Olgunlaşan meyvelerinde yüzde 17 alkol bulunduğunu öğrendim.olgunlaşmış başka bir meyvede bu oranda alkol bulunması imkansız .

Öyleyse konu kapanmıştır.

https://www.sciencedaily.com/releases/2005/12/051205235555.htm

Marula meyvesinde yüzde 17 değil olgunlaşan meyvesinde yüzde 3 alkol var. Olgunlaşan meyve 3 4 günde hacmini kaybettiği içindeki şeker fermente olunca yüzde 3 alkol olabiliyor herhalde. Meyve kendi kendine 3 4 günde yüzde 3 alkol yapabiliyor ama bu fili devirmeye yetmez. Fil hiçbir şey yemeyip normalde aldığı gıdanın en az yüzde 400 kadarını meyveden alması  lazım sarhoş olması için. Fillerin su falanda içtiğini hesaba katarsan yediği meyve sarhoşluğun yanından geçirmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...