Jump to content

KÖTÜ TANRI GERÇEĞİ!


Recommended Posts

HERŞEYİ ÖNCEDEN BİLMEK SORUMLUKLUK GEREKTİRMEZMİ?

1: hastalıkları veren tanrı,en yakınını elinden alan yine aynı tanrı.

2: en sevdiğim muhabbet kuşunu bugün elimden alan yine aynı tanrı.( hastalık)

3: herşeyi daha önceden bilmesine rağmen yinede kötü olan herşeye karşı kaynak olan yani herşeyin kaynağı olan yine aynı tanrı.

4: insan aklını evrimleştiricek kadar gelişmesini sağlıyan yine aynı tanrı(gelişmiş akıllar evrimleşicek ve bir gün dünyayı yaşanma yer haline getiricektir.)

5: aklımızı ve yaşamımımızı borçlu olduğumuz yine aynı tanrı.(akıl ve yaşam daha sonradan eklenen bir şey ise o zaman özgür irade yoktur)

6. insanların savaşmalarını isteyen yine aynı tanrı. acıyı tatlıyı mutluluğu sevinci en önemlisi vicdanı veren tanrı. neden? masumdur.

7: bir insaat ustası düşünün birde mühendis düşünün 15 katlı bir daire yapıcaklar ilk önce plan proje çizilir ve daire yapılır. eğer daire 

toprak kaymasından çökerse insaat mühendisi kendisini suçlu hissetmezmi? ( tabi vicdanı varsa)

8: bir insan olarak ben bile üzülüyorsam ve vicdanımı hergün sorguluyorsam bu iyi olduğumu ispatlamıyormu? 

9: iş işten geçmiş milyarlarca insan telef olmuş çoluk çocuk ve yaşlılar zalimce katledılmış. ama her nedense? ölünce sınanıcak birşey olduğunu düşünen yine aynı tanrı değilmidir? ( yaşamın en mantıksız olgusudur sınav.)

10: zalimlerin güçleriyle her zaman kazandıgı ve zayıflarında ne gariptirki? tıpkı!!!' bir filmin daha önceden yazılmış garip ama gerçe ksenaryosu gibi 

 lanet bir yaşamın olduğunu bilen ve icat eden yine aynı tanrı  değilmidir??

11: herşeyi önceden bilimesine rağmen bir sorumluluk alma ihtiyacı hissetmemek kötü tanrının ispatı değilmidir???

12: bir tanrı varsa bilemiyoruz gizemli!  bir tanrı oldugunu düşünüyoruz en azından yaşamı bize neden? verdiğini ispatlaması gereken yine  aynı tanrı değilmidir?

13: trılyonlarca galaksı içinde hangisının gerçek oldugunu bilmemizi istemıyen yine aynı tanrı değilmidir? 

14. bir insanın dogası geregı inan betimlemesı vardır. ama bir insana böylesıne duygulare veren tanrının insanlardan gizlenmesı ve insanların

 aklına olumlu şeyler değilde sadece 5 duyu organımızla gördüğümüz sanallıgı vermesının suçlusu yine aynı tanrı  değilmidir? 

 

 

tarihinde antimuslim tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 53
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

15. 5 duyu organımızla sınırlı iletişimle hangi? akıl bu zalimliği ve zalimliğin kapasitesini kaldırabilr. bunu dengelieyek yegane ve eşşiz güç yine ama yine aynı tanrı değilmidir? 

16: insan aklı tanrının amacını algılamadıgına göre bu suç değilmidir? 

17: insan aklı tanrıyla baglantı kuramadıgına göre nasıl? gerçeği bulabilir. bu tanrının adaletsızlıgı değilmidir? 

18. insan aklı tanrının bulamıyacaksa gerçeten sınav varmı? yada yokmu ? onu nasıl? bulucak sınav kötüde olabilir. ben kötü oldugunu düşünüyorum. 

19: insan aklı iradesı  ile tanrının iradesi farklı olduguna göre  yaratılmış bir akıl nasıl? olurda özgürce sınanabilr. 

20 : özgürce sınanmak için özgür  bir akıl gerekmezmı? (sınırları daha önceden çizilmış akıl özgür değildir)

 

işte bu yüzden hayatın anlamı yoktur. hayatın anlamı oldugunu düşünenler sadece dine tapanlardır. 

 en önemlisi ben zaten iyi yaratıldım kötü olmam imkasız bu durumda sınavında olmadıgını ispatlamadıkmı? hemde çok net! sınavın mantıgı ise  yaşamdakı egoların tatmınıdır. iyi  isen kötü olursun vecehenneme gidersın bu oldukça trajıkomık bir iddiadır. ben zaten iyiyim iyi oldugunu en iyi ben bilirim aklım başımda ise; 

asla kötülük yapamam. düşünün doğuştan iyi ve kötü hisler size zaten entegre edilmiştir sizler sadece entegre edilen zamanı yaşarsınız ve ölürüssünüz püfffff bittii sınav yok..  sınav sadece dincilerinbasit! ucuz bir akılla evrimleştirdigi  bir silahdır. altını çizelim. 

tarihinde antimuslim tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünyada kötü seylerin yasanmasi (deprem, tecavüz, cinayet vs. vs. vs.) bir yaraticinin var olmadigina delil degildir.

 

Incil'de Tanri'nin yani hz. Isa'nin tüm insanligin günahi icin öldügü, bu sebeble herkezin istisnasiz cennete girecegi yazar. Ve Tanri'nin sadece iyi seyleri yapacagini idda eder.

 

Aksine Kuran'da Allah iyi seylerin yaninda, felak suresinde'de bahsettigi gibi  "şer"de yaratmistir (Yarattığı şeylerin şerrinden)

 

Bunu yazdiktan sonra yazdigin bir kac noktaya degineyim;

 

 

1. Insana verilen hastaliklar, o insanin günahlarinin silinmesine vesiledir. Bir diken bile insan elini kanatsa, günahlarindan birtanesi eksilir.  En yakinin ölmesi meselesi. En yakininin kac sene yasayacagini zannettin ? 100 yil, 300 yil ? ölümsüz degildir kimse.

2. Muhabbet kusun ölümsüzmüydü ? Yoksa Allah sana muhabbet kusunu öldürmeyecegine dair söz mü verdi ? 

3.  Evet, ancak Allah insanlara cüz'i irade vermistir. Bir asansöre bindiginde dügmelere basmak insanin elindedir. Aynen öylede, zeki bir adam bir panzehirde üretebilir, aksine bir zehirde.

6. yukaridaki maddeyle hemen hemen aynidir. 

8. neye göre iyisin ? kime göre iyisin ? neye kiyasla iyi oldugunu düsünüyorsun ?

10.Allah hic bir seyden habersiz degildir. Nekadar yüksekten uculursa, düsüs okadar hizli olur. Zulum eden izdirabina izdirap kazanir ahirette, zulme ugrayan ise, ugradigi zulumler neticesinde ahirette karsiligini görürler, ve bu dünyada zulme ugradiklarina asla üzülmezler.

 

Söyle örnek vereyim; dogum sirasinda cekilen sancilar tahmin edilemeyecek kadar coktur ve dayanilmazdir. Ama dogumdan sonra anne bebegi kucagina aldiginda asla "keske bu agrilari cekmeseydim ve keske dogmasaydi" demez bebek icin. Aynen öylede. Ahirette Allah mükafatini verdiginde, zulum görenler, hesap görüldügü zaman hosnut olacaklardir.

 

11.  sorunda sadece bu hayati varsayarak soruyorsun. Ahiretin oldugunu kabul edersen, herseyin hesabinin sorulacagi gercegiyle mutmain olursun.

 

12. Evrendeki hersey Allah'in mülküdür. Ve o hic bir ispatlamak zorunda degildir. Nitekim sen bir firmaya girdiginde, patronuna "hadi bakalim bana bu isi yapabildigini ispatla" demme gibi bir hakkin yoktur.

 

13. bilim daha herseyi aciklayacak kadar ilerlemedi.

 

diger sorulara cevap vermek isterdim sanirim bukadari yeterli.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
17 dakika önce, patron_ yazdı:

Dünyada kötü seylerin yasanmasi (deprem, tecavüz, cinayet vs. vs. vs.) bir yaraticinin var olmadigina delil degildir.

 

 

sayın patron siz konu başlığını okudunuzmu? eger konu başlığını okuduktan  sonra; yazdıklarımı ve  eleştirdiğim tanrıyı iyi analiz; 

ettinizmi? sanırım siz müslümanların gerçekten çok ciddi bir sorunu var. benim yorumlarımı neden? yanlış yorumluyorsunuz 

 ben çok açık bir ifadeyle yazdımki;

tanrının var olduğunu öne sürerek onu eleştime adına açtığım bu konu başlığını sulandırmanın ne anlamı? var şimdi yoksa; 

 konu başlığını anlıyamıyacak kadar seviyeniz düşükmü? :) 

 lütfen ama ben sıradan yorum yapıcak sıradan biri değilim!

lütfen  konu başlığına göre yorum yapınız. konuyu anlıyarak ve irdeliyerek yorum yapınız. 

 ben ateist olsaydım tanrı kavramını yokluk üzerine kurardım. tanrı kavramını eleştiri adına 

 bir agnostik olarak hemde gerçekten agnostiğin kitabına yazıcak kadar bilgili biri olarak size tavsiyem; beni eleştirmeden önce açtığım zor konu başlıklarını irdeleyiniz lütfen emin olun çok daha sağlıklı sonuçlar alabiliriiz.

ayrıca dünyada deprem veya cinayet olması iy ibirşey değildir. özgür iradeyle bağlantılı bir kavramdır. isterseniz önce bana neden? özgür irade gerçektir ! diyerek bu konuya etkili bir giriş yapabilirsiniz.  

 bu şekilde sanırım size eşlik edebilirim. 

 isterseniz size yardımcı olim sizce neden? özgür irade iyidir. yada kötüdür. siz hangisine inanıyorsunuz? 

 

tarihinde antimuslim tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
25 dakika önce, patron_ yazdı:

 

 

 

 

 

1. Insana verilen hastaliklar, o insanin günahlarinin silinmesine vesiledir. Bir diken bile insan elini kanatsa, günahlarindan birtanesi eksilir.  

 

niye? böyle bir ayetmi? var ayet yoksa neden? böyle düşünüyorsunuz. böyle bir ayet yoktur,insan biyolojık olarak hastalanır ve ölür. 

buyrun araştırın kuranda hastalandığımızda günahlarımız silinir diye bir ayet gösterin bana konu başlığını kapatıcam. 

sayın patron kafanıza göre yorumlarsanız hata etmiş olursunuz. 

eğer siz gerçekten müslümansanız kuran ve ayet dışındaki herşeye karşı olmak zorundasınız bu iddianızda dahildir. iddia diyorum böyle bir ayet yoktur. size garanti veririm.böylesine hurafe inanışlara inanmayınız. hurafe inanışlar size gerçegı vermez gerçegı aklınızla bulmalısınız. 

 siz daha islamı bile bilmiyorsunuz islamda günahların karşıtı sevaplardır. 

ve sevap işlemek içinde oruc namaz veya filre verilir. hastalandıgınızda sevap işlemezsınız ve gunahlarınız affolmaz. anlaştıkmı? 

tarihinde antimuslim tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
34 dakika önce, patron_ yazdı:

r.

 

 

8. neye göre iyisin ? kime göre iyisin ? neye kiyasla iyi oldugunu düsünüyorsun ?

 

çok basit ben hayatımda hiç kimseyi dövmedim ben hayatımda hiç kimseyi öldürmedim. ben hayatımda hiç kimsenın namusunu ırzını 

 ve onurunu kirletmedım hayatım boyunca iyi olmak zorundaydım çünkü ben senın anlıyacagın biçimde izah edim . 

benım bedenım yaratılmadan önce ruhum üflendıgınde senın allahın benı iyi yaratmıştı. bu yüzden bu rölü oynamak zorundayım. 

sende kötü yaratılmışsınkı yorumlarının % 100 yalan ve dolandır. işte bu kadar basit. 

 benım iyi olmam için dine ihtiiyacım yokkı! ben zaten iyiyim dahada ilginci iyi olmayı isteyen ben değilim senın allahındır. 

 

image.jpeg.bb530960730542cbe06c8216db470a68.jpeg

 

tarihinde antimuslim tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
41 minutes ago, patron_ said:

diger sorulara cevap vermek isterdim sanirim bukadari yeterli.

 

Değil.

 

Bu basit ve çocuksu mantığı senden önce kimse düşünemedi mi zannediyorsun? Forumda tonla başlık ve içerik var kötülük problemine ilişkin.

 

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/33165-allah-neden-yoktur/&do=findComment&comment=1448018

 

Yazdıklarının hemen hepsi hatalı ön kabuller ve döngüsel mantığa dayanıyor ve neresinden tutsan elinde kalıyor ama, bu başlıkla ilgili kısmı için en güncelinden yukarıya bakabilirsin. Devamına da. Millet kötülük probleminden ötürü tanrı olamaz diyor. Sizler ise kötülük problemini aşmak için önce tanrı ve ahireti kabul etmek gerekir şeklinde bir oksimoronla geliyorsunuz karşıdan. Bir de antropoformik/insansı tanrıyla tabi..Böylesine bir komikliği de artık mide kaldırmıyor. Şaka şaka bir yere kadar..

 

Bu arada başlık sahibi için mesaj: Kötülük problemi ile ilgili bu forumda zaten bir çok başlık var, her seferinde yeni başlık açmak hem kirliliğe yol açıyor, hem de zaten bir çok boyutu eni konu tartışılmış olan diğer başlıkları boşa düşürerek, aynı şeylerin tekrar tekrar yazılmasını icap ettiriyor.(Meali: Eski güzel bir başlığın altına gir bari de, başlığın içeriği kendi adına konuşsun.)

 

Bu teist takımı her defasında Hindistan'ı yeniden keşfettiğini zannederek, aynı şeyleri temcit pilavı gibi önümüze getirdiğinin farkında değil çünkü.

 

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, patron_ yazdı:

 

1. Insana verilen hastaliklar, o insanin günahlarinin silinmesine vesiledir. Bir diken bile insan elini kanatsa, günahlarindan birtanesi eksilir.  En yakinin ölmesi meselesi. En yakininin kac sene yasayacagini zannettin ? 100 yil, 300 yil ? ölümsüz degildir kimse.

Allah'ın yerde olanları ve emriyle denizlerde yürüyen gemileri buyruğunuz altına vermiş olduğunu; buyruğu olmaksızın yere düşmemesi için göğü O'nun tuttuğunu görmez misin? Doğrusu Allah insanlara karşı şefkatli ve merhametli olandır.Hacc 64

 

Allahın göğü tutmazsa ne olur?Başımıza çöker ve hepimiz ölürüz değil mi?Eeee zaten öleceğiz.Ama Allah göğü tutmasını,bu düzenin sürekliliğini bir şefkat ve merhamet olarak görüyor.Şimdi zaten ölecek canlıların Allaha göğü tuttuğu için şükür,teşekkür mü etmeleri gerekir.Bırak çöksün,zaten öleceğiz.Ölüm nerede olursanız olun bulur,her nefs ölümü tadacaktır diyip,sonu ölüm olan bir düzen yaratıp da,sonra göğün tutulmasını şefkat ve merhamet olarak sunmak da neyin nesi?Göğü tutmazsan insanlar ölür,insanların ölmesi merhametsizlik ve şefkatsizlik midir?Eğer öyleyse neden insanların öleceği bir düzen yarattın diye sorarlar,merhametsiz ve şefkatsiz diye.

Alıntı

Söyle örnek vereyim; dogum sirasinda cekilen sancilar tahmin edilemeyecek kadar coktur ve dayanilmazdir. Ama dogumdan sonra anne bebegi kucagina aldiginda asla "keske bu agrilari cekmeseydim ve keske dogmasaydi" demez bebek icin. Aynen öylede. Ahirette Allah mükafatini verdiginde, zulum görenler, hesap görüldügü zaman hosnut olacaklardir.

 

 

Evet, ancak Allah insanlara cüz'i irade vermistir. Bir asansöre bindiginde dügmelere basmak insanin elindedir. Aynen öylede, zeki bir adam bir panzehirde üretebilir, aksine bir zehirde.

İnsanların çoğunun cehennem için yaratıldığı,Allahın benden böyle bir söz çıktı dediği düşünülürse,doğuma şu açıdan bakılabilir.Cehenneme yakıt üretimi.İnsanlara üreme,çoğalma içgüdüsü veren Allah insanlara cehennem için yakıt ürettiriyor.Hiç bu açıdan baktın doğuma?O nedenle doğumun,çoğalmanın,yaşamın yüceltilecek ve övülecek bir yanı olmamalı.Hani diyorsun ya anne sancı çekiyor,acı çekiyor diye.Senin inandığın Allah o annelerin sancı,acı çekerek doğurduğu kişilerin çoğunu cehenneme atıp,sonsuza dek işkence edecek.Ben Allahın yokluğundan eminim,ama ona inansaydım da bu tutumundan dolayı ona karşı çıkardım.İnsanlara üreme,çoğalma içgüdüsü ver,cehennem için yakıt ürettir.Bu nasıl bir acımasızlıktır böyle.

 

İnandığın Allah insanların yaptığı zırh için,zırhı savaşta korusun diye ben yarattım,bu sanatı ben öğrettim demiştir.Bu zırhı müslüman olmak ve şükür edilmesi için bir neden olarak sunmuştur.

Ona, sizi savaşta korumak için zırh yapma sanatını öğrettik, artık şükreder misiniz?enbiya 80

Allah, yarattıklarından size gölgeler yapmış, dağlarda barınaklar var etmiş, sizi sıcaktan koruyacak giysiler ve savaşta sizi koruyacak zırhlar yaratmıştır. İslâm'a girip esenlik kazanasınız diye, size olan nimetini böyle tamamlıyor.Nahl 81

Sorulacak soru şudur.Ölümcül,zarar verici silahları yaratan ve bu sanatı insanlara öğreten kimdir?Şeytan mıdır?Yok Allah ise,bunları yarattığı için,bu sanatı insanlara öğrettiği için kendine şükür mü edilmelidir?İsyan edilemeyeceğine göre şükür edilmelidir değil mi?Ayrıca insanların korunmak için yaptığı zırhları ve korunma eylemini kendine mal edip de,insanların zarar vermek için yaptığı silahları ve zarar verme eylemini üstlenmemek olmaz.Peki neden şükür edilsin zırh için,ölümcül silahları da yaratan Allah değil mi?Allahım yarattığın ve insanlara sanatını öğrettiğin ölümcül silahlardan senin yarattığın zırh sayesinde korundum şükürler olsun demek de neyin nesi?Hadi bunun için şükür ettin,ya o Allah tarafından silahlar zarar verirse ne yapacaksın,isyan edecek misin?Yok,Allaha isyan edemezsin,şükür edeceksin.Yani bu ayetler de bu anlam var aslında..Allahım savaşlarda korusun diye yarattığın zırha şükürler olsun demek,Allahım savaşlarda zarar versinler diye yarattığın silahlara şükürler olsun demektir aslında.He Allahın zırh yaratmasaydı ne olurdu,korunamazdık yarattığı ve sanatını öğrettiği ölümcül silahlardan ve ölürdük.Ki yarattığı zırhın,çelik yeleğin koruyuculuğu da tartışılır,yarattığı ölümcül silahların etkileri düşünülürse.

İşte İslamın Allahı budur.Sizin için zırh yarattım der,göğü tutuyorum başına çökmesin der,bunları şükür edilmesi gereken şeyler olarak görür,ama ölümcül silahlar yaratır,hastalık verir,doğal afet verir ve eninde sonunda insanı öldürür,sonu ölüm bir düzen yaratmıştır.Kendisi dediğim gibi insanların çoğunu da cehennem için yaratmıştır.Şu anda dünyada doğumlar gerçekleşiyor ve Allahın sonsuz cehennemine yeni yakıtlar üretiliyor.Hiç bu açıdan baktın İslama.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
9 minutes ago, antimuslim said:

bu kavramı yalnızca atheistler diyordur. diğerleri bu konuda farklı düşünüyor. bundan emin olabilirsin. . 

 

Sıfatları ile gelen "tanımlı" bir tanrı söz konusu ise ve konunun lehdarı bir müslümansa eğer, ana eksen "bu". Boş yere atomlarına ayırmaya gerek yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, teflon yazdı:

 

Sıfatları ile gelen "tanımlı" bir tanrı söz konusu ise ve konunun lehdarı bir müslümansa eğer, ana eksen "bu". Boş yere atomlarına ayırmaya gerek yok.

söz konusu sıfatsa! eğer bu tanrınında sıfatıysa bu tanımı! atheistler dışındada özellikle deistler ve agnostiklerde bu eksene dahil olabilir. haksızmıyım? 

söz konusu kötü kavram olunca bana göre bu müslümanların aleyhinedir.altını çizelim. bu tanımlar size bağlı ister iyi tanımlarsınız 

 isterseniz kötü ama sonuçta sıfatları arasında kötü tanımıda olmak zorundadır. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 minutes ago, antimuslim said:

söz konusu sıfatsa! eğer bu tanrınında sıfatıysa bu tanımı! atheistler dışındada özellikle deistler ve agnostiklerde bu eksene dahil olabilir. haksızmıyım? 

söz konusu kötü kavram olunca bana göre bu müslümanların aleyhinedir.altını çizelim. bu tanımlar size bağlı ister iyi tanımlarsınız 

 isterseniz kötü ama sonuçta sıfatları arasında kötü tanımıda olmak zorundadır. 

 

Ben ateistlerden başka kimse dahil olamaz demedim zaten. Evet, olabilirler. Sonu nereye gider, konu nereye dallanır bilemiyorum ama olabilirler.

İyi ya da kötü değil de, "kendimize göre" tanımlıyoruz diyelim. Kendimizden başka referansımız yok çünkü. 

 

Kötülük probleminden iki çıkarım yapılabilir(sadece sıfatların arasında kötülük olması değil):

 

- Böyle bir tanrı kötüdür.

- Böyle bir tanrı yoktur.

 

Çünkü bahse konu tanrı "kısıtsız" olarak tasvir edilmektedir. Üçüncü bir çıkış yoktur. Rasyonel olarak.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

söz konusu iyiliik yada kötülük yapabilen bir tanri değil iyiyi iyi yaratan kötüyüde kötü yaratan tanrı gerçeğidir,altını çizmekte fayda olduğunu düşünüyorum. :) sıfat tanımına gelince tanrının sıfatları yerine tanrının yaratıkları;

insanların sıfatları dememiz gerekmektedir.tanrının sıfatlarından biride bana göre herşeyi yapan değil herşeyi yaptıran olmalıdır.

 tanrının birşey yapması yani tanrının eylemi iyi  yada kötü olarak  bizzat tanrının yapması söz konusu değildir söz konusu eylem bizaat tanrının varettiği düşünebilen ve evrimleşen canlı dediğimiz insanlar tarafından gerçekleşir. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, antimuslim yazdı:

sayın patron siz konu başlığını okudunuzmu? eger konu başlığını okuduktan  sonra; yazdıklarımı ve  eleştirdiğim tanrıyı iyi analiz; 

ettinizmi? sanırım siz müslümanların gerçekten çok ciddi bir sorunu var. benim yorumlarımı neden? yanlış yorumluyorsunuz 

 ben çok açık bir ifadeyle yazdımki;

tanrının var olduğunu öne sürerek onu eleştime adına açtığım bu konu başlığını sulandırmanın ne anlamı? var şimdi yoksa; 

 konu başlığını anlıyamıyacak kadar seviyeniz düşükmü? :) 

 lütfen ama ben sıradan yorum yapıcak sıradan biri değilim!

lütfen  konu başlığına göre yorum yapınız. konuyu anlıyarak ve irdeliyerek yorum yapınız. 

 ben ateist olsaydım tanrı kavramını yokluk üzerine kurardım. tanrı kavramını eleştiri adına 

 bir agnostik olarak hemde gerçekten agnostiğin kitabına yazıcak kadar bilgili biri olarak size tavsiyem; beni eleştirmeden önce açtığım zor konu başlıklarını irdeleyiniz lütfen emin olun çok daha sağlıklı sonuçlar alabiliriiz.

ayrıca dünyada deprem veya cinayet olması iy ibirşey değildir. özgür iradeyle bağlantılı bir kavramdır. isterseniz önce bana neden? özgür irade gerçektir ! diyerek bu konuya etkili bir giriş yapabilirsiniz.  

 bu şekilde sanırım size eşlik edebilirim. 

 isterseniz size yardımcı olim sizce neden? özgür irade iyidir. yada kötüdür. siz hangisine inanıyorsunuz? 

 

Öncelinle Müslüman oldugumu belirttigin icin tesekkür ederim. Anladigim kadariyla müslümanlara karsi icinde bir kin var, apacik. 

Yazdiklarini tam anlayamiyorum, bir cok yazim ve manâ hatasi yapiyorsun. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, antimuslim yazdı:

niye? böyle bir ayetmi? var ayet yoksa neden? böyle düşünüyorsunuz. böyle bir ayet yoktur,insan biyolojık olarak hastalanır ve ölür. 

buyrun araştırın kuranda hastalandığımızda günahlarımız silinir diye bir ayet gösterin bana konu başlığını kapatıcam. 

sayın patron kafanıza göre yorumlarsanız hata etmiş olursunuz. 

eğer siz gerçekten müslümansanız kuran ve ayet dışındaki herşeye karşı olmak zorundasınız bu iddianızda dahildir. iddia diyorum böyle bir ayet yoktur. size garanti veririm.böylesine hurafe inanışlara inanmayınız. hurafe inanışlar size gerçegı vermez gerçegı aklınızla bulmalısınız. 

 siz daha islamı bile bilmiyorsunuz islamda günahların karşıtı sevaplardır. 

ve sevap işlemek içinde oruc namaz veya filre verilir. hastalandıgınızda sevap işlemezsınız ve gunahlarınız affolmaz. anlaştıkmı? 

Biz müslümanlar sadece Kuran‘a göre hayatimizi sekillendirmeyiz. Ayni zamanda sünnet dedigimiz peygamberimizin hayatinida benimseriz. Yasam tarzi ve söyledigi cümleleri. Bunlara hadis deriz. Ve hadisde, bir diken dahi ele battigi vakit bir günahin silinir diye iletilmistir. Sünneti/hadisi inkar etmek dinden cikarir, buna uymamiz gereklidir

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, antimuslim yazdı:

çok basit ben hayatımda hiç kimseyi dövmedim ben hayatımda hiç kimseyi öldürmedim. ben hayatımda hiç kimsenın namusunu ırzını 

 ve onurunu kirletmedım hayatım boyunca iyi olmak zorundaydım çünkü ben senın anlıyacagın biçimde izah edim . 

benım bedenım yaratılmadan önce ruhum üflendıgınde senın allahın benı iyi yaratmıştı. bu yüzden bu rölü oynamak zorundayım. 

sende kötü yaratılmışsınkı yorumlarının % 100 yalan ve dolandır. işte bu kadar basit. 

 benım iyi olmam için dine ihtiiyacım yokkı! ben zaten iyiyim dahada ilginci iyi olmayı isteyen ben değilim senın allahındır. 

 

image.jpeg.bb530960730542cbe06c8216db470a68.jpeg

 

Senin hayatta kimseyi dövmeyip öldürmeyip ve kimsenin irzina gecmemis olman senin „iyi insan“ modelindir. Ama bir seri katile karsi belki sen kötüsündür. Herkez kafasina göre kiyas yaparsa, isin icinden cikilmaz.

 

Ayni bu posttaki gibi. Ben sana göre yalanciyim, sen bana göre manevi bir körsün, gercekleri görmeyen. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamın, hristiyanlığın ve yahudiliğin ortaya koyduğu tanrı karakterinin tam bir sadist, psikopat, pislik olduğu apaçık zaten. 

 

Dinlerden bağımsız bir tanrı karakterinin ne olduğu da nasıl tanımlandığına bağlı. Mesela bilinçli bir tanrı karakteri ortaya konulursa o da kötüdür ama bilinçsiz bir tanrı için kötüdür denmez, o sadece yapmak zorunda olduğu şeyi yapıyordur.

 

Gerçekte ise bir tanrı manrı olmadığı apaçık ortadadır, tanrı insanın zihnindeki bir hayalden ibarettir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 dakika önce, patron_ yazdı:

Biz müslümanlar sadece Kuran‘a göre hayatimizi sekillendirmeyiz. Ayni zamanda sünnet dedigimiz peygamberimizin hayatinida benimseriz. Yasam tarzi ve söyledigi cümleleri. Bunlara hadis deriz. Ve hadisde, bir diken dahi ele battigi vakit bir günahin silinir diye iletilmistir. Sünneti/hadisi inkar etmek dinden cikarir, buna uymamiz gereklidir

Evet . Hem kuran hem de hadisler vahşet içerir .  Terör icerir kan dökme içerir  . Her müslim inandığı şeyler dolayısıyla terörist olma potansiyeli taşır .  Bu dinden nefret etmek ve kin duymak aklı olan herkesin üstüne vazifedir. Islâm bir kılıç virüsüdür  . Islâm hariç ne varsa yoketmeyi amaçlar . Hele hadisler ...

Hadisler resmen ışid ve hizbullah gibi örgütleri haklı çıkartan fazlasıyla argüman barındırıyor . Bizim duyduğumuz kin ve nefret az bile . Şanslısınız

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...