Jump to content

İnsan kılığındaki gelişmemiş beyinli mahlukatlar...


Recommended Posts

İnsan sosyal bir canlı ise, neden kendi türünden bir canlıya zarar verir, onu neden kendisine zararsız olduğunu anlasa bile ezmeye çalışır?

 

Dinini umursamıyorum, ilgilendirmiyor da beni...

 

Başıma gelen bir örneği açıklayacağım,

 

Online ortamda tanıştığım birkaç kişiden biri hırsızlık yaptığımı düşündü, onun arkadaşı olmadığımı kanıtladı, ardından hırsızlık yaptığımı düşünen eleman sesli sohbet odasından hiçbir şey demeden kovdu, oyunda da beni öldürdü, yine hiçbir şey demeksizin...

 

1 saat önce konuştuğun birisini, konuşmadan anlaşmadan, seninle oynamak istemiyorum demeden, ezik ve korkak bir şekilde iletişimi yok etmek saçmalık..

 

Bir insan, insan gibi davranmadığı sürece insan haklarına sahip olması saçmalıktır.

 

Bu sadece bir oyun, çok büyütme diyebilirsiniz, oyunu takmış değilim fakat, bu eleman dışarıda dolaşabilen bir insan, iletişim kurabiliyor falan.

Bu insanın bir ortamda insan gibi davranmamış olması, diğer ortamlarda da davranmama ihtimalini artırır.

 

Geleceğin doktoru olarak, kendimi törpülemeye çalışıyorum, insanların kötü davranışlarının bir kısmının beni ilgilendirmemesi gerekiyor, karşına hasta geldiğinde kim olursa olsun görevini yapmak zorunda olduğunu falan.

 

İnsan gibi davranmayan birisinin ne evine tesisatçı gelmeli, ne tekelden bira alabilmeli, ne de kıçındaki çıbanı aldırabilmeli.

 

Kurallar fazlasıyla hümanist, hukuk çoğu yerlere erişemiyor, bu da insanları kötülüğün sıkça kullanılabilecek bir şey olduğunu akıllarına sokuyor.

 

İnsanlık belli bir yaşa geldikten sonra, sonradan kazanılmalı, hakedilmeli. Hakedemeyenlere ne yapılacağını söylemiyorum, tedavi mi olurlar, toplumdan mı dışlanırlar, bir şey olsun yeter.

 

Selam ve sevgiyle.

Link to post
Sitelerde Paylaş
55 dakika önce, CinleriGorenAdam yazdı:

İnsan sosyal bir canlı ise, neden kendi türünden bir canlıya zarar verir, onu neden kendisine zararsız olduğunu anlasa bile ezmeye çalışır?

 

 

Dostum; bu  eylem aslında bize ne kadar şaşırtıcı gelse de, atalarımızın bize evrimsel süreçte aktarmış olduğu bir armağanıdır.

Yani kısaca söylemek gerekirse, doğaldır.

Şurada bununla ilğili bir konu açmıştım:

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...