Jump to content

Tanrı ve Varlığı


Recommended Posts

  • İleti 692
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

1 dakika önce, güven yazdı:

 KİMLERLE EVLENİŞİR YAZMIŞ SIKI SIKIYA .

O ZAMAN BU BOLT YAPTIĞINA EVLENEBİLİRMİSİN:D

Nisa-23:ayet: Sizlere, analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, kardeşlerinizin kızları, kızkardeşlerinizin kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle gerdeğe girdiğiniz kadınlarınızin yanınızda kalan üvey kızlarınız ki onlarla gerdeğe girmemişseniz size bir engel yoktur, öz oğullarınızın eşleri ve iki kız kardeşi bir arada almak suretiyle evlenmek, -geçmişte olanlar artık geçmiştir- size haram kılındı. Doğrusu Allah bağışlar ve merhamet eder.

 

şimdi..

 

kimlerle evlenmek HARAM imiş tek tek saymış YÜCE ALLAH!!!!

 

 

ama  insanın kendi kızının yahut oğlunun ÇOCUKLARI YOK BURADA !!!!

 

 

allah bunları saymayı mı UNUTMUŞ ???

 

yoksa  torunu ile bi insanın evlenmesi HELAL midir ?

 

 

ne dersiniz ey ahali ??

 

 

 

 

 

 

 

 

üvey kızlarınız ki onlarla gerdeğe girmemişseniz size bir engel yoktur

 

burayı atlamıssın kardesım . secmece karpuz gıbı konusuyorsun ısıne geldıgını sor yaz ben sorunca cvp yazma. hala kız kardeşinle ilişkiye girmeni engellicek bir ahlaki sebep soylemedın sen ateistsin senin icin ne engeli var acıklarmısın . bende sorayım sen soyle bıraz

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 dakika önce, xchanel yazdı:

üvey kızlarınız ki onlarla gerdeğe girmemişseniz size bir engel yoktur

 

burayı atlamıssın kardesım . secmece karpuz gıbı konusuyorsun ısıne geldıgını sor yaz ben sorunca cvp yazma. hala kız kardeşinle ilişkiye girmeni engellicek bir ahlaki sebep soylemedın sen ateistsin senin icin ne engeli var acıklarmısın . bende sorayım sen soyle bıraz

sen ateist  misin oyleysen  Kardeşinle ve annen ile ilişkiye girmemene sebep olan nedir ? sence ahlak nedir? ateist birine göre ahlak gereklimi? bende soruyorum hic cvp yok

tarihinde xchanel tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
19 dakika önce, xchanel yazdı:

Kardeşim Zeyd kölelikten Muhammed peygamber tarafından evlatlık alınmıstır.  Evet evlenmıstır oyle yazıyor ben yalanlamıyorum ayeti ama sınav olarak dusunuyorum dedım

 SEN BU  AHZAP FİLİMİMİ İZLE ONDAN SONARA KONULALIM . GERİLEİNDE CEVAP CECEM ŞİMDİ UYKUM GELDİ.

 

AHZAB SURESİ FİLMİ

ALINTI

Filmde oynayanlar..
Zeynep rolünde Adriana Lima
Hatice rolünü  Aysel Gürel
Zeyd Rolünü Küçük Emrah
Muhammed rolünü ise Hugh Hefner oynayacak..

Filmin girişi. Perde I
Muhammed kara kara düşünür. Milletin diline düşmeden Zeynebi nasıl yatağa atıp haremime katsam diye.. Muhammed kafayı yemektedir. Zira Zeynep gelinidir. Ona yıllarca baba demiş biridir. Zeyd ise Muhammed in evlatlığıdır, aynı zamanda Zeyneb in kocası…Öyle cart diye Allahtan vahiy geldi, Zeyneple evlenmemi istiyor demek işi kurtarmaz. Senaryo için sıkı bir giriş lazımdır, ama nasıl bir giriş olmalıdır bu?

Muhammed ile Allah başbaşa karakara düşünürler.. .. Sizde yani koskoca Allah var, her bir şeyi bilen.. Allah salak mı milleti uyandıracak cart diye hemen konuya direkt girip Zeyneple evlen diyecek kadar…

Allah – ”hah buldum Muhammed .. İşe farklı yönden girelim.. Önce senin şu evlatlık meselesini hallederek başlayalım” der ve devam eder- .. Ah şu cahiliye Arapları, mok mu vardı evlatlıklarınızı öz evlat gibi görüyorsunuz, evlatlıkta olsa onların karılarını öz gelin gibi sayıp yatağa atmayı ayıplıyorsunuz. O kadar cahiliye dönemi dedik, insan bari bu konuda biraz ahlaksızlaşır.. Sizi gidi ahlaklı cahiller sizi…

– Neyse Ey Muhammed filme alakasız bir şekilde giriş yapalım. Sanki konunun Zeyneple alakası yokmuş gibi başlayalım.. Öyle cart diye Zeynep meselesine girersek millet kıllanır..İşin içine önce korku katalım ki millet tırssın..Birde en baştan diyelim ki sana yukarıdan gelen emirlere uy. Sana ne emir geleceğini biliyorsun Muhammed.. Sen anladın onu   Nasılda gülüyorsun seni Muhammed seni…

Neyse önce şu evlatlık meselesini halledelim. Sonra araya başka şeyler sokuştururuz ve sonunda millet uyanmadan araya Zeynebi hallederiz..

Bak Muhammed şöyle bir şeyle giriş yapsak nasıl olur?
Ahzâb 4 [/size]

Allah, bir adamın içinde iki kalp yaratmadığı gibi, “zıhar” yaptığınız eşlerinizi de analarınız yerinde tutmadı ve evlatlıklarınızı da öz oğullarınız olarak tanımadı. Bunlar sizin ağızlarınıza geliveren sözlerden ibarettir. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola O eriştirir.

Allah devam eder: Ya biz bunlara cahiliye dönemi dedik ama bunlarında en önemli konuda ahlaklı olacakları tuttu. Öyle bir ayetle bunları ikna edemeyiz. Gönlüm el vermiyor ama madem Zeynep senin için önemli öyleyse şu ahlaklı cahillere evlatlık konusunda biraz daha gaz verelim..

Off ya Muhammed ne zor işmiş bu.. Bu cahiliye Arapları zor yutuyor bunu.. Neeee.. Of ya Muhammed şimdide işin içine başka şeyler sokuşturma. Ne demek ya diğer karıların başkası ile konuşursa. Konuşsunlar yani ne olur ki..

Muhammed: Ya Allah ım şu işi baya uzattın. Artık şu Zeynep işine odaklansak!!
Allah : Muhammed o kadar kolay değil üveyde olsa gelinini koynuna almak. Az sabret..

Muhammed: Haklısın Allah’ım bu arada savaşmaktan kaçanlar var. Şu işide bir halletsen iyi olurdu… Biz akrabalarımızla kan kardeşlerimizle savaşmayız diyorlar. Onlarla savaşmazsak benim karıları besleyecek parayı nerden buluruz Allah’ ım.. Bıktım şu karıların isteklerinden, dırdırından.. Kimi lapiz lazuli gerdanlık istiyor, kimi inci bileklik… Bu arada baya işe yaradı -Eyy peygamber hanımları diye başlayan ayet ama aç gözlü karılar, illa şunu bunu isterim diye vıdı vııdı ediyorlar.. Oysa karıların istediği ancak gasp, el koyma ile olur. Ama gel görki bizim Müslümanlar savaşmayız, savaşa gerek yok diyorlar. Tabi onların en fazla dört karısı var, bilmiyorlar onca karı ve cariyeyi beslemek ne demek…

Allah: Bak baya şık bir ayet oldu.. Fena gaza gelecekler….

Ahzâb 16 (Resulüm!) De ki: Eğer ölümden veya öldürülmekten kaçıyorsanız, kaçmanın size asla faydası olmaz! (Eceliniz gelmemiş ise) o takdirde de, yaşatılacağınız süre çok değildir.

Aradan iki gün geçer..

Allah: Oha oldum sana ya Muhammed bunca karın var hala mı daha zırlanıyorsun? Bak bütün müslümanlar tırsmıştır artık Ahzab 6 dan sonra senin hatunlara bakmazlar …. Dedik işte senin karılar onların anaları gibidir diye. Sende yani hem evlatlık müessesesi yoktur dedik üzerine birde senin kıskançlığın için senin karıları Müslümanların anaları yaptık..

Muhammed: Ya Allah onların tadına baktım, ama benden başkasının bakmasına tahammülüm yok Hem sen bırak Musayı, İsayı da sadede gel artık..

Allah: Çüşşş yaaa ;Muhammed. Unutma sana baba diyen birini haremine istiyorsun, hemde halanın kızı. O kadar kolay değil bu iş.. Sabret… Önce masal anlatalım, uyutalım milleti sonrası kolay, sen yatağında bil Zeynebi..

Muhammed: Off Allahım yaaa fena çarpıldım Zeynebe… Gözümde başka hiç bir şey yok… Off ya ya ben Zeyneple ilgilenirken başkası benim diğer karılara göz koyarsa ne olacak. Olmazz kabullenemem Allah ım.. Ya derlerse sen evlatlığının sana baba diyen karısını yatağa attın, bizim senin haremindeki hiç bir bağımız olmayan karılarına sulanmak suç mu diye.. Offffff.. Allah ım bir çözüm bul..

Valla abazalığın sonu yok Muhammed. Sen evlatlığının karısına sulanırken başkalarıda senin karılara sulanır. En iyisi senin karıları korkutmak..

Ahzâb 28 Ey Peygamber! Eşlerine şöyle söyle: Eğer dünya dirliğini ve süsünü (refahını) istiyorsanız, gelin size boşanma bedellerinizi vereyim de, sizi güzellikle salıvereyim.

Ahzâb 29 Eğer Allah’ı, Peygamberini ve ahiret yurdunu diliyorsanız, bilin ki, Allah, içinizden güzel davrananlar için büyük bir mükafat hazırlamıştır.

Ahzâb 30 Ey peygamber hanımları! Sizden kim açık bir hayasızlık yaparsa, onun azabı iki katına çıkarılır. Bu, Allah’a göre kolaydır.

Ahzâb 31 Sizden kim, Allah’a ve Resulüne itaat eder ve yararlı iş yaparsa ona mükafatını iki kat veririz. Ve ona (cennette) bol rızık hazırlamışızdır.

Ahzâb 32 Ey Peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer (Allah’tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. Güzel söz söyleyin.

Ahzâb 33 Evlerinizde oturun, eski cahiliye adetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekatı verin, Allah’a ve Resulüne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt! Allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

Allah : Ulan bu Muhammed in kıskançlığı yüzünden milyarlarca kadın gelecekte köle gibi yaşayacak ama Muhammed sayesinde beni kaale alacaklar o yüzden işime geliyor bu karıların gelecekleri ile oynamak….

Muhammed sabırsızlanmaktadır. Alla ise işi yavaştan almakta fazla dedikoduya maal vermemek için her türlü önlemi almaktadır. Neler yapmıştır Allah kısa özet geçelim..

Ahzab 4 ayetle birlikte, Zeyd, evlatlık durumundan çıkmıştır.. Ancak, Zeyd hala, Zeyd Ibn-i Muhammed’dir ve adınında değişmesi gerekmektedir.. Arkasından, Ahzab 5 gelir…

“ Evlat edindiklerinizi, babalarına nispet ederek çağırın, Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu taktirde onları din kardeşleriniz ve gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin..”

Zeyd bu şekilde tekrar Zeyd Ibn-i Harise olur.. Ve oğul olma durumundan çıktığı için, Muhammed’in Zeyneb’le evlenebilmesine mani onemli bir engel de ortadan kalkar..

Allah derki ileride bazı uyanıklar çıkıp şöyle yorum yapacaklardır. ” Burada akla gelen bir soru da, neden her konuda Peygamberine karşı uyarıcı olan Tanrı’nın, Muhammed, Zeyd’i evlatlık alırken bu ayeti göndermediği ve aradan onca zaman geçtikten ve bu Zeyneb olayı meydana çıktıktan sonra, acele olarak evlatlıkların kabul edilmedikleri ile ilgili bir ayetin ortaya atıldığıdır..”

Muhammed bir aşağı bir yukarı yürümektedir. Zemin hazırlanmıştır. Bu arada zavallı Zeyd gelip Muhammed e eğer isterse Zeynepten boşanacağını ve kendisinin onunla evlenebileceğini söylemiştir. Ama Muhammed e Allah dan daha sinyal gelmediği için içi giderek hayır demiştir. Ah evet dese çıkacak dedikoduları şimdiden duyar gibi olmuştur..

-Ebu Lebleb duydun mu Muhammed gelini ile evlenmiş..
-Duydum Ebu Cebceb bin Aziz, birde peygamber olacak, zaten Medinede el atmadığı hatun kalmadı. Hatice öldükten sonra gemi iyice azıya aldı bu Muhammed..
-Ya Ebu Lebleb bende korkudan benim karıları eve kapattım, çıkartmıyorum dışarı, çıksalar bile sıkı sıkı örtünüyorlar. (İşte Müslüman kadının asıl eve kapanması ve dışarı çıkarken örtünmesinin asıl sebebi budur. )

Kulaklarında bu dedikodular çınlamaktadır. Zeydin yanından kulaklarını tıkayıp hayır hayır diyerek kaçar.. Muhammed örtüsüne bürünüp Allah tan haber bekler.. Ama beklediği müjdeli haber gelmez. Onun yerine :

Ahzâb 36 Allah ve Resulü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.

Muhammed örtüden kafayı çıkartıp söylenmeye başlar..
-Ya Allah ım hani Zeynep meselesi ne oldu?
-Allah : Dur az kaldı sende vurula vurula gittin gelinine vuruldun. Öyle kolay iş değil.. Bak iyi oku 36 yı, bu ayeti okuyan saftiriklerin artık tek söz bile söylemeye cesaretleri kalmaz. Boru değil hükümü ben vericem, sen merak etme..

Muhammed in canı biraz sıkılmıştır, az daha sabır diye söylenirken acaba bu gece sıra kimdeydi diye içinden geçirip, ardından sıradaki diye seslenir…

Muhammed son ayeti etrafına toplanan Bedevilere yüksek sesle okur.. İçlerinden bir kaçı bu Allah a ne oluyor daldan dala konuyor bu son ayet pek hayra alamet değil bakalım arkasından ne gelecek diye düşünürken aniden tövbe tövbe şeytan aklımı çeliyor diyip bu gibi fikirleri kafalarından atarlar…

Muhammed eve dönerken Zeyneplerin evinin önünden geçer, acaba Zeynep evde ne yapıyordur diye düşünmeden edemez… Eve kendini zor atar ve hemen örtüsüne bürünür, tam 1 hafta örtüye bürünür ama Allahtan ses seda çıkmaz..

Nihayet Allah seslenir..
Ey Muhammed zamanı geldi. Bilerek 1 hafta geçirttim ki uyanan olmasın hemen o korkutma ayetinin arkasından şimdiki ayet olmazdı…

Muhammed hemen evden dışarı fırlar. Neşesi yerine gelmiştir… Kendisine Ahzab 37 ayetin geldiğini söyler..
“ Resulüm, hani Allah’ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye, “Eşini yanında tut, Allah’tan kork” diyordun. Allah’ın açığa vuracagı şeyi, insanlardan çekinerek içine gizliyordun. Oysa asıl korkmana layık olan Allah’tır. Zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikahladık ki evlatlıkları, karıları ile ilişkilerini kestiklerinde müminlere bir güçlük olmasın. Allah’ın emri yerine getirilmiştir..”

Muhammed in etrafına toplanan kalabalıktan bu ayetin ardından uğultular yükselir. Çoğu Mümin şaşırmış bir halde bu haberi yaymak için hemen koşuşturmaya başlarlar.. Nasıl olur bir peygamber bunu yapabilir diye düşünenler çoğunluktadır…

Muhammed ”DURUN, DAHA BİTMEDİ” diye seslenir. Dağılmaya başlayanlar tekrar toplanır ve etrafa sessizlik hakim olunca devam eder…

Ahzâb 38 Allah’ın, kendisine helal kıldığı şeyde Peygamber’e herhangi bir vebal yoktur. Önce gelip geçenler arasında da Allah’ın adeti böyle idi. Allah’ın emri mutlaka yerine gelecek, yazılmış bir kaderdir.

Müminler Allah emriymiş diye söylenirken bazılarınıda şeytan dürtüklemektedir.. Allah zaten şeytanın dürtükleyeceğini bildiği için ayetleri ona göre düzenlemiştir.. Şeytan daha dürtmeye yeni başlamışken Muhammed devam eder..

Ahzâb 39 O peygamberler ki Allah’ın gönderdiği emirleri duyururlar, Allah’tan korkarlar ve O’ndan başka kimseden korkmazlar. Hesap görücü olarak Allah (herkese) yeter.

Ahzab 40 ayet, Zeyd’in babası olmadığını bir defa daha vurgular.
33/40. Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah’ın Resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Ahzâb 41 Ey inananlar! Allah’ı çokça zikredin.

Ahzâb 42 Ve O’nu sabah-akşam tesbih edin.

Allah bunu boşuna dememiştir. Bu ayeti duyanlar(41-42) hemen tesbih ve zikir işine girerler ve Zeynep meselesini geçici olarak unuturlar. Nasıl tesbih ve zikir etmesinler.. Zira 44. ayet onlara hediyeler vaad eder..

Ahzâb 44 Kendisine kavuştukları gün, Allah’ın onlara iltifatı, “selam” dır. Allah onlara çok değerli mükafat hazırlamıştır.

Millet tesbih ve zikirle uğraşırken Muhammed araya Ahzab 50 yi sokuşturuverir. Zira Allah geleceği gördüğü için ileride zırt pırt Muhammed in yok teyze kızı, yok amca kızı, yok şu cariye, yok bu uçan kaçan diye kendisine geleceğini iyi biliyordur.. En iyisi tek bir ayette ne kadar hatun varsa Muhammed e helal etmektedir. Bu arada Allah iyi ki Muhammed in kız kardeşi yokmuş demekten de kendini alamaz…

Ahzâb 50 Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helal kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helal kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lazım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

Allah Muhammed bunları okurken kendi kendine konuşur…

Ya bütün akraba kızlarını özellikle baba tarafından olanları bile Muhammed e helal kıldık ileride baya sakat doğan bebekler olacak ama ne yapalım onun yüzü suyu hürmetine yarattığım şu evrende bunu mu kafaya takıcam…

———————————————————–

Medine meydanında akşam olmak üzeredir ve hummalı bir hareketlilik vardır.

Diğer yandan Muhammed in evinde ziyafet için koyunlar boğazlanmış, örtülere bürünmüş kadınlar bir yandan yemek hazırlıyorlar, bir yandanda fısıltılar halinde dedikodu yapıyorlardır:

– Ay inşallah bu gelin Ayşe ile anlaşır, Ayşede pek yaramaz, yerinde durmuyor..
– Aman sen Ayşe yi bırak asıl Hafsa belli etmiyor ama bu işe pek sıcak bakmıyor.
-Tabi daha taze 23 yaşında Hafsacık kendisine ortak geldi. Eee Muhammed de yaşlandı 58 yaşına giriyor..
-Ay kız öyle deme günaha gireriz emir Allah tan geldi.
-Aman haklısın tövbe, tövbe.. Şeytan dürttü ayyyy eti yakacaktık bak şeytana uyduk..

Ayşe bu düğün sırasında 12 yaşındadır ve eve gelecek 35 yaşında ki Zeyneb in eski kaynanasıdır. Zeynep yeni elbiselerini giymiş, kınasını yakmış bir halde evde otururken Ayşede etrafında yağ satarım bal satarım diyerek zıplayarak dolanıyordu.

30 lu yaşlarına girmil ÜmmüSeleme ise kıskanç gözlerle Zeyneb i süzüp :
-Muhammed bana böyle giysiler alıp, düğünde koyunlar kestirip ziyafet vermedi, ucuza gittim derken birden aklına Ahzab ayetleri gelir.

Ahzâb 28 Ey Peygamber! Eşlerine şöyle söyle: Eğer dünya dirliğini ve süsünü (refahını) istiyorsanız, gelin size boşanma bedellerinizi vereyim de, sizi güzellikle salıvereyim.

Ahzâb 29 Eğer Allah’ı, Peygamberini ve ahiret yurdunu diliyorsanız, bilin ki, Allah, içinizden güzel davrananlar için büyük bir mükafat hazırlamıştır.

Bir anda kıskançlığı ve isyanı boğazına takılır ve yutkunarak işine devam eder.. Hele diğer iki ayeti hatırlayınca boğulacak gibi olur. Tövbeler ederek Allah a yalvarmaya başlar.

Ahzâb 30 Ey peygamber hanımları! Sizden kim açık bir hayasızlık yaparsa, onun azabı iki katına çıkarılır. Bu, Allah’a göre kolaydır.
Tefsir

Ahzâb 31 Sizden kim, Allah’a ve Resulüne itaat eder ve yararlı iş yaparsa ona mükafatını iki kat veririz. Ve ona (cennette) bol rızık hazırlamışızdır.

Davetliler Medine meydanından ayrılıp Muhammed in evine düğün için yönelirler. İlk gece geç saatlere kadaryenilir içilir. Allah ın ululuğundan, bu evliliğin hayrından söz edilir. Konu konuyu açar millet gitmek bilmez..

Sonunda herkes gitmiş Muhammed in diğer hanımları Zeynebi elleri ile hazırlayıp odalarına çekilmiştir.

Muhammed sabah uyandığında oldukça mutludur…

————————————————————————————-

Muhammed sabah neşeyle uyanmıştır ama akşamın gelmesini dört gözle beklemektedir. Hafsa Muhammed e bir güyüm su ısıtır. Muhammed sabah namazından önce gusül abdestini alır ve Medine meydan camiine namaz kılmaya gider.

Zeynepte şaşkınlık içinde sabaha uyanmış, ayrı bir yerde gusül abdestini almıştır. Kırk yıl düşünse yıllarca baba dediği üzerine üstlük peygamber olan Muhammedle evlenip gerdeğe gireceği aklının ucundan geçmemiştir.

Zeynep kendisini garip hissetmektedir. İşin içinde Allah ın emri olmasa ve böyle bir şey başına gelmiş olsa çoktan intihar edeceğini düşünür. İçinde yine ölmek vardır fakat Allah korkusundan dolayı dayanmaktadır. Nasıl olmasın daha geçen gece eski kocası yani dün geceyi beraber geçirdiği adamın evlatlıkta olsa oğluyla birlikte olmuştur. Hangi ruh bunu kaldırabilir? Kimbilir şimdi Zeyd ne haledir? Neler aklından geçiyordur?

Belki de uzun süren bir düşün içersindeyim dedi Zeynep perde aralığından süzülen gün ışığı göz kapaklarına değince
uyuyan bedenine aydı beyni. Aklından bir türlü atamıyordy ayılan beynini kemiren soruyu. Bir cevabı var mıdır?

Ne düşteyim, ne ölü, ne de bir deli, ya ben kimim, ne olur biri çıkıp söylesin bunu birisi cevap versin beni yiyip bitiren şu soruyu? Allah neden bu ayeti Muhammed e uygulamalı yaptırdı? Allah neden beni seçti? Sadece sözler yetmez miydi bu cahiliye adetini ortadan kaldırmaya. Allah ın sözü söz değil mi? Bu uygulama neden ve neden ben?

Oysa Zeynep bilemezdi gerçeği : Dilsiz ve soğuktur binlerce çöle açılan bir kapıdır dünya, insan onun aradığı cevabı açıkça haykırsa bir yerlerde duramaz bir daha… Kim söyleyecen Zeyneb e bunu : Sözün örtüsünü araladığında
ne görecek? Kimsesiz düşler , binlerce itiraf, dağları eritebilecek sırlar ve denizine kavuşamamış nehirler duruyor olacak hâlâ orada.

Nerenden keserse kessin Zeynep bir yanına hep asılı kalacak birkaç nota, yarımlık bir sus ve bir iki söz gerekli bu şarkıya. Öyleyse Zeynep ört hadi ört üstünü üşütmesin, ayakları dışarıda kalmış gerçekler…

Zeyneb in düşüncelerini evden gelen bir sürü kadın sesi bozar. Evde ki kadınları sayar.. 1-2-3-4-5-6…..17-18 birde ben 19. Zeynep yeni bir hayata başlamıştır ve bu gerçeğin de farkındadır. Oo artık eskiden baba dediği bir peygamberle evlidir, peygamber karısıdır..

Muhammed Medine meydanından eve döner bir an önce akşamın olmasını dört gözle beklemektedir. Akşam olur ama gelin görün ki ev yine kutlamaya gelenlerle dolup taşmaktadır. Misafirlere sofralar kurulur ve bir önceki akşam gibi gelenler kalkmak bilmezler. Muhammed in içi darlanır. Bildiği bütün duaları okur, hatta misafirlerin ayakkabılarına tuz döker ama nafile..

Neredeyse 1 hafta geçmiştir fakat misafirlerin ardı arkası kesilmez. Tamam der Muhammed gelsinler yesinler içsinler ama vaktinde gitsinler ki bende Zeyneple doya doya bütün geceyi geçireyim. Misafirlerin gitmesi yatakların hazırlanması gece yarısını buluyor. Zeyneple fazla vakit geçirmeden uyku bastırıyor ve uyuyakalıyorum.. Malum sabah gün doğumundan önce kalkıp gusül abdesti alıp namaz kılmak lazım. Şu meseleyi bir Allah a haber edeyim bana bir çözüm bulsun… Hemde vakitli vakitsiz eve geliyorlar benim hatunları görüyorlar uyuz oluyorum…

Allah Muhammed in bu şikayetini duyunca önce bir gürler.

-Eyy Muhammed biz bu ayetleri tüminsanlığa indiriyoruz. Şimdi nerden çıktı bu özel istek. Hem millet ne der.. Şimdiyi bırak 21. yy da bir sürü kefere olacak, bunları dillerine dolayacaklar..

Muhammed hemen savunmaya geçer..
-Allah ım ne var bunda.. İşin zor kısmını hallettik. Önce söylendiler ama bak şimdi kimsenin sesi çıkmıyor pek.. Hem artık onca korkutmadan sonra ne dersek itiraz edemiyorlar. H Allahım birde benim hatunlarla evlenmelerini yasaklayıver..

Allah isteksizde olsa Muhammed in isteğini yerine getirir.

Ahzâb 53 Ey iman edenler! Siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, Peygamber’in evlerine girmeyin. Ancak davet edildiğiniz vakit girin. Yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. Çünkü bu hareketiniz Peygamber’i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. Ama Allah, hakkı söylemekten çekinmez. Peygamber’in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. Sizin Allah’ın Resulünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikahlamanız asla caiz olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük (bir günah) tır.

——————————————————————————————-

Bu en son ayet indikten sonra kamera çöllere zoom yapar.. Uçuşan kumlar arasında şuursuzca oraya buraya koşan bir adam görülmektedir. Adam koşuşturmayı bırakıp çöle diz üstü çöker ve kumlara ellerini daldırıp avucunda sıkar…

Kafasını yukarı kaldırıp ellerindeki kumları fırlatıp göğsünü dövmeye başlar.. Bu arada rüzgardaha şiddetlenir ve adamın elbiseleri uçuşur… Tekrar ayağa kalkar ve bir iki adım attıktan sonra güçsüz bir halde yere yığılır..

Tabi bütün bunlar olup biterken aşağıdaki müzik çalmaktadır..

http://www.youtube.com/watch?v=JmebQGqQM5E…feature=related

Bu çöllerdeki adam Zeyd dir.

İlk gece uykuya direnmiştir. Ne zaman gözlerini kapatsa aklına karısı ve babasının görüntüleri geliyordur.. Hemde ne görüntüler.. Babası ve karısı aynı yatakta kahkahalar atarak Zeyd e bakmaktadırlar..

Bu olayın acısına dayanamamış düğün gecesi kendisini çöllere vurmuştur. Nihayet bir hafta sonra kendisine gelip geri dönmüştür. Artık bağrına taş basacaktır. Yüreğinde büyük ferman vardır. Allah ın fermanı. Bu ferman karısını ondan alıp götürmüştür..

—————————————————————————————-

Zeyd çöllerde dolaşırken Muhammed eve vakitsiz gelip giden ziyaretçi meselesini halletmiştir. Her şey Allah ın izni ve yardımıyla istediği gibi gitmektedir. Muhammed Allah ın bu yardımları için bir şeyler yapması gerektiğini düşünür. Bir şekilde Allah a minnetini göstermek zorunluluğu hisseder. En sonunda farz namazlarından sonra Allah a teşekkür maiyetinde daha fazla rekat namaz kılmaya karar verir.

Bu durumu gören Müslümanlar neden fazla rekat namaz kıldığını sorgulamaksızın Muhammed i taklit ederler. Evet sünnet namazlarının asıl kılınma sebebi Muhammed in cinsel yönden isteklerini karşılayan Allah a şükretmesinden kaynaklanmaktadır. Ahzab suresinden önce Muhammed arada sırada fazla rekat namaz kılardı ama Ahzab suresinin ardından bunu her namazda yapmaya başlamıştır..

Zeynep ten sonra Muhammed karılarını yeni bir sıraya koymuştur. Muhammed öyle bir insandır ki cinsel yünden karılarını memnun etmek için haktan asla vazgeçmez. E ne de olsa bir peygamber, bir peygamberdende zaten bu beklenir. Ne de olsa Peygamberdir ve Allah ona otuz erkek gücü vermiştir. Buna Muhammed in yakın arkadaşlarından birisi olan Enes şahittir. Zaten Enes bu durumu önüne geldiğine anlatmaktadır..

Hatta Enes bir keresinde Müsned e Peygamberin , günün belirli saatlerinde bütün karılarını dolaştığını, hepsi ile cinsel ilişkide bulunduğunu anlatmıştır. Milletin ağzı torba değil ki büzesin..

Bu arada Muhammed in evinin içide evlere şenliktir. Muhammed in karıları birbirleriyle laf yarışındadır..

Zeynep bir keresinde Safiye’ye “Yahudi Karı” diye seslenmişti. Ayşe’nin Safiye için, “Boyu da pek kısa, yere çok yakın” demişti. Aişe ve Hafsa, “Biz Resulullah’ın yanında Safiye’den daha değerliyiz” diye iddia etmişlerdi.

Muhammed peygamber olmasa ve Allahtan korkmasalar kadınlar evde her gün saçsaça başbaşa gireceklerdir.

Muhammed in resmi karıları bir gün bir araya toplandılar. Konu eve yeni gelen köle Maryaydı. Marya, Kıpti kökenli ve Hristiyandır. Muhammed’e Mısır Mukavkıs’I (piskopos) dört cariye armağan eder işte Marya, bunlardan biridir. Hafsa zeytine, atların nallarından çıkan kıvılcıma yeminler ederek bu Marya nın başlarına iş açacağını söyler. Zeynep se ben yeni gelinim ama bu Marya da pek güzel bir kız, umarım onun yüzünden Muhammed bizi boşlamaz der..

Ayşe ise konuşmalardan sıkılmış geçen gün kaybettiği oyuncak bebeğini aramaya koyulmuştur..

—————————————————————————————–

Marya soluk soluğa Hafsa nın odasına girer. Bir iki nefeslendikten sonra heyecanla konuşmaya başlar.
-Kız abla Muhammed le Zeynebi aşağı mahallenin arkasındaki hurmalığa giderken gördüm. Malum ablacım bugün senin sıran sende garibim oturmuş Muhammed i bekliyorsun..

Bunu duyan Hafsa yıldırım hızıyla çarşaflarını giyer ve aceleyle evden çıkar.

Marya nın planı tutmuştur. Amacı Hafsa nın yatağına papaz büyüsünü uygulamaktır. Marya eve geldiğinde en çok Hafsa ya gıcık kapmıştır. Muhammed i cinsel yönden ona karşı soğutmak için memleketinde öğrendiği papaz büyüsünü hemen uygulamaya koyar. Nasılsa vakti boldur, hurmalık nereden baksa gidiş geliş yarın saati bulur. Tam işini bitirmiş kıs kıs gülüp yatağa oturmuşken içeri Muhammed girer.

Muhammed in gözleri şehvetle açılmış bir haldeyken şimdi bu şehvet dolu gözlere şaşkınlık eklenmiştir. Karşısında hafsayı beklerken Marya yı bulmuştur. Kime niyet kime kısmet diyerek işe koyulur. Nasılsa o sırayı takip edip Hafsa nın odasına gelmiştir. Yatakta Hafsa yoktur ama sıranın olduğu yatakta güzeller güzeli Marya vardır.

Marya ise sevinç içindedir. Şu papaz büyüsü ammada kuvvetliymiş daha bismillah yeni yaptım ama hemen işe yaradı diye içinden zafernaraları atmaktadır. O haldeyken Hafsanın eve gelmek üzere olduğunuda unutmuştur.

Birden her ikiside Hafsanın çığlıkları ile yataktan fırlarlar.

Hafsa deliye dönmüştür..
-Tüüüh yazıklar olsun birde Allah ın elçisi olacaksıın. “Tann Elçisi! Sen beni kötü duruma düşürdün, aşağıladın. Öyle birşey yaptın ki, benzerini hiçbir karma yapmadın! Benim günümde, benim sıramda ve benim yatağımda bir cariyeyi yatınp yapıyorsun!”

Muhammed ne desin çok zor bir durumda kalmıştır? Koskoca bir peygamber hak yemektedir. Hemde ne hak. Hoş Muhammed in yerinde kim olsa Marya gibi bir hakkı çatır çatır yerdi ama işte gelin görün Muhammed bir peygamberdir.
Ama Marya yı yemeden duramamıştır. Muhammed hemen durumu düzeltmeye çalışır. Ne de olsa kadınların zaaflarını iyi bilmektedir.

Sonra Muhammed’le Hafsa arasında şu konuşma geçer:

– “Hafsa! Marya’yı kendime haram etsem de ona bir daha yaklaş-masam; bundan hoşnut olur musun?

Hafsa hemen yelkenleri koyverir – Evet! diyerek sırıtır.

Muhammed hemen antiçmiştir.

– Hafsa! Aramızda kalsın, bunu sakın kimseye söyleme, olmaz mı?

– Tamam!

Muhammedin canı sıkılmıştır ama ucuz yırtmıştır. Olayı bir şekilde tatlıya bağlamıştır. Aradan bir zaman geçer.. Ama Muhammed Marya ya baktıkça içi bir hoş olmaktadır. Yemin etmiştir Marya ya el sürmeyeceğine dair. Ama gözünü de Marya dan alamamaktadır..

Marya ise durumun farkındadır. Muhammed i görünce inadına işvelenmekte ve fingirdemektedir. En son evde çamaşır yıkarken bacaklarını ve göğüslerini açmış şehvet içinde neredeyse çamaşırları yıkamaktansa onlarla sevişiyor gibi bir hal almıştır.

Muhammed ise uzaktan yalanmakta çamaşırların yerinde kendini hayal etmektedir.

Tamam der Muhammed bu işi allah a havale etmem lazım. Yoksa kafayı yiyeceğim..

O akşam Allah isyan eder. Yeter ya Muhammed yeter.. Ahzab suresi ni ne hale çevirdin. Baksana tam bir şehvet suresi halini aldı. Ne der insanlar? Hadi şimdiye kadarını bir şekilde hallettik.. ama bu başka ya Muhammed..

-Allah ım biraz daha korkutsak, cehennemden falan daha detaylı bahsetsek nasıl olur?

Ya Muhammed sen iyice gemi azıya aldın. Tamam bir şekilde halledeceğim. Ama artık sana sınır koymanın zamanı geldi. Bundan sonra sana başka karı almanı yasaklıyorum..

Allah ım cariyeler buna dahil mi?

Elbette dahil Muhammed. Hatta dişi sinekler bile dahil.

Yaa ama Allah ım bari cariyeleri hariç tut. Etraf mis gibi cariye ile kaynıyor. Bana ne bende o zaman oynamam işte.

Muhammed mızıkçılık yapma, işin sonuna gelmişken hem de bak olmaz böyle.

Banane yaa cariyeleri hariç tutarsan bu iş devam eder, yoksa ben bu işi bırakıcam. Onca dünya zevki varken sen benden bunu yapmamı isteyemezsin..

Peki o zaman Muhammed cariyeleri işin dışında tutuyorum, ama bak bu son olsun bundan sonra karı kız için kapımı çalma..

Ahzâb 51 Onlardan dilediğini geriye bırakır, dilediğini de yanına alırsın. Boşadığın hanımlarından arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin üzerine bir günah yoktur. Böyle yapman onların mutlu olmalarına, üzülmemelerine ve hepsinin, senin verdiklerine razı olmalarına daha uygundur. Allah, kalplerinizde olanı bilir. Allah hakkıyle bilendir, halimdir.

Ahzâb 52 Bundan sonra artık başka kadınlarla evlenmen, elinin altında bulunan cariyeler hariç, güzellikleri hoşuna gitse bile, bunların yerine başka hanımlar alman sana helal değildir. Allah her şeyi gözetler.

Allah ım ya bu yetmez ki.. Başka bir ayet daha yollasan..

Muhammed ard arda dikkat çeker en iyisi gerisini başka surede yollarım..

Ey peygamber! Eşlerini memnun etmek için Allah’ın serbest bıraktığı şeyi niçin kendine yasaklıyorsun? Allah çok bağışlayıcıdır, sevgi ve merhamet kaynağıdır. Allah yeminlerinizi bir çözüme bağlamayı istemektedir.” (Tahrim; 66/1-2).

Şimdi asıl bu ayetleri Ahzab 51 -52 geri plana atacak başka ayetleri bulmaya çalışıyorum.

Ama allah ın bana evlenmeyi yasakladın ya yetmez mi bu.. Evlenmeni yasakladım ama cariyelerle ne istersen yaparsın. Bu durumda bu tam yasaklama sayılmaz..

Şimdi allah katında senin çok değerli olduğunu vurgulamak lazım.

Ahzâb 56 Allah ve melekleri, Peygamber’e çok salevat getirirler. Ey müminler! Siz de ona salevat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.

Nasıl Muhammed melekler ve Allah bile sana salavat getiriyor dedim, hem bu ayetten sonra sana fazla laf edende kalmaz..

Pek bir akıllısın Allah ım ama biraz daha ek yapsak.. Enes dedi ki hala orada burada azgın Muhammed diye konuşanlar varmış. Nerden biliyorlar bu kadarazgın olduğumu bunu ortalığa yayanı bir yakalasam..

Muhammed salaklaşma durum ortada gelinini bile koynuna aldın. Onlarca karın, yirminin üzerinde cariyen var. Gören göz kılavuz istemez..

Ahzâb 57 Allah ve Resulünü incitenlere Allah, dünyada ve ahirette lanet etmiş ve onlar için horlayıcı bir azap hazırlamıştır.

Biraz saçma oldu bu arada bende incinirmişim gibi bir yargı çıktı ortaya ama iyide oldu. Hele bir incitsinler seni ve beni bu ayetten sonra yakarım Vallahi billahi..

Allah ım niye yemin ediyorsun yaa.

Ne bileyim Muhammed sürekli Arapça konuşmaktan sanırım..

Haa tamam o zaman…

———————————————————————————

Ahzab filmi en can alıcı sahnesi..

Ayşenin KOLYESİ bölümü..

Muhammed, Aralık 626`da kendisine saldırmaya hazırlandıklarını ileri sürdüğü Mustalıkoğulları aşiretine baskın verdi. Kaçan Mustalıkogulları`nı Kızıldeniz`e yakın bir yerde, Mureysi denilen bir kuyunun başında kıstırdı. Kısa bir çarpışmadan sonra düşman dağıldı. Elde edilen ganimet yine çok büyüktü. 2000 deve, 5000 davar, 700 esir…Esirler arasında 13 yaşında, güzel mi güzel; güzelliğini, Ayşe`nin bile kıskanacagı Mustalıkoğulları`nın şefi Haris`in kızı Cüveyriye de vardı. Güzel ve soylu “Cariyecik”, Sabit İbn Kays`ın payına düşmüştü. Yeni efendisine fidye ödeyip özgür olmak istediğini söyledi. Sabit O`na, bu isteğini Muhammed`e söylemesini istedi. Kızcağız, Muhammed`in huzuruna çıktı ve isteğini O´na iletti. Muhammed cariyeciği görünce yüreği yerinden hoplar ve kafasında hemen bir şimşek çakar : Muhammed`in daha iyi bir düşüncesi vardı:
“Sabit`e vereceğin fidyeyi ben ödeyim, benim ol.”
-Zaten payıma düşen cariyelerin hepsini toplasan bir Cüveriyye etmez. Şansımın ta içine diye söylenir..

Ancak bu baskının dönüşünde Medineliler`le Mekkeliler arasında ganimetlerden alınan paylar konusunda tartışmalar, kavgalar başlamıştı. Orada bulunan İbn Übey yine topluluğu birbirine karşı kışkırtıyordu. Muhammed ise olayları yatıştırmaya ve duruma hakim olmaya çalışıyordu. İşin içinden çıkamayacağını anlayam Muhammed
– bana beşte birini verin gerisini ne yaparsanız yapın ‘ diyerek kendi payına düşen develeri, davarları ve kadınları alıp saymaya koyulur..

Dönüş yolculuğu cok hızlı oluyor, çok az mola veriliyordu ki; son verilen mola yerinde yaşanan bir olay doğrudan Muhammed`in namus ve şerefini ilgilendiren korkunç bir dedikodunun patlamasına neden oldu. Bu sefere; sevgili karısı, o sıralar 13 yaşında olan Ayşe`yi de yanında getirmişti.

Kamera Ayşeye odaklansın :

Olayı Ayşe`den dinleyelim:
“(Son mola yerinde) İhtiyaç dökmek için uzaklaştım. Boynumda zafir tanelerinden bir kolye asılıydı. İhtiyacımı gördüğüm sırada kolye düşmüş. Mola yerine döndüğümde kolyenin olmadığını farkettim. Yola devam etmek için hazırlık yapılıyordu. İlk gittiğim yere döndüm ve kolyeyi buluncaya kadar kumları karıştırıp aradım. Tahteravanımı deveye yükleyen adamlar, yokluğumda gelmişler, semeri vurup tahteravanı bağlamışlar. Beni içeride sanıyorlarmış. Deveyi sürüp götürmüşler. Mola yerine geldiğimde, kimseler kalmamıştı. Harmanime sarındım; yokluğumu görünce gelip beni alırlar diye olduğum yerde bekledim. Beklerken, yanıma Safvan İbn El Muattal Es-Selam geldi.

Kamera Ayşe Safvan İbn El Muattal Es-Selam ı anlatırken onun rolünü oynayan Brad Pitte odaklanır. Ah ne erkektir Safvan, boğum boğum kasları ile esmer yağız bir delikanlı yaşlı Muhammed in yanında yaydan fırlamış bir ok gibi durmaktadır.. Kamera bir Safvana, bir Muhammed e zoom yapar. İşte vermek istediğimiz soru işareti burata tam o sırada Ayşe:

-Bilmediğim bir nedenden ötürü gecikmiş, öbürleriyle beraber uyumadığı için arkada kalmıştı. Beni görünce yaklaştı, epey yakınımda durdu. Kamera aniden Ayşenin parlayan gözlerine çevrilir ve Ayşe anlatmaya devam eder :

– Yüzümüzü örtmediğimiz devirde de beni görmüştü, tanımıştı: “Allah`ın kullarıyız, yine O´nun bağrına sığınacağız; Peygamber`in kadını”. Elbiselerime sımsıkı sarınmıştım. Neden arkada kaldığımı sordu, cevap vermedim. Devesini getirdi ve “Bin deveye” dedi. Deveye bindim, deveyi çekerek yola koyuldu. Hızlı gidiyor, bir an önce kafileye yetişmeye çalışıyordu. Fakat yetişemedik ve yokluğum gün ışıyınca farkedilmiş. O zaman kafile durmuş. Mola yerinde dinlenirken onları bulduk.

Yaşlı Peygamber ne yapacağını bilmiyordu, canı çok sıkkındı. Çocuk yaştaki karısını çok seviyordu ama kıskanç ruhu, onun mahsumiyetine inanmıyordu. Acaba Cüveyriye`yi kıskanıp böyle bir hata yapmış olabilir miydi? Çok zor durumdaydı. O`nun kadınları müminlerin anası sayılıyorlardı. Bu olay sıradan bir dedikodu değildi. Milletin ağzını kapatamıyordu. Nasıl oluyor da bir mümin, anasıyla yatabilir diyorlardı. Hemen herkes, Ayşe`nin o adamla yattığına inanıyordu. Babası Ebu Bekir ve annesi Ümmü Ruman bile kızlarının mahsumiyetinden emin değillerdi. Kıskançlık duygularıyla bir gençlik hatası yapmış olabilirdi.

Ayşe, babasının evine gitmişti. Muhammed ise evinden dışarı çıkmıyordu. Güvendiği kişilere soruyor, akıl danışıyordu ama istediği yanıtı alamıyordu. Kendi oğlu saydığı, aynı zamanda damadı ve soyunun devamı Hasan ile Hüseyin`in babası, amcasi Ebu Talib`in yadigarı Ali`ye sordu. Ali: “Kadın kısmı böyledir, fırsat düştü mü yapar. Gönder gitsin. Sana kadın mı yok, yenisini alırsın”. Ama gönderemezdi Ayşe`yi. O´nu hala seviyordu. Üstelik Ebu Bekir`in kızıydı. Hem diğer müslümanlara ve müslüman olmayanlara ne diyecekti.

Aradan bir ay geçmişti ama Muhammed hala aynı kuşkular içindeydi. Ayşeyi yanına çağırıp tekrar sordu. Ayşe söyle gerçeği söyle, oldu mu bir şey..
Muhammed bu soruyu sorunca Ayşe o geceyi hatırladı, gözlerini şehvetle kısıp cevap verdi:
Bu nu bana mı soruyorsun Ey Muhammed. Hadi git her şeyi bilen Allahına sor..
Muhammed bu cevapla olduğu yerde dona kalmıştı. Böyle bir cevap beklemiyordu.

Ebu Bekir`in evine gitti. Sinir krizi geçiriyordu. Başının altına bir yastık koydular, üzerine de harmanisini çekti. Terledikçe terliyordu. Allah`ın Kelamı iniyordu. Kriz geçince ayağa kalktı : “Sana iyi haberim var Ayşe” dedi ve Allah`ın verdiği mahsumiyet kararını açıkladı. Önce zina edenlere uygulanacak cezayı açıkladı:

Nur (Işık) Suresi 2:
Zina eden kadınla zina eden erkek…Yüz vuruş vurun her birinin tenlerine… Müminlerden bir topluluk da onların cezalarına şahit olsun.

Daha sonra kadınlara zina iftirası atanlara verilecek olan ceza.

Nur (Işık) Suresi 4:
Namuslu kadınlara zina isnat edip de dört tanık getiremeyenlere seksen değnek vurun. Onların tanıklığını da sonsuza dek kabul etmeyin…

Daha sonra da Ayşe`nin mahsumiyetini açıklayan maddeler.

Nur (Işık) Suresi 11-13:
(Ayse hakında) O uydurma haberi size getirenler, içinizden bir gruptur. Onu kendiniz için bir kötülük saymayın. Aksine o, sizin için bir hayırdır. İftirada bulunanlardan her birinin o günahtan kazandığı vardır. Onların, günahın büyüğünü yönetenine de büyük bir azap vardır.
Onu duyduklarında, erkek ve kadın müminlerin birbirleri için iyi zanda bulunup, “Bu apaçık bir iftiradır” demeleri gerekmez miydi? O`na dört tanık getirilseydi ya. Madem ki tanık getiremediler, o halde Allah katında tümü yalancıdır.

Ve bu olayla ilgili konusma yasağını içeren madde:

Nur (Işık) Suresi 17:
Allah,eğer gerçek müminlerseniz, böyle bir günaha ebediyen dönmemenizi öğütler.

Bu dedikoduları gündeme getirmekle suçlanan, İbn Übey hariç herkese kırbaç cezası uygulandı. Böylece bu olay kapanmış gibi görünüyordu ama Ayşe, Ali`nin kendisiyle ilgili sözlerini unutmayacak, Sürekli olarak Ali ve çevresi aleyhine çalışmalar yapacak ve yıllar sonra O´nu bir suikastle öldürtecekti.

——————————————————————————————

Muhammed iyiden iyiye yaşlanmıştır.. Nedense Muhammedin Allahı ona Viagra mucizesini bahşetmemiştir.. Karpuz Hurma onca karıya yetecek besinler değildir… Viagra mucizesinden haberi olmayan allah Viagra yerine ayet indirip Muhammedin aç karılarının gözünü korkutmakla yetinmiştir.. eee Muhammed ne kadar peygamber olsa da onlarca kadını doyuracak güce sahip değildir. Zira o dönemde ALLAH IN BİLE vİAGRADAN HABERİ YOKTUR..

Madem o zaman Viagradan haberleri yok ne Muhammed in ne de Allah ın en iyisi sıkı bir ayet sallamaktır.. Muhammedin azgınlıktan ağızlarından sularını akıtan haremini dizginlemek için… Zira Muhammed 50 sini geçmiş yediği hurmalar değneğine hiç bir fayda sağlamamaktadır. Diğer tarafta hareminde sebi sübyan karı kız dolmaktadır..

Ah o dönem Allah ın aklına Viagra mucizesi gelse Muhammede daha nice sabi sübyan helel edecektir ama Allah ın bunun için 1400 sene beklemesi gerekecektir. Ahh Muhammedin elinde Hurma yerine Viagra olsaydı koskoca Allah Ayşenin namusu için ayet indirmek zorunda kalmayacaktı…

———————————————————————————-

Muhammed : Allah ım ben karıları sıraya soktum her birine ancak ayda bir sıra geliyor, bu arada ya şeytan akıllarını çelerse…

Allah: Kıskançlık krizine girdim desene sen şuna Muhammed…

Muhammed: Ne yapayım Allah’ım tabiatım bu.. Başkasınınki gelinimde olsa benim olsun istiyorum ama benimkinin başkası ile olmasını istemiyorum. Hadi bana bu surede bir kıyak daha geçiver.. Hadi ama.. Bak ben olmasam kimse sana inanmaz ama.. Ben sana o kadar kıyak geçtim. Sayemde baya taraftarın oldu…

Allah : Off Muhammed seninde isteklerinin sonu yok. Madem bana inanacaklar bu saftirikler o zaman hem senin karıların, hemde onlarda gözü olanların gözünü korkutalım…

Ahzâb 6 Peygamber, müminlere kendi canlarından daha yakındır. Eşleri, onların analarıdır. Akraba olanlar, Allah’ın Kitabına göre, (mirasçılık bakımından) birbirlerine diğer müminlerden ve muhacirlerden daha yakındırlar; ancak, dostlarınıza uygun bir vasiyet yapmanız müstesnadır. Bunlar Kitap’ta yazılı bulunmaktadır.

Allah: Ya Muhammed biz bu karı kız işine bu surede pek bir daldık, millet uyanacak. Araya şu Tevrattan bir şeyler sokuştursak.Hemde sen dersin Tevratın ki ile benim ki aynı Allah.. Yahudilerde iyi para vardır bu şekilde onlarıda kendine inandırırsan oooooh yemede yanında yat…

Ahzâb 7 Hani biz peygamberlerden söz almıştık; senden, Nuh’tan, İbrahim’den, Musa’dan ve Meryem oğlu İsa’dan da. (Evet) biz onlardan pek sağlam bir söz aldık.

Uff bu kefere Yahudiler yutmadılar ama Kureyşten yutan baya saftirikler oldu…

Ahzâb 5 Onları (evlat edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yok; fakat kalplerinizin bile bile yöneldiğinde günah vardır. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.

Ya şu Cahiliye Arapları ne demek evlatlıklarınızı öz saymak, birde üzerine kendi adınızı ve soyadınızı vermek. Ah Muhammed beni neden bu işe soktun. (Cahiliye döneminde evlatlıklar evlat eden kişinin adı ile çağrılırmış)

Muhammed Allah a sorar- Yuttular mı dersin..

Allah cevaplar.. Elleri Mahkum ilk başta fena tırstırdım… Bak ne dedim.

Ahzâb 1 Ey Peygamber! Allah’tan kork, kafirlere ve münafıklara boyun eğme. Elbette Allah her şeyi bilmekte ve yerli yerince yapmaktadır.

Ahzâb 2 Rabbinden sana vahyedilene uy. Şüphesiz Allah, bütün yaptıklarınızdan haberdardır.

Ahzâb 3 Allah’a güven. Vekil olarak Allah yeter.

Allah konuşuyor Muhammed boru değil.. Şimdi bunlar bu ayetlerden gereken mesajı almıştır.. Nasıl giriş ama. Önce zemini hazırla sonra evlatlık meselesini hallet….

(alıntı)[/size]

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
41 dakika önce, güven yazdı:

Eveleyip çevirmeyin kardeşim muuhmmed geliniyle evlendimi evelendi bitti o öylydi bu böyleydı bu yalanın üzerin, örtemez

Şimdi sende hangi ahlak kurallarına dayanarak kardeşinle ilişkiye girmiyorsun onu bana acıklarmısın?

 

ben senin sorularına cvp verıyorum saygı duyup sende cvp vermeyı ogren.  buldugun yoruma acık ayetlerı kullanıyorsun ben saygı duyup sana cvp verıyorum sende aynısını yapabılırsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bende guzel sohbetler ederiz diye girdim ama gördümki burda sadece soru soluyor hep bir acık bulma cabası adama aıleden bırıyle evlenmek haramdır dıyorum dalga gecer gıbı yazılar atıyor filmmiş felan . ben sordugumda cvp yok. sız burayı, gelen ınsanlara ıstedıgınızı sorup kendınızı tatmın edıp sonra dalga gecmek ıcın mı actınız ben orada yazanları sızın anlamayacagınızı zaten bılıyorum ama ınsan gıbı cvp verıyorum. Yabancı ateistlerin videolarına bır bakın birde guvenın tavrına bakın su adamla ben aynı seyı savunuyor olsam bugun vazgecerdım :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, xchanel yazdı:

cvp yok

 

Türkçeyi yozlaştırmaya "azmü cezmü" kast eylediniz galiba! Cevap hak etmek için daha düzgün yazmayı öğrenmen gerekiyor olsa da ben sana istediğin yanıtı vereyim elimin boşluğunda.

 

Ha yani ensesti illa bir allah olacak o yasaklayacak, sen allah sana bir şey söylemeden bir şeyi bilemeyecek kadar salak bir embesilsin! İlla köle olman lazım efendinin sana emretmesi lazım! Nasıl bu kadar köle ruhlu ezik embesiller olabildiğinizi anlamak biz ateistler için olanaksız. 

 

Çünkü biz uyduruk allahın uyduruk emirlerini bitin yavşağı kadar bile saymayız. Ruhumuz köle değil, özgür. Bir allah uydurup sonra da ona köle olacak kadar aşağılık köle ruhlu idyotlar değiliz. Biz bilime bakarız.

 

Bilim de bize ensestin soy tükenmesine yol açan bir felaket olduğunu, çünkü genetik yozlaşmaya neden olduğunu söyler. Bunu temel bilim olan biyolojiden hemen ilk adımda öğrenirsin. Doğada çiçeklerde bile ensesti önleyen mekanizmalar evrimleşmişken insan gibi bilinçli bir canlının ensestin ahmaklığın dibi olduğunu anlaması gerektiğini görürsün. Psikolojiye sorarsan aileden çıkıp sosyalleşemeyecek, ailen dışında biriyle tanışamayacak kadar otistik zavallı bir hastaysan hemen bir psikiyatri kliniğine yat tedavi ol der. 

 

Tek gerçek yol gösterici bilimdir. Mustafa Kemal Atatürk. Gerçeği bulmak için şeyhlere dervişlere tekkelere dergahlara, cahil çöl arabının uydurma dinine, köle ruhlu yobazlara ihtiyaç hiç olmadığı gibi bunların iğrenç, aşağılık köle düzenini reddetmek insan olmanın en birinci gereğidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, xchanel yazdı:

senin inanmak dedigin papaza mı oluyor . onlarda bizim hadisciler gibi lord jesus izindeler sence papaz olsaydı basarılı olurmuydu. bende suanda bi coguna gore dinsizim ama bu yolda daha başarılı olcagıma inanıyorum imamın arkasında degil yanı buda aynı sey imama papaza uymak veya olmak basarılı olcagını gostermıyor. zaten sözde imamlara uydugumuzdan dolayı bu hallerdeyız.

Adamı daha demin inançlı yapmıştın noldu bir anda saptın ? Yoksa gerçek hristiyanlık bu değil gerçeğini mi biliyon doğruyu söyle.

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, xchanel yazdı:

ateist birine göre ahlak gereklimi? 

 

Böyle saçma soru sorarsan tabii yanıt alamazsın. Ahlak gerekli mi diye soru mu olur be? Hava gerekli mi, su gerekli mi diye soruyor musun?

 

Toplumsal hayatı devam ettirmek için, ki sosyal canlılarız, sürü halinde yaşamaya mecburuz, tek başımıza yaşayamayız, bu toplumsal hayat kurallar olmadan nasıl paylaşılacak? Bunu düşünemiyor olmana ve bunu bile size öğretmemiz gerektiğine şaşırmamalı. 

 

Şaşırmamalı çünkü "bizim beynimiz yok, varsa da kullanmayız, çünkü bize bir allah olacak emredecek, biz de emri yerine getireceğiz, bir köleyiz, köleye akıl gerekmez" diyen idyotlarsınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 hours ago, xchanel said:

ben sihirbaz degilim güzel cumleler kurup sızı etkılemeye calısmıyorum olanı yazıyorum . 3 haftadır okuyorum ben bir dogruyu gordum ve sizde gorebılırsınız en azından arastırıyorsunuz sözde dindar olanlar gibi su hadiste oyle yazıyor demıyorsunuz ayetlerle konusuyorsunuz. 

 

Sihirbazlığa nereden geldik ki? Ben de olanı sordum zaten. 3 haftadır nereyi okudun bilmiyorum ama,  sadece bu konuyu okumadıysan eğer, aşağıdaki soruyu sormazdın en azından.

Teizmi terk-i diyar etmeden önceki -genel itibari ile- en son merhaledesiniz. "Sadece Kur'an" merhalesi bu. Hatta "ya varsa" şeklindeki Pascal's Wager türü taktiğiniz de bunun bir yansıması olabilir. 

 

Ama "ya varsa" taktiği işte gerçekten avam ve primitif. Naif ;)

 

İmam, papaz ve hahamın olduğu bir karikatür vardı, bulamadım. Bulan olursa eklesin. Durumun bir yüzünü çok güzel özetliyor.

Haham, imam ve papaz ahiretteler..Arka planda biraz uzaklarında ise taht ya da mahkeme gibi bir yerde "Zeus" görünüyor.

İmam, papaz ve haham'ın o an aklından geçenler: .ıçtık!  :)

 

Bir de şu başlık vardı konuyla ilgili mazide kalan:

 

9 hours ago, xchanel said:

Şimdi sende hangi ahlak kurallarına dayanarak kardeşinle ilişkiye girmiyorsun onu bana acıklarmısın?

 

Bizim neden girmediğimiz belli, yazılmış zaten:

1- İstemiyorum.

2- İstememekten öte, iğrenç ve itici buluyorum.

3- İticilikten öte, toplumun genel kabul/kaideleri ve normatif hukukun yaptırımları var. (Bu örnek için demiyorum sadece)

 

Sen neden girmiyorsun peki?

Burada sadece tek bir kişi ya da iki kişinin karşılıklı rızasına giren örnekler vermek de yeterli değil, konunun özünü tam olarak kavrayabilmek açısından. Bu örnek tek başına yanıltıcı.

 

Mesela neden çalmıyor, ırza geçmiyor, gasp etmiyor, öldürmüyor, ırz düşmanlığı, sübyancılık vb. vb. vb...yapmıyorsun?

 

Bu ahlak meselesi ile ilgili sizi bize sayıyla mı gönderiyorlar, yoksa ışığı gören mi geliyor bilmiyorum ama, meselenin başladığı yer buraları işte.

Şimdi senin şu bir sigaradan bir dene yak tellendir sonra cevap ver. Kafanı topla konsantre ol. Naif cevaplar istemiyoruz haddizatında.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
10 saat önce, xchanel yazdı:

soruma hala cvp vermedin . ben gayet seni insan yerine koyup sorularına cvp verdim. sen ateist bile degilsin bence kendi savundugun seyı acıklayamıyorsun bana. ateistlerin hangi turundensin sence ateizm nedir . ?

Pardon hangi soruna cevap vermedim. bırak benim atistliyimi ben dinlerin yalan olduğuna inanıyorum. sen müslümanların hangi türündesin?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...