Jump to content

Tanrı ve Varlığı


Recommended Posts

Şirk; göklerin, yerin ve bunlarda bulunanların, maddenin ve hayatın zorunlu olarak teslim olduğu küllî bir kanuna isyan etmektir.

Şirkin zulüm oluşu, sadece Allah'ın hukukuna karşı bir tecavüz, iftira ve hakaret oluşu sebebiyle değildir. Şirk aynı zamanda kâinatın ve umum mahlûkatın hukuklarına karşı da büyük bir hakaret ve tecavüzdür. Kainatın birinci maksadı, Allah’ı insanlara tanıtmak ve tevhid hakikatini isbat etmektir. Bütün mevcudat bu maksat etrafında kümelenmiş hizmet ederken, insanın bu ana maksadı görmezden gelmesi ve inkar etmesi, bir cihetle atomdan gezegenlere kadar her mevcudun hareket ve vazifesini hafife almak olup, onların haklarına bir tecavüzdür. Öyle ise basit gibi duran inkâr, neticesi itibari ile çok büyük ve zulümlü bir harekettir.

Bir çocuğa, "zina çocuğu" demek nasıl hem ona hem de onun anne babasına ve akrabalarına hakaret, zulüm, kıymetini düşürmek, haklarına saygısızlık etmek ve tecavüzdür. Bu iftirada bulunan kişinin, insancıl geçinmesi ve iyilik yapıyor görünmesi, bu iftirasını ve hakaretini yok etmez. Bunun gibi, kainattaki bütün varlıkların Sahibini, Malikini, Yaratanını, Rızık verenini gibi binlerce ismin sahibi olan Allah’ı inkar etmek de bundan daha büyük zulüm, hakaret ve saygısızlıktır.

Şirk'e düşen insanın Allah Teala ile bağları kopar, ibadetsiz, yaratılış gayesinden habersiz asi bir duruma düşer.

Her şey Allah’ı tespih eder, ama bu tespihin en mükemmel şeklini insan icra eder. Melekler de bu kâinattaki İlâhî eserleri tefekkür ederler, lakin bu tefekkürün de en ileri seviyesini insan ortaya koyar.

İbadetin zıddı isyandır. Allah’ın rızası yolunda yürümeyen insan, isyan yolunu tutuyor demektir. İsyan ise “kâinatın kemâlâtını inkâr”dır. Çünkü, isyan eden insan da kâinat ağacının bir meyvesidir ve bütün bir ağacı, kendi isyanına hizmet ettirmektedir. İbadetsiz birine yol göstermek, güneş için bir kemâl olmadığı gibi, böyle birinin kanını temizlemek de hava için bir kemâl değildir. Aynı şekilde, böyle birini sırtında gece gündüz gezdirmek de yer küresi için kemâl sayılamaz.

İnsanın hizmetine verilen bütün varlıklar ve yine insana ihsan edilen bütün duygular ve organlar, bu mânâda değerlendirildiğinde, ibadeti terk etmenin şu muhteşem kâinatın kemâlini görmemek ve gafletle perdelemek olacağı daha iyi anlaşılır.

Demek ki, her şey Allah’ı tanıtmak ve sevdirmek üzere programlanmıştır. Bu programın dışına çıkıp bazı şeyleri bazı sebeplere vermek ise şirk ve zulümdür ve affı kabil değildir. Allah kainattan matlup olan ilahî maksatlarını miskin ve aciz olan sebeplere kaptırmaz, onlara bozdurmaz. Bu sebeple kâinatın her şeyi üstünde müthiş bir cebir ve izzet ile kendini ihsas edip ilan ediyor. Bu ilana göz kapamayı veya inkar etmeyi de sonsuz bir azap ile cezalandırıyor.

Mesela, Rezzak ismi kainattaki bütün canlıların rızkını mükemmel bir ahenk ve titizlikle temin ediyor. İnsan bu ismin tecellilerini okuyup, önce Rezzak isminin manasını ve hükmünü talim edip, sonra bu ismin sahibi ve kaynağı olan Allah’a intikal etmesi gerekirken, bütün rızıkları sebeplere taksim ederek ne ismi ne de ismin arkasında duran Allah’ın Zat-ı Akdesini tanımıyor. Bu tanımamak ve inkar etmek, hem Rezzak isminin hukukuna bir tecavüzdür, hem de o ismin sahibi olan Allah’a hürmetsizlik ve saygısızlıktır.

Diğer bir husus; nasıl mahkemede suçun yanında bir de kamu davası açılır. Zira mahkeme insanların ortak bir alanıdır. Aynı şekilde küfür ve şirk sadece Allah’ın izzet ve azametine dokunan bir suç değil, ayrıca bütün kamunun da hakkına bir tecavüz olmasından, Allah kafiri cezalandırırken, bütün bu hakları da nazara alıyor ve öyle yargılıyor.

Bin kişinin çalıştığı bir gemide, dümenci vazifesini yapmasa ve gemiyi karaya oturtsa, gemi sahibi o dümenciyi cezalandırırken, diğer gemi çalışanların da hakkını o dümenciden sorar. Dümencinin; "Ben basit bir dümeni döndürdüm, neden bu kadar üstüme geliyorsunuz.", demeye hakkı yoktur. Belki dümeni sağa çevirmek basit bir eylem olabilir, ama neticesinde koca gemi, mürettebatı ile batıyor. Demek önem eylemin basitliğinde değil, ondan sudur eden neticenin büyüklüğündendir.

İşte kainat da koca bir gemi gibidir. İçinde, insandan başka, sayısız mahlukat tam vazifesini ifa ediyor. İnsan ise mahiyeti noktasından şu kainat gemisinin dümencisi gibidir. Şayet iman ve ibadet vazifesini terk ederse, bütün kainat gemisinin mürettebatını tahkir ve tezyif etmiş olur. O zaman elbette kainat gemisinin sahibi olan Allah, hem kendine hem de gemi mürettebatına yapılan bu zulmü cezalandırır. 

Özet olarak, mevcudatın asıl yaratılma gayesi ve varlıklarının devam etme gerekçesi, Allah’ın bütün isim ve sıfatları ile insana kendini tanıtmak ve sevdirmek istemesidir. İnsanın en büyük vazifesi de bu tanıtmak ve sevdirmek istemeye mukabil iman ile tanımak, ibadet ile de sevmektir. Koca kainatın çarkları insanın iman ve ibadetine hizmet ederken, insanın küfür ve dalalet ile bu vazifeyi terk etmesi, hem kainatın hukukuna bir tecavüz hem de kainatın arkasında asıl aktör olarak çalışan Allah’ın isimlerine bir tahkirdir, bir hakarettir

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 692
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Allaha inanmamak en büyük suçtur diyen birini insan yerine bile koymam. Çünkü insan hakları inanç suçu diye bir suçu kabul etmez. İnanç suçu diye bir suç tanımlanamaz. Böyle bir suç tanımı yapan, insan değildir. İnsanlıktan çıkar. En temel insan haklarından birini ihlal etmiş olur çünkü. İnsanlığın en temel değerlerine savaş açarak insan olunmaz.

 

İnsanlar hiç bir zaman neye inan(ma)dıkları ile suçlanamaz ve yargılanamazlar. İnsanlar ancak eylemleri ile suçlanabilir ve yargılanabilirler. Kimsenin neye inandığı veya inanmadığı kimseyi hiç bir şekilde ilgilendirmez. Önce bir insan olmayı başarın, o zaman insan muamelesi görürsünüz. Önce insan olacaksınız. Temel insanlık değerlerini benimseyeceksiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 minutes ago, İslam kusursuzdur said:

tekrar ediyorum peygambere inanmamak Allaha inanmamaktır.Biz yaklaşık 124 bin gelen peygamberlerin hepsine inanır ve kabul ederiz herhangi birine inanmamak direk olarak Allahıda red etmektir.Akıbeti aynı olur.

Allahı inkar ederek işlenebilecek en büyük suçu işlersin.Tüm yaratılmışlara karşı işlediğin bu suç gerçektende düşündüğün zaman çok büyüktür.Çünkü herşeyi yaratan ve varolmanın tek sebebini ve dahi seni yaratmış can vermiş hergün nefes almanı sağlayan yok iken seni vareden ilmi kudreti sonsuz olan bir olan yerlerin ve göklerin tek sahibi herşeyi bilen ve herşeye gücü yeten bunları bile düşünebilmenin tek sebebini kabul etmemek yaratılmışların hepsine hakaret dahi kendine zulümdür.Bu yüzden bu hakaret ve yaptığın bu haksızlığa son vermeden hiçbir yaptığının değeri kalmıyor.Daha iyi anlaman için bir örnek vereyim bir yerde tüm halka hizmet veren entegre devasa bir hastaneyi yıkıyorsun ama diğer tarafta bir kulübe yapıyorsun sana kimse gelip ne güzel kulübe yaptın demez o hastaneyi yıkarken.

 

 

Yahu ben şu adama inanmıyorum demek nasıl en büyük suç oluyor? Nasıl bir mantık var sizlerde? Nasıl bu kadar aptal olabiliyorsunuz? ne zaman düşünmeye başlayacaksınız, ne zaman papağan gibi arap zırvalarını tekrarlamayı bırakacaksınız?

 

6 minutes ago, İslam kusursuzdur said:

Muhakkak ki şirk büyük bir zulümdür." (Lokman, 31/13

 

Kime karşı? Allah'a mı? İşe bak, koskoca tanrı, milyarlarca galaksiyi, trilyon kere trilyonlarca yıldızı yaratan kudreti sınırsız tanrı bir insanın inanmıyorum demesi ile inciniyor, büyük bir zulme uğramış addediyor kendisini.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cahil çöl yağmacılarının düzdüğü kitap müsveddesi bir şeyde şirkin en büyük zulüm olduğunun yazmasının da oturuk kadar değeri yoktur. İstediği kadar yazsın. Cahil çöl yağmacılarının düzdüğü bir düzmeceyi kim kaale alır!

 

Buna kitap demek kitaba hakaret olur. Bu kitap filan değil. Çünkü kitap dediğin şeyde bir konu akışı, konu bütünlüğü ve giriş, gelişme, sonuç kısımları olur. Bu karmakarışık, daldan dala atlayan, ardarda birtakım kelimelerin dizildiği bir düzmece. Kelimeleri art ada dizmekle bir şey yazılmış olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 dakika önce, İslam kusursuzdur yazdı:

dümenci vazifesini yapmasa ve gemiyi karaya oturtsa

 

Onu geç. O belli bir şey. Yok adama madalya mı takacaklardı gemiyi karaya oturttun diye! Böyle herkesin zaten bildiği şeyleri bir mataha yarar bir şey biliyor ve söylüyor havalarında yumurtlamanız çok ahmakça.

 

Sen onu geç de şunu söyle: Adam dümeni mükemmel çeviriyor. Son derece dikkatli ve titiz. Hata yapmamak için azami gayret gösteriyor. Ama allaha inanmıyor.

 

Adamı allaha inanmıyor diye dümencilikten alıp hapse mi atacaksın?

Link to post
Sitelerde Paylaş

 

İsa Mesih çarmıha gerildi .bunu İncil'den biliyoruz .bu videoda ki kadında bunu birebir yaşıyor. İsa'nın çarmıha gerilmeden önceki kamçılanması dahil herşeyi ....ayrıca kutsal ayinde ekmek ve şarap kana ve ete dönüşüyor.et ve kanın dna testide bu kadınla ilgili başka bir videoda.kan ve doku ortadoğulu bir erkeğe ait.

 

bu videoda ise vaizin bir hareketiyle kutsal ruhun etkisiyle kendinden geçen insanları görüyoruz.yani iddia öyle.inanıp inanmamak size kalmış ama bir fenomen ,paranormal olduğu gerçek.

 

 

TB.Joshua...bu vaizde hastaları İsa Mesih adıyla iyileştiriyor.kan kusan hasatalar ,felçliler ,aids ,kanser hastalarının mucizevi şekilde iyileşmeleri bu videoda.vaizin yaptığı tek şey ''İsa Mesih adıyla sana şifa emrediyorum ! '' demek  ..sonra insanlar çığlıklarla kendinden geçiyorlar,kendilerini yere atıyorlar,kusanlar,altına kaçıranlar,etrafa saldıranlar...

 

 

 

çarmıh olayını tekrar yaşan biri daha..

 

sonuç : metafizik denen bir şey var. buda bizi Tanrının varlığına götürür.veya görünmeyen güçlerin varlığına...

tarihinde fezadabirtürk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
6 minutes ago, fezadabirtürk said:

sonuç : metafizik denen bir şey var. buda bizi Tanrının varlığına götürür.veya görünmeyen güçlerin varlığına...

 

Bu insanların ne kadar aptallaşabileceğini, ne kadar saçma şeylere inanabileceğini gösterir sadece.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Nisa Suresi, 157. ayet: Ve: "Biz, Allah'ın Resulü Meryem oğlu Mesih İsa'yı gerçekten öldürdük" demeleri nedeniyle de (onlara böyle bir ceza verdik.) Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar. Ama onlara (onun) benzeri gösterildi. Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler. Onların bir zanna uymaktan başka buna ilişkin hiçbir bilgileri yoktur. Onu kesin olarak öldürmediler.
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, fezadabirtürk said:

yaşananlar gerçek olsada mı ? 

 

Ortada gerçek merçek yok, sadece gerçekmiş gibi sunulan yalanlar, kurgular var, binlerce yıldır milyarlarca insanın din denen deli saçması zırvalara inandırıldığı bir ortamda bu gibi zırvalara da inanacak aptallar her zaman çıkacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, İslam kusursuzdur yazdı:
  • Nisa Suresi, 157. ayet: Ve: "Biz, Allah'ın Resulü Meryem oğlu Mesih İsa'yı gerçekten öldürdük" demeleri nedeniyle de (onlara böyle bir ceza verdik.) Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar. Ama onlara (onun) benzeri gösterildi. Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler. Onların bir zanna uymaktan başka buna ilişkin hiçbir bilgileri yoktur. Onu kesin olarak öldürmediler.

 

Hristiyanlıktan sonra islam diye bir din çıkıyor isa çarmıha gerilmedi diyor, incili açıp okumaya ne dersin? eğer ben incile inanmıyorum dersen onun ucu kurana da dokunur havarilere itibar etmemek ama sahabelere itibar etmek asıl dikkat edilmesi gereken mesele aradaki zaman farkı değil işi kimlerin(müritler) yaptığı + peygamberlik veya mesihlik iddiası.. kuranda önceki kitaplara iman geçse de hristiyanlara göre islam geçersizdir.

Birçok sahte peygamber türeyecek ve bunlar birçok kişiyi saptıracak matta 24:11

tarihinde yüpyücecik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
18 dakika önce, yüpyücecik yazdı:

 

Hristiyanlıktan sonra islam diye bir din çıkıyor isa çarmıha gerilmedi diyor, incili açıp okumaya ne dersin? eğer ben incile inanmıyorum dersen onun ucu kurana da dokunur havarilere itibar etmemek ama sahabelere itibar etmek asıl dikkat edilmesi gereken mesele aradaki zaman farkı değil işi kimlerin(müritler) yaptığı + peygamberlik veya mesihlik iddiası.. kuranda önceki kitaplara iman geçse de hristiyanlara göre islam geçersizdir.

Birçok sahte peygamber türeyecek ve bunlar birçok kişiyi saptıracak matta 24:11

hristiyanmısın ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

@teflon Bizim konu havada kaldı. Sen köşeye sıkıştıkça en sonunda bilinci inkar edeceksin öyle anlaşılıyor. Bilincin aşırı komplekslikten ortaya çıkmış olduğunu ve aslında bizim bir bilincimizin olmayabileceğini ve ihtiyaç merkezli hareket eden gelişmiş robotlar olduğumuzu vs. iddia edeceksin ben son yazından böyle anladım. Ayrıca ben 'içkin'in anlamını bilerek yazdım. 'içkin'e su katma lütfen. :)

 

8 saat önce, teflon yazdı:

O çok önemli ve yahşi zannetiğimiz blincin bile yeri ve ayrıcalığı tartışılır.

tarihinde John Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, fezadabirtürk yazdı:

bu videoda ise vaizin bir hareketiyle kutsal ruhun etkisiyle kendinden geçen insanları görüyoruz.yani iddia öyle.inanıp inanmamak size kalmış ama bir fenomen ,paranormal olduğu gerçek.

 

O videoda zencilere doğru uzattığı mikrofonunda mikrodalga benzeri bir cihaz var ve genel bir acı hissi veriyor. Böyle şeyleri çok abartmayın. Anlaşılabilir nedenleri bulunmakta benim kadar fizik bilseniz o adamın elindeki aletin buna sebep olabileceğini anlarsınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, John Ahmet said:

@teflon Bizim konu havada kaldı. Sen köşeye sıkıştıkça en sonunda bilinci inkar edeceksin öyle anlaşılıyor. Bilincin aşırı komplekslikten ortaya çıkmış olduğunu ve aslında bizim bir bilincimizin olmayabileceğini ve ihtiyaç merkezli hareket eden gelişmiş robotlar olduğumuzu vs. iddia edeceksin ben son yazından böyle anladım. Ayrıca ben 'içkin'in anlamını bilerek yazdım. 'içkin'e su katma lütfen. :)

 

 

Bu bir şaka olmalı :)

Havada kaldı ama benden kalmadığı kesin. Argümanların ve ona son verilen cevaplara bakarsan, pek lazım ve de gereği yok ama, illa da kullanalım diyorsan eğer, köşeye şıkışma tabirinin senin argümanına **içkin** olduğunu görebilirsin.

 

Mantığı, bilimi, determinizmi, kaosu..herşeyi inkar ederek ortaya koyduğun bir argüman var ortada ve sen kalkmış hala bir şeyleri inkar etmekten dem vurabiliyorsun.

Son yazı daha geniş bir perspektiften, Yeni Üye'nin "vurguladığı" nokta zemin alınarak yazıldı. O yüzden anlamamış olabilirsin. Yani onun kast ettiğinden daha farklı bir şey yok. Ben sadece daha da genişlettim. Kayırılanları da ait olduğu yere koydum. Bir daha oku.

 

Bilinç aşırı komplekslikten ortaya çıktı diyeceksin derken, başka bir kabul mü var ortada hayırdır?!

Tanrıdan başka insanların her nedense kendinden geçip komaya girdiği 3 kavram daha var: Özgür irade, ahlak ve bilinç..

Gören de ortalık yerde mütemadiyen gezen "beyinsiz" ve hatta cansız bilinçler falan var zannedecek.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, yüpyücecik yazdı:

 

Hristiyanlıktan sonra islam diye bir din çıkıyor isa çarmıha gerilmedi diyor, incili açıp okumaya ne dersin? eğer ben incile inanmıyorum dersen onun ucu kurana da dokunur havarilere itibar etmemek ama sahabelere itibar etmek asıl dikkat edilmesi gereken mesele aradaki zaman farkı değil işi kimlerin(müritler) yaptığı + peygamberlik veya mesihlik iddiası.. kuranda önceki kitaplara iman geçse de hristiyanlara göre islam geçersizdir.

Birçok sahte peygamber türeyecek ve bunlar birçok kişiyi saptıracak matta 24:11

İncil bozulmuş bir kitaptır.İsa peygambere gelen vahiyler hemen yazıya dökülmemiştir.Bunun sebebi zaten 3 sene süren tebliğ süreci ve birçok zaman seyahat edip farklı illere gitmesi gibi ağır koşullarda tebliğ sürecini yürütmesinden dolayı dökülememiştir.Daha sonra isayı dinleyenlerin anlattıklarını dinleyen insanların incil yazması ve bunlarında tahrif edilmesi daha sonra birsürü incil ortaya çıkması ve bunların dört tanesi kabul edilmesi gibi nedenler ve dahası bir insanın tanrı olarak kabul edilmesi hristiyanlığın bozulmuş olduğunun kanıtlarıdır.Biz o yüzden şuanki incili kabul etmiyoruz ve onu kabul etmemek islamla ters düşmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...