Jump to content

Tanrı ve Varlığı


Recommended Posts

  • İleti 692
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

3 dakika önce, Ebu Kafir yazdı:

islam'ın kutsal kitabı kuran olduğuna göre bizi sadece bu kitabın söylemleri alakadar ediyor, ayetleri açıkça ortaya koyduk, ama sizin asıl kutsal  kitabınız risale bilmem neyse birşey diyemem

Malesef kendini beğenmişlik yapıp okuduğumuzla yorumlayarak sadece kendi aklımıza güvenerek yanlışa düşebiliyoruz.Oysa akıl akıldan üstündür.Senin göremediğin ve yanlış anladıklarını açıklıyor bu eserler.O yüzden kendi yorumlarımız ile birlikte de güvenilir alimlere itibar etmeliyiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
23 dakika önce, İslam kusursuzdur yazdı:

@Ebu Kafir @sağduyu

Risalei nurdan bir alıntı yapalım.

(Zamanı Allah yaratmıştır ve yarattığı zamanın içinde bulunup ondan etkilenmez.Zamanı bir küme olarak kabul edersek Allahın bulunduğu  küme ondan bağımsızdır diyerek anlatmaya çalışabiliriz.Allah zamanı yarattı ve sonra yarattığı evreni dünyayı bu zamanın içine yerleştirdi ve sonra bu süreci bize açıkladı.Allahı zamanın içine koymaya çalışıyorsunuz ama böyle birşey olması zorunluluk değil yanlış düşünüyorsunuz)

 

Bu neye göre söylenmiş bir söz hocam. Yani bu durum/durumlar kişisel yorumlar değildir heralde.

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 minutes ago, İslam kusursuzdur said:

Hani demişsin ya cevap verdiğime şükredin diye.Sen cevap verme bilader yazılanlarda daha ne anlatmaya çalıştığımı anlamıyorsun git başkasına yaz sen ben aklı başında insanlarla konuşurum.Bak diğer ateistlere adamlar yazdıklarıma karşı tez sunuyor bizde cevap veriyoruz.İzle sen sadece karışma büyüklerinin yanında sana laf düşmez.(yaşımı nerden biliyosun diyorsan her lafa hakaretle girmek,insanlark aşağılamak olgunluğunu gösteriyor bana.)

 

Sen hala daha yaptığın patavatsızlığın farkında değilsin. Anlamak gibi bir derdin de yok. Bundan rahatsızlık duyacak bir haysiyetin de..Nal gibi başlık link verdik sana, ne oldu? Tık yok? Anladın mı sonsuzluk mevzusunu, yoksa hala nato kafa, nato mermer mi?!

 

Ben senin ne anlatmaya çalıştığını anlıyorum da, sen yazdığın şeyin içerisindeki tezat ve salaklığın farkında değilsin, işte onu gösteriyorum sana. Cevap var mı? Tık yok. Sen bir şeyi önce mantık dışı olarak tanımla, Sonra mantık dışını mantık içi ilan et, sonra da öğrettim de. Buna anca sizin gibi koyun sürüsü inanır, mantıklı(!) bulur işte.

 

Yaşını bilmiyorum ama bu konular hakkında daha dünkü bebe olduğun kesin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 dakika önce, dursun yazdı:

 

Bu neye göre söylenmiş bir söz hocam. Yani bu durum/durumlar kişisel yorumlar değildir heralde.

Parantez içindeki bölümü zamanın yaratıcısı olan Allahın bu zamanın içine dahil olması gibi bir zorunluluk oluşturmadığını anlatabilmek için yazdım.Kendi yorumumdur.Kusur etmişsek biryerinde yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiysek.Düzeltelim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, teflon yazdı:

 

Evrim - adem havva, yaratılma-termodinamik, tasarım-kaos..vb.vb...menü geniş, istediğin yerden başlayabiliriz. Sen bunlardan biri hakkında atıp tutmaya başla yeter.

Senin dışındaki herkesle atıp tutmaya varım.Sen hakaretlerini başkasına edersin artık.Belli bir olgunluğa eriş.

Link to post
Sitelerde Paylaş

@teflon o ağır abi rollerinden çok uzaklaştın. Kendine bir çeki düzen versen iyi olur. Bak adam tartışmaya müsait fakat hakareti kabul edemiyor çünkü kendi de etmiyor. Ne kadar saygılı kendinden emin ve açıklama yapmaktan çekinmeyen tam da forumun aradığı bir şahsiyet. Kendileri gibileri forumda azalırsa sizi benim gibiler oyun hamuruna çevirir. Akıllı ol!

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 dakika önce, İslam kusursuzdur yazdı:

Parantez içindeki bölümü zamanın yaratıcısı olan Allahın bu zamanın içine dahil olması gibi bir zorunluluk oluşturmadığını anlatabilmek için yazdım.Kendi yorumumdur.Kusur etmişsek biryerinde yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiysek.Düzeltelim.

 

Hayır hocam yanlış anlaşılacak bir durum söz konusu değil de, bütün bunları anlatan ayet hangisidir? Yani kısaca Allah'ın evreni yarattığı süreyi Kur'anda bildirmesi, O'nun zamanın içine girdiğini göstermez mi sizce de? (Yaratma esnasında ortaya bir zaman dilimi çıktığı belli) Peki sizin tabirinizle bu zaman kümesinden geri çıktığını neye dayanarak yorumladınız onu öğrenmek isterim. Teşekkürler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

1  İbrahim günün sıcak saatlerinde Mamre meşeliğindeki çadırının önünde otururken, RAB kendisine göründü.2 İbrahim karşısında üç adamın durduğunu gördü. Onları görür görmez karşılamaya koştu. Yere kapanarak,3 “Ey efendim, eğer gözünde lütuf bulduysam, lütfen kulunun yanından ayrılma” dedi,4 “Biraz su getirteyim, ayaklarınızı yıkayın. Şu ağacın altında dinlenin.5 Madem kulunuza konuk geldiniz, bırakın size yiyecek bir şeyler getireyim. Biraz dinlendikten sonra yolunuza devam edersiniz.”
Adamlar, “Peki, dediğin gibi olsun” dediler.

6 İbrahim hemen çadıra, Sara’nın yanına gitti. Ona, “Hemen üç sea ince un al, yoğurup pide yap” dedi.7 Ardından sığırlara koştu. Körpe ve besili bir buzağı seçip uşağına verdi. Uşak buzağıyı hemen hazırladı.8 İbrahim hazırlanan buzağıyı yoğurt ve sütle birlikte götürüp konuklarının önüne koydu. Onlar yerken o da yanlarında, ağacın altında durdu.
9 Konuklar, “Karın Sara nerede?” diye sordular.
İbrahim, “Çadırda” diye yanıtladı.

10 O, “Gelecek yıl bu zamanda kesinlikle yanına döneceğim” dedi, “O zaman karın Sara’nın bir oğlu olacak.”
Sara onun arkasında, çadırın girişinde durmuş, dinliyordu.
11 İbrahim’le Sara kocamışlardı, yaşları hayli ileriydi. Sara âdetten kesilmişti.12 İçin için gülerek, “Bu yaştan sonra bu sevinci tadabilir miyim?” diye düşündü, “Üstelik efendim de yaşlı.”
13 RAB İbrahim’e sordu: “Sara niçin, ‘Bu yaştan sonra gerçekten çocuk sahibi mi olacağım?’ diyerek güldü?14 RAB için olanaksız bir şey var mı? Belirlenen vakitte, gelecek yıl bu zaman yanına döndüğümde Sara’nın bir oğlu olacak.”   YARATILIŞ 18 -TEVRAT

 

 AYNI HİKAYEYİ KURAN İLE KIYASLAYALIM  :

 

  TEVRAT DA İBRAHİMİN İKRAM ETTİĞİ YEMEĞİ (BUZAĞIYI) KONUKLARI YERKEN,KURAN DA YEMİYORLAR :

 KUR'AN'DA :

 (Hûd Suresi) 
Andolsun, elçilerimiz (melekler), İbrahim'e müjde getirip "Selâm sana!" dediler. O, "Size de selâm" dedi ve kızartılmış bir buzağı getirmekte gecikmedi.
 Ellerini yemeğe uzatmadıklarını görünce, onları yadırgadı ve onlardan dolayı içinde bir korku duydu. Dediler ki: "Korkma, çünkü biz Lût kavmine gönderildik."

  

TEVRAT 'DA :

  İbrahim hazırlanan buzağıyı yoğurt ve sütle birlikte götürüp konuklarının önüne koydu. Onlar yerken o da yanlarında, ağacın altında durdu

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KURAN DA GELEN KİŞİLER ''ELÇİLER'' YANİ MELEKLER.TEVRAT DA İSE GELENLERDEN BİRİ İNSAN BEDENİNDE GÖRÜNEN TANRI ! :

 

22 Adamlar oradan ayrılıp Sodom’a doğru gittiler. Ama İbrahim RAB’bin huzurunda kaldı.RAB'BE YAKLAŞARAK , “Haksızla birlikte haklıyı da mı yok edeceksin?” diye sordu,

 

33RAB İBRAHİM'LE KONUŞMASINI BİTİRİNCE ORADAN AYRILDI ,  İbrahim de çadırına döndü.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KURAN ' DA İBRAHİM KONUKLARINA HİSSETTİRMEDEN YİYECEK HAZIRLAMAYA GİDİYOR  :
(Zâriyât Suresi)

Hani onlar, İbrahim'in yanına varmışlar ve "Selâm olsun sana!" demişlerdi. O da "Size de selâm olsun." demiş, "Bunlar tanınmamış (yabancı) kimseler" (diye düşünmüştü).
 Hissettirmeden ailesinin yanına gidip, (pişirilmiş) semiz bir buzağı getirdi.

TEVRAT DA İSE İBRAHİM KONUKLARINDAN YİYECEK İKRAM ETMEK İÇİN İZİN İSTİYOR.KONUKLARDA ONAY VERİYOR :

 5 Madem kulunuza konuk geldiniz, bırakın size yiyecek bir şeyler getireyim. Biraz dinlendikten sonra yolunuza devam edersiniz.”  
Adamlar, “Peki, dediğin gibi olsun” dediler. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SORU : TEVRAT TAHRİF EDİLMİŞSE EĞER , HİKAYENİN ASLINI NİYE DEĞİŞTİRMEK İSTESİNLER ? MÜSLÜMANLARA GÖRE TEVRAT DA  Kİ   HİKAYENİN  UYDURULMADIĞI KUR'AN'IN ALINTI YAPMASINDAN BELLİ. ÖYLEYSE   HANGİSİ DOĞRU ? KURANDA Kİ DOĞRUYSA TEVRAT DA HİKAYE NİYE FARKLI ANLATILMIŞ ?   TEVRAT DA Kİ  HİKAYENİN TAHRİF EDİLDİĞİ VEYA KURANIN DOĞRU HİKAYEYİ ANLATTIĞI NASIL KANITLANABİLİR ?  

 

BUNUN TANRININ VARLIĞIYLA NE ALAKASI VAR DİYECEKLER OLABİLİR.ALAKASI ŞU : TANRI GERÇEK ,YAŞANMIŞ BİR HİKAYEYİ   GÖNDERDİM DEDİĞİ İKİ AYRI KİTABINDA  NİYE BU DERECE  FARKLI ANLATTI ?. FARKLAR OLSADA İZAH EDİLEBİLİR OLUR. MÜSLÜMANLAR BU İKİ KISSA ARASINDA Kİ FARKLARI NASIL İZAH EDERLER MERAK EDİYORUM.ALLAH'A İNANIYORUM,O KİTAPLAR GÖNDERMİŞTİR,TEVRAT ALLAH'IN KİTABIDIR DİYENLER BUNA CEVAP VERMELİ.

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zamansızlık ne demek ben bir turlu bu tabiri anlayamam...

 

Bir varlık olacak ve o zamansız olacak...

 

O bir şeyler yaparken zaman da olmadığı için ne güzel önce sonra gibi sorular da sorulsmayacak ..

 

Bilmiyorum ben bu işi nasıl oluyor ..

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
38 minutes ago, John Ahmet said:

@teflon o ağır abi rollerinden çok uzaklaştın. Kendine bir çeki düzen versen iyi olur. Bak adam tartışmaya müsait fakat hakareti kabul edemiyor çünkü kendi de etmiyor. Ne kadar saygılı kendinden emin ve açıklama yapmaktan çekinmeyen tam da forumun aradığı bir şahsiyet. Kendileri gibileri forumda azalırsa sizi benim gibiler oyun hamuruna çevirir. Akıllı ol!

 

Ahmet sen çift kişilikli misin öncelilke?

Şu oyun hamurlarından bir örnek versene bize?

Elinde gözünde patlayan 5. boyut hikayelerin mi mesela?

Yoksa ekonomik olarak çok başarılı bulduğun tayyip mi?

 

Forumda seni benden başka kaale alıp da adam yerine koyan kaç kişi var(dı)?

Ama sen onu da piç ettin

Şimdi kalkmış bir de ağır abi falan sayıklıyorsun.

Sen şimdi kalk akıldaşın kusursuz ilamla beraber kumda oyna

Tam senin seviyen, edi-büdü gibi anlaşırsınız beraber.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
10 dakika önce, fezadabirtürk yazdı:

1  İbrahim günün sıcak saatlerinde Mamre meşeliğindeki çadırının önünde otururken, RAB kendisine göründü.2 İbrahim karşısında üç adamın durduğunu gördü. Onları görür görmez karşılamaya koştu. Yere kapanarak,3 “Ey efendim, eğer gözünde lütuf bulduysam, lütfen kulunun yanından ayrılma” dedi,4 “Biraz su getirteyim, ayaklarınızı yıkayın. Şu ağacın altında dinlenin.5 Madem kulunuza konuk geldiniz, bırakın size yiyecek bir şeyler getireyim. Biraz dinlendikten sonra yolunuza devam edersiniz.”
Adamlar, “Peki, dediğin gibi olsun” dediler.

6 İbrahim hemen çadıra, Sara’nın yanına gitti. Ona, “Hemen üç sea ince un al, yoğurup pide yap” dedi.7 Ardından sığırlara koştu. Körpe ve besili bir buzağı seçip uşağına verdi. Uşak buzağıyı hemen hazırladı.8 İbrahim hazırlanan buzağıyı yoğurt ve sütle birlikte götürüp konuklarının önüne koydu. Onlar yerken o da yanlarında, ağacın altında durdu.
9 Konuklar, “Karın Sara nerede?” diye sordular.
İbrahim, “Çadırda” diye yanıtladı.

10 O, “Gelecek yıl bu zamanda kesinlikle yanına döneceğim” dedi, “O zaman karın Sara’nın bir oğlu olacak.”
Sara onun arkasında, çadırın girişinde durmuş, dinliyordu.
11 İbrahim’le Sara kocamışlardı, yaşları hayli ileriydi. Sara âdetten kesilmişti.12 İçin için gülerek, “Bu yaştan sonra bu sevinci tadabilir miyim?” diye düşündü, “Üstelik efendim de yaşlı.”
13 RAB İbrahim’e sordu: “Sara niçin, ‘Bu yaştan sonra gerçekten çocuk sahibi mi olacağım?’ diyerek güldü?14 RAB için olanaksız bir şey var mı? Belirlenen vakitte, gelecek yıl bu zaman yanına döndüğümde Sara’nın bir oğlu olacak.”   YARATILIŞ 18 -TEVRAT

 

 AYNI HİKAYEYİ KURAN İLE KIYASLAYALIM  :

 

  TEVRAT DA İBRAHİMİN İKRAM ETTİĞİ YEMEĞİ (BUZAĞIYI) KONUKLARI YERKEN,KURAN DA YEMİYORLAR :

 KUR'AN'DA :

 (Hûd Suresi) 
Andolsun, elçilerimiz (melekler), İbrahim'e müjde getirip "Selâm sana!" dediler. O, "Size de selâm" dedi ve kızartılmış bir buzağı getirmekte gecikmedi.
 Ellerini yemeğe uzatmadıklarını görünce, onları yadırgadı ve onlardan dolayı içinde bir korku duydu. Dediler ki: "Korkma, çünkü biz Lût kavmine gönderildik."

  

TEVRAT 'DA :

  İbrahim hazırlanan buzağıyı yoğurt ve sütle birlikte götürüp konuklarının önüne koydu. Onlar yerken o da yanlarında, ağacın altında durdu

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KURAN DA GELEN KİŞİLER ''ELÇİLER'' YANİ MELEKLER.TEVRAT DA İSE GELENLERDEN BİRİ İNSAN BEDENİNDE GÖRÜNEN TANRI ! :

 

22 Adamlar oradan ayrılıp Sodom’a doğru gittiler. Ama İbrahim RAB’bin huzurunda kaldı.RAB'BE YAKLAŞARAK , “Haksızla birlikte haklıyı da mı yok edeceksin?” diye sordu,

 

33RAB İBRAHİM'LE KONUŞMASINI BİTİRİNCE ORADAN AYRILDI ,  İbrahim de çadırına döndü.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KURAN ' DA İBRAHİM KONUKLARINA HİSSETTİRMEDEN YİYECEK HAZIRLAMAYA GİDİYOR  :
(Zâriyât Suresi)

Hani onlar, İbrahim'in yanına varmışlar ve "Selâm olsun sana!" demişlerdi. O da "Size de selâm olsun." demiş, "Bunlar tanınmamış (yabancı) kimseler" (diye düşünmüştü).
 Hissettirmeden ailesinin yanına gidip, (pişirilmiş) semiz bir buzağı getirdi.

TEVRAT DA İSE İBRAHİM KONUKLARINDAN YİYECEK İKRAM ETMEK İÇİN İZİN İSTİYOR.KONUKLARDA ONAY VERİYOR :

 5 Madem kulunuza konuk geldiniz, bırakın size yiyecek bir şeyler getireyim. Biraz dinlendikten sonra yolunuza devam edersiniz.”  
Adamlar, “Peki, dediğin gibi olsun” dediler. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SORU : TEVRAT TAHRİF EDİLMİŞSE EĞER , HİKAYENİN ASLINI NİYE DEĞİŞTİRMEK İSTESİNLER ? MÜSLÜMANLARA GÖRE TEVRAT DA  Kİ   HİKAYENİN  UYDURULMADIĞI KUR'AN'IN ALINTI YAPMASINDAN BELLİ. ÖYLEYSE   HANGİSİ DOĞRU ? KURANDA Kİ DOĞRUYSA TEVRAT DA HİKAYE NİYE FARKLI ANLATILMIŞ ?   TEVRAT DA Kİ  HİKAYENİN TAHRİF EDİLDİĞİ VEYA KURANIN DOĞRU HİKAYEYİ ANLATTIĞI NASIL KANITLANABİLİR ?  

 

BUNUN TANRININ VARLIĞIYLA NE ALAKASI VAR DİYECEKLER OLABİLİR.ALAKASI ŞU : TANRI GERÇEK ,YAŞANMIŞ BİR HİKAYEYİ   GÖNDERDİM DEDİĞİ İKİ AYRI KİTABINDA  NİYE BU DERECE  FARKLI ANLATTI ?. FARKLAR OLSADA İZAH EDİLEBİLİR OLUR. MÜSLÜMANLAR BU İKİ KISSA ARASINDA Kİ FARKLARI NASIL İZAH EDERLER MERAK EDİYORUM.ALLAH'A İNANIYORUM,O KİTAPLAR GÖNDERMİŞTİR,TEVRAT ALLAH'IN KİTABIDIR DİYENLER BUNA CEVAP VERMELİ.

 

 

 

 

Tevrat'ın tahrif edildiğini anlamak için derin bir araştırma yapmaya ihtiyaç yoktur. Tevrat satırları arasında yapılacak kısa bir gezinti, Tevrat'ın tahrifine dair birçok örneği gözler önüne serecektir. Tevrat'ta Allah'a oğul isnâd edilir. (Tekvin, 6/2; Mezmurlar, 2/7) Allah'ın, yiyip bitiren bir ateş olduğu ifade edilir. (Tesniye, 4/24) Allah'a yorgunluk isnâd edilir. (Tekvin, 2/2) Allah'ın, Hz. Yakub'la güreşip ona yenildiği gibi komik hikâyeler aktarılır. (Tekvin, 32/28)

(Bana göre tek bir örnek bile yeterli onu ayrı vereyim

 

Tevrat, Hz. Mûsâ’ya indiği halde, bugün elimizde bulunan Tevrat, Hz. Mûsâ’nın mezarından bahsetmekte, hatta Hz. Mûsa’nın mezarının kaybolduğundansöz etmektedir. Tevrat’ın bu konudaki ifadeleri aynen şöyledir:

“Ve Rabbin sözüne göre, Rabbin kulu Mûsâ orada, Moab diyarında öldü. Ve Moab diyarında Beyt-peor karşısındaki derede onu gömdü. Fakat bugüne kadar kimse onun kabrini bilmez. Ve Mûsâ öldüğü zaman yüz yirmi yaşında idi; gözü zayıflamadı ve kuvveti eksilmedi. Ve İsrâiloğulları Moab ovasında otuz gün Mûsâ’ya ağladılar. Ve Mûsâ için yas ağlama günleri tamam oldu.” (Kitab-ı Mukaddes, Tesniye 34/5-8)

Bu ifadelerin sonradan Tevrat’a ilâve edildiği açıktır. Halbuki Tevrat’tanmış gibi nakledilmektedir...)

Şimdi tevratında bozulmuş olduğunu gördüğümüze göre hangi anlatılan doğru sorusunu kuran-ı kerim diyerek cevaplamak zor değildir.Ayrıca tevrat ve kuranı gönderenin aynı kişi olduğunu anlıyoruz ne kadar bozulsa bile. buda belkide sen istemeden sunduğun bir delil oldu Allahın varlığına.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, İslam kusursuzdur yazdı:

Tevrat'ın tahrif edildiğini anlamak için derin bir araştırma yapmaya ihtiyaç yoktur. Tevrat satırları arasında yapılacak kısa bir gezinti, Tevrat'ın tahrifine dair birçok örneği gözler önüne serecektir. Tevrat'ta Allah'a oğul isnâd edilir. (Tekvin, 6/2; Mezmurlar, 2/7) Allah'ın, yiyip bitiren bir ateş olduğu ifade edilir. (Tesniye, 4/24) Allah'a yorgunluk isnâd edilir. (Tekvin, 2/2) Allah'ın, Hz. Yakub'la güreşip ona yenildiği gibi komik hikâyeler aktarılır. (Tekvin, 32/28)

(Bana göre tek bir örnek bile yeterli onu ayrı vereyim

 

Tevrat, Hz. Mûsâ’ya indiği halde, bugün elimizde bulunan Tevrat, Hz. Mûsâ’nın mezarından bahsetmekte, hatta Hz. Mûsa’nın mezarının kaybolduğundansöz etmektedir. Tevrat’ın bu konudaki ifadeleri aynen şöyledir:

“Ve Rabbin sözüne göre, Rabbin kulu Mûsâ orada, Moab diyarında öldü. Ve Moab diyarında Beyt-peor karşısındaki derede onu gömdü. Fakat bugüne kadar kimse onun kabrini bilmez. Ve Mûsâ öldüğü zaman yüz yirmi yaşında idi; gözü zayıflamadı ve kuvveti eksilmedi. Ve İsrâiloğulları Moab ovasında otuz gün Mûsâ’ya ağladılar. Ve Mûsâ için yas ağlama günleri tamam oldu.” (Kitab-ı Mukaddes, Tesniye 34/5-8)

Bu ifadelerin sonradan Tevrat’a ilâve edildiği açıktır. Halbuki Tevrat’tanmış gibi nakledilmektedir...)

Şimdi tevratında bozulmuş olduğunu gördüğümüze göre hangi anlatılan doğru sorusunu kuran-ı kerim diyerek cevaplamak zor değildir.Ayrıca tevrat ve kuranı gönderenin aynı kişi olduğunu anlıyoruz ne kadar bozulsa bile. buda belkide sen istemeden sunduğun bir delil oldu Allahın varlığına.

 

KURAN tahrif edilmiştir .KURANIN  tahrif edilmediğini KANITLAYABİLİRMİSİN ? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
22 dakika önce, dursun yazdı:

 

Hayır hocam yanlış anlaşılacak bir durum söz konusu değil de, bütün bunları anlatan ayet hangisidir? Yani kısaca Allah'ın evreni yarattığı süreyi Kur'anda bildirmesi, O'nun zamanın içine girdiğini göstermez mi sizce de? (Yaratma esnasında ortaya bir zaman dilimi çıktığı belli) Peki sizin tabirinizle bu zaman kümesinden geri çıktığını neye dayanarak yorumladınız onu öğrenmek isterim. Teşekkürler.

Üslûp için teşekkür ederim öncelikle.

Anlaşılması zor bir konu olduğunun farkındayım biraz daha açayım.

(Şuanda vereceğim örnek olayın anlaşılabilmesi için uydurduğum birşeydir)

Zamanın ötesinde ve zaman gibi bir kısıta sahip olmayan Allah evreni yaratırken birçok kural koyuyor bu kurallardan biriside zaman.Zamanı yerleştirdikten sonra evrene ,o yasalara göre evreni şekillendiriyor.Koyduğu kuralları uyguluyor diyelim.Şimdi kurmalı bir müzik kutusunu kurup bıraktığınızda çalmaya başladığı zaman bu kutu çalarken nasıl siz kutunun içine girmiyorsanız Allahta bu zamanın veya müzik kutusunun içine girmek zorunda değil.Fakat biz müzik kutusunun içerisindeymişiz gibi düşünelim şuanda.Yani bu evrenin içinde.Zamansızlık nasıl birşey zaten kavrayabileceğimiz birşey olmadığından Allah bizim anlayacağımız şekilde anlatıyor yani müzik kutusunun kurallarına göre.

————

Zaman kümesinden geri çıkması diye birşey anlatmak istemedim verdiğim örneklerle anlaşılması zor olan bu konuyu anlatmaya çalışıyorum hayal ürünü bir şey kullanmıştım bu şekilde belirtmeyi unutmuşum.Kusura bakma.

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 dakika önce, teflon yazdı:

Şu oyun hamurlarından bir örnek versene bize?

Elinde gözünde patlayan 5. boyut hikayelerin mi mesela?

Yoksa ekonomik olarak çok başarılı bulduğun tayyip mi?

 

Ne bunlar tartışmaya doyamadığın muhabbetler mi?

 

15 dakika önce, teflon yazdı:

Forumda seni benden başka kaale alıp da adam yerine koyan kaç kişi var(dı)?

 

1 saat önce, teflon yazdı:

Kaale alıp da bu kadar yazdığıma dua et ayrıca.

 

Lütfetmişsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...