Jump to content

"Namaz kılmayan uğursuzdur" temalı hikâye


Recommended Posts

Dün dindar bir akrabam Whatsapp'tan bana şu enteresan hikâyeyi attı:

 

Şahsın biri İmam Sadık' ın yanına geldi ve şöyle dedi : ey efendim ben bir bahçe satın aldım her yönüyle verimli ve güzel bir bahçe olmasına rağmen tüm işlerim tersine döndü ve evimin düzenini bozdu sebebi ne olabilir?

 

İmam Sadık şahsa; acaba bahçe seni meşgul etti de namazını hafife mi aldın?

 

Adam; Hayır efendim, aksine Allah a şükür etmek için daha çok özen gösteriyorum.

 

İmam; Peki ailenden namazı hafife alan var mı?

 

Şahıs; Efendim onlar benden daha çok bu konuya hassaslar dedi.

 

İmam; Bahçede çalışan işçilerin içinde namaz kılmayan veya namazı hafife alan var mı?

 

Şahıs; yok efendim bahçede çalışan işçiler de iman ehli kimseler dedi.

 

İmam elini başına koydu gözlerini kapatıp bir müddet sükût etti. Başını aniden kaldırdı ve şöyle buyurdu : " Bahçenin sonunda kurumaya yüz tutmuş bir ağaç var o ağaçta bir karganın yuvası var o yuvada bir kemik var o kemiği al ve bahçen den uzaklaştır.

 

Adam yerinden kalktı ve İmâm ın buyurduğu yere doğru hızla hareket etti ve haber verdiği gibi ağaçtaki yuvaya çıktı ve kemiği buldu aldığı gibi hemen bahçeden çıkardı ve uzak bir yere attı. İmam Sadık' ın yanına döndü kemiğin ne olduğunu sordu. İmam gitmesini daha sonra gelmesini istedi.

 

Adam gitti hergün işleri daha da güzelleşiyordu. Bir müddet sonra tekrar imamın yanına geldi ve o kemiği sordu.

 

İmam şöyle buyurdu : " O namaz kılmayan bir insanın kemiği idi şiddetli yağmur mezarını tahrip etmiş kemikleri dışarı çıkmıştı. Karga yuvasını yaparken onu bulup yuvasına getirmişti. O kemik senin bahçen de olduğu için işlerin ters gidiyordu."

 

Sevgili kardeşlerim namaz kılmayan insanın kemiği tüm işleri alt üst ediyor, insan hayatının düzenini bozabiliyorsa varın siz bir düşünün insanın evinde namaz kılmayan bir insan olursa o evin hali ne olur.

 

Rabbim sen bizleri namazı ikame edenlerden eyle.

 

Amin..... ?Rasûlullah (sav) buyurdular:

 

“Bolluk ve rahat içinde iken Allah’ı tanı ki zorluk ve sıkıntı zamanında O da seni tanısın.” (Ahmed, Müsned, I, 307; Aclûnî, I, 366).

 

Hikâye bu kadar. Kısaca namaz kılmayanlar topluma uğursuzluk getirir. Hatta namaz kılmayan birinin ölüsü bile işlerin ters gitmesine neden olur diyor. Namaz kılarsak işlerimiz rast gider, refah düzeyimiz yükselirmiş. Dünyanın durumuna bakınca belli zaten. 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı içinde en gelişmiş ülke Türkiye. O da gelişmişliğini ve refahını İslam'a değil, Cumhuriyetle birlikte edindiği kazanımlara ve laikliğe borçlu.

 

Bu hikâye aynı zamanda namaz kılmayanlara yönelik nefret ve düşmanlığı körükleyen bir hikâye. Lafa gelince "İslam barış ve hoşgörü dini. İslam çok yanlış anlaşılıyor," falan filan ama insanları ibadete özendirirken bile başkalarına hakaret et. Ondan sonra "İslamofobi niye var. Batı'da İslamofobi niye bu kadar yaygın." Ya sizin sizden olmayan her şeye karşı fobiniz var. Müslüman olduğunuz için kendinizi diğer insanlardan üstün tutar ve başkalarının yaşam tarzına karışmayı kendinize hak görürsünüz.

 

Bu tür hikâyeleri çocuklarına anlatıp onlara da nefret aşılıyor, dindar ve kindar bir nesil yetiştirmeye çalışıyorlardır. Tam bir fecaat.

tarihinde Şövalye tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bana bir müslimin böyle bir masal anlatma olasılığını düşündükçe...

 

O müslime acıyorum! :D

 

Ona neler edeceğimi ben bile hayal edemiyorum. Artık onu nasıl hayatından bezdirirdim bilemiyorum. Alay ederek mi, aşağılayarak mı, anasından emdiği sütü burnundan getirerek mi... Bu masalı bana anlattığına çok pişman olacağı kesin! :lol:

 

Fakat ne yazık ki kesin olan bir şey daha var. Böyle aptalca masallarla dinlerini ayakta tutmakta başarılı oldukları. Bu salakça uydurma masalları yiyen bir takım beyinsizler illa var olduğu gibi sayıları da çok fazla. İşin gerçek olan tarafı bu! 

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, Şövalye yazdı:

Ondan sonra "İslamofobi niye var. Batı'da İslamofobi niye bu kadar yaygın." Ya sizin sizden olmayan her şeye karşı fobiniz var.

 

İşin özü bu... İyi özetlemişsin. Bu bir delinin önüne çıkanı taşlayıp herkesin delidir ya neyse boşver deyip bulaşmamasına rağmen biri çıkıp bir taş da ona attığı zaman "beni deliyim diye beni aşağılıyorlaaaar" diye feryat etmesine benziyor!

 

Yani bunun herkese hakaret etme özgürlüğü var, herkesi aşağılama özgürlüğü var, herkesi tehdit etme özgürlüğü var. Tüm bu özgürlüklerini dibine kadar kullanmak en doğal hakkı! Ama kimsenin ona en küçük eleştiri yöneltme hakkı yok!

 

Hayır da bu nasıl bir safsata yahu! Dünyada böyle manyakça bir saçmalık daha kaldı mı! Şuna aklı başında her insan ağzıyla gülmeye bile tenezzül etmez. Gel gör ki bu safsataya inanan yığınlar var! Çok acayip. Ben dünyada bundan daha acayip bir şey bilmiyorum. Uzaydan yeşil yaratıklar inse bu kadar şaşırtıcı gelmezdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...