Jump to content

YILDIZLARI ALLAH NİÇİN YARATMIŞ.


Recommended Posts

Kuran’a ve Muhammet Peygambere Göre Yıldızlar

 

Öncelikle Kuran’da yıldızlardan bahseden bazı ayetlerden hareketle yıldızların durumlarına ve ne işe yaradıklarına bakalım.

Ne işe yarar bu yıldızlar?

SÂFFÂT 6. Biz yakın göğü, bir süsle, yıldızlarla süsledik.

Peki yıldızlar sadece insanlar için süs mü? Tabiki hayır başka işlere de yarıyorlar. Yıldızlara bakarak insanlar yollarını da bulabiliyor.

EN’ÂM 97. O, kara ve denizin karanlıklarında kendileri ile yol bulasınız diye sizin için yıldız ları yaratandır. Gerçekten biz, bilen bir toplum için âyetleri geniş geniş açıkladık.

NAHL 16. Daha nice alâmetler (yarattı). Onlar, yıldız larla da yollarını doğrulturlar.

Yıldızlar sadece süs ve yol gösteren araçlar olarak yaratılmış değil elbette hatta yıldızların faydaları saymakla tükenmez, bu çok faydalı yıldızlar gene kurana göre bir de şeytanlara atış taneleri olarak kullanılıyor.

Mülk 5. And olsun ki, yakın göğü kandillerle donattık, onları şeytanlar için atış taneleri yaptık ve şeytanlara çılgın alev azabını hazırladık.

Hicr 16-18 Andolsun, biz gökte burçlar yaptık ve onu, bakanlar için süsledik. ﴾16﴿ Onu kovulmuş her şeytandan koruduk. ﴾17﴿ Ancak kulak hırsızlığı eden olursa, onu da parlak bir ateş takip etmektedir. ﴾18﴿

Saffat 6-10 Biz en yakın göğü zinetlerle, yıldızlarla donattık.﴾6﴿. Onu itaatten çıkan her şeytandan koruduk.﴾7﴿. Onlar, yüce topluluğu (ileri gelen melekler topluluğunu) dinleyemezler. Kovulmaları için her taraftan taşa tutulurlar. Onlar için sürekli bir azap da vardır.﴾8-9﴿. Ancak onlardan söz kapan olur. Onu da delip geçen bir alev izler (ve yok eder).﴾10﴿

Kurana göre en yakın gökde ki yıldızlar en yakın gökte barınan meleklerin konuşmalarını dinlemeye çalışan şeytanlara atılan alevli taşlardır. Bu ayetlerde ki mitolojik anlatım o kadar net ki bunların masal olduğunu görmemek için kör olmak gerekir. Yani kuran yazarı yıldız ve meteor arasında ki fark bilmiyor ve bu gökte kayan yıldızları (meteorlar) şeytanları kovalayan alev taneleri olarak tanımlıyor

Halk arasında yıldız kayması olarak bilinen meteorların atmosfere girince sürtünerek yanması olayı o çağlarda nedeni bilinmediğinden ilahi kaynaklı bir olay görülerek mitolojik anlamlar yüklenmiştir. Kuran’da bu olay şeytanlara fırlatılan taneler olarak ifade ediliyor.

Peki bu ayetlerdeki yıldızların faydalarını bir hadisle destekleyelim ve Muhammet peygamberin yıldızlar hakkında ümmetine olan tavsiyesini de hatırlatmış olalım. Boşu boşuna yıldızlar hakkında bunlardan başka yorumlar yapmayın, ben demiyorum Muhammed peygamber söylüyor.

“Allah bu yıldızları üç şey için yaratmıştır: Onları semanın zineti kıldı, (semaya yükselip haber toplayan) şeytanlara atılacak taşlar kıldı, kendileriyle istikamet tayin edilen alâmetler kıldı. Kim yıldızlar hakkında başka yorumlar yapmaya kalkarsa hata eder ve nasibini zayi eder, kendisini ilgilendirmeyen ve bilgisi olmayan hatta bilmekte peygamberler ve meleklerin bile acze düştükleri bir hususta kendini külfete sokar. (Buhari, 5773)

Peki bu yıldızlara kıyamette ne olacakmış?

İnfitar 2. Yıldızlar döküldüğü vakit.

TEFSİR: buyrulduğu üzere saçılıp dökülmeleridir. Buhârî yalnız bunu rivayet etmiş, tefsirciler de çoğunlukla bunu tercih etmişlerdir. Râzi şöyle der: Çünkü inkidârda asıl olan dökülmektir. İmam Halil demiştir ki: “Ard arda gelip döküldüler” mânâsına denilir. Kelbî de şöyle demiştir: O gün gök yıldız yağdıracak, gökte yıldız kalmayıp düşecektir.

Ragıp İsfehani’den el-Müfredat kelimenin lafzının “yayıp dağıtmak” olduğunu söylemiş.

Yıldız kayması, pek çok hadis ve ayetten anlaşılacağı üzere, dönem zihniyetinde, peygamber zuhur ettikten sonra semâdan haber çalmaya uğraşan cinnlerin, melekler tarafından vurulması şeklinde yorumlanıyordu. (Bkz: Cinn 8-9)

Bundan başka halihazırda var olan semâ, semâvât ve arş betimlemesinden sonra yıldızlar olarak çevirilen “kevakıb” aynen düşmek ile tasvir edilmek zorundadır. [Semâdan gelen şeylerin NZL (yüksekten düşmek) arştan inen şeylerin DRK (tabaka inmek) ve FTR (yarmak) fiilleri ile kullanıldığını hatırlayalım.]

Ayetlerde görüldüğü üzere [İsra 92, Sebe 9, Tur 44, Hacc 65] semâ ve semâdan parçalar düşebilir. Buna kevakıb (gök cisimleri) de dahildir. Ayetlerde kullanılan kelime SKT kökünden olduğundan, yıldızların dünyaya düşecek olması açıkça görülür.

Ayrıca son ipucu olarak, Kur’an’a göre en yakın gök ve dünya göğü, yıldızlar ve kandiller ile süslenmiştir. (Fussilet 12, Saffat 6, Mülk 5) İnfitar suresinin ilk ayeti “Gök yarıldığında..” olduğuna göre, bu göğü süsleyen kandillerin (Yine Mülk 5 vb.) dünyaya düşecek olmasından başka bir şey beklenemez.

Şimdi şu soruları soralım:

1- Eğer kevakıb düşecek ancak dünyaya değil ise, yer merkezli Kur’an kozmolojisinde, başka nereye düşebilir?

2- Eğer olur da Kur’an kozmolojisi şu anki evren modeline uyumlu ise (her nasılsa) kevakıbın düşmesi nasıl mümkün olabilir? Modern evrenin bir merkezi yok iken, yıldızların yukarıda mı, aşağıda mı oluşu referanstan başka şey ile belirlenemiyorken, yıldızın düşmesinden nasıl bahs edilebilir? Düşmek biz insanların dünya gravitiysine kapılan cisimlerin yere doğru hareketidir. Bunun üzerine biraz düşünün.

3- Yok eğer buralarda kullanılan çok daha öte ve metaforlu anlatımlarsa (bkz: “Öyle denmek istenmemiş.”) madem kast edilenin lafz olma zorunluluğu yok, o halde neden kitabı bilime uydurmaya ve diğerlerine empoze etmeye uğraşasınız?

Eğer ilkel bir düşüncenin ve ilkel bir bilginin ürünü şeyleri zamana uyarlamak istersen, ister istemez kelimelerin anlamlarıyla oynaman gerekir. Ayet de görüldüğü gibi yıldızlar yere dökülüp saçılacak küçücük nesneler sanılmaktadır.

Gezegen ve yıldız ayrımının da yapılmadığını görebildiğimiz ayetlerde var:

Tarık 1,2,3 ”Göğe ve Tarık’a and olsun; Târıkın ne olduğunu nereden bileceksin? (O, karanlığı) delen yıldızdır.”

Burada yıldız ve gezegen ayrımının olmadığını nereden anlıyoruz peki? Bugün Arapça sözlüklerde Venüs için “tarik” denmektedir.

Sonuç:

Bu ayetlerden ve hadislerden açıkça anlaşılıyor ki Muhammet peygamber meteorları, gezegenleri ve yıldızları aynı şeyler olarak kabul ediyor… “necm”(yıldız) veya kandil olarak adlandırılan bu şeylerin kah insanlara yol göstermesi, kah şeytanların peşine düşmesi, kah kıyamette dünyaya dökülecek olmaları sebebiyle bu çıkarımı yapmak kaçınılmazdır.

Aslında Muhammet peygamber kendi çağı açısından bunu düşünmekte haklıdır. 7.yy’da gökyüzüne bakan insanları düşünün. Yıldızlar parlak ve oldukça çoklar, gündüz batıp gece ortaya çıkıyorlar. Ama bazen gök yüzünde kayan bir ateş görünüyor. Bu bir yıldızın ya da yıldızdan bir parçanın aşağıya düşmesinden başka ne olabilir ki !

Anormal olan şey, Muhhamet Peygamberin bunları zannetmesi değil; anormal olan şey insanların bu bilgilerin hala Tanrıdan geldiğini düşünebiliyor olmaları ve bunları günümüze göre kıvırmak için halden hale girmeleri.

Yüzleşin artık şu gerçekle. Uyanın artık. İslam Arap mitolojisinden başka bir şey değil.

Sevgiler, saygılar…

https://islamingercekleri.wordpress.com/2017/06/09/kurana-ve-muhammet-peygambere-gore-yildizlar/

tarihinde güven tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranın tüm ayetleri muhkemdir,hud 1de denildiği gibi.

Elif, Lam, Ra.Ayetleri muhkem kılınmış, sonra hüküm ve hikmet sahibi ve her şeyden haberdar olan Allah tarafından birer birer açıklanmış bir Kitap'tır.Hud 1


Tüm ayetleri muhkem olan Kuranda yıldızlarla şeytanların taşlandığı açık açık söylenmiştir.Buna karşı çıkan,dinden çıkar,müminler.

 

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Buzul yazdı:

Kuranın tüm ayetleri muhkemdir,hud 1de denildiği gibi.

Elif, Lam, Ra.Ayetleri muhkem kılınmış, sonra hüküm ve hikmet sahibi ve her şeyden haberdar olan Allah tarafından birer birer açıklanmış bir Kitap'tır.Hud 1


Tüm ayetleri muhkem olan Kuranda yıldızlarla şeytanların taşlandığı açık açık söylenmiştir.Buna karşı çıkan,dinden çıkar,müminler.

 

Buzul sadete gelelim iyi bir türçem yok diye bana cevap vermiyorsun diyorum SENDE BUNU CİDİYE ALIP CEVAP VERME HER ZAMAN. ŞU AYTLERİN HANGİSİ DOĞRU BAZISI  MECAZ  BAZISI. Muhkem bir yarısı nakarat geriye ne kaldı  ben şardım müslüman olmak istiyorum

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...