Jump to content

Şeriatla yönetilen İran'da evlilik yaşı 9


Recommended Posts

5 saat önce, GREENHOUSE yazdı:

@jobar 18 yaş altında cinsel ilişkiye ve  evliliğe izin  veren   bütün ülkeler sübyancıdır.

 

 

 

 

O zaman dünyanın %90 ı kanunlarınızı ithal ettiğiniz Avrupasından Belçikasından Fransasından Çinine Hindistanına herkes sapık sübyancı çocuk istismarcısı bir sizin gibi 18 yaşında evliliğe izin veren ülkeler normal.Kafan çok güzelmiş pırıl pırıl güle güle kullan.Ama hiç değilse dürüst bir şekilde savunduğun şeye göre açıkça 8 milyar insanın 7 milyarı sapık pedofili sübyancı diyebiliyorsun bazı gerizekalılar gibi kıvırmıyorsun dürüst olduğun için teşekkür ederim.Hatta verdiğin haritaya göre bütün ülkeler pedofili sapık ancak ben genede 18 evlilik yaşını normal evlilik yaşı olarak tutan ülkeleri istisna olarak normal olarak yani pedofili sübyancı olarak görmediğini varsayıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 66
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Böyle bir harita yayınlamak yanıltıcı olabilir. Çünkü özel mahkeme izni şartına bağlı indirim yapılıyor olabilir ülkede. Yani yaş sınırı bulunabilir ama mahkemeye başvurup özel bir durum talebi ile indirim isteme hakkı bulunabilir.

 

Ayrıca ülkede eşi varken ikinci çocuk eşe izin verilmiyor da olabilir. Bu ayrımları yapmadan örneğin S. Arabistan ile ABD yi aynı kategoride göstermek yanıltıcıdır. Yani tek eşi olacak o da çocuk ve yarın boşarsa çocuğun mahkemede hakları olacak durumu ile bir kaç tane eşi zaten var bir de çocuk eş alıyor ve istediği gibi de boşayabilir durumları aynı durumlar değil.

 

Bu tür ayrıntıları göstermeyen kategorizeler yanıltıcıdır.

 

Carl Sagan örneğin evliyken bir hayranı ile arkadaş oldu ve karısı da bu kızı benimsedi, o da arkadaş oldu. Üçlü birlikte gece yarılarına kadar sohbetler ettiler. Sonra Sagan bu kızla evlenmek istedi. Karısı bunu doğal buldu, boşanmayı kabul etti ve Sagan kızla evlendi. Düğünde eski karısı da bulundu! Üçlünün arkadaşlığı bozulmadı, devam etti! Türkiye koşullarında düşünülebilecek bir durum değil ama orada bu oldu! Carl Sagan kanser oldu ve iki kadın birlikte ilgilendi son gününe kadar onunla. Aralarında bir sürtüşme olmadı!

 

Bu nasıl olur inanmak başka kültürler için zor ama böyle oldu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evlenmen yasak ama ilişki serbest diyen yasa nerede varmış? Zaten belli yaş altı ilişki cinsel istismar sayıldığı için evliliğe izin verilmeme gerekçesi de o! Yani evlilik izin verilme yaşının altında ilişki cinsel istismar kabul edilir. Kızın itiraz etmemesi önemli değildir, çünkü itiraz edecek veya edemeyecek reşit yaşta değil.  

 

Çocuğu değil ilişki, taciz ederse soluğu mahkemede alır şikayet durumunda. Nasıl çocukla ilişki serbest oluyormuş yahu? ABD de taciz ciddi suçtur, adamın ocağına incir dikerler, hiç acımazlar. Çok fena tazminat ödetirler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

En son haberlere göre İran medeni kanunu yasal evlenme yaşını kızlar için 13, erkekler için 15 olarak belirlemiştir. Tabii ki evlilik gibi ağır bir sorumluluk için hâlâ çok küçük bir yaş. Bununla birlikte İran kırsalında kızlar hâlâ babalarının rızasıyla birkaç koyun ve keçi karşılığında ya da iki aşiret arasındaki uzun süreli bir anlaşmazlığı çözme aracı olarak çok genç yaşta evlenmeye zorlanmakta, ki bu da parçalanmış ailelere, hayalleri, umutları, beklentileri çalınmış bir çocuk nesline yol açmaktadır.

 

Ancak sübyancı bir insan gidip de 10 yaşındaki bir çocukla evlenmek ister. Bir de bu sapıklık regl yaşı ve biyolojik yaş savlarıyla desteklenmeye çalışılıyor. Yani 10 yaşındaki bir çocuk bir yerlerinden kan geldi diye kadın sayılıp evlenilebilir kategorisine koyuluyor. Bu çocuğun kişilik gelişimi, psikolojik, sosyal ve duygusal olgunlaşması vs. hiç dikkate alınmıyor. 10 yaşındaki kızın büyüteceği çocuktan ne hayır gelir. Henüz kişiliği bile oturmamış biri nasıl olur da annelik yapar? Ayrıca erkeğin yaşının büyüklüğüyle ilgili bir kısıtlamanın olmaması da dikkat çekicidir. 13 yaşında 70'lik adamla evlenen bir kızın akıl baliğ olduğunun savunulması, ve bu evliliğin normlara uyduğunun söylenmesi, hasta beyinlerin bir kurgusudur ancak.

 

İslam'daki çocukları cinsel bir obje olarak görme geleneğinin izlerini atası Yahudilikte de görmek mümkündür. Yahudilikte babası tarafından evlendirilen 3 ila 12 yaş arasındaki kızlara "ketenna" denir. Talmud'da 3 yaşındaki kız çocuğuna evlenme izni var. Bir Arap Yahudiliği olan İslam da kız çocuklarını erken yaşta evlendirme sapkınlığına yeşil ışık yakar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

ateistim ama burda buyuk haksizlik var biliminde savunduğu bi durum bu insanlarda disiler 9 yasindan itibaren dogurganlik ozelligine sahip olabilir diyor sonra gidipte iranda 9 yasindan sonra evlilik mesru diye sikayet etmeyecek kimse 

akli selim bi biz variz biz yanlis lanse edersek onlar on kat yanlisini yapacaklar bilim herseyi aciklamiyor yapilan her arastirma kamuya sunulmuyor en azindan hemen veya hic gizli arastirmalarda. tamam bu konu herkesin anlayabilecegi bi konu ama biz bunu tastiklersek onlar bu is tamam kafasinda gidecektir bu yuzden hatanin bi kismida bizde.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, "dünyayaışınlanıpçoğaldık" yazdı:

biliminde savunduğu bi durum bu insanlarda disiler 9 yasindan itibaren dogurganlik ozelligine sahip olabilir

 

Bilim sadece bunu demez. Bunu zaten bilimin demesine gerek yok. Bu bilinen bir şey. Bilimin söylediği şu:

 

Kızların regl olmaya başlaması doğurmaya hazır oldukları anlamına gelmez. Ne psikolojik açıdan, ne bedensel açıdan hazır değillerdir. Doğa her şeyi bilen bir bilge değildir ki doğa kızı regl yaptı demek ki doğuma hazır hale getirdi diyesin! Dogmatik saplantısı olmayan evrimsel bilince sahip hiç bir düzgün jinekologdan regl olmaya başlayan kızın doğuma hazır olduğu görüşü alamazsınız. Fetö ve onun gibi bir takım gerilerin son zamanlarda türettiği sıçrama uyduruk doktor taklitlerinin zırvalarına bakılmaz.

 

Reşit olma yaş sınırları aynen trafik hız sınırları gibi tamamen bilimsel kriterlerle tespit edilir. Üç aşağı beş yukarı oynayabilir. Bugünkü şartlarda erken gelişme nedeniyle rüşt sınırının onsekizden onyediye çekilmesi önerileri var ama yaygın kabul görmüş değil.

 

Doğa neden dokuz yaşında bir kızın regl olabileceği şekilde evrilmiş peki sorusu ortaya çıkabilir. İnsanlığın geçmişte ne badireler atlattığını, kaç kez nesli tükenme tehlikesiyle yüz yüze geldiğini düşünmek lazım. Bizim türümüzden başka bütün insan türlerinin neslinin tükendiğini düşünmek lazım.

 

Neandarthal vs Homo Sapiens savaşında türümüzü üstün getiren ve Neandarthallerin neslinin tükenmesine yol açan etkenin Neandarthallerde ölüm oranının bizden daha yüksek ve doğum oranının daha düşük olması gösteriliyor. Bu, uzun vadede Neandarthallerin tamamen neslinin tükenmesine yol açtı. Homo Sapiensler saldırıp onları soykırım etmediler. Buna güçleri zaten yetmezdi. Neandarthaller iri yapılı insanlardı. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...