Jump to content

İncilde şiddetli ayetler


Recommended Posts

Petrus 2: 12 
Ama anlamadıkları konularda sövüp sayan bu kişiler, içgüdüleriyle yaşayan, yakalanıp boğazlanmak üzere doğan, akıldan yoksun hayvanlar gibidir. Hayvanlar gibi onlar da yıkıma uğrayacaklar. (Isaya inanmayan hayvan gibidir yakalanip bogazlanmasi gerekir)

Yuhanna 15/6
Bir kimse bende kalmazsa, çubuk gibi dışarı atılır ve kurur. Böylelerini toplar, ateşe atıp yakarlar. (Isa ya inanmayan kuru tahtadir toparlayin yakin)

Luka 19/27 `Beni kral olarak istemeyen o düşmanlarıma gelince, onları buraya getirin ve gözümün önünde kılıçtan geçirin!'» (Burdaki kral bir benzetmedir kendisinin ikinci gelisi anlatir Isa , ona tabii olmayanlar kilictan gecirilecek)

Ibrani 12/29 
Çünkü Tanrımız yakıp tüketen bir ateştir. 

 

Ben bu ayetleri görene kadar,hristiyanlığı barış dini sanırdım.Ama İncilinde Kuran ve Tevrattan kalır yanı pek yokmuş.Sonuç olarak Hristiyanlıkta şiddetli ve tehlikeli bir dindir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Getirin buraya herhangi bir kutsal(!) kitabı, hangi dinin olursa olsun farketmez.

İçinde isterse sadece barıştan, özgürlükten, çağdaşlıktan, eşitlikten, adaletten vs. bahsetsin.

Hiç farketmez, çünkü özünde hepsinin insan ürünü olduğu gerçeğini değiştirmez.

Al birini, vur ötekine. 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İncil'deki İsa'yı birebir anlamıyla değerlendiremezsiniz çünkü İsa Helenistik Yahudilik dediğimiz Yahudilik'in Gnostik Platoncu Stoacı kollarından birinin etkisinde oluştu. Bu yüzden İncil'deki İsa, ateş diyorsa, kılıç diyorsa, yakılacak diyorsa bu manevi bir şeydir. isa aynı İncil'de Romalı askerin kulağını kesen Petrus'a kılıçla yaşayanlar kılıçla ölür diyor. Sağ yanağınıza tokat atana sol yanağınızı verin diyor , sadece sizi sevenleri severseniz putperestlerden ne farkınız kalır onlar da öyle yapmıyor mu diyor. 

 

Örneğin Verdiğiniz Luka 19:27 ayetinin hikaye kısmının başına bakın ne yazıyor:

Luka 19: 11  Oradakiler bu sözleri dinlerken İsa konuşmasını ''bir benzetmeyle'' sürdürdü. 

İsa muhtemelen hiç yaşamadı ama İsa ile Katolik-Protestan ve Ortodoks kilisesini bir tutmamak lazım.İncil'in tamamı da İsa ile uyuşmaz.

 

 

 

tarihinde Desert Wind tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...