Jump to content

KURAN NASIL YAZILDI?


Recommended Posts

Her yazılan kitap kutsal sayılır mı ?. Kuran nasıl yazıldı ?. Kuran gerçekse ALLAH gerçek olmalı?

 

Muhammedin çoban ve yoksul olması yaşadığı hayat koşulları içinde yarattığı öfkesi, arapların içinde bulunduğu karışık düzeni en iyi şekilde kullandığı görülür. Ne zaman muhammed zengin bir kadınla evlendiğinde yoksulluktan kurtulmuş, maddi olanakları olduğundan planlarını tek tek uygulamıştır.  Yazılan anayasa kitapları, din kitabı olabilir mi?  

1- İslam dinine baktığımızda insanların yaşamlarını anlatan kitap olmadığı çok açıkca görülmaktedir. Muhammed kitabı yazarken kendi duygu ve zevkleri olduğu görülmektedir, bunun en belirgin örnekleri kadınlara olan zafıdır, kendi gelinini dahi eş olarak alması ve allahın  bunun için bile ayet göndermesi ve izin vermesi, bu dahi muhammedin kendi yazdığını gösterir.

2- Muhammed kuranı yazarken büyük hatalar yapmış, babil , nuh tufanı ve agebe efsanelerini  kulaktan   dolma olduğu  için allah olmadığı anlaşılır. Muhammed bu efsaneleri mekke ve medineye ticaret için gelen insanlara ve yanında bulunan insanları başka ülkelere gönderek öğrenmiş kendide bir şeyler kattığı görülür.

3- Her şeyi bilen allah dahi hata yapmıştır, uhud savaşında müslümanlara  ayet göndererek  zaferi bildirmiş, fakat düşman askerinin gücünü hesaplamamış müslümanlar savaşı kaybetmiştir, muhammedin yazdığı sözlerdir.

4- Kuranda allahın evreni altı günde yarattığı bahsedilirken, kuranı yirmi yıl içinde yazması çok komik ve basitce ne allah ne de kuranın gerçek olmadığını açıktır. 

5- Namaz, oruç, fitre, hacca gitmek, şeytan taşlamak, abdest almak, gusül abdesti, teyemmüm ve birçok ibadetler arapların eski gelenekleri olduğu bilinmektedir. Muhammed bu gelenekleri kendi yarattığı islam dini ile güncelleştirmiştir.

6- Muhammed kuranı yazarken bilimsel açıklamalardan uzak durmuştur. Bunun yerine kuranda arapca üç dört anlamı  olmayan harf  yazmış,  bilimsel bilgileri olmadığını bu şekilde saklamıştır.

7- İslam dininde ilk ibadet yapılırken Kudüs'e yönelmişler muhammedin yanında olanlar buna tepki gösterdiğinde muhammed de kabeyi kutsal yer olarak belirtmiş. Yaratıcı ya da allah bu hataları yapabilir mi? Allahın olmadığı kuranı muhammedin kendi istekleri doğrultusunda yazdığını görülmektedir.    

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Muhyiddin arabi' de Kur'an' ı Muhammed'in kendisinin yazdığını söylüyor.fakat Cebrail yazdırdı zannetmiş. arabi evliyaların piridir denir.ehli sünnet el üstünde tutar arabiyi.arabi de yazdığı kitapları için "bana yazdırıldı" der.kim yazdırdı diye sorarsanız,Muhammed bizzat kendisi yazdırmış.Arabi öyle söylüyor.hepsini mi yazdırmış (ki bir çok eseri var ) bilmiyorum..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

ve neden sadece "yazıldı"? Mesela neden hiç görsel yok kitap içeriğinde? Görsel destekli bir anlatım kötü mü olurdu? Görsel gereksiz birşey ise neden "Resimli Namaz Hocası" kitapçıkları basıldı, neden Kur'an kurslarında dağıtıldı? Kafamda deli sorular :(

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kehf suresinde denizler mürekkep olsa Allah'ın sözü bitmez denir.fakat Kur'an hem tekrarlarla doludur,hemde İncilllerden,Tevratdan,Talmuttan ,İsrailliyattan pek çok alıntı içerir.Kur'an' dan tekrarları kaldır ,incecik bir şey kalır.üstelik Kur'an' da gereksiz ifadelerde vardır.mesela hayvanlara binesiniz,meyveleri yiyesiniz,ağaçları gölgesinde serinleyesiniz,suları içesiniz,kadınları sevesiniz diye yarattım gibi..atların savurduğu tozlar,uçan kuşlar , süt,bal vs..biliyoruz zaten bunları,Diğer kutsal metinlerde de bunlar bol bol işlenmiş. ne gerek var tekrar  anlatmaya.yani hem.yeni bir şey yok,hem tekrar var ,hem alıntılar var.Kur'an sanki hiç bir şey söylemiyor.Tevrat'ı ve İncil'i okuyunca Kur'an'ın sayfalar dolusu  laf eden fakat aslında pek bir şey söylemeyen bir kitap olduğunu farkediyorsunuz.Denizler mürekkep olsa Allah'ın kelamı bitmez iddiasıyla çelişen bir durum.

Kur'an nasıl yazıldı bilmem ama yazarlarının kaynak sorunu çekmedikleri kesin.işin kolayınıda bulmuşlar,dayamışlar tekrarı.gayet zekice..bunda hikmet arayanda çok.

tarihinde fezadabirtürk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...