Jump to content

Tunus’ta kadınlara eşit miras hakkı önerisine şeriatçılar tepki gösterdi


Recommended Posts

Tunus’ta kadınlara eşit miras hakkı önerisine şeriatçılar tepki gösterdi

Tunus Başkanı El-Beci Kaid es-Sibsi ülkedeki şeriatçı grupların muhalefetine rağmen kadınlara eşit miras hakkı getiren yasa tasarısını parlamentoya sundu.
 

Tunus’ta kadınların eşit miras hakkının gündeme gelmesi ülkedeki şeriatçıların tepkisini çekmişti. Şeriatçı gruplar, kadınların eşit miras hakkından faydalanmaması için Cumartesi günü parlamento önünde kalabalık bir eylem düzenlemişti.

Tunus'ta hali hazırda geçerli olan İslami yasaya göre kadınlar erkeklerin aldığı mirasın yarısını alabiliyor.

Tunus Başkanı El-Beci Kaid es-Sibsi bugün kadınların eşit miras hakkından faydalanabilmesini sağlayacak olan yasa tasarısını parlamentoya sundu. Fakat bu yasa tasarısına göre isteyen aileler şeri hukuka göre miras paylaşımı yapmayı sürdürebilecek.

Tunus’ta geçtiğimiz sene kadınlar Müslüman olmayan erkeklerle evlenebilme hakkı kazanmıştı.

 

http://haber.sol.org.tr/dunya/tunusta-kadinlara-esit-miras-hakki-onerisine-seriatcilar-tepki-gosterdi-245304

tarihinde zeus- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 16.08.2018 at 14:19, İlluminatus yazdı:

ülkemizde şeriat istiyoruz diyen türk kadınları bunları okuyup ibret alsın yok illa almıyorsa o zaman kendisine mal gibi muammele müstehak 

Dondurmacı çocuğa dondurma vermiş, çocuk dondurmayı yaladıkça Oh! diyormuş, arada bir Ah! sesi de çıkıyormuş ama Oh! daha ağır basıyormuş.

Dondurmacı işini bitirdikten sonra sormuş "Nasıl, dondurma güzelmiydi?" dondurmayı henüz bitiren çocuk, "Güzeldi ama tez bitti"...

 

Şeriat isteyen veya buna tepki göstermeyen kadınlar, kendisine girenin farkında, bilincinde olmayan ve sorgulama damarı tıkanan kalabalıktan oluşuyor.

İslam kadınlar için ne biçmişse onu ilahi adalet gördüklerinden bu kalabalık hiç bir olaydan örnek veya ibret almazlar.

İslam tarihinde tek-tük yazar, çizer, aydın dışında genel anlamda kadınların İslama ters bir tepki gösterdiği görülmemiştir.

Bahsettiğim gibi İslam, sadece kadınların değil bütün inanırların sorgulama refleksini dumura uğratıyor.

Bu yüzden İslam aleminden İslama tepki beklemek saflık olur, İslamı ehlileştirecek olan İslam dışındaki zorunlu koşullar olacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şeriat isteyen kadınlar açıkça aptaldır.Çünkü inandıkları islamda kadınlar ikinci sınıf vatandaştan farkı yok.Örnek vermek gerekirse,kadın erkeğe itaat etmezse dövülür,ve erkek çok eşlilik hakları islama göre vardır.Yani bir erkek dört tane hür kadınla evlenebilir.Tabi bu iğrenç şey olan çok eşlilik islama göre normaldir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...