Jump to content

Kılıçdaroğlu'nun Alevi olmaması


Recommended Posts

Bilindiği gibi sırf Alevi kökenli olduğu için bu iti inatla savunan bir sürü gerizekalı Alevi mevcut ama ben artık bu adamın Alevi olduğuna da inanmıyorum.

 

Niye mi?

 

Adamın ne Aleviyim dediğini duyduk bugüne kadar, ne Alevilere sahip çıktığını.

 

Aleviler sürekli bu ite yağ çekip duruyor, ama o ise Aleviler yerine sürekli Sünni, şeriatçı, sağcı ve cemaatçilere yağ çekiyor.

 

Partiye Mehmet Bekaroğlu ve Mahmut Tanal gibi Sünni, sağcı ve Fethullahçı isimleri doldurdu. Fethullahçı Ekmeleddin'i aday gösterdi. Yetmedi Madımak katliamının sorumlularından Temel Karamollaoğlu ile ittifak kurdu.

 

Adamın işi güçü hep şeriatçı, sağcı, liboş ve Fethullahçılarla. Sürekli onlara yaranmaya çalışıyor.

 

Alevi bir insanın bu kadar sağcı, liboş ve Fetullahçı aşkıyla yanıp tutuşabileceğine ben ihtimal vermiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 
   
 
 
 
 
 
 
CHP’li okurlarım diyorlar ki: Partide mezhepçilik yapılıyor... Mezhepçilik dedikleri de Alevicilik... Kurultay için yapılan delege seçimlerinde, Kemal Kılıçdaroğlu yanlıları için söylüyorlar bunu. Diyorlarmış ki: “Kılıçdaroğlu Alevidir. Ona bu yüzden karşı çıkıyorlar; biz de kendisine sahip çıkalım.” Diyorum ki: “Alevi aileden gelmiş olması onun Alevi olduğunu göstermez.”
NE VERDİ? Lütfen bir düşünün: Genel başkanlığı sürecinde Kılıçdaroğlu Alevilerin sorunlarını ve isteklerini yok saymış, parti gündeminden uzak tutmuştur. Çünkü onun için Alevilik değil Dersimcilik önemlidir; bölücü harekete dolaylı destek önemlidir. | Kılıçdaroğlu, Fethullahçı derin örgüte gösterdiği ilginin binde birisini Alevi temsilcilerine göstermemiştir. Onun Cem Vakfı’na karşı tutumu ortadadır. O; Alevileri İslam dışı gösteren ve Kürtçü harekete yamayan Avrupa’daki Turgut Öker ve ekibinin ayağına gitmiş ama Atatürkçü Prof. İzzettin Doğan ile görüşmemiş, Fethullahçı kanallarda boy gösterirken Cem TV’ye bir kez bile gelmemiştir. | Üstüne üstlük birçok Sünni politikacının yapmayacağı ölçüde Sünnicilik yapmış; “Türbanı biz serbest bıraktık!” diyerek türbancılıkla övünmüştür. | İmam hatip okulları gibi AKP’nin arka bahçesi haline getirilen okullara arka çıkmış; CHP’nin buraları koruyacağını ısrarla açıklamıştır. | Gericileştirilen, kızlarımızı dışlayan eğitim sistemine tek laf etmemiştir. | Atatürk düşmanı sağcıları CHP’ye doldurmuştur. | ”Laiklik karın doyurmuyor!” diyerek Alevilerin hayat damarı olan laikliği önemsiz göstermiştir. *Yetmemiş, “Laiklik tehlikede değildir.” diyerek AKP’nin yürüttüğü gericileştirme politikasını normal gördüğünü ortaya koymuştur. | ”1930’ların CHP’si değiliz!” diyerek Atatürk’ün şanlı devrim yıllarını reddetmiştir. | Bugün CHP; Amerikancı (Dervişçi) ajan liberallerin örgütü haline getirilmiştir. | CHP’li gençliği Sivas/Madımak’a yollamamış ama Kobani’ye gönderebilmiştir. *** Kılıçdaroğlu, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’ni hayata geçirmek için kullandığı elemanlardan birisidir ve Alevilikle ilgisi kalmamış bir figüre dönüşmüştür. CHP’deki Alevi dostlarımız eğer bu Amerikancı (Feto’cu) figürü desteklerlerse, Türkiye’de saygın bir konumda bulunan Alevi algısını derinden yaralamış olacaklardır. Aleviler toplum gözünde değer kaybedecektir. Onlar iyi bilirler ki Alevi olmak için Alevi ana babadan gelmiş olmak yetmez. Alevi insan; bağımsızlıktan yanadır; aklı, bilimi kılavuz alan laik sistemi savunur. Bu amaçla da Atatürk devrimlerine ve ilkelerine gönülden sarılır. Laikliğe ve Atatürk devrimlerine karşı olan, Kürdistancılarla Barış Bloku kurmaya kalkışan, Amerikan ajanı Fethullahçılarla derin ilişkisi bulunan Kemal Kılıçdaroğlu Alevi ise Tayyip Erdoğan da Alevidir. Bu yüzden, CHP’deki Kurultay delegelerini, Sorosçu Kılıçdaroğlu’na değil, gerici Osmanlı düzenini yıkarak Alevilere hayat alanı açan büyük devrimci Mustafa Kemal’e sahip çıkmaya çağırıyorum. *** CHP’li belediye başkanlarının delege seçimlerinde Kılıçdaroğlu lehinde çok baskı yaptıkları söyleniyor. Değerli başkanlar! Topal ördek durumuna düşmüş ve artık umut olmaktan çıkmış birisine bu kadar yapışmak, siyasi bir davranış sayılmaz. Sizlere yaraşan Atatürk devrim ve ilkelerine, neye mal olursa olsun sahip çıkmak; bu ilkelere sarılan politikacıları desteklemektir. Böylece hem siz kazanırsınız hem de CHP... Milyonlarca çağdaş insanın sizden beklentisi de budur...
ZERDUZ PALAN Büyük bilim insanı, Türk olmakla hep övünen Prof. Aziz Sancar’a Nobel Kimya Ödülü Oslo’da verildi. Cumhuriyet rejiminin, ülkenin en kuytu köşelerinden birisinde bulup yetiştirdiği Aziz Sancar ile biz övünüyoruz; o da Cumhuriyet rejimi ile övünüyor. Böylece o, Kürtçülerin söylediği gibi 90 yıllık cumhuriyetin baskı, zulüm asimilasyon olmadığını, herkese eşit olanaklar sunduğunu canlı biçimde ispat ediyor. Elbette ki aldığı ödülü hak ediyor... Bir de Türkiye’deki ödüllere bakın... Kıyıda köşede kalmış ikinci-üçüncü sınıf insanlara da büyük büyük madalyalar takılıyor. Gericiliğin, bölücülüğün ödüllendirildiği bu işler aklıma Ziya Paşa’nın meşhur beytini getirdi. Diyor ki: “Bed asla necabet mi verir hiç üniforma Zerduz palan ursan eşek yine eşektir” (Mayası bozuk olana üniforma soyluluk vermez. Eşeğe altın işlemeli palan (semer) bile vursan, eşek yine eşektir.) Siz gericiye, çıkarcıya, bencil ve işbirlikçiye istediğiniz madalyayı takın ama onu saygın yapamazsınız. Not: Bu tür ilginç beytleri merak edenler, bizim “SEÇKİNLER KİTABI/Kitab-ı Ekabir” isimli çalışmamızdan (Kripto Yayınları) faydalanabilirler.
Link to post
Sitelerde Paylaş
Rıza Zelyut

Rıza Zelyut

  

Aydınlık Gazetesi, 28.6.2018

CHP’liler bu sesi duyun!

 
   
 
 
 
 
 
 

CHP’nin oyları ciddi anlamda düştüğü halde kendisini başarılı gören Kemal Kılıçdaroğlu, Salı günü “Koltuk sevdalılarını partide barındırmam!” diyerek Muharrem İnce yanlılarını partiden atmakla tehdit etti. Dün ise, tehdidi bıraktı, kucaklamaktan söz etti. 24 saatte iki ayrı renge boyanarak ne kadar tutarsız ve güvenilmez olduğunu bir kez daha gösterdi.

O, sıkıştığında “Kuva-yı Milliye’nin partisiyiz!” dese de Kuva-yı Milliye’nin ruhuna aykırı ne varsa yaptı ve bugün geldiğimiz noktada CHP artık Mustafa Kemal’in partisi olmaktan çıkartıldı. Bunu, parti içindeki akıl sahibi, dürüst ve başarılı siyasetçiler de görüyor ve isyan ediyorlar.

SÜRGÜN EDİLEN VEKİLİN İSYANI

CHP’lilere, Gürsel Erol’u hatırlatıyorum. O, geçen dönem Tunceli milletvekili seçilmişti. Kendisi Atatürk ve cumhuriyet ilkelerine bağlı olduğundan Kılıçdaroğlu ve çevresindekileri eleştirmişti.

Bu yüzden Kılıçdaroğlu onu Tunceli’den göstermedi; tuttu Elazığ’dan aday yaptı. 41 yıldır CHP’nin milletvekili çıkartamadığı bu bölgede onu harcamak istedi.

Ama Gürsel, yıktı geçti engeli, Tayyip Erdoğan ve Mehmet Ağar’a karşın oradan milletvekili seçilmeyi başardı.

İşte bu genç arkadaşımız isyan ediyor. Seçimden hemen sonra Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu ve çevresindekileri istifaya çağırıyor. “Partimizin koltuk adamlarına değil, ülkenin yönetimi ile ilgili iddia taşıyan dava adamlarına ihtiyacı vardır” diyor.

Gürsel Erol, Salı günü de Twitter’dan yaptığı açıklamasında “Gelecek hedefi olmayan, yalnızca iktidara karşı mücadele ve direniş hikâyesi anlatan bir yönetim anlayışını tanımıyorum. Genel Merkez önünde oturma eylemi başlatacağım. Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’sine sahip çıkmalıyız” dedi.

DERSİMLİ DEĞİL TUNCELİLİ

İşte iki insan tipi... İkisi de Tunceli kökenli: Birisi Kılıçdaroğlu, birisi Gürsel Erol...

Kılıçdaroğlu, Dersim derebeylerinin izinde yürüyor, parti seçim bildirgesine Dersim fitnesini sokuyor, “Dersimli Kemal’im!” demesi bu yüzden. Gürsel ise büyük dedesi Diyap Ağa gibi, Atatürk’ün safında duruyor. O, gerçek bir Tunceli insanı...

İKİ FARKLI ALEVİ

İşte size iki Alevi: Birisi, gerici Seyit Rıza’nın izinden gidip Dersim üstünden ve HDP üstünden PKK’ya dolaylı korumacılık yapıyor; öbürü ise gerçek bir Alevi gibi davranıp Atatürk ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkıyor.

Reklamdan sonra devam ediyor 

 

Bu iki tipe bakın; Dersim ile Tunceli’nin farkını görürsünüz. Bu iki tipe bakın; sözde Alevi ile gerçek Alevi arasındaki derin farkı anlarsınız.

UYAN ALEVİ, UYAN!

CHP’deki Alevilere düşen görev önemlidir. Bunların, gerici, Atatürk düşmanı HDP’ye verdikleri her oy, atalarına ihanettir. O HDP’lilerin dedeleri, tarih boyunca Osmanlı Devleti’nin askeri olmuş, Kızılbaşlar diyerek Alevileri katletmişlerdir.

Bunlar Şeyh Sait denilen yobaz isyancının heykelini dikip Atatürk heykellerini kıranlardır. Bunlar 2013 Nevruzunda Tayyip Erdoğan’la İslam Kardeşliği nutukları atanlardır. Bunlar, Fethullah Gülen’in hocası yobaz Said-i Nursi için anma töreni düzenleyenlerdir. Bunlar, “Gezi’de darbe vardı!” diyerek AKP’ye arka çıkanlardır. Bunlar, Reyhanlı katliamında AKP’yi savunanlardır.

Alevileri, işte bu zihniyete oy vermeleri için kandıran bu CHP yönetiminden hesap sormak gerekmiyor mu?

ALEVİ DELEGELER

Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin başında tutan kurultay delegelerinin çoğu, Alevi kökenlidir. Bunların bir kısmı inanç duyarlığı ile hareket ederek Kılıçdaroğlu’na oy veriyor. Evet, Kılıçdaroğlu’nun ailesi Alevidir ama kendisinin Alevilikle bir ilgisi kalmamıştır. Kendisi, bunca yıllık siyaset hayatında Alevileri bir kez bile ağzına almamış, TBMM’de Alevi kesimin yararına olacak en küçük bir girişimi görülmemiştir. Yani o bir sözde Alevi’dir.

Uyarıyorum: CHP’deki Alevi delegelerin mezhepçi tutumları, Alevi toplumunun imajına zarar veriyor ve biz Alevileri Tayyip destekçisi tarikatçıların konumuna düşürüyor.

Alevilerin tek lideri vardır: O da Mustafa Kemal Atatürk’tür...

Bir kez bile Atatürk demeyen, WikiLeaks belgelerinde adı ABD doğrultusunda geçen, Sorosçu TESEV’den gelme Kılıçdaroğlu’na destek olmak, kendimize ihanettir.

***

CHP’li arkadaşlar! Bunları gördüğüm için 2014 yılı Mart ayında CHP’den istifa ettim. Daha ayrıntılı gerekçeyi de MUAVİYE’DEN ERDOĞAN’A DİN VE SİYASET adlı kitabımda ortaya koydum.

Şimdi fikri hür, irfanı hür, siyasal tavrı hür bir yazarım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, İlluminatus yazdı:

alevi olsa ne olacakki ? 

 

kendisi basiretsiz beceriksiz vizyonsuz  atatürkün partisinin düşünce yapısı ile gram alakası olmayan bir kukladır  

 

9 seçim bir insan bi kere olsun istifayı düşünmezmi ?

Benim Alevilikle uzaktan yakından en ufak bir alakam yok, Alevilikten de nefret ederim.

 

Ama bazı salak Aleviler sırf Alevi bir aileden geliyor diye bu herifin köpekliğini yapıyor. Ama buna karşılık Kılıçdaroğlu Alevilere karşı pek de ilgi ve alaka göstermiyor. Aksine hep şeriatçı ve Sünni kesime yaranmaya çalışıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, haci yazdı:

Kılıçdaroğlu laik bir politik liderdir. Ondan dini ve inançları ne olursa olsun onları politikaya alet etmemesi beklenir. Nitekim Kılıçdaroğlu'nun da yaptığı budur.

Bu dürüst insana hakaret etmeye utanmıyor musunuz?

 

 

Evet sayin haci kesinlikle hakaret edilmemelidir. 

 

Ancak bu koltuk sevdası yüzünden artık sol kesim ona karşı hicbir güven beslemiyor. Ve hatta kendi kendini bize nefret ettirmeyi başardı. Ve bize artık hiç dürüst gelmiyor 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...