Jump to content

Ateistlerin en büyük sorunu kanımca şu ;


Recommended Posts

15 saat önce, GREENHOUSE yazdı:

enerji tek başına evrimi açıklamaya yetmiyor.enerjinin maddeye dönüşümü hala bilinmiyor.Bilginin kökeni ise hiç bilinmiyor.:)

 

hiçten hiçlik çıkmıyorsa bilginin olmadığı bir ortamda bilgide çıkmaz.salt enerjiden   hidrojenin bilgisini çıkarabilir misin?fizik yasaları var diyorsan onların saklandığı bir ortam olmalı.

Sorun şu ki, bilgi soyut ve sadece insan aklında mevcut. Gerçek ise, insan aklının dışında var olabilendir.

Yani gerçekte bilgi diye bir şey yok.

Var olan durumun kendisi bilgi değildir. Var olan durumu gözlemleyip, bunu belli kalıplara oturtmak, belli şemalar oluşturmak, bilgidir. Yani bilgi sadece canlıyla anlam kazanır.

Enerji hidrojene dönüşürken, bir yerlerde hidrojene dönüşmenin bilgisini taşımaz. Kendi tözünün manifestasyonudur o. İçinde olanı ortaya çıkarır. Var olan durumdur. Senin var olan durumdan yola çıkarak yargılara varman ise, bilgidir.

Yani bu şunun gibi: sen bir kitaba bakıp, "burada sadece mürekkep var, o zaman harfler nerde?" diyorsun. Harfler senin algında.

Bunun gibi, "madde var, öyleyse yasalar nerde?" denemez, doğada bir yerde saklanan fizik yasaları yok. Bu sadece insan beyninin bir paradigması. Doğada sadece var olan durum var. Bilgi ise senin aklında.

Sendeki bilgi ise aslında nöronlar arasındaki etkileşimden ibaret. Yani aslında o da gerçek değil, bir yanılsama.

 

Peki nasıl oluyor da madde belli örüntüler sergiliyor? Nasıl su 100 derecede kaynıyor hep, bunun bilgisi yoksa onda?

Çünkü maddenin tözü bunu gerektiriyor, karakteri böyle. Biz de antropomorfik yanılgılarla, tıpkı insanda olduğu gibi, bir şekilde bir hafızada bilgi saklaması gerekiyormuş gibi düşünüyoruz.

Maddenin özünü biz anlayamayız. Yani neden böyle olduğunu kavrayamayız. Çünkü o "kendinde şey"dir. Ama bu insansı yanılgılarımızın doğru olmasını gerektirmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 89
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

On 18.08.2018 at 10:44, akılsızşuursuzatom said:

Bu forumu bir süredir takip ediyorum Ateist arkadaşlar materyalizmin korkunç tuzağına düşmüş ve sebeplere takıla takıla bu evren ve canlılığın ardındaki gücü görememekte gibiler. (görmek derken akli olarak anlamak )

 

"Materyalizmin korkunç tuzağı" filan Harun Yahya ağzı bu. Kaynağın doğrudan o demiyorum, ama HY ile aynı kaynaktan beslendiğiniz kesin. "Evren ve canlılığın ardında bir güç" olduğunu kabul etme anlayışı (vitalistik görüş) da bilim dünyasında 19. yüzyılda yenilgiye uğradı ve kesin olarak terk edildi. Bilim materyalistik bir temelde durma tercihini kesin şekilde yapmıştır. Bu konuda tartışma yoktur.

 

On 18.08.2018 at 10:44, akılsızşuursuzatom said:

İkinci olarak bunca delil karşısında özellikle evren ve yaşam konusunda çaresiz kalan Ateist kişiler ya soruyu soranı alaya alıyorlar ya hakaret ederler ya da işi ne yapıp edip Kur'an'a getirebiliyorlar.

 

Çaresiz kalan falan yok, edebiyat yapma. Laf salatası yaparak tartışmada kendine yer edinmeye çalışma. Alay ediliyor diye zırlama. Tartışmanın akışında sana verilen yanıtlar üzerinde adamakıllı düşünmez, o yanıtlardan ders almazsan, hiç duymamış gibi aynı laflara devam edersen elbette iğneleyici bir tutumu karşında bulursun. Buna hayret etmene hayret etmek gerekir.

 

On 18.08.2018 at 10:44, akılsızşuursuzatom said:

Sizden ricam aşağıda soracağım sorulara bu hususlara hiç girmeden yanıt verirseniz çok sevineceğim .

 

Sözü Kuran'a getirmeden sana yanıt vermek sıkıcı bir sınırlama. Niye Kuran'a girmeden yanıt vermek zorunda olalım ki? Kuran babanın malıymış gibi konuşuyorsun. Egonu bazı sembollerin arkasına gizlemeye çalışma. Sinirlerin dayanmıyorsa buralara gelip tartışmaya girmeyeceksin. Kuran'ı biz yazdık, onu en güzel biz değerlendiririz. Bu alay etmek boyutuna ancak karşımızdaki orada yazanları doğa ötesi bir gücün söylemleri olarak sunmaya yönelir ve buna sesimizi hiç çıkarmamamızı beklerse varır. Senin sinirlerinin dayandığı yere kadar sürecek bir tartışma sipariş edemezsin.

 

On 18.08.2018 at 10:44, akılsızşuursuzatom said:

Meyvelerin tadının kokusunun bize hoş gelmesi adeta bize göre yaratıldığını göstermez mi ? (Eğer yapay seçilim diyorsanız meyveleri bu şekle sokan insandır derseniz doğal seçiliminde bir Tanrının eseri olduğunu neden düşündürtmüyor bu durum size?

 

Buna benden önce gayet güzel materyalist/evrimci yanıtlar verilmiş. Adam olana yeter. Hiç girmiyorum. Benzer basit bir soru sorayım: İnsanın ikinci kromozomunun şempanzenin iki ayrı kromozmunun birleşmesinden mamul olması "adeta bize göre" şempanzeyle aynı atadan türediğimizi göstermez mi?

 

On 18.08.2018 at 10:44, akılsızşuursuzatom said:

Bu foruma girerken önünüzdeki bilgisayar için ardında bir (ilim irade güç ) olduğunu düşünürken ,canlılığın ardında bunu nasıl göz ardı edebiliyorsunuz ?

 

Canlılığın ardında doğal seçilim + 4 milyar yıllık bir çeşitlenme dinamiği var. Sen 4 milyar yılı nasıl gözardı edebiliyorsun ya da o bilgisayarı yapan kafadaki insanların canlıların ortak bir atadan türediği düşüncesini yüzde yüze yakın çoğunlukla kabul ettiğini nasıl açıklayabiliyorsun? Bugün bilim dünyasında evrim kuramının geçerliliği kütleçekim kuram(lar)ının geçerliliğinden daha tartışılmazdır. Birden fazla kütleçekim kuramı var, evrim kuramı -dinamik ve ayrıntılarda değişken bir bünyeye sahip olmakla birlikte- bir tane. Sen bunları nasıl gözardı edebiliyorsun?

 

On 18.08.2018 at 10:44, akılsızşuursuzatom said:

Tanrı her canlıya nimetini vermiştir. Buradaki özellikle sorum hayvanlar aleminde bile müthiş bir döngü olduğu ve bu döngüde aç kalan hayvanın olmadığı sizce doğru mudur doğruysa yine iş Tanrıya çıkmaz mı ?

 

Gelmiş geçmiş canlı türlerinin %99'u açlıktan, çevre koşullarının değişmesinden, "rızık yokluğundan" yok oldu bu dünyadan. Nimet bir kadın adıdır, o kadar.

 

On 18.08.2018 at 10:44, akılsızşuursuzatom said:

Vücudumuzdaki ve hayvanlardaki hassas denge (elementlerin her birinin belli ağırlıkları vs.) neyle açıklayabilirsiniz ?

 

Çok hassas da değil o denge. Mesela, kan glukozunun normali 70 ile 110 mg/dL arası. Yani, 75 de normal, 105 de. Hatta diyelim 140 çıktı, hemen komaya sokmuyor, komaya sokması için şekerin 400'leri geçmesi lazım. Hassas denge falan nerden çıktı? Bunları hassas dengeler saysak bile, asıl sorun bunların kimyasal ve maddesel düzeneklerle gayet iyi açıklanabilir bir yöne sahip olduklarını senin anlamaya ve kavramaya yanaşmaman. "Hassas dengelerin" ardında ilahi varlıklar araman. Bu kafa, az önce belirttiğim gibi, Avrupa'da 19. yüzyılda terk edildi. İnançlar bilimin alanından çıkarıldı. Bu noktaya duyarlı şekilde eğilmeni öneririm.

 

On 18.08.2018 at 10:44, akılsızşuursuzatom said:

Güneş sistemimizdeki kusursuz döngü ve evrendeki düzen hakkında ne dersiniz ?

 

Güneş sistemi kusursuz bir saatli bombadır adamım! Yakıtı bitmeye yaklaşan "hassas dengesi" fizik yasaları gereği giderek bozulan güneş kırmızı deve dönüşecek, sonra da üstnova patlamasıyla beyaz cüceye dönüşecektir. 

 

On 18.08.2018 at 10:44, akılsızşuursuzatom said:

Kozmolojik argümanlar ilk nedeni zorunlu kılarken ;siz evrenin sebepsiz olduğunu söylüyorsunuz.Kaldı ki bu olabilir yalnız evrenin ve maddenin kendisinde bunu yapabilecek ilim ve güç olmadığı için olanaksız görünüyor ne dersini ?

 

Evrenin sebepsiz olduğunu söylemiyoruz, sebebi henüz bilinmiyor diyoruz. Elbette birtakım açıklama girişimleri var, ama matematiksel uyarlamalar düzeyinde hala. 

 

SONUÇ: Atomların nasıl gökcisimlerini ve canlılığı meydana getirebildikleri konusunda insan aklı açıklamalar getirebiliyor. Bugün biyolojinin kimyanın özel bir dalı olduğu konusunda kemikleşmiş bir görüş birliği söz konusu. İlahiyat odaklarının fikri dayatmaları bunu sarsabilir görünmüyor.

tarihinde isabettin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 18.08.2018 at 15:05, akılsızşuursuzatom yazdı:

şu tanrıyı kim tasarladı yarattı sorusu kabak tadı veriyor gerçekten .Yaratılmayan bir şeye yaratılma vasfını zamanı aşkın bir şeye yaratıldı demek tuhaf geliyor

 

Çoğunluğun doğru olduğunu düşündüğü bir fikri benimsemek evrimsel olarak avantaj getiriyor, çünkü düşünmek için enerji harcamıyorsun, başkaları ne yapıyorsa onu yapıyorsun, yapıyorsun yapmasına da, yapan bir kişi olduğunda yaptığın şeyleri objektif incelemen çok da mümkün olmuyor.

 

Benim de bir fikrim var aslında, ama benimkine kimler katılır, kimler doğru olduğunu düşünür bilmem.

 

Her şey eşeğin s.kinden dolayıdır.

 

Ne kadar açıklayıcı bilmem, kanıtlama gereği duymuyorum.

 

Düşünsene, -bu fikri yanlış buluyor olabilirsin- bu fikri sana bir paket olarak sunsaydım 1500 gerçek şey ve bu fikri kabul etmek, eşekçi olmak anlamında.

 

Şimdi sen 1501 fikri kabul ederek eşekçi olmayı kabul eder miydin? 

 

İşte dinler 1500+1 değil, belki yanlışları doğrulardan fazla içeriyor, lakin insanlar inanıyorlar.

 

 

 

Gerçeklikten uzaklaşmadıkça güce tapınmak faydalı olabilir gibi geliyor ama, 5 duyu organıyla da algılanamayıp, dediğine inanılan şeylerin de faydasından çok zarara yol açtığı bir şeye tapınmak, hayatını boşa geçirmekten farksız.

 

 

Neden zıt yüklü iyonlar birbirlerini çekiyorlar, çünkü tıpkı doğadaki tüm hayvanlar gibi(!) onlar da karşı cinsle beraber olmak istiyorlar.

 

Neden fişi prize taktığımızda elektrik akımı oluşuyor, neden potansiyel farka göre oluşuyor, çünkü elektron parçacıkları da biliyorlar ki, elektronsuz atom mutsuzdur, bu yüzden elektronu daha az olan atomlara elektron takviyesi yapılıyor ki atomlar sevinsinler (tıpkı yüce dinimiz islamdaki fakirlere yardım gibi)

 

Güldürdün.

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎18‎.‎8‎.‎2018 at 14:27, kavak yazdı:

temeli karbona dayalı bu gezegendeki sistemde canlılar enerji ihtiyacını diğer canlıları tüketerek karşılıyorlar

 

Önce böyle varsayalım. Değil ama... E tanrıya bunu da mı biz öğretecektik? Bileydi o kadar! :D

 

Fakat karbon temelli de olsa fotosentezin bitkilere özel bir yetenek olması şart değil. Evrim sürecinde canlıların ototrof ve hetorotrof olarak ayrılması doğal ama yaratılış olsaydı hepsini ototrof olarak ayarlayabilirdi. Sonuçta bu bir tasarım olacak! Bütün yaşam doğrudan güneş enerjisini kullanmaya dayalı olur ve tüm canlılar bu enerjiyi kullanabilir ve karbon ile hidrojeni sentezleyebilirdi. Kimse de kimseyi yemek zorunda kalmazdı! :)

 

Mevcut durumda tüm canlılar birbirini tüketmiyor. Heterotroflar ototrofları ve bir kısmı diğer heterotrofları tüketmek zorunda! Bundan kaçınmalarının bir yolu da yok!

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎18‎.‎8‎.‎2018 at 14:09, akılsızşuursuzatom yazdı:

teistlerin cevap veremeyeceği sorular neler olabilir kesin olarak cevap veremeyeceği ?

 

Teizm doğası itibariyle hiç bir soruya yanıt veremez. Verdiği tüm yanıtlar yanlış olmaya baştan mahkum. Çünkü en temeldeki tanrı varsayımı yanlış!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuantum bilgisayarlar yapıldığında kuantum düzeyde bilginin nasıl saklandığı hakkındaki fikrimiz biraz daha gelişecek. Temel olaylar kuantum düzeyde çalışıyor tabii ki ve kuantum düzeye inmek hiç kolay değil. Boldozer kepçesiyle dantel işlemek gibi bir şey mevcut teknolojmiz. Kuantum çok yeni bir alan ve alınacak çok yol var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, democrossian yazdı:

Heterotroflar ototrofları ve bir kısmı diğer heterotrofları tüketmek zorunda! Bundan kaçınmalarının bir yolu da yok!

Küçük bir şey geldi aklıma,

 

Ototrof bir canlının ürettiği madde hücre dışına geçtiğinde, organik bir madde oluyor, ototrof bir canlı olmuyor.

 

Hücre yemeden beslenemeyeceğimizi mi kastettiniz, lafın gelişi olarak normal, ama insan zekasıyla bunu başarabilir, ve sadece extraselüler maddeleri tüketerek hayatını devam ettirebilen canlıları oluşturup, gözlemleyebilir.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

atheist arkadaşlar ne kadarda? eminler,evrenin içini görebiliyorsak bunun birde dışı olabilir, eğer evrenin dışı varsa,  yani dış kısmı;

 zamanın olmadığı bir  hiçlik diyelim,bu hiçlikte termodinamik yasalar yok, sadece  soyut bir gerçeklik olabilir, islamı zaten; 

 tartışılıcak kadar değerli bulmuyorum, ama bu tanrıyı evrenin içinde aramakta neyin nesidir? anlamış değilim. 

bir halka düşünün bu halkanın içinde trilyonlarca yazılım düşünün bir  canlıların yaşaması için 4 element ve zamanı düşünün. şimdide; birde şunu anlamış değilim, sevgili atheistler tanrının gerçekten yoksa yokluğu nasıl? ispatlanır hep merak etmişimdir. şunu bana mantıklı açıklayın bir daha sizi eleştirmiyeceğim, öyle öğrendiğiniz felsefe bilimiyle bu işler olmuyor değilmi? bazı arkadaşlar ototrof ve hererotrof  canıları ( tek hücreli) biyolojı bilimiyle tanrının yokluğunu ispatlamaya çalışmış.  :D  tanrı bilmi uzay bilimi değilmiydi? 

 bu halkanın dışını düşünün bir mühendis düşünün imkansızmı? hayır imkanlı, bize göre imkansız  ise nasıl? ispatlamayı düşünüyorsunuz atheist arkadaşlar, herşeyi yaratan diyorum siz ne anlıyorsunuz? 

evreni yaratan diyorum siz evrenin içinde arıyorsunuz, ben soğuk birşeyler içicem atheistler 

tanrının olmadığını ispatlarsanız benimde haberim olsun bende atheist olmak istiyorum. 

:0_80cbc_37a71a73_L:

tarihinde evrenselalp tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, evrenselalp yazdı:

atheist arkadaşlar ne kadarda? eminler,evrenin içini görebiliyorsak bunun birde dışı olabilir, eğer evrenin dışı varsa,  yani dış kısmı;

 zamanın olmadığı bir  hiçlik diyelim,bu hiçlikte termodinamik yasalar yok, sadece  soyut bir gerçeklik olabilir, islamı zaten; 

 tartışılıcak kadar değerli bulmuyorum, ama bu tanrıyı evrenin içinde aramakta neyin nesidir? anlamış değilim. 

bir halka düşünün bu halkanın içinde trilyonlarca yazılım düşünün bir  canlıların yaşaması için 4 element ve zamanı düşünün. şimdide

 bu halkanın dışını düşünün bir mühendis düşünün imkansızmı? hayır imkanlı, bize göre imknasız ise nasıl? ispatlamayı düşünüyorsunuz atheist arkadaşlar, herşeyi yaratan diyorum siz ne anlıyorsunuz? 

evreni yaratan diyorum siz evrenin içinde arıyorsunuz, ben soğuk birşeyler içicem atheistler 

tanrının olmadığını ispatlarsanız benimde haberim olsun bende atheist olmak istiyorum. 

:0_80cbc_37a71a73_L:

Senin gibi büyük bir deha için önereceğim şey garajımdaki ejderdir.  

Metafiziksel bir  varlığa kafadan sallamasyon sıfatlarla prensip olarak mümkün kılınabilir. Ama dediğim gibi garajımdaki ejdere bak.

Soğuk içiceğini içerken hem miden hem aklın çalışsın  :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

einstein bile anlamış ama atheistler , hala anlamamış anlaşılan, ışık hızını geçmek imkansız çünkü ışık hızını geçerseniz atomlarınıza ayrılırsınız, ışınlanma sadece filimlerde oluyor. inanmayın böyle şeylere ışınlanma 

sadece uzuz bir teoridir tıpkı  şempanzelerin dnası % 98   uyumlulugu ile insanın ortak atasının % 98 dna uyumlulugu daha ortak ata bile belli değil atheistlerin her zamanki gibi sahte evrimsel resimleridir. alıştık artık. ara geçişlerde evleere  şenlik.  eğer bu ara geçişler 

 ispatsa benimde teorimde ispattır 

 karşı madde kara delık teorisi karadelikler  sonsuz  kütle ve sonsuz  çekimle evreni yutarak  evreni genişlemesi değil daralıp içine bizilerek yok olmasını sağlarlar. :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 dakika önce, Charles dawkins yazdı:

Senin gibi büyük bir deha için önereceğim şey garajımdaki ejderdir.  

Metafiziksel bir  varlığa kafadan sallamasyon sıfatlarla prensip olarak mümkün kılınabilir. Ama dediğim gibi garajımdaki ejdere bak.

Soğuk içiceğini içerken hem miden hem aklın çalışsın  :)

soğuk birşeyler içicem ne önerirsin? şu an elimde efes light johnny walker ve köpek öldüren şarabı var. hangisini? tavsiye edersin, ben 

 içince daha iyi teori üretiyorum :lol:

tarihinde evrenselalp tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bende bir insan olduğuma göre;
bilgi hatalarla daha iyi öğrenilir, aldıgım her bilgi benı dahada güçlendirir.
ama binlerce bilgi kirliliği almaktansa kaybetmeyi ve gerçegi bilmeyi tercıh ederim.
zekamı gizleyen biri oldugum için anlaşılması zor biriyimdir. saygılarımla.
yeryüzünde hatasız hiç bir etik değer yoktur. mükemmelık sadece tanrının aklıdır. 
siz ne kadar? zeki olursanız bende o kadar zeki olurum.
atheizm dışındada tanrıya inanmıyan bir inanç betimi var demişsiniz. sevgili democrossian burdan başlıyalım isterseniz. bana göre non teizm atheizmınden farklı teizme olan zıt anlayıştırkı oldukça mantıklıdır. 
aslında atheizm ile non teizm kardeştir. Non-Teistler Ateistler; yokluğa inanmazlar. Var olduğunu ileri sürdüğünüz kavramların gerçek olamayacağını savunurlar.
benım non teistlerden tek farkım şu ben tanrının varlığına inanıyorum. ama non teistler 
inanmıyor. bak buraya dikkat! et dostum sizi gerçekten iyi anlamışmııym? Non-Teistler 
Ateistler; yokluğa inanmazlar. Var olduğunu ileri sürdüğünüz kavramların gerçek olamayacağını savunurlar. Bu yüzden yaşanan cahilliklerin ve alışkanlıkların zarar verdiğini, gerçeği görmeniz gerektiği ve koşulsuz bağlı olduklarınız sorgulamanız gerektiğini öğütlerler.

non teizm tanrıyı reddetiği için mantıklı cevap verilemez. non teizme karşı her arguman mantıksız olucaktır! çünkü tanrının varlığı ve yokluğunun 
ispatı yoktur.
ama non teizmde tanrının yokluguyla ilgili mantıklı cevaplar veremez verdiğini zanneder ama veremez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
39 dakika önce, evrenselalp yazdı:

 

tanrının olmadığını ispatlarsanız benimde haberim olsun bende atheist olmak istiyorum. 

:0_80cbc_37a71a73_L:

 

Sen önce olduğunu göster, "alın bakın şurada" de, ondan sonra bizden olmadığını ispatlamamızı istersin.

Biz her yerlere baktık, yok. Daha gören, duyan, bilen yok. Var diyen gösterecek. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

 

Sen önce olduğunu göster, "alın bakın şurada" de, ondan sonra bizden olmadığını ispatlamamızı istersin.

Biz her yerlere baktık, yok. Daha gören, duyan, bilen yok. Var diyen gösterecek. 

nezaketen önce siz buyrun bayanlar, her zaman önde girerler balo  salonuna,  bir beyefendide her zaman nazık olmalı öyle değilmi? 

buyrun bu  öncelik size ait, ben zaten atheist olmak istiyorum, olmadığını ispatlayında, atheist olim. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, evrenselalp yazdı:

nezaketen önce siz buyrun bayanlar, her zaman önde girerler balo  salonuna,  bir beyefendide her zaman nazık olmalı öyle değilmi? 

buyrun bu  öncelik size ait, ben zaten atheist olmak istiyorum, olmadığını ispatlayında, atheist olim. 

Sen Godofwar nickli kişi ile aynı mısın?Çünkü yazı şeklin ona çok benziyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 dakika önce, Tengrizm yazdı:

Sen Godofwar nickli kişi ile aynı mısın?Çünkü yazı şeklin ona çok benziyor.

hayır değilim, bu forumdada herkes bir garip davranıyor, herkes birini birine benzetiyor.  sanırım çok enteresam bir yere geldim. 

yalnız bu forum gerçekten, oldukça kaliteli bir yer. konu başlıkları ve konulara yapılan yorumlar oldukça etkileyici. 

atheistleri eleştirebilirim ama onlara saygı duyduğum bir gerçektir. atheistlerden çok şey öğrendim. nemi? öğrendim;

dürüstlüğü doğruluğu fedakarlığı, ve en öenmlisi gerçekleri öğrendim. bu yüzden atheistler benim için değerlidir.

atheizm olmasaydı bu gün bu seviyede olmazdım. atheist bilim adamları bana çok şey ögretti.

 atheizmde dinler gibi  doğmalara yer yoktur. atheizm aslında  tanrı gerçeği olmasa en güçlü inanıştır diyebilirim.

atheistlerin seviyesi çok yüksektir,ayrıca atheistler ala yalan söylemez, her zaman arge  ve gözlemlerle 

 kendilerini geliştirirler. atheistlerle tartışmak demek , kendini geliştirmek ve biilnçli olmak demektir. 

tarihinde evrenselalp tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
14 dakika önce, evrenselalp yazdı:

nezaketen önce siz buyrun bayanlar, her zaman önde girerler balo  salonuna,  bir beyefendide her zaman nazık olmalı öyle değilmi? 

buyrun bu  öncelik size ait, ben zaten atheist olmak istiyorum, olmadığını ispatlayında, atheist olim. 

 

Yemin ederim bütün deliler bu foruma geliyor...

Yahu hepimiz seni hemen tanıdık ama doğru düzgün yanıtlar verdik ki sen de azıcık evril, doğru düzgün yaz, bir şeyler öğren.

Vıcık vıcıksın...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...