Jump to content

YAŞAYAN GEZEGENMİ? PLÜTON


Recommended Posts

 

25552092_1914331438883837_3441651362688894416_n.jpg


 

Gezegen mi ? Değil mi ? Bir oraya bir buraya koydular, Plüton'u. New Horizons (Yeni Ufuklar) uydusu tarafından çarpıcı sonuçlar ortaya konuldu. 


Ay gibi ölü olduğu düşünülen gezegen yaşıyor arkadaşlar. Buz tutmuş akarsuları, denizleri, buzul volkanları, dağları ve hatta dış katmanı altında bir su katmanı olduğu düşünülüyor. Dünya gibi coğrafi hareketlere sahip gezegen aynı zamanda atmosferide dünya kadar olmasada iyi bir koruyucu gibi görünüyor.
Güneş etrafında elips biçiminde dönen gezegen Isıyıp,ısıyıp soğuyor. Aynı kış uykusuna yatan canlılar gibi gezegen dirilip yeniden uykuya geçiyor. Uzmanlar gezegenin, yaşam oluşması için, tüm elemetlere sahip olduğunu bildiriyor. Ama şu anda hayat var mı ? O bilinmiyor. Çünkü şu an gezegen -240 C* e.
Kuiper kuşağında bulunan bu cüce gezegenimiz güneşe oldukça uzak. Bilim adamlarının ufkunu açan bu gezen aynı zamada bize evrenin her köşesinde yaşam olabileceğini ıspatlar niteliktedir.
Bunları niye anlattım. Sayın inaçlı kardeşlerim. hayat ve evren sizin için yaratılmadı. Dünya ve evren sizin etrafınızda dönmüyor. Trilyonlarca gezegenin milyarlarca galaksinin olduğu bir kaotik ortamda bir kum tanesi bile değilsiniz.
Sen Osman abi, oruçlu iken sakız çiğnediğni kimse görmüyor. Sen Pakize teyze türban takmışın, takmamaşın. Çok ta bülü bülü. Sen Sinan abi Mescid-i Aksa' eğilsen ne? Eğilmesen ne ? Sen Nalan abla Mekke'de dönsen ne? Dönmesen ne ?
Yaşayın. Sevin, sevilin. Hayatı, doğayı ve hayvanları koruyun. Siz bu evrenin parçasısınız. Çocuklarınızı bunun için yetiştirin.
Akıllı olun !!!

 
tarihinde güven tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...