Jump to content

AKP cemaatleri ve tarikatları tasfiye mi ediyor?


Recommended Posts

Önce Gülen cemaati, sonra Furkan Vakfı, sonra Adnan Hoca... Şimdi de Süleymancıların etkisizleştirileceği dedikoduları dolaşıyor.

Bu Alparslan denilen adam da bu iddiayı taa 2014'te dile getirmişti. AKP eliyle tarikatlar ve cemaatler tasfiye edilecek demişti.

 

Şimdi de Doğu Perinçek'in bu konuşmasına bakalım:

"Şimdi Ergenekon'dan çıkıyoruz. Cemaatlerin, tarikatların kökünü kazıyacağız."

"Kınından çıkmış bir kılıç gibiyiz, görevlere hazırız."

Adam öyle bir konuşuyor ki sanki ülkeyi o yönetiyor.

 

Benim anladığım şudur: Devlet içinde gerçekten de Erdoğan'ın kontrolünde olmayan ulusalcı ve Kemalist bir yapılanma var. FETÖ'cülerin hedef aldığı, derin devlet ya da Ergenekon diye isimlendirdiği bir yapı.

 

İşte Erdoğan yönetimi 2014'te yolsuzlukları ortaya çıktığı zaman sıkıştı. FETÖ'cüleri tasfiye edecekti ama yerlerini dolduracak bir ekibi ya da kadrosu yoktu. O da mecburen FETÖ ile mücadele edebilmek için bu Ergenekon dedikleri insanlarla anlaşmak zorunda kaldı. Onlar da Erdoğan'a kendi politikalarını dikta ettirdiler. Erdoğan da 2014'ten sonra onların çizgisine kaymaya başladı. PKK ile silahlı mücadele, sınırdışı operasyonlar, FETÖ yapılanmasına operasyonlar, ordudaki NATO'cuların tasfiye edilmesi, Rusya ve İran ile yakınlaşma, Atlantik çizgisinden kopup Avrasya'ya doğru yönelmemiz ve yavaş yavaş tarikatların, dini cemaatlerin tasfiye edilmesi... Bütün bunlar AKP'nin mi yoksa Vatan Partisi'nin ya da Ergenekoncuların politikaları mı? 28 Şubat'ın bin yıllık meydan okuması gerçekten de geçerli mi?

 

Fazla komplo teorilerine girmek istemiyorum. Ama devlet içindeki Ergenekoncu, ulusalcı ve Kemalist kadroların bugün yönetimde etkili olduğu ve Erdoğan'ı bazı şeylere zorladığı bir gerçek. 

tarihinde Ulusalcı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Ulusalcı yazdı:

Fazla komplo teorilerine girmek istemiyorum. Ama devlet içindeki Ergenekoncu, ulusalcı ve Kemalist kadroların bugün yönetimde etkili olduğu ve Erdoğan'ı bazı şeylere zorladığı bir gerçek.

 

Alakası yok, tamamen hayal ürünü.

Bahsettiğin şekilde bir örgüt olsaydı değil tayyiple anlaşmak onu çoktan alaşağı ederdi.

Oysa tam aksine bu ülkede BOP süreci devam ediyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Insanlarin hayal aleminden cikmasi lazim. Bir civata bile uretemiyen bir turkiye samani disardan ithal eden bir turkiye hangi yalan ile kendi kendine yetsin. Akilli olanlar zaten coktan kacti hepsi kendilerine deger verilen yerlere gittiler. Bu ulke biraz zor ayaga kalkar.

bop projesi başarılı oldu ülke battı iç savaş ve sivil darbe veya dış müdahale an meselesi..

dolar 10 tl olursa, sivil darbe başlamış demektir. başka türlü gitmez bu malum şahıs..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...