Jump to content

KIZGIN ATEİST VE MANTIK..


Recommended Posts

Ateist forumun en başta gelen görevi, dinlerin ve tanrının uydurma olduğunu teşhir etmek, bilimi baz almak ve bunu da tartışma ortamına sunmaktır.

Ne var ki, ateizm saldırıya uğrayan, düşmanı çok olan bir düşünce biçimidir.

Karşı taraftan medeni tartışmalarla sınırlı kalmayı beklemek mümkün değildir, bu yüzden çeşitli troll, dinci (dindar değil), yarı bilinçli şahısların başlıkları sulandırması, forumun kalitesini düşürmeye çalışmaları olağan bir durumdur.

Ateistler bu gibi olumsuz durumlardan rahatsız olsa da forum yönetimine kendi çapında yardımcı olmakla birlikte bu durumu çok da sorun haline getirmemeleri bilincinde olmalıdır.

Ateist olduğumuz için meydan dayağı yediğimiz, işkencelerden geçtiğimiz, dokuz köyden kovulduğumuz ve öldürüldüğümüz gerçeği karşısında troll rahatsızlığı çok basit kalmaktadır.

Bunun için yönetime veryansın edeceğimize her birimiz forum sorumluluğu içinde hareket etmeliyiz, aksi halde trolleri amacına ulaştırma ezikliğine maruz kalmak bizlere yakışmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 137
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

24 minutes ago, teflon said:

 

Fazlaca uzatmadan ve yangına körükle gitmeden yazayım: 

 

Açtığın başlığa laf eden, kusur işledin diyen yok ki zaten.

Oldukça yerinde bir başlık açıp, önemli ölçüde yerinde bir hatırlatma yapmışsın.

Eleştiri var sadece bir kısmına yönelik. Onu yapmaya da hakkımız yoksa bilelim.

 

Benim ilk tepki gösterdiğim ve çıkış yaptığım noktaya dikkat etmen yeterli.

Yani yazdıklarımın ve ilk çıkış nedenimin arkasındayım.

Ama fazladan ve gereksiz polemiğinde kimseye faydası yok.

 

Yazılanlar üzerine yorum yapmak; onlara katılmak ya da katılmamak konusunda hürüz zannedersem değil mi?

Ve bunun için de değerlendirme kurulu olmaya falan gerek yok sanırım, değil mi?

Siz, size getirilecek her eleştiriyi "değerlenedirilme kurulu musun" şeklinde yaftalayacaksanız eğer..

"Kızgın Ateist"den ne gibi bir farkınız kalır o zaman söyler misiniz?

 

Ayrıca ben başkasının adına da konuşmadım orada :)..

1. çoğul şahısı kullanmış olmam kendime yaptığım bir göndermedir. Biliyorsunuz hani, belki bazen  gereksiz de olsa, kibarlık bağlamında kullanılır ya, ha işte ondan.

 

Yalnız bazı kısımları tamamen yanlış anlamışsın ki, o kadar olur.

Mesele "şapşal" kelimesi senin için, sana yönelik kullanılmamıştı. Dikkatli oku. 

Siz o kişi için .iç kelimesini kullanmıştınız ya hani, evet işte "o" kişi. Troll. (Siz derken "sen"i kast ediyorum. Bir kaç kişi olduğunuzdan değil ;) )

 

Oylama ile ilgili fikrimi de yine bu başlıkta olduğu ve sizin de şikayet ettiğiniz üzere, foruma musallat olan trollerin engellenmesine yönelik beyan ettim.

Böyle bir önerinin "diğer kullanıcılar" tarafından yapılması üzerine.

Sizle ilgili değildi o da, anlayacağınız.

Yoksa ben de size "neden temizlenmiyorlar bu serseriler" dediğiniz yerde, "milleti temizletme hakkını nereden buluyorsunuz, infaz memuru musunuz" mu demeliyim?

 

Teflon tava kısmı ile ilgili açıklamanızı hadi yemiş olalım(!) Önemli değil boş verin. Bir anlık sinirdir. :)

 

Kişi karşısındakini kendinden bilirmiş deyimi ise, yine tekrar ediyorum; hiç tanımadığınız biri hakkında ve haddinizi aşar şekilde yapmış olduğunuz yorum, niyet okuması ve yaftalamalara yönelik kullanılmış, ironik bir eleştiriydi. Bence yerinde oldu. Haddinize aşar dememden yine alınmayın; aksi durum da benim için geçerli olacak, benim de haddime olmayacaktır çünkü. Bu şekilde atıp tutmak hiç birimizin haddine değil. Bir çeşit "ad hominem" bu. Ötesi değil. Ateiste yakışır mı? Yakışmaz.

 

Nihai olarak; ben kendimi hiç kasmadım emin olun. Her şey gayet doğaldı.

60 yaşına yaklaştığınızı vb. her seferinde belirtmenize gerek yok. Yaşınızı siz değil de, bırakın yazdıklarınız anlatsın. Yazdıklarınızdan anlaşılsın.

Ha, siz o yaşa yaklaşmış olabilirsiniz ama bilin ki biz de çocuk değiliz. Çocuk olmaktan da baya uzağız.

 

Fazlaca uzadı mı sanki? Neyse artık..:)

Size de esenlikler..

 

Bak şimdi güzel yazmış özeleştiri yapmışsın. Öncelikle beni kazanmak üzeresin. Bir insan bir dünya demektir. 

Yorumları yazarken Tebessümü elden bırakmamaya önem gösteriyorum. ? 

Karamsarlığa hiç gerek yok. Umudumuzu kaybetmeyelim. Bilin ki  dünya üzerinde ateist popülasyon daha fazladır. Dinlerin Ortadoğu bataklığına bakarak geri kalanının dinden ibaret olduğuna kanmayın . Aslında baskı Türkiye gibi ülkelerdeki yobaz kesimde  Bu nedenle biz ateistlere çok iş düşüyor. Sağlam sorular hazırlayıp kararsızları ve pasif din hastalarını kazanmaktır. Bu akşam yemeğinde arap bir ailenin evine misafir olacağım. Hazırlıklarımı yaptım. Sorularımı not aldım. Şimdi gideceğim din denen hastalıktan bir iki hasta ya şifa olacağım.

Dualarınız? benimle olsun.

bu günlük bu kadar 

Dedim ya her ne sürçü lisan ettiysem affola..

tüm ateist kardeşlerime esenlikler dilerim.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
23 saat önce, evrenselalp yazdı:

dinlerden önce kabileler  vardı,dinlerin gelişiyle ilk modern toplumlar oluştu ve ahlak ıdegerlerde oluşmaya başladı:) 

senın toplum dedıgını oluşturan dinlerdır, ama sen şimdi islam diyeceksın hayır yüzbinlerce yıldır dinler hakımdı bu dünyaya

senın anlamadıgında bu işte birazcık geriye gitsen çok iyi anlaşıcaz . :)  tabıkı teolojık olarak  ...

 dinlerden önce ahlakı degerlerin oluşması mümkün değil kabileler gerçek atheistlerdır teolojı yoktur onların  sadece yaşamında.

 ispatıda var kabile hayatı yaşıyan insanlar var hala günümüzde bana göre onlar gerçek atheisttir. yanlış anlamayın ama siz atheist değilsınız. sizin atheist olmanız imkansızdır. 

 kabileler yaşamı boyunca modenızıdme soyutlanmışlardır. il kdefa nerde? başladı bilmiyoruz ama ilk inanışla beraber ilk modernızmde başlamıştır. çünkü teolojık topluluklar iiçn modernımızm akıl yürütme ile başlamıştır. 

HOŞGÖRÜ

 

Nur 33- Evlenmeye güçleri yetmeyenler de, Allah kendilerini lütfuyla zengin edinceye kadar iffetlerini korusunlar. Sahip olduğunuz kölelerden "mükâtebe" yapmak isteyenlere gelince, eğer onlarda bir hayır görürseniz onlarla mükâtebe yapın. Allah'ın size verdiği maldan onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde etmek için iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları buna zorlarsa bilinmelidir ki hiç şüphesiz onların zorlanmasından sonra Allah (onları) çok bağışlayıcıdır, çok

merhametlidir.  dinlrdern doğdu ahlak  alla hu fuhuş taptıraları nir cehnnenşmime soklmuyor carisi iyiolsanlsr vermiyor onaran para kaznıyor şurata jadar zamanımı çaldınız yine okuycağım

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
17 dakika önce, güven yazdı:

HOŞGÖRÜ

 

 

 

Nur 33- Evlenmeye güçleri yetmeyenler de, Allah kendilerini lütfuyla zengin edinceye kadar iffetlerini korusunlar. Sahip olduğunuz kölelerden "mükâtebe" yapmak isteyenlere gelince, eğer onlarda bir hayır görürseniz onlarla mükâtebe yapın. Allah'ın size verdiği maldan onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde etmek için iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları buna zorlarsa bilinmelidir ki hiç şüphesiz onların zorlanmasından sonra Allah (onları) çok bağışlayıcıdır, çok

merhametlidir.  dinlrdern doğdu ahlak  alle  fuhuşu taptıraları niiye cehnneme sokmuyor muhmmed önde gelan sahabelerinn  hepsinin   carşyesş vat niye caz geçsinle

 

 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 saat önce, Türk Ateist yazdı:

 

Evet de ben modern insandan, homo sapienden söz etmiştim. Onun geçmişi 200 bin yıl. Tarih sahnesine o zaman çıkıyor diyebiliriz kabaca.

Verdiğin link güzel. 

 

Evrim tarihinin büyük zaman çizelgesine bakabilirsin. Evrim Ağacı çok güzel ve anlaşılır dilde açıklamış.

 

https://evrimagaci.org/evrimsel-surec-1-evrim-tarihinin-buyuk-zaman-cizelgesi-1-kisim-290

 

https://www.facebook.com/note.php?note_id=288754697849279

 

 

Gercegin Buyusu gibi bilimi ve evrimi basit bir sekilde anlatan kitaplar biliyor musun?

 

Benim evrim hakkinda okuyacagim bir sonraki kitap bu olacak: https://www.idefix.com/kitap/evrim/francisco-j-ayala/bilim/populer-bilim/urunno=0000000576570

 

Bundan once okumam gereken bir kitap var mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 24.08.2018 at 18:56, evrenselalp yazdı:

memphise katılıyorum bu atheistlerin seviyeside belli, ahlakı değerler için bu kadar kalp kıran ve bu kadar eleştiren bir atheist grubu daha  görmedim. harika hem atheist ol hemde teistlerin ahlakını arkana al ve saldır, oldumu? şimdi.

atheizm sadece reddetmek değil aynı zamanda varsa bir ahlak onuda ispatlamak değilmidir? 

 bir atheistin reddetme egilimi, vicdani olmamalı eğer oluyorsa iş boka sarıyor demektir. 

 fazla söze gerek yok burdakı en güçlü atheist bile sonradan atheist olmuş çakma atheisttir. burdakı gerçek atheizmi savunan dogru durüst atheist bile görmedım sadece öz eleştiri ve saldırı hakım. 

madem bir idolojının arkasından gitmek ve geliştirmekse amacınız o zaman dinlerin hakim olduğu  konuları

 atheizmin mantığıymış gibi göstermeyin, atheizmi bu ladar lekelemeyin, atheizm denince herşeyin göreceli birer 

 açıklaması olduğunu anlatmaya çalışın, ama ahalki değerleri göremiyoruz. bakınız ne diyor? burda 

 herşeyi reddeden ama görüdklerine inanan hissetiklerinize inanan  demiyor. aklınızı göremiyorum o halde inanmam için bir neden yoktur. demek istiyor.

Ateizm, her türlü tanrı inancına ve ruhani varlıklara olan inançları inkar eden, her şeyi akıl gerçekliği ile açıklamayı düstur edinen bir düşünce şekli, diğer deyişle tanrıtanımazlık demektir.

 atheistler bize karşı dürüst olun kasmayın kendinizi ahlakı   degerler yoktur olsun bitsin.i kısacası 

 atheizmın dinler gibi bir tarıhçeside yoktur ben hiç görmedim.

atheizmın bir tarıhçesi olsaydı ve o zaman derdımkı işte atheistlerınde bir topluluk halde oluşturdukları bir takım gruplamalar ile modern hayat geçişin ispatları şunular şunlarrr şunualrrr şunlardır derdım ve ahlaki değerlerıde  

savunmam içn bir nedenım olurdu. 

 atheizmın mantığı tam olarak nedir? soruyorum hala net bir cevap alamıyorum. 

atheizmin tanrıyı reddetmekmidir???? yoksa tanrının olmadıgını ispatlamakmıdır?? bu sorunun cevabını şimdiye kadar hiç kimse veremedı. ama bir umut beklıyorum umarım bir gunbiri  çıkarda aklımı alır benım. 

Ateist, tanrilara inanmayan kisidir. Kucuklukten beri ateist olmak veya yetiskinlikte olmak seni ne safkan ateist yapar, ne de cakma ateist.

Bir kisi, tanrilarin varligina inanmiyorsa ateisttir. Tanrinin yoklugunu ispatlamaya calismasi ve agresif davranmasi bu kisinin ateist oldugu gercegini degistirmez.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
20 saat önce, Market Wizard yazdı:

Gercegin Buyusu gibi bilimi ve evrimi basit bir sekilde anlatan kitaplar biliyor musun?

 

Benim evrim hakkinda okuyacagim bir sonraki kitap bu olacak: https://www.idefix.com/kitap/evrim/francisco-j-ayala/bilim/populer-bilim/urunno=0000000576570

 

Bundan once okumam gereken bir kitap var mi?

 

Anladım... Sen evrimi hemen hiç bilmeyen birinin, anlamak için okuması gereken kitaplardan arıyorsun. Evrime giriş hani.

Konu başlıkları ve soruş biçimine bakınca verdiğin linkteki kitap gerçekten iyiye benziyor.

Ama ben evrimi hiç bilmeyen, terminolojiye, kavram ve terimlere uzak birine aşağıdaki kitabı önerirdim. Geçenlerde bir kitapçıda denk gelince elime alıp şöyle bir gözattım ve yazarı bir kere daha takdir ettim. Bilal'e anlatır gibi anlatmış. Lisede biyoloji okumamış biri bile anlar ve evrime giriş yapmış olur. Dahası, merak dürtüsünü direkt harekete geçirip ileri okuma yapması için notlar almasını sağlar. Evrim Ağacı'nın kurucu ve yöneticisi bu çocuk. 

 

D&R ve İdefix gibi yerler artık tüpçünün olduğu için alış verişi kestik. Zaten berbattı. Babil'in yöneticileri dinci/cihatçı olduğundan alış veriş yapmıyoruz.

İnternetten pek kitap almam mecbur kalmadıkça ama almam gerektiğinde Sözcü'ye bakıyorum. Orada yoksa da ara yüzü 2000'lerden kalma gibi duran Kitap Yurdu'na.

 

https://www.sozcukitabevi.com/Kitap/cagri-mert-bakirci-evrim-kurami-ve-mekanizmalari-1

 

https://www.kitapyurdu.com/index.php?route=product/search&filter_name=evrim%20kuram%C4%B1%20ve%20mekanizmalar%C4%B1

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Türk Ateist yazdı:

 

Anladım... Sen evrimi hemen hiç bilmeyen birinin, anlamak için okuması gereken kitaplardan arıyorsun. Evrime giriş hani.

Konu başlıkları ve soruş biçimine bakınca verdiğin linkteki kitap gerçekten iyiye benziyor.

Ama ben evrimi hiç bilmeyen, terminolojiye, kavram ve terimlere uzak birine aşağıdaki kitabı önerirdim. Geçenlerde bir kitapçıda denk gelince elime alıp şöyle bir gözattım ve yazarı bir kere daha takdir ettim. Bilal'e anlatır gibi anlatmış. Lisede biyoloji okumamış biri bile anlar ve evrime giriş yapmış olur. Dahası, merak dürtüsünü direkt harekete geçirip ileri okuma yapması için notlar almasını sağlar. Evrim Ağacı'nın kurucu ve yöneticisi bu çocuk. 

 

D&R ve İdefix gibi yerler artık tüpçünün olduğu için alış verişi kestik. Zaten berbattı. Babil'in yöneticileri dinci/cihatçı olduğundan alış veriş yapmıyoruz.

İnternetten pek kitap almam mecbur kalmadıkça ama almam gerektiğinde Sözcü'ye bakıyorum. Orada yoksa da ara yüzü 2000'lerden kalma gibi duran Kitap Yurdu'na.

 

https://www.sozcukitabevi.com/Kitap/cagri-mert-bakirci-evrim-kurami-ve-mekanizmalari-1

 

https://www.kitapyurdu.com/index.php?route=product/search&filter_name=evrim kuramı ve mekanizmaları

"Tupcunun oldugu icin" derken ne demek istedin?

 

Bu kitabi biliyorum, Cagri'yi da. Cagri, Turkiye icin buyuk bir hizmet sunuyor bence de. Desteklenmesi gerek.

 

Kitapyurdu da dincilerin degil mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Market Wizard yazdı:

"Tupcunun oldugu icin" derken ne demek istedin?

 

Bu kitabi biliyorum, Cagri'yi da. Cagri, Turkiye icin buyuk bir hizmet sunuyor bence de. Desteklenmesi gerek.

 

Kitapyurdu da dincilerin degil mi?

 

Tüpçü dediğim Demirörenler işte. Likidgaz. Doğan Medya'yı olduğu gibi bunlar satın aldı, haberin yok mu? Milliyet ve Vatan'ı daha önce satın almıştı zaten, geçtiğimiz aylarda ise Doğan kitap ve Dergi Grubu, Yaysat da dahil bütün gazete ve TV kanallarını da aldı.

Şimdi sen sorunca baktım da D&R'ı onlar almamış. Daha beteri almış. Turkuaz Grubu. Sabah Gazetesi/ATV çöplüğü falan bunların kısacası.Yönetim kurulunda damat Berat'ın kardeşi var vs...

 

Kitapyurdu kimin bilmiyorum aslında, uzun uzadıya bakmadım. Henüz alış veriş yapmış değilim ama Sözcü'de bulamazsam bakarım dediğim bir yer. Dinciyse ondan da almam asla. 

 

Çağrı'nın politik yönü, görüşleri vs bana çok ters ve pek hoşlanmam ama bilime verdiği hizmet gerçekten çok çok büyük. Bence de desteklenmeli ki destekliyoruz zaten.

 

https://evrimagaci.org/evrim-agacina-maddi-destekte-bulunmanin-yollari-6958

Link to post
Sitelerde Paylaş
30 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

 

 

Çağrı'nın politik yönü, görüşleri vs bana çok ters ve pek hoşlanmam ama bilime verdiği hizmet gerçekten çok çok büyük. Bence de desteklenmeli ki destekliyoruz zaten.

 

https://evrimagaci.org/evrim-agacina-maddi-destekte-bulunmanin-yollari-6958

Merak ettim görüşleri nelerdir  ?

Ayrıca bildiğim kadarıyla ateist. Bize yakın olmalı en azından.

Link to post
Sitelerde Paylaş
44 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

 

Tüpçü dediğim Demirörenler işte. Likidgaz. Doğan Medya'yı olduğu gibi bunlar satın aldı, haberin yok mu? Milliyet ve Vatan'ı daha önce satın almıştı zaten, geçtiğimiz aylarda ise Doğan kitap ve Dergi Grubu, Yaysat da dahil bütün gazete ve TV kanallarını da aldı.

Şimdi sen sorunca baktım da D&R'ı onlar almamış. Daha beteri almış. Turkuaz Grubu. Sabah Gazetesi/ATV çöplüğü falan bunların kısacası.Yönetim kurulunda damat Berat'ın kardeşi var vs...

 

Kitapyurdu kimin bilmiyorum aslında, uzun uzadıya bakmadım. Henüz alış veriş yapmış değilim ama Sözcü'de bulamazsam bakarım dediğim bir yer. Dinciyse ondan da almam asla. 

 

Çağrı'nın politik yönü, görüşleri vs bana çok ters ve pek hoşlanmam ama bilime verdiği hizmet gerçekten çok çok büyük. Bence de desteklenmeli ki destekliyoruz zaten.

 

https://evrimagaci.org/evrim-agacina-maddi-destekte-bulunmanin-yollari-6958

Satildigini biliyordum ama tupcu oldugunu bilmiyordum. ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 saat önce, Charles dawkins yazdı:

Merak ettim görüşleri nelerdir  ?

Ayrıca bildiğim kadarıyla ateist. Bize yakın olmalı en azından.

 

Elbette ateist. Politik görüşleri, tavrı, yönü bana çok ters. Sana da ters midir bilmiyorum.

Ben Kemalistim, o "Aman da Atatürk'e put gibi tapmayın, peygamber yapmayın" falan diyen bir Marksist. Kendine Marksist diyor, epeyce bir Kürtçü falan...

Solculuğun olmazsa olmazı Atatürk'ü küçümsemek ve Kürtçülük yapmak artık, bilirsin...

Ben kim olduğuyla da politik kimliğiyle de bugüne dek hiç ilgilenmedim, her bakımdan destekledim de. Celal Şengör'ü çağırıp bir video çekti, bunun yakın dostları, ortakları ve takiplerinin bir kısmı "O faşisti nasıl çağırırsın?" diye kıyamet kopardı. O sırada kendini de savunmak için epeyce bir yazdı çizdi, o sıra tanıdım. Çok çirkin şeyler söyledi. Kişiliği de sıkıntılı. 

 

Ama yaptığı iş gerçekten değerli ve önemli. Çok ama çok çalışkan bir bilim meraklısı ve çok faydalı işler yapıyor. Evrimi kavramsal olarak anlatması ve yeni bilgileri takip edip çevirerek aktarması çok değerli. O yüzden desteklenmeli diye düşündüm hep. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
31 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

 

Elbette ateist. Politik görüşleri, tavrı, yönü bana çok ters. Sana da ters midir bilmiyorum.

Ben Kemalistim, o "Aman da Atatürk'e put gibi tapmayın, peygamber yapmayın" falan diyen bir Marksist. Kendine Marksist diyor, epeyce bir Kürtçü falan...

Solculuğun olmazsa olmazı Atatürk'ü küçümsemek ve Kürtçülük yapmak artık, bilirsin...

Ben kim olduğuyla da politik kimliğiyle de bugüne dek hiç ilgilenmedim, her bakımdan destekledim de. Celal Şengör'ü çağırıp bir video çekti, bunun yakın dostları, ortakları ve takiplerinin bir kısmı "O faşisti nasıl çağırırsın?" diye kıyamet kopardı. O sırada kendini de savunmak için epeyce bir yazdı çizdi, o sıra tanıdım. Çok çirkin şeyler söyledi. Kişiliği de sıkıntılı. 

 

Ama yaptığı iş gerçekten değerli ve önemli. Çok ama çok çalışkan bir bilim meraklısı ve çok faydalı işler yapıyor. Evrimi kavramsal olarak anlatması ve yeni bilgileri takip edip çevirerek aktarması çok değerli. O yüzden desteklenmeli diye düşündüm hep. 

Cagri, nasil Kurtculuk yapiyor mesela? Ne diyor?

 

Ben Evrim Agaci'nin Facebook sayfasini takip ediyorum, genelde Celal Sengor sevilen biri. Cagri'nin ortaklari Celal Sengor ile video cekmesini istememis mi? Bunlari nerede okudun?

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, Market Wizard yazdı:

Cagri, nasil Kurtculuk yapiyor mesela? Ne diyor?

 

Ben Evrim Agaci'nin Facebook sayfasini takip ediyorum, genelde Celal Sengor sevilen biri. Cagri'nin ortaklari Celal Sengor ile video cekmesini istememis mi? Bunlari nerede okudun?

 

https://cmbserbestbolge.wordpress.com/2017/06/15/olasi-celal-sengor-yayini-ve-elestiriler-hakkinda/

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
24 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

Uzun yazmis, aksam okurum.

 

Sen "kisiligi de sıkıntılı" yazinca sasirmadim. Cagri bana tam olarak mantikli davranan, normal biri gibi gelmiyordu nedense. Tabi tam olarak degil. Yani sadece Cagri'nin %10'luk bir bolumunun bana mantiksiz geldigini soyleyebilirim. (Bir seyleri sayiyla anlatmak bana daha basit geliyor.)

 

Videolarini izlerken, bilime asik, bilime tutkuyla baglanan birini goruyorum ama bu davranislarinin bazilari da abarti geliyor. Ben, her ne olursa olsun, bir seye tutkuyla baglanan birilerinin psikolojisinin tam olarak saglikli olmadigini dusunurum.

 

Ornegin Richard Dawkins'i izledigimde adam bana saglikli gorunuyor. Tabi bu adami tam olarak tanimiyorum. Ama kendisinin bilimi gercekten sevdigi anlasiliyor. Bilime tutkuyla bagli ama saglikli bir sekilde... Ya da Bill Gates'e baktigimda da mantikli ve saglikli bir beyin goruyorum. Ama Cagri'ya baktigimda bir seyler garip geliyor. Tabi bunun orani sadece %10.

tarihinde Market Wizard tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...