Jump to content

Varlık ve Madde Sonsuz mudur ?


Recommended Posts

  • İleti 82
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

2 dakika önce, democrossian yazdı:

 

Hayır olmadı. Madde atomlardan ibaret değildir. Atomun parçalarından da ibaret değildir. Kuantum parçacıklar, onların da altında sicimler var. Uzay Higgs bozonları ile dolu olmasa kütleçekimi olmazdı. Alan taşıyıcı parçacıklar olmasa hiç bir kuvvet olmadı. Sadece atom içinde geçerli olan kuvvetler de olmazdı. Kuvvet alanı oluşması için taşıyıcı parçacıklar olması gerekiyor.

 

Bizim boşluk diye tanımladığımız şeyin hiç bir şey içermeyen mutlak boşluk olması olanaksızdır. Biz göreli olarak hava olmayan ortama boşluk deriz. Teknolojimiz geliştikçe hava vakumunun boşluk yaratmadığını anlarız. Bir ortamda bulunan bir cismi kütleçekimi etkilemezse oraya boşluk diyebilirsin. Öyle bir ortam yaratamadık. İstediğin ortamı bir kap içinde yarat, o ortamdaki cismi yer çeker.

 

Bak hep aynı hataya düşüyorsun. 

 

Kesin olmayan şeyleri kesinmiş gibi yazıyorsun. Bu sefer cevap yazmak için önce onların kesin olmadığını göstermem gerekiyor. 

 

Higgs bozonu ► Kütle çekimi ??

 

Sicimler var demişsin.

 

Alan taşıyıcı parçacıklar demişsin.

 

Kütle çekimi doğrudan enerjinin kendisini de etkiler, eğer kütle çekiminin enerjiden oluşan bir şey(parçacık) ile taşımaya kalkarsan bu sefer o şeyinde kendi kütle çekimini yazman gerekir, onunda yazman gerekir, onunda yazman gerekir......Böyle gider.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 minutes ago, democrossian said:

Higgs bozonu kütleçekimi taşıyan parçacıktır. Her şeyin teorisi henüz keşfedilemedi. Teknolojimiz giderek daha derine inse de daha derini hep var. En alt kuantum parçacıkarın sicimlerden yapılı olduğunu düşünüyoruz. Sicimler neden yapılı, hiç bir fikrimiz yok.

Fikrimiz yok deme.
Popular science kitaplarından bildiklerimiz bu kadarıyla sınırlı de.
Askeri teknoloji ve CIA, Pentagon vs. bildikleri bence hayallerimizin ötesinde.
Mesela CERN yaz, google imajlardan cern'in amblemine bak. 666, yani komplo teorisi aramaya gerek bile bırakmadan adamlar kendilerini açıklıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, democrossian yazdı:

Higgs bozonu kütleçekimi taşıyan parçacıktır. 

 

Hayır, higgs bozonu maddeye kütle vermekle sorumludur. Senin demek istediğin graviton. 

 

Yinede üstüne basarak söylüyorum. Kütle çekimini taşıyan bir parçacık yoktur. Vardır diyorsan önce yukarıdaki paradoksu çözeceksin. 

 

6 dakika önce, democrossian yazdı:

En alt kuantum parçacıkarın sicimlerden yapılı olduğunu düşünüyoruz.

 

Düşünülüyor olacak o. 

 

Ayrıca bu kelime kesinlik olmadığını ifade eder.

 

Alıntı

Bir ortamı her türlü parçacıktan, bozonlar, nötrinolar, bildiğimiz ne varsa hepsinden yalıtsak dahi orada sicimler bulunacak

 

Var olduğu düşünülen (ki o kadarda fazla düşünülmüyor) bir şeyin. Yani kesin olmayan bir şeyin. Her şeyi sildiğimiz zaman orada kesin olarak bulunacağını iddia etmek komik oldu. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, democrossian yazdı:

Hiç bir kuvvet alanı taşıyıcı parçacıklar olmadan taşınamaz. Ahana bak bu sicim, çektim uzadı, düğüm attım düğümlendi desen zaten Her Şeyin Teorisi bulunmuş olurdu.  

 

Yahu basit bir soru sordum sicimler kesin var mı yok mu yoksa belirsiz mi ? Bak 3 tane cevap var zaten. Yoksa bu yazılanlardan bir yere varmam. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sicim teorisi bir teori. Açıklanmaya epeyce muhtaç bir teori. Sicimler hakkında söylenecek her söz henüz bilim alanına alınamamış bir konudan bahsetmektedir. Bilim tıkanınca felsefi düşünce deneylerine başvururuz. Sonra belki bu düşünce deneyi somut bir deney olarak yapılabilir. O zaman bilim alanına mâlolmuş olur. Bunlar bilimin son sınırında ve felsefe alanının başladığı sınır taşları. Bilim, alanını teknolojik gelişmelere bağımlı olarak iğneyle kuyu kazar gibi yavaş yavaş genişletiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, democrossian yazdı:

Parçacıkların sicimlerde oluşan düğüm noktaları ile oluştuğu bir teori. Hiç bir şekilde sınanamadı ve kimse bir sicime düğüm atıp ahana gördünüz mü parçacık oluştu diye gösteremedi! ^_^

 

 

3 dakika önce, democrossian yazdı:

Git tanrıya sor, o bilir! :lol: Kaçın biriyse aha diye sana gösterir! :0_80cbc_37a71a73_L:

 

Bak nasıl biliyorsun birini seçince güm diye patlayacağını. Kendi yazdıklarının kendiyle çelişeceğini. Yazık !

 

Ulan hadi beni boşver de kendine nasıl yediriyorsun ? 

 

Neyse, cevap vermeyerekte cevap vermiş oldun. :) 

 

Sağdan soldan okuduğun ve matematiğinin m sinin çubuğunu bilmediği işlerde fazla uzağa atmayacan.

tarihinde Sütlü Kase tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayır bunda anlamayacak bir şey olsa da ben de anlamasam! :D

 

Kuantum parçacıkların sicimlerin düğümlenmesiyle oluştuğuna "inanıyoruz"! Kanıtlayamıyoruz. Bunda anlamayacak bir şey varsa ben de anlamayayım bari de rahat edeyim! İttir et sicimden mi hecinden mi oluşuyor! Neden oluşuyorsa oluşuyor. Allağın işine karışılmaz! :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Vaaay beee! Sicim denen bu meretler hakkatten var mı yok mu cevap veremedim! Gitti faça da karizma da! :D Tüüühhh... İntihar edeyim bari ben! :lol:

 

Hayır da Hawking abi yaaa, az daha dayansan ölmesen de sorsaydık. Gelip soracam lan Hawking, bunu öğrenmezsem ölürüm meraktan! Ahana öldüm!

 

"Yaa Hawking abi şu sicimler diyorum. Var mı hakkatten? Var yok bişey de ki boşa cırmalamayalım, o bakımdan!"

 

"Yaaa boşver demo yaaa, gel takılalım hurilere."

 

"İyi de abi beni cehenneme götüreceklermiş, ateistiz ya!"

 

"Lan demo, lan demo! İnsan agnostik bari olur yaaa! Belki kurtarırdık seni yalvar yakar! Naaptın sen yaaa!" :0_80cbc_37a71a73_L:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...