akılsızşuursuzatom 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi 9 saat önce, sağduyu yazdı: Herkese kendisi bildirsin, işi ne, boş boş oturmasın. Ayrıca neden bu peygamber denen herifler ayrıcalıklı? Herkes kayıtsız, şartsız inansın, ne zararı var? Yahu nedir bu siz dincilerdeki bazı insanlar sonsuza kadar yakılsın arzusu? Neden herkesin cennete gidip sonsuza kadar mutlu mesut bir hayat yaşaması fikri size batıyor? Neden insanların çoğunun sonsuza kadar işkence edilerek yakılmasını istiyorsunuz? Bırak şimdi laf salatasını, bu put daha yaratmadan insanların çoğunu yakacağını bilmiyor mu? Yakacağını bile bile neden insan yaratıyor? Amacı ne? Milyarlarca insanı yakmakla eline geçecek? Suçlu yetkili tabii ki, bu yetkili benim topluma zarar vereceğimi bile bile neden bana para veriyor? Sen bu para verdiğin adamın topluma zararlı bir mekan açacağını bilsen ona para verir misin? Benim herkes zorunlu bir davranış sergiliyor dediğimi nereden çıkardın? diyorsunuz ya Allah biliyor madem kimseye kizmamak gerek o kaderindekini yapıyor. Link to post Sitelerde Paylaş
akılsızşuursuzatom 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi 9 saat önce, Buzul yazdı: İslam masalında Allah'ın yanında melekler olmadan geçirdiği bir süre,zaman var.Bu Allahın başlangıcı ve sonu yok,sonsuz.Bu sonsuzlukta yalnız başına takılırken,yanında kimsecikler yokken melekleri yaratıyor.Tabi bu Allah zamanı gelince melekleri yaratacağını da zaten biliyor.Sonsuzlukta yalnız yalnız takılırken melekleri yaratma anı gelince bildiğini gerçekleştiriyor ve melekleri yaratıyor. zamandan münezzeh olunca sıkıntı olmaz ki önce sonra dediğiniz gibi ezelde biliyor .yalnizlikta onun için sorun olmaz çünkü o ilah yalnizliktan sıkıldığı için değil yani. Link to post Sitelerde Paylaş
Buzul 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi (düzenlendi) 22 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı: zamandan münezzeh olunca sıkıntı olmaz ki önce sonra dediğiniz gibi ezelde biliyor .yalnizlikta onun için sorun olmaz çünkü o ilah yalnizliktan sıkıldığı için değil yani. Ben maketten bir araba yapsam,zamandan münezzeh mi olurum?Allahın melekleri yaratması da bunun gibi bir şey.Allahı melekleri yaratınca zamandan münezzeh mi oluyor?Allahın hep var olan olsun,bu gerçek değişmez Allah zamana bağlıdır.Melekleri yaratana dek bir zaman geçmeli,melekleri yaratma anı gelmeli ki,Allah melekleri yaratabilsin. Ağustos 30, 2018 tarihinde Buzul tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Buzul 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi Şu gün,şunu yapacağım diyip,yapacağın şeyi bilirsen ve yapacağını bildiğin şeyi o gün yaparsan,zamandan münezzeh mi oluyorsun? Link to post Sitelerde Paylaş
Buzul 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi (düzenlendi) 55 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı: yalnizlikta onun için sorun olmaz çünkü o ilah yalnizliktan sıkıldığı için değil yani. Hep var olan Allah bir zamanlar yalnızdı,kendisinden başka hiçbir şey yoktu.Sonra bu hep var olan Allah melekleri yaratıyor ve bu yalnızlığına son veriyor.Bu akıl alır gibi bir durum değil.Bu Allahın ilk yarattığı şeyler melekler mi bu arada?Melekler ise Allahın yaratma eylemini ilk kez melekleri yaratarak kullanıyor.Bunlar çok tuhaf değil mi ya? Bu arada şöyle bir yazı buldum. Cenâb-ı Hak, insanlığın babası Hz. Âdem'i yaratmıştı. Başını kaldırıp bakan Âdem (a.s. ), Arş-ı A'lâda muazzam bir nur ile bir isim yazılı gördü: "Ahmed." Merak edip sordu: "Ya Rabbi, bu nur nedir?" Allah Teâla buyurdu: "Bu senin zürriyetinden bir peygamberin nûrudur ki, onun ismi göklerde Ahmed ve yerlerde Muhammed'dir. Eğer, o olmasaydı, seni yaratmazdım!" (Kastalanî, Mevahibü'l-Ledünniye: 1/6) İmanımızla kabul ettiğimiz bu muazzam gerçeği, milyarlar sene sonra gelen o nûrun sahibi de bütün açıklığıyla ifade buyurmuşlardır: Bir gün ashabdan Abdullah bin Câbir (r.a.), "Yâ Resûlallah, bana, Allah'ın her şeyden evvel yarattığı şey nedir, söyler misin?" dedi. Şu cevabı verdiler: "Her şeyden evvel senin Peygamberinin nûrunu, kendi nurundan yarattı. Nur, Allah'ın kudreti ile dilediği gibi gezerdi. O zaman ne Levh-i Mahfuz ne kalem ne Cennet ne Cehennem, ne melek ne semâ ne arz, ne güneş, ne ay, ne insan ve ne de cin vardı."(Kastalanî, Mevahibü'l-Ledünniye:1/7) Semâyı bütün haşmetiyle aydınlatan nûr, sonra ilk olarak Hz. Âdem'in alnında parladı. Sonra peygamberlerden peygambere geçerek İbrâhim'e (a.s.) kadar geldi. Ondan da oğlu Hz. İsmâil'e intikal etti. Allah'ın ilk yarattığı şey Muhammedin nuruymuş bu yazıya göre.Allah yaratma özelliğini ilk kez Muhammedin nurunu yaratarak kullanmış.Bu Muhammed yaratma eylemini Allah'a ilk kez kullandıracak kadar önemli biri.Allah her şeyden önce Muhammedin nurunu yaratıyor.Ama Muhammedin nurundan önce hiçbir şey yaratmıyor.Bunlar çok ilginç ve akıl alır gibi değil gerçekten. Ağustos 30, 2018 tarihinde Buzul tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
akılsızşuursuzatom 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi 2 saat önce, Buzul yazdı: Hep var olan Allah bir zamanlar yalnızdı,kendisinden başka hiçbir şey yoktu.Sonra bu hep var olan Allah melekleri yaratıyor ve bu yalnızlığına son veriyor.Bu akıl alır gibi bir durum değil.Bu Allahın ilk yarattığı şeyler melekler mi bu arada?Melekler ise Allahın yaratma eylemini ilk kez melekleri yaratarak kullanıyor.Bunlar çok tuhaf değil mi ya? Bu arada şöyle bir yazı buldum. Cenâb-ı Hak, insanlığın babası Hz. Âdem'i yaratmıştı. Başını kaldırıp bakan Âdem (a.s. ), Arş-ı A'lâda muazzam bir nur ile bir isim yazılı gördü: "Ahmed." Merak edip sordu: "Ya Rabbi, bu nur nedir?" Allah Teâla buyurdu: "Bu senin zürriyetinden bir peygamberin nûrudur ki, onun ismi göklerde Ahmed ve yerlerde Muhammed'dir. Eğer, o olmasaydı, seni yaratmazdım!" (Kastalanî, Mevahibü'l-Ledünniye: 1/6) İmanımızla kabul ettiğimiz bu muazzam gerçeği, milyarlar sene sonra gelen o nûrun sahibi de bütün açıklığıyla ifade buyurmuşlardır: Bir gün ashabdan Abdullah bin Câbir (r.a.), "Yâ Resûlallah, bana, Allah'ın her şeyden evvel yarattığı şey nedir, söyler misin?" dedi. Şu cevabı verdiler: "Her şeyden evvel senin Peygamberinin nûrunu, kendi nurundan yarattı. Nur, Allah'ın kudreti ile dilediği gibi gezerdi. O zaman ne Levh-i Mahfuz ne kalem ne Cennet ne Cehennem, ne melek ne semâ ne arz, ne güneş, ne ay, ne insan ve ne de cin vardı."(Kastalanî, Mevahibü'l-Ledünniye:1/7) Semâyı bütün haşmetiyle aydınlatan nûr, sonra ilk olarak Hz. Âdem'in alnında parladı. Sonra peygamberlerden peygambere geçerek İbrâhim'e (a.s.) kadar geldi. Ondan da oğlu Hz. İsmâil'e intikal etti. Allah'ın ilk yarattığı şey Muhammedin nuruymuş bu yazıya göre.Allah yaratma özelliğini ilk kez Muhammedin nurunu yaratarak kullanmış.Bu Muhammed yaratma eylemini Allah'a ilk kez kullandıracak kadar önemli biri.Allah her şeyden önce Muhammedin nurunu yaratıyor.Ama Muhammedin nurundan önce hiçbir şey yaratmıyor.Bunlar çok ilginç ve akıl alır gibi değil gerçekten. buna islam litareturunde zat ve sifat ayrımı deniyor galiba mutezile; sıfatlar yani yaratma irade etme gibi sıfatlar Allah'ın zati gibi sonsuz değildir der ama ehli sünnet sifatlarda zatı gibi sonsuzdur yani kadimdir der . Link to post Sitelerde Paylaş
Side Effect 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi 15 saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı: kusur ; her şey zıttiyla bilinir ilkesine uygundur ben her şey kusursuz demiyorum ama Allah'ın neden kusurlu yarattığınada atıf yapmak istedim .kotuluk olmadan iyilik karanlık olmadan aydınlık anlaşilamaz takdir edilemez. Kusurlu yaratilmanin yarari falan yok. Varligi olmayan bir seyin surekli avukatligini yaparsan zamanla varligina inanirsin ama bu onu var yapmaz. Her sey zittiyla bilinir ilkesi diye bir seyde yok bilimmi bu kafandan kural uyduruyorsun. Ayrica kusur bir seyin zitti degildir. Normalde olan bir seye sahip olmamaktir. Link to post Sitelerde Paylaş
skeptikal 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi On 29.08.2018 at 17:13, akılsızşuursuzatom yazdı: 1.olarak Zamanı yaratan Tanridir Zamanı yaratan elbette zamandan münezzeh olmalı paint programını açıp bir yuvarlak çizsek O yuvarlağı çizdiğimiz için icinde olamayiz çünkü biz yaptık (yarattık) yani yuvarlağın dışındayız. İlk maddeyi görünce kalanına cevap yazmaktan vazçgeçtim. Bunun paradoks olduğunu dolayısıyla saçma olduğunu sana başka bir konuda yazmıştım. Ama orda bir reddiye yazmadın. Fakat şimdi burada gelip birebir aynısını yazmışsın. Tartışmadan feedback almayacaksak tartışmanın anlamı yok değil mi? Link to post Sitelerde Paylaş
akılsızşuursuzatom 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi 45 dakika önce, Side Effect yazdı: Kusurlu yaratilmanin yarari falan yok. Varligi olmayan bir seyin surekli avukatligini yaparsan zamanla varligina inanirsin ama bu onu var yapmaz. Her sey zittiyla bilinir ilkesi diye bir seyde yok bilimmi bu kafandan kural uyduruyorsun. Ayrica kusur bir seyin zitti degildir. Normalde olan bir seye sahip olmamaktir. normalde olan bir şeye sahip olmamak neye sahip olmamak ;kusursuzluğa sahip olmamak.Kusursuzluğu siz kusuru görerek algılarsınız yoksa bir şeyin kusursuzluğunu sadece kusursuz bir şeye bakarak anlayamazsınız. Örneğin; elinizdeki kalem kusursuzsa , kusurlu yani yazmayan bir kalem görünce dersiniz ki diğer kalem kusursuzdu yoksa tek başına kusursuz bir kalem diyemezsiniz.(pilot kalemle Allahi ispatlayan video aklınıza gelmesin kalem deyince lütfen ) Link to post Sitelerde Paylaş
akılsızşuursuzatom 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi 8 dakika önce, skeptikal yazdı: İlk maddeyi görünce kalanına cevap yazmaktan vazçgeçtim. Bunun paradoks olduğunu dolayısıyla saçma olduğunu sana başka bir konuda yazmıştım. Ama orda bir reddiye yazmadın. Fakat şimdi burada gelip birebir aynısını yazmışsın. Tartışmadan feedback almayacaksak tartışmanın anlamı yok değil mi? tekrar yazarsanız yanıtınızı özür dilerim unuttum sanırım cevap vermeye çalışırım buyrun? Link to post Sitelerde Paylaş
skeptikal 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi (düzenlendi) 54 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı: tekrar yazarsanız yanıtınızı özür dilerim unuttum sanırım cevap vermeye çalışırım buyrun? Önemli değil. Cevap yazmadın değil de, karşıt tez getirmemiştin sadece. O yüzden tekrar tartışmak mantıksız geldiği için söyledim. On 26.08.2018 at 17:04, skeptikal yazdı: Zamanı yaratmak ne demek? Yaratmak bir eylem. Her eylem değişimdir. Değişim zaman gerektirir. Dolayısıyla "zamanı yaratmak" yine zaman gerektirdiğinden, bir paradoks. Absürt. Bir varlık zamansızlıktan nasıl zamana geçer? Değişimin olmadığı anda nasıl değişime sebep olur? Zaman senin için dursa, zamanın durduğunu farkedebilir misin? Hayır, çünkü farkındalık da bir eylemdir. Yani zamansız bir varlık değişime sebep olamaz, düşünemez, kendinin farkına varamaz, harekete geçemez. Ağustos 30, 2018 tarihinde skeptikal tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
akılsızşuursuzatom 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi Bir saat önce, skeptikal yazdı: Önemli değil. Cevap yazmadın değil de, karşıt tez getirmemiştin sadece. O yüzden tekrar tartışmak mantıksız geldiği için söyledim. Her eylem nasil her durumda değişim olur sizce? Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi (düzenlendi) Kusurlu yaratma konusuna değineceğim. Doğadaki kusurlu oluşumların tanrının "biraz da kusurlu şeyler yaratayım ki kusursuzluğun değeri anlaşılsın" demesiyle bir alakası yok. Yani kusurlar kasıtlı olarak tanrı tarafından yaratılıyor filan değil. Bunu açıkça görebiliyoruz. Kusurlar aksaklıklardan ve işlerin yolunda gitmemesi nedeniyle oluşuyor. Bir tanrının "dur şunu bu sefer kusurlu yaratayım" demesiyle bir alakası olması olanaksız. Çünkü kusurlu oluşumlar radyasyona, kimyasallara, aşırı strese maruz kalma durumlarında görülüyor. Tabii DNA kopyalanmasında da istatistiksel olarak olması doğal hatalar olabiliyor. Böyle bir kopyalama sisteminin sıfır hata ile hiç kusursuz çalışması olanaksızdır. Mutlaka hatalar olabilecektir. Hatanın olmaması değil, olması doğal. Allah böyle yarattı demek tamamen züğürt, cahil, hatta embesil tesellisi. Allah filan yok ve yaratmıyor. Doğada allahı filan işaret edecek mini minnacık en küçük bir belirti yoktur. Doğa her an allah filan yok diye bize anlatmasına rağmen insanlar allahın olduğunda inat ediyorlar! Doğa allahın olmadığının en büyük kanıtıdır. Ötesinde, doğa allahın olması durumunda başımızın ne kadar büyük belada olacağının, allahın filan iyi ki de "allaha şükür " olmadığının başyapıtıdır. Ağustos 30, 2018 tarihinde democrossian tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
akılsızşuursuzatom 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi (düzenlendi) 31 dakika önce, democrossian yazdı: Kusurlu yaratma konusuna değineceğim. Doğadaki kusurlu oluşumların tanrının "biraz da kusurlu şeyler yaratayım ki kusursuzluğun değeri anlaşılsın" demesiyle bir alakası yok. Yani kusurlar kasıtlı olarak tanrı tarafından yaratılıyor filan değil. Bunu açıkça görebiliyoruz. Kusurlar aksaklıklardan ve işlerin yolunda gitmemesi nedeniyle oluşuyor. Bir tanrının "dur şunu bu sefer kusurlu yaratayım" demesiyle bir alakası olması olanaksız. Çünkü kusurlu oluşumlar radyasyona, kimyasallara, aşırı strese maruz kalma durumlarında görülüyor. Tabii DNA kopyalanmasında da istatistiksel olarak olması doğal hatalar olabiliyor. Böyle bir kopyalama sisteminin sıfır hata ile hiç kusursuz çalışması olanaksızdır. Mutlaka hatalar olabilecektir. Hatanın olmaması değil, olması doğal. Allah böyle yarattı demek tamamen züğürt, cahil, hatta embesil tesellisi. Allah filan yok ve yaratmıyor. Doğada allahı filan işaret edecek mini minnacık en küçük bir belirti yoktur. Doğa her an allah filan yok diye bize anlatmasına rağmen insanlar allahın olduğunda inat ediyorlar! Doğa allahın olmadığının en büyük kanıtıdır. Ötesinde, doğa allahın olması durumunda başımızın ne kadar büyük belada olacağının, allahın filan iyi ki de "allaha şükür " olmadığının başyapıtıdır. siz yazdığınız klavyenin bile ardında ilim ve irade olduğunu itiraf edip dna nın veya canlıların ardında bir kasıtlı ve irade sahibi güç olduğunu düşünmüyorsanız yapacak pek bir şey yok sanırım. Ağustos 30, 2018 tarihinde akılsızşuursuzatom tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Kaoss 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi Forumda yeniyim democrassian bana özelden mesaj atabilirmisin tabi oyle birsey varsa Link to post Sitelerde Paylaş
Ebu Kafir 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi Bir saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı: dna nın veya canlıların ardında bir kasıtlı ve irade sahibi güç olduğunu düşünmüyorsanız yapacak pek bir şey yok sanırım. Dna ve canlıların ardında irade sahibi güç olduğunu düşünüyor ama bunlardan kıyaslanamayacak derecede daha karmaşık ve gelişmiş bir varlık olan tanrı'nın ardında irade sahibi güç olduğunu düşünemiyorsanız yapacak birşey yok sanırım. Link to post Sitelerde Paylaş
Charles dawkins 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi (düzenlendi) 1 saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı: siz yazdığınız klavyenin bile ardında ilim ve irade olduğunu itiraf edip dna nın veya canlıların ardında bir kasıtlı ve irade sahibi güç olduğunu düşünmüyorsanız yapacak pek bir şey yok sanırım. Klavyenin D NA gibi evrimsel bir süreç geçirmediğini biliyoruz. Sizin en büyük sıkıntınız her şeyin şak diye olduğunu sanmanız. Bak evrimsel süreçte karmaşık yapılar inanılmaz süreçlerde gerçekleşir. Ancak sizin kıyasladığınız nesnelerin süreci evrimsel sürece göre hiç yoktur. Insan beyni evrimsel bir hatadan dolayı uzun süreçleri algılayacak kapasitede değildir. Sana bunları milyarlarca kez anlattık hayla nasıl anlamıyorsun? Evrim de de sıkıntıların olduğunu demiştim. Hiç evrim ile ilgili bir kitap okudun mu? Veya makalelere bakıyor musun ? Bakmadığından eminim. Ağustos 30, 2018 tarihinde Charles dawkins tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi 35 dakika önce, Kaoss yazdı: democrassian bana özelden mesaj atabilirmisin tabi oyle birsey varsa Yeni yapılan bir düzenlemeyle yeni üyelerin özel mesajı kullanmaları engellendi. Bazı troller buna sebep oldular. Ne söyleyeceksen burada söyleyebilirsin. Burda yabancı yok! Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi 1 saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı: canlıların ardında bir kasıtlı ve irade sahibi güç olduğu Canlılar öyle bir güç olmadan olamayacaklarsa, o güç hiç olamaz. Onu da var edecek daha büyük bir güç lazım, onu da... Bu böyle gidemeyeceği için tanrı olanaksızdır ve olmadığı son derece kesindir. Tanrının olmadığı kadar kesin başka bir gerçek bulmak zordur. Tanrının olmadığı gerçeği bilinen en kesin gerçektir. Link to post Sitelerde Paylaş
akılsızşuursuzatom 0 Ağustos 30, 2018 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 30, 2018 gönderildi 47 dakika önce, Charles dawkins yazdı: Klavyenin D NA gibi evrimsel bir süreç geçirmediğini biliyoruz. Sizin en büyük sıkıntınız her şeyin şak diye olduğunu sanmanız. Bak evrimsel süreçte karmaşık yapılar inanılmaz süreçlerde gerçekleşir. Ancak sizin kıyasladığınız nesnelerin süreci evrimsel sürece göre hiç yoktur. Insan beyni evrimsel bir hatadan dolayı uzun süreçleri algılayacak kapasitede değildir. Sana bunları milyarlarca kez anlattık hayla nasıl anlamıyorsun? Evrim de de sıkıntıların olduğunu demiştim. Hiç evrim ile ilgili bir kitap okudun mu? Veya makalelere bakıyor musun ? Bakmadığından eminim. evrim ağacının ilk kitabını okudum bir de tanrının alfabesi kitabinda evrim konusunda okudum. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts