democrossian 0 Eylül 3, 2018 gönderildi Raporla Share Eylül 3, 2018 gönderildi (düzenlendi) 7 saat önce, Kaoss yazdı: Peki evrimi öğrenmek için türlerin kökeni iyimidir Kör Saatçi. Richard Dawkins. Eylül 3, 2018 tarihinde democrossian tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
akılsızşuursuzatom 0 Eylül 3, 2018 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 3, 2018 gönderildi 14 saat önce, democrossian yazdı: Kör Saatçi. Richard Dawkins. şu an kör saatçi kitabını okuyorum ilk bölümde kastedilen sizce ney (son derece olasılıksizi açıklamak)? Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Eylül 3, 2018 gönderildi Raporla Share Eylül 3, 2018 gönderildi 6 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı: şu an kör saatçi kitabını okuyorum ilk bölümde kastedilen sizce ney (son derece olasılıksizi açıklamak)? Dawkins çok zeki bir adamdır. Yaratılış demenin son derece kolay ve zahmetsiz, kestirme bir çözüm olduğunu, ama yanıtı evrim olarak vermenin zoru seçmek olduğunu vurguluyor. Canlılar neden var dediğinizde ve bu sorunun yanıtını evrim olarak verdiğinizde, çok çok kolay ve hiç beyin gerektirmeyen bir yanıtı terk edip, tonlarca şeye açıklama getirmek zorunda kalacağınızı vurguluyor. Her şeyi açıklamanız gerekiyor: Yarasanın sonarını, yılanın zehirini, bitkilerin kimyasını, gözün, kulağın, beynin, bilincin oluşumunu... Sonu gelmeyecek bir çabaya girdiniz. Link to post Sitelerde Paylaş
akılsızşuursuzatom 0 Eylül 3, 2018 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 3, 2018 gönderildi 14 dakika önce, democrossian yazdı: Dawkins çok zeki bir adamdır. Yaratılış demenin son derece kolay ve zahmetsiz, kestirme bir çözüm olduğunu, ama yanıtı evrim olarak vermenin zoru seçmek olduğunu vurguluyor. Canlılar neden var dediğinizde ve bu sorunun yanıtını evrim olarak verdiğinizde, çok çok kolay ve hiç beyin gerektirmeyen bir yanıtı terk edip, tonlarca şeye açıklama getirmek zorunda kalacağınızı vurguluyor. Her şeyi açıklamanız gerekiyor: Yarasanın sonarını, yılanın zehirini, bitkilerin kimyasını, gözün, kulağın, beynin, bilincin oluşumunu... Sonu gelmeyecek bir çabaya girdiniz. ilk bölüm keyifli fakat 2.yani yarasa kısmı sıkıcı geldi biraz sanırım 3.yani birikimli secilimde tekrar keyiflenecek ...fakat benim ısrarla merak ettiğim teistlerin hayır yok dediği ama dawkisnsin göz ve zurafanin sinirinde kusur var demesi ne derece doğru ? Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Eylül 3, 2018 gönderildi Raporla Share Eylül 3, 2018 gönderildi 1 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı: yarasa kısmı sıkıcı Kitapta her ne anlatılıyorsa bir amaca yöneliktir. Hiç biri boşuna, laf olsun sayfa dolsun diye anlatılmamıştır. Gözdeki ve zürafa sinirindeki tasarım hatası kesinlikle doğrudur. Hiç şüphesiz. Link to post Sitelerde Paylaş
poiuz 0 Eylül 3, 2018 gönderildi Raporla Share Eylül 3, 2018 gönderildi Link to post Sitelerde Paylaş
Kaoss 0 Eylül 4, 2018 gönderildi Raporla Share Eylül 4, 2018 gönderildi On 03.09.2018 at 22:52, democrossian yazdı: Kitapta her ne anlatılıyorsa bir amaca yöneliktir. Hiç biri boşuna, laf olsun sayfa dolsun diye anlatılmamıştır. Gözdeki ve zürafa sinirindeki tasarım hatası kesinlikle doğrudur. Hiç şüphesiz. Din ile ilgili kitap onerebilirmisin Türk ve yabanci Link to post Sitelerde Paylaş
güven 0 Eylül 4, 2018 gönderildi Raporla Share Eylül 4, 2018 gönderildi On 30.08.2018 at 01:01, akılsızşuursuzatom yazdı: birinci olarak;Peygamberlere soylemese Beni niye peygamber yapmadı muhammdin benden ne farkı vardı. yoksa s****ıçaraken b***kundan elmasmı çıkıyordu. Link to post Sitelerde Paylaş
Mindsurfer 0 Eylül 4, 2018 gönderildi Raporla Share Eylül 4, 2018 gönderildi (düzenlendi) On 29.08.2018 at 17:13, akılsızşuursuzatom yazdı: 3.3 . Ateistlerin cok dillendirdigi ; Allah ademoglundan söz aldı.Ben bu sözü hatırlamıyorum diyor .Hatirlasak zaten imtihanin anlamı olmaz Diğerleri gibi bu açıklama da geçersiz. Kuran'da hiç de öyle bahsedilmiyor.....; 7 A'râf 172 : Hani Rabbin (ezelde) Âdemoğullarının sulplerinden zürriyetlerini almış, onları kendilerine karşı şahit tutarak, “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” demişti. Onlar da, “Evet, şahit olduk (ki Rabbimizsin)” demişlerdi. Böyle yapmamız kıyamet günü, “Biz bundan habersizdik” dememeniz içindir. "Habersiz değiller" ne demektir........; demek ki hatırlıyorlar, haberleri var ! O halde bu çok ağır bir problemdir. Anlaşılan o ki, kuran'ı yazan adamlar, insanları aptal yerine koyup aldatmaya çalışmış. Ha belki "sadece o dönem yaşayan araplar hatırlıyordu, biz sorumlu değiliz" diyerek tarihselci metoduyla ayetleri kurtarmaya çalışabilirsiniz. Ancak o zaman da, böyle din propagandası yapmak, amaçsız şuursuz bir davranış olacaktır. Ayrıca...; 39/Zumer 71: Cehenneme vardıklarında oranın kapıları açılır ve cehennem bekçileri onlara şöyle derler: “Size içinizden, Rabbinizin âyetlerini size okuyan ve bu gününüze kavuşacağınıza dair sizi uyaran peygamberler gelmedi mi?” Onlar da, “Evet geldi” derler. "evet geldi" dediğinizde, zaten yalan söylemiş olacaksınız. çünkü peygamber filan gelmedi. ortada sadece 14 asır öncesinden gelen rivayetler var. o zaman ancak ne diyebilirsin...; bize büyüklerimiz söyledi, onlara da dedeleri söylemiş vs... Bu ayetleri kendiniz inkar ettiğiniz sürece islamı savunmanız trajikomiktir. Eylül 4, 2018 tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts