Jump to content

Billy'nin yada Jack'in bir dedesi var mıdır? Bunun evrimle ilişkisi nedir?


Recommended Posts

Arkadaşlar daha önce "Kendinizin babası olabilir misiniz?" isimli bir konu açmıştım ve soruyu "kendinizin oğlu olabilir misiniz?" şeklinde güncellemiştim. Bu iki sorunun bir birinden bir farkı olup olmadığını sordum ve bu iki soru aynı durumla anlamlı olabilir mi? Şöyle bir hikaye ile konuyu destekledim.

 

21 yaşındaki Anna, 2018 yılında daha önce hiç görmediği Jack isimli biriyle tanışıyor ve onunla birlikte oluyor ve çocuğu doğurmasının ardından 1 yıl sonra ölüyor. Çocuk doğduktan sonra onu yuvaya veriyorlar ve annesinin ne adını biliyor ne de bir fotoğrafını veriyorlar. 2048 yılına gelindiğinde ilk defa zamanda yolculuğu mümkün kılan bir sistem geliştiriyorlar ve Jack sistemi denemek için gönüllü oluyor ve 2018 yılına gönderiliyor. Geri dönmeyi başaramayan Jack durumu kabulleniyor ve bir süre sonra Anna isimli biriyle tanışıyor ve onunla birlikte oluyor.

 

Hikayenin eksik kalmış olabilecek ve yanlış anlaşılabilecek yerlerine daha detaylı açıklamalar getirerek şu şekilde güncelledim.

 

2 saat önce, John Ahmet yazdı:

Yukarıdaki hikaye yanlış anlaşılmasın. Jack ve Anna birlikte olup çocuk doğduktan sonra çocuğa Billy ismini koyuyorlar ve Billy'nin birinci yaşını kutlamak için bir geziye çıkıyorlar. Bu esnada bir trafik kazası geçiriyorlar ve sonunda Anna ve Jack ölüyor fakat Billy sağ olarak kurtulmayı başarıyor. Billy'yi henüz nüfus kütüğüne kaydetmemişler zaten otopside ölen Anna ve Jack'in kimliğini tespit edemiyorlar. Sonra hastane ekibi bu çocuğu yuvaya veriyor. Anne ve babası belli olmayan bu çocuğun ismini bilmedikleri için Jack ismini veriyorlar. Sonra Jack büyüyor ve 2048 yılına gelindiğinde bir firmanın patentli zamanda yolculuğu mümkün kılan ürününü test etmek için gönüllü oluyor. Kendisine 2018 yılına gittiğinde yapması gerekenler anlatılıyor. Gidip insanlardan uzak bir bölgede bir alana bir sandık gömüyor. İşi biten Jack sonra ne yapması gerektiğini düşünürken bir daha geri dönemeyeceğini kabul etmeye başlıyor sonra bir gece klübune giden Jack orada Anna isimli biriyle tanışıyor.

 

Hikayenin son hali böyle ne diyorsunuz zamanda yolculuk mümkün olsaydı böyle bir durumun yaşanması mümkün olabilir miydi? Bir insan gelecekteki kendinin oğlu olabilir mi?

 

Şimdi hikaye daha ilginç bir hal alıyor. Size şöyle bir soru sorsam ne cevap verirdiniz? Hikayedeki Billy yada Jack'in ki ikisi farklı zamanlardaki aynı kişiyi temsil ediyor, bir dedesi var mıdır varsa kimdir?

 

Aslında daha da ilginci bu hikayenin evrim teorisi ile bir ilgisi vardır ve size bunu açılayabilmem için şunları yazmalıyım.

 

Senin bir baban var ve onun da babası var ve bu sürüp gidiyor. Evrim teorisini referans aldığında hiç bir kopukluk olmadan muhakkak dedelerinden biri bir primatdı ve daha gerilere gidersen yine daha ilkel fare büyüklüğünde dedelerin var ve daha da geriye gittiğinde hemen hepimizin dedesi olan yalnızca bir, evet yanlış değil, yalnızca bir tane olan tek hücreli ilk canlıya ulaşacaksın.

 

Şimdi bu durumda herkesin bir dedesi var ve ilk dedesi tek hücreli bir canlı iken Billy yada Jack için durum böyle değil fark ettiniz mi? Onların bir dedesi yok ve İlk canlıyla olan böyle bir bağlantılarının olmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz. Onlara ne demeliyiz evet onları nasıl tanımlarsınız? Evet onlarda atomlardan oluşuyor ve ikisi de insan fakat evrim teorisinin iddia ettiği şekilde bir ataları bulunmuyor yada bir dedeleri var mı varsa yazın? Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Onların varlığını evrim teorisi ile açıklayamayız peki varlıklarını nasıl açıklarsınız?

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 dakika önce, Phocas yazdı:

Saçmalardan seçmeler.

 

Bilimin iddia ettiği bir 4.boyut olduğunu benden duymadın değil mi? Sen bu 4. boyutun zaman olduğunu ve tıpkı 3 boyutlu bir mekanda yolculuk edebileceğin gibi bu boyutta da yolculuğun mümkün olabileceğini hiç bir bilim adamından duymamış olabilirsin. Fakat 4. boyut zaman ise bu boyutta yolculuk etmek mümkün olmakla birlikte bir çok çözümsüz paradoksu da oluşturan ilginç bir durum öyle değil mi? Bunun saçmalıktan öte bilimsel bir görüş olduğunu bilmiyor olmanı kabul etmem mümkün değildir. 4. boyut var ama orada yolculuk yapmak mümkün değildir gibi karşı bir argümanı anlamlı bulabilirim fakat 4. boyut hangi derde devadır bana açıklayabilir misin? Saçma olan sizin konu hakkında düşünmeyi reddetmenizdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
47 minutes ago, John Ahmet said:

Yukarıdaki hikaye yanlış anlaşılmasın. Jack ve Anna birlikte olup çocuk doğduktan sonra çocuğa Billy ismini koyuyorlar ve Billy'nin birinci yaşını kutlamak için bir geziye çıkıyorlar. Bu esnada bir trafik kazası geçiriyorlar .....

 

 

Dark isimli diziyi seyretmen lazım.

Ya da seyretmiş olabilir misin?

https://www.imdb.com/title/tt5753856/

 

Ben gayet beğenmiştim.

Kapalı/döngüsel zaman eğrisi üzerine bir nevi..

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
10 dakika önce, teflon yazdı:

Dark isimli diziyi seyretmen lazım.

Ya da seyretmiş olabilir misin?

https://www.imdb.com/title/tt5753856/

 

Ben gayet beğenmiştim.

 

Hikaye aynı mı inan bir filmden yada bir senaryodan alıntı yapmadım hikayeye benziyorsa kesinlikle izlerim. Neyse aslında ilk canlıyla olan bağlantısı annesinden geliyor diyebiliriz fakat hikayeye yeni bir boyut getirip Anna ve Jack karşılaştığında birlikte olduktan sonra çift yumurta ikizi olan biri kız diğeri erkek olan iki çocuk dünyaya gelmiş olsa ve yine bir trafik kazsında Anna ve Jack öldükten sonra her ikisi de kurtulmuş olsa ve her birini farklı yuvaya vermiş olsalar ve ileride birbirlerinden habersiz icat edilen iki farklı zaman makinesini denemek için birbirlerinden farklı zamanlarda aynı zamana yolculuk yapmış olup karşılaşmış olsalar tam olarak yukarıda bahsettiğim ilk canlıyla gerçekten hiç bir bağlantıları kalmaz.

 

9 dakika önce, teflon yazdı:

Niborov mu, nikorov mu, nikaragua mı neydi, ama Rus birinin görüşleri vardı bununla(kapalı zaman eğrisi) ilgili, bulursam yazarım.

 

Evet konu ilgimi çeker biraz açarsan sevinirim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 minutes ago, John Ahmet said:

Hikaye aynı mı inan bir filmden yada bir senaryodan alıntı yapmadım hikayeye benziyorsa kesinlikle izlerim. ...

ilk canlıyla gerçekten hiç bir bağlantıları kalmaz.

 

Birebir aynı olması mümkün değil tabi ama, ne kadar benzeyebilirse, işte o kadar benzer.

Kaliteli bir Alman dizisi. Ben de tavsiye üzerine seyrettim ve kesinlikle pişman olmadım.

Hatta başlık da vardı bununla ilgili forumda.

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/67041-dark-dizi/

 

Diğer kısımla ilgili yorum yapabilmek için ise bir daha okumam gerek sanırım..Mevzuyu ve evrim/ilk canlı ile ilgili bağlantısını tam anlamadım. Ama üstünkörü okudum denebilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 dakika önce, teflon yazdı:

Mevzuyu ve evrim/ilk canlı ile ilgili bağlantısını tam anlamadım. Ama üstünkörü okudum denebilir.

 

Hikayede Anna ismini Havva, Jack ismini de Adem olarak değiştir ve başka bir yere kopyalayıp tekrar oku ve hikayede Anna ve Jack'in ölmediği bir senaryoyu da kafanda canlandırıp öyle değerlendirerek nerelere varabilirsin.

 

Ya da bu hikayede 20 yıl öncesine değil de 200 bin yıl öncesine gidilmiş olsun. Hikaye sana daha anlamlı gelmiyorsa daha fazla kasmamın da bir anlamı yok.

 

Şu soruları cevaplamaya çalış; 

1. Anna ve Jack'in dedeleri kimdir? Anna ve Jack'in bir anneanne ve babaanneleri var mıdır?

 

2. Evrim teorisine göre herkesin bir dedesinin anneanne ve babaannelerinin olma zorunluluğu vardır? Yada sadece baba tarafındaki dedelerini öncelikle düşün. Bu ilk canlıya kadar uzanır. Peki bu hikayede dede olmadığını, hikayenin değiştirdiğim kısmına göre anne tarafından da atalarının olmadığını anlayıp ilk canlıyla hiç bir bağı bulunmayan bu iki kişiye ne ad verirdin?

tarihinde John Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

@teflon evrimsel biyoloji konusunda forumda rastladığım en bilgili ve tartışmaya müsait kişi sensin sanırım. Jack ve Anna'nın evrimsel biyolojik kökeni nedir? Bu kişilerin var oluş nedeni gelecekteki kendileri ise biyolojik açıdan hiç bir şekilde evrime bağlı olmadan var olmalarını sen nasıl açıklarsın?

Link to post
Sitelerde Paylaş
20 hours ago, John Ahmet said:

@teflon evrimsel biyoloji konusunda forumda rastladığım en bilgili ve tartışmaya müsait kişi sensin sanırım. Jack ve Anna'nın evrimsel biyolojik kökeni nedir? Bu kişilerin var oluş nedeni gelecekteki kendileri ise biyolojik açıdan hiç bir şekilde evrime bağlı olmadan var olmalarını sen nasıl açıklarsın?

 

Estağfurullah.

Bu konudaki yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesinin önemli olduğunu düşündüğüm için, kendi içimde öncelik veriyorum o kadar.

.....................

Senin sorunun ise evrimle direk bir bağlantısını kurmaya bile gerek yok aslen. Taş örneğinden de gidilebilirmiş.

Bu arada evrimsel köken ile zaman çizgisi ve ona bağlı enformasyonu aynı değerlendirmemek lazım.

Jack ve Anna'nın kökeni belli. DNA'larında. Artık imza mı dersin, genetik bir dövme mi..Ataları da.

Zaman boyutundaki diğer devamlılık, süreklilik konusu ise ayrı.

Belki bir ton şey yazılır ama gerekli mi?

Aklımıza, mantığımıza ve şu an ki fiziğimize aykırı.

Paradoks adı üzerinde diyelim.

Mümkünsüzlük ve çelişki üzerine bir kurgu olduğu için, mümkünsüz ve çelişik veriler üretiyor.

Diğer başlıkta tanrı ile ilgili ürettiğin verisyonu ise daha fena durumda. Yokluk sınırı diye bir şey var orada herşeyden önce..

 

Bahsettiğim kişi Novikov'muş bu arada. https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:b8WPfbPPhNEJ:https://en.wikipedia.org/wiki/Novikov_self-consistency_principle+&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, teflon yazdı:

Diğer başlıkta tanrı ile ilgili ürettiğin verisyonu ise daha fena durumda. Yokluk sınırı diye bir şey var orada herşeyden önce..

 

Evet yokluk sınırı ifadesini kullanmamın çok büyük bir mantıksız çelişki doğurduğunun farkındayım. Bu nedenle "Tanrı ve Varlığı" başlıklı yazının 14. sayfasındaki son yazımda tüm olanlardan anladığımı yazdım.

 

 

Bir saat önce, teflon yazdı:

Jack ve Anna'nın kökeni belli. DNA'larında. Artık imza mı dersin, genetik bir dövme mi..Ataları da.

 

Herhangi bir insanın DNA'sını incelediğimiz durumda bu insanların tüm atalarının dökümünü ver bir sonuca ulaşmamız mümkündür. Örneğin atalarından birinin şempanze olup olmadığı ve daha nasıl atalarının olduğunu açıklayabilen evrim ekseninde tümünü detaylandırabilen kocaman bir bilim dünyası var.

 

Fakat Jack ve Anna'nın tüm atalarının yine gelecek zamandaki kendilerinin olduğu ilginç bir durumla karşı karşıyayız. Örneğin evrimsel bir sürecin içerisinde bulunan bir insanın yine kendisini doğurması çok anlamsız ve mümkün olmayan bir durum gibi gözükürken Jack ve Anna'nın tüm atalarının yine zaman döngüsündeki kendileri olması durumunu açıklayan en güzel ifade onların senin içinde bulunmak zorunda olduğun bir evrimsel sürecin dışında bulunup kendi doğurganlık mekanizmalarında kendilerini uluşturan DNA'yı yine kendilerinden almış olmaları nedeniyle yine kendilerini doğuran ilginç bir durumla karşılaşıp bu kişilerin kendilerinden başka hiç bir atası olmayan mükemmel insanlar olduklarını söyleyebiliriz.

 

Bir saat önce, teflon yazdı:

Senin sorunun ise evrimle direk bir bağlantısını kurmaya bile gerek yok aslen. Taş örneğinden de gidilebilirmiş.

Bu arada evrimsel köken ile zaman çizgisi ve ona bağlı enformasyonu aynı değerlendirmemek lazım.

 

Bu konunun gerçekten evrimle açıklanamayan bir durum oluşunu ve evrim sürecine dahil olmadan nasıl var olunabildiği gibi soruları oluşturması bakımından düşünüp evrimle bir ilgileri olmadığını söylemen çok garibime gidiyor. Çünkü bu kişiler insandır nasıl olur da tüm ataları bir zaman döngüsündeki kendileri olabilir.

 

4. boyut bir boyutsa ve tıpkı 3 boyutlu bir mekanda yolculuk edebileceğimiz gibi bu boyutta da yolculuk edebileceksek bu gibi durumların oluşmasına alışmamız gerekir yada 4. boyutun varlığını tümden reddetmek daha mantıklı olur. Sen 4. boyutu nasıl değerlendiriyorsun bunu açıklayanın bilim kurumu olduğunu biliyor olmanı umuyorum.

 

Hikayeye kaldığımız yerden devam edelim :)

 

Jack'i ve Anna'yi geçmişe gönderen ekip daha önceki yaptıkları DNA analizindeki testlerde bir gariplik olduğunu fark ederler ve bu durum diğer elde ettikleri verilerle de birleşince Jack ve Anna'yı bulması için aynı zamana bir ekip göndermeye karar verirler. Giden bu ekip Jack ve Anna'yı daha uzak bir geçmişe göndermeyi planlamakta olup 2018 yılına gerekli tüm ekipmanı da götürmüşlerdir. Jack ve Anna'nın izini kaybettirebilmek için bir trafik kazası süsü verilip bu zamanda onların öldüklerini sanmalarını sağlamış ve kendilerini 5 yıllık bir eğitim sürecinden geçirdikten sonra onları gerekli tüm ekipmanla birlikte M.Ö 200 binli bir yıla göndermişler. Bunu yapmalarındaki sebep Jack ve Anna'nın evrimsel bir sürecin parçası olmadığını anlamış olmaları ve DNA'larındaki mükemmelliği keşfedip bu zamanda yaşayan insanlarla daha detaylı şekilde kıyaslamak için bazı bilimsel çalışmalar yapmayı hedeflemişlerdir. Fakat bir şeyler ters gitmiş ve giden ekibi geri getirecek olan zaman makinesi tamiri mümkün olmayacak şekilde parçalanmıştır. Bu duruma alışmaya çalışan ekip o zamandaki insanlarla mücadele etmek zorunda kalmış bir daha hiç geri dönemeyeceklerini kabullenerek orada var olmanın yollarını düşünürken kendi krallıklarını kurmuştur. Bunun için Jack ve Anna'ya Adem ve Havva ismini takarak kendilerini kral ve kraliçe ilan ettikten sonra tüm insanlara bu konuyu bütünleyen tüm küllüyatı açıklamıştır.Bu küllüyatta Jack ve Anna dışındaki tüm insanların varlığını evrimsel süreçlerle açıklayan ekip Jack ve Anna'nın varlığını sadece tanrı ile açıklayarak bir şekilde mizah yaptıklarını düşünmüşler fakat diğer tüm insanlar buna gerçekten inanmış ve onlara saygı duymuşlardır. Daha önce bu insanlarla mücadele etmek zorunda olan ekip artık kendilerine son derece saygı duyan bir çok insan olması nedeniyle mutlu bir şekilde hayatlarına devam etmişler.

 

Bitti. :)

 

 

 

 

 

 

tarihinde John Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...