Jump to content

ALLAHIN YARATMADIĞI.NE VAR?


Recommended Posts

11 saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

Bu ayetten anlaşılan odur ki, göklerin ve yerin oluşumundan önce, arşın dışında yaratılmış bulunan diğer bir nesne de sudur. O su ki, Allah Teâlâ onu tüm canlıların aslı ve kökü kılmıştır.

 

 Senin taınrın sallamış gibi  hava olmadan suda olmaz. neyse konuyun dışına çıkmak istemiyorum.

11 saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

 

"O'nun Arşı su üzerinde idi." ifadesini "Sonra O, arş üzerine istiva etti." (A'râf 7/54) âyetiyle karşılaştırarak ele almak gerekir. Her ikisinde de arş, saltanat tahtı anlamından alınmış hükümdarlık ve saltanattan kinayedir."Allah'ın arşı" demek, O'nun hükümranlığı ve saltanatı, hakimiyet ve iktidarı demektir. Şu halde arşın su üzerinde olması mekana ve cisme bağlı bir anlam ile değildir. Ve "Sonra O, arş üzerine istiva etti." karşılığında "arşın su üzerinde olması" da söz konusu istivaya karşılık olarak bir başka açıdan ifadedir. (Elmalılı Tefsiri)

Nasıl yartığını idda eden allah su üstünde olmadığını pekala açıklayabirdi daha önce nerdeymiş su üstünde olmadan önce.

Link to post
Sitelerde Paylaş
32 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

yalnız  sitenin  açılmasında  sıkıntı  var  gibi  konunun  başında  mutesabih  ayetler  demiş  yani  kinaye  olduğunu  söylemiş  o  zaman  bunun  önü  açılır  ki  cennet  cehennem  mizan  ahiret  gibi  konulara  neden  kinaye  diyemiyoruz  sorusu  doğar  yani  bunlar  gerçekte  yok  ama  kitap  kinaye  olarak  bahsetmiş 

Bu kuranın hangi yetini eleştirsen karşına kinya bilmem ne çıkıyor bu kuranda doğru bir ayet yokmu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...