Jump to content

BİR HABER!


Recommended Posts

  • İleti 91
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

On 23.10.2018 at 12:00, Lomes yazdı:

Geçmiş olsun ve atlamanız dileğiyle söze başlamak isterim.

Yakın çevremde farklı kanser türlerini yenen insanlar var. Yumuşak doku sarkomundan tutun da rahim kanserine kadar tedavisi başarı ile sonuçlanan yakınlarım var, kimisi 3. evrede tespit edilmişti. Zor bir süreç olduğunu kabul ediyorum fakat moral seviyeniz çok önemli ve siz bu konuları bizlerden daha iyi biliyorsunuz elbette fakat bir hasta yakını olarak moralin en önemli tedavi şekli olduğunu yinelemek isterim. Benim yakınlarıma da süre verildi fakat hepsi atlatmayı başardı.

Siz tedavisi yok diye belirtmişsiniz ancak yine de umudunuzu kaybetmeyin, tıp ilerliyor her an farklı bir seçenek çıkabilir. 

Geçmiş olsun tekrardan...

'Bu  yen'lecek bir kanser türü değil. Geçilecek bir kanser türü. O benim ömrümü kısaltmaya çalışırken benim  ömrümü uzatmaya çalışacağım bir kanser türüi.

Yenmeye değil, geçmeye çalışacağım bir kanser türü yani.. Yine de teşekkürler temenniniz için. Sağolun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 23.10.2018 at 12:06, Kenopsia yazdı:

Sayın haci 

 

Bir zamandır nerelerde olduğunuzu merak ediyordum. Keşke bu sorunun cevabı böyle gelmeseydi.

 

Çokça şifalar diliyorum. Moralinizi yüksek tutun. Sizi seviyoruz :)

Çok teşekkürler.. Sayenizde moralim yüksek.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 23.10.2018 at 12:13, fezadabirtürk yazdı:

Denemeyeceğim ama yine de size bu tavsiyenizden dolayı şükramlarımı sunuyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 23.10.2018 at 13:39, Hasan Akçay yazdı:

Tıp çok ilerledi;

kanserden ölmeyebilirsiniz.

 

Moral önemli, gamsız olun.

 

Ben sekiz yıldır lenf bezi kanseriyim (lenfoma).

 

Gereken tedaviyi gördüm,

iyiyim artık;

düzenli kontrola gidiyorum.

 

İnşallah siz de iyileşirsiniz. 

İyi olduğunuza çok memnun oldum. Umarım atlattınız.. Ki atlatmışa benziyorsunuz... Geçmiş olsun. İyi temennileriniz için çok teşekkürler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 23.10.2018 at 14:16, Ebu Kafir yazdı:

Sevgili Hacı, inanın bu haberi 1. derece yakınımdan almış kadar etkilendim, umarım sağlığını geri kazanan şanslı kişilerden olursunuz.

Yıllardır bu forumu takip eden insanlar için siz arkadaştan çok aileden birisi sayılırsınız, nice gençlerin aydınlanıp gözlerini gerçeğe açmasında büyük katkılarınız var,

emeğinize saygımız sonsuz, iyi haberlerinizi duymak umuduyla.. 

Ben de bu forumda yazan herkesi kendi ailemden kabul ediyorum. Bu vesile ile hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Sağolun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 23.10.2018 at 21:50, Sundance yazdı:

Anneme 2008 yılında "küçük hücreli akciğer kanseri" teşhisi kondu Hacı.

 

Doktorlar 2 ay ömür biçtiler. 

 

Acısını hafifletme amaçlı kemoterapi tedavisi görebilir dediler.

 

Teşhisin konduğu tarih üzerinden tam 3,5 sene yaşadı annem.

 

Eğer ailevi bazı üzücü olaylar olmasaydı daha da yaşardı diye inanıyorum ben.

 

O zamandan bu zamana tıpta bir sürü olumlu gelişme oldu.

 

Sen de moralini yüksek tut.

 

Hastalıkla mücadele süreci bu.

 

Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.

 

 

Annenin hastalığı çok çabuk öldüren  felaket bir hastalık. 3.5 yıl yaşaması bir mucize.. Son zamanlarda bu hastalığı 6 ay bir sene kadar uzatan ilaçlar bulundu.

Yine de annenin hastalığı benimkinden daha habis bir hastalık. Ruhu şad olsun...

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 23.10.2018 at 21:53, democrossian yazdı:

Ne söyleyeceğimi uzun süre bilemedim. Bu haberi almamayı tercih ederdim. Keşke duyurmasaydınız. Ama hepimiz kısa bir süre içinde böyle bir haberi kendimiz hakkında da alırsak şaşırmamamız gerektiğini biliyoruz. İstatistiklere göre kalp damar sorunları yüzünden ölmezsek kanserden öleceğiz. Ondan da ölmezsek kaza ile öleceğiz. Ondan da ölmezsek organ yetmezliğinden öleceğiz.

 

Günümüzde kanseri yenme oranları oldukça yükseldi, yazı turayı geçen şanslardan bile bahsediliyor artık. Sorun şu ki hiç birimiz yaşamımız üzerine yazı tura atmaktan hoşlanmayacağızdır. Ama bu, şansımızın yüksek olduğu gerçeğini değiştirmez. Aslında şansımız düşük de tabii ki olabilir. Her şey olabilir. İyi şeyler olacağını umut etmekten zarar gelmez. Biz umut edelim de işler nasıl giderse gitsin. Ama biz umut edelim. Umut her zaman vardır.

 

Umutların da tükeneceği bir gün gelecek elbet. Ama yine zararı yok. Ben hep şöyle düşünürüm: Duysam ki birileri ölmeyecekmiş, o zaman biz niye burada ölüyoruz diye zoruma giderdi. Ama geride bıraktıklarımdan ölmeyecek hiç kimse olmadığı için zoruma gitmez.

 

Peşinden gelmeyecek hiç kimse yok haci... Hepimiz senin gibi sırada bekliyoruz. Daha sana sıra gelmeden kimlerin önüne geçeceği de hiç belli olmaz. Belki önce beni gömeceksin, ne biliyorsun? Umut et ve neşeni bozma. Ölmeyecek kim var da? Son güne kadar neşe ile devam... Ölmeyeceğini sandığını hiç sanmıyorum. Hepimiz bir gün öleceğimizi biliriz. Bilmediğimiz o günün tarihi... Bilmeye hiç gerek de yok, salla gitsin... Ölmeyecek biri olsaydı bu niye ölmüyor da ben öleceğim derdik. Öyle biri olmadığına göre boş ver... 

 

Bu konuda sizleri bilgilendirmemek aklımdan geçti ama, iyi bir seçenek olmadığını anladım. Ateistforum ailesi benim de ailem. Haber vermemek doğru olmazdı.  Hepinize teşekkürler.

Sağolun.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 23.10.2018 at 22:54, kavak yazdı:

Muhterem

 

Burada ne yazılırsa yazılsın, sizin için birşeyler ifade eder mi veyahut size bir faydası olur mu bilmiyorum. Ancak siz buranın sakinlerini kaale alıp, özelinizi paylaşmışsınız. Evvela bu samimiyetinizden dolayı size teşekkür ederim.

Böyle durumlarda  hem çok şey dile getirilir hem de hiçbir şey.

Hangisi daha uygun, bilemedim.

 

Acil şifalar dilerim.

 

 

Burada bana yönelik yazılanlar benim için çok şey ifade eder kavak kardeşim.  Size ve bütün ateistforum ailesine şükranlarımı sunuyorum.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 23.10.2018 at 22:56, hemdemo yazdı:

Ölüm karşında bütün kelimeler kifayetsiz kalır. Bu meyanda, teselliye yeltenen hiçbir girişim müessir olmaz. 

 

haci, sen bu dünyadan göçerken bil ki boş durmadın, ölmez eserler miras bıraktın. Onlar ardından yaşayacaktır.

 

Ama ne de olsa can tatlıdır ve öte dünya fantezisi neden insanın kolektif tahayyülünde şekil bulmuştur? Çünkü insan ilelebet yaşamak ister. Sen de ah! önümde bir 10 sene olsa diye hayıflanıyor musun haci; yoksa kilometre mi tamamladım ve ışıklar içinde uyumak üzere maneviyat ve psikolojimde kendimi hazırladım mı dersin? 

 

Üzgünüz haci ama hafızamızda canlı kalacaksın.

 

Benim endişelerime tercüman  olmuşsun. En büyüğü bu dünyadan boş geçmemekti. Onu yapabildiysem başka şey istemiyorum.

Sağolun.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 23.10.2018 at 23:10, güven yazdı:

 

Ben kendimi hep şansız veye kara şeyleri öyrenemek bana sanki kalmış dünayda bu konuda şansım yok iyi şeylerlerle karılışmam nedendir bilinmez  bu site çok güzel başlaıklarda oldu çoğunu uzun zaman sonara öyrendidim  şimdi ne desem boştur haci abi nedenini bilmiyorum ama dinsizleri severim ama yağcılık olmasın burda sen bir kaç kişi daha var  deyer veririm ama bazen diyorum deyer vermiyim buda elimden uçar diye ama deyere vermemek saygı duymamak sevmemek mükün deyilken ben ne yapayım elimden bir şey gelmiyor teseli vermiş arkadaşlar ben ne yazacağımı bilmiyorum inanamak zorunda deyilsin ama şu an ağlıyorum erkeyim diye ağlıymamzmıyım sevgi sadece akbra kardeş ana  babayla ilintili deyil  dostalarımıda çok severim  ama içimde saklı tutarım sevgimi dışa vurmam. neyse geçimiş olsun demiyorum geçti abiciyim gel zamanın varsa acın yoksa birrlikte senin bu muhteşem şiririni okuyalım.

 

hocam abicim Sokrates, baldıran yani fare zehri içtiyi  ve arakadaşların dosların ağlmasını görünce ne tuaf insanlarsınız demişti aklıma o geldi ve zehiri veren adama gel bakayım  ne yapacağım adam dedi bunu içeceksin ayklarında ağırlık hisetiyinde yatağa yatacaksın demişti onu yargılayanlarda emeekli ayakda zor duran 2-3 altın kaşlığınıda el kaldırıp indiren şimdinin yargısı gibiydiler. ben bunları ne diye yazıyorum  bilmiyorum.

Alıntı

KENDİLİĞİ ARACILIĞI ARASINDA SEYAHAT ETMEKTEDİR ...

 1-Zaman gezmeniyiz...
Yalnız yıldız tozu değiliz!

Canlıyız aynı zamanda…
 
 2
-Sonsuz geçmişle, sonsuz gelecek arasında
Seyahat ederiz.


 3-Aradaki kısa süreyizdir belki ama,
Sonsuzu ikiye bölmeye yeteriz...


 4-Bir sonsuzdan gelir,

Diğerine gideriz…
 

5-İki sonsuz arasında
Seyahat ederiz..

 

6-Doğarız-ölürüz...
Ölürüz-doğarız...


7-Ve her seferinde sonsuzu,
Tam ortasından
İkiye böleriz...

 

ABİCİYİM BU ÖLÜMSÜZ ŞİİRİNİNİ UNUTMAM MÜMKÜN DEYİL BAŞLIĞI İNGİLİZCEYDİ TÜRÇEYE ÇEVİRDİM  HER KITASI ŞİİRİN ESNİ BİZ İNSANLIĞI ÖLÜMÜSÜZLERŞTİRİR BUNU BİLMENİ İSTERİM DAHADA YAZAMICAM. KAÇ GÜNDÜR ÇOK GERGİNİM BUNUN HABERCİMİSİYDİ NEYDİ RÜYALARIM KARMA KARIŞIKTI ABİCİYİM İYİ OLMAN DİLEYİYLE SAĞLICAKLA KAL AMA KENDİNİ BIRAKMA. BİZİDE ABİSİZ BIRAKMA DİYORUM

 

Çok teşekkürler sevgili Güven kardeşim. Güvendiğim bir arkadaşımızsın.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 24.10.2018 at 00:03, teflon yazdı:

........

Başlığı az önce tam olarak okudum ve dondum kaldım, Hacı.

Mesleğin, bulunduğun ülke ve içinde yer aldığın camia itibariyle teşhis nasıl gecikti, ya da gecikmedi de tipiyle mi ilgili bilemiyorum ama..öylesine umutsuz bir tını var ki yazında..

Tıkandım kaldım.

Yalnız, içinde bulunduğun durumda moralin en önemli faktör olduğunu hepimizden iyi sen bilirsin. Kendini böylesine bırakma.

Kalanını yazmak için umarım daha çok vaktimiz olacak.

Kalbim seninle.

 

Sağolun. Bu içten iletinizle moralimi düzelttiniz..

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 24.10.2018 at 00:21, dursun yazdı:

Üstadım çok geçmiş olsun. Moral en iyi ilaç bu hastalıkta. O yüzden kendiniz için, sevdikleriniz için, sizi sevenler için moralinizi yüksek tutmanızda fayda olacaktır. Umarım bu hastalığı tez zamanda anlatırsınız.

 

Moralimi kuvvetlendirdiğiniz için teşekkürler. Sağolun.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 24.10.2018 at 00:43, illusion_ yazdı:

Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım sağlığınıza kavuşursunuz en kısa zamanda. 

 

Belki bir faydasını görürsünüz diye bitkisel tedavide lösemi ile ilgili birkaç haber linki vereceğim.

 

https://www.google.com/amp/www.iha.com.tr/amp/haber-sifali-bitkilerle-losemiden-kurtuldu-183769/

 

https://www.google.com/amp/s/m.haberturk.com/saglik/haber-amp/779481-kanserli-hucreleri-olduren-madde

 

https://www.modanium.com/kan-kanserine-iyi-gelen-bitkiler/

 

Zerdeçal

Zerdeçalın, kan kanseri tedavisi ve gerilemesinde önemli etkilerinin olduğu son zamanlarda yapılan araştırmalarla gösterilmiştir. Hatta günümüzde zerdeçalın etken maddesi curcumin, kemoterapi yanında tamamlayıcı tedavi olarak damar yoluyla hastaya verilebilmektedir. Zerdeçalin etken maddesi curcuminin, kemoterapinin etkinliğini artırdığı, hatta kemoterapinin yan etkilerini de azalttığı da bilinmektedir. Zerdeçal, tümör hücrelerinin büyümesini engellediği gibi kanseri sınırlandırır, çevreye zarar vermesini önler.

 

Rezene

Rezene, kan kanserindeki en önemli etkisini akyuvarlar üzerinde gösterirler. Özellikle rezene tohumu, akyuvar üretimi için gerekli bakır ve diğer maddeleri fazlasıyla içerir. Ayrıca fesleğen gibi beta karoten ve C vitamini bakımından fazlasıyla zengin bir bitkidir. Beta karoten içeriğiyle antioksidan, hücreyi koruyucu özelliktedir. İçerdiği C vitamini ile de yine kan kanserindeki en önemli sorunlardan biri olan bağışıklık sistemi hasarlarını önleyici özelliktedir. İçerdiği anti-inflamatuar ve anti-kanser etkilere sahip anetol adındaki fitobesinin kanser hücrelerini durdurabildiği bulunmuştur. DNA’ya etki eden nadir bitkilerden olup DNA’yı onardığına dair söylemler vardır. Aşırı tüketildiğinde bazı yan etkiler çıkabileceği için dikkat edilmelidir.

 

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Sağolun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 dakika önce, haci yazdı:

Annenin hastalığı çok çabuk öldüren  felaket bir hastalık. 3.5 yıl yaşaması bir mucize.. Son zamanlarda bu hastalığı 6 ay bir sene kadar uzatan ilaçlar bulundu.

Yine de annenin hastalığı benimkinden daha habis bir hastalık. Ruhu şad olsun..

 

Teşekkürler haci, annem bunu rejimine çok sıkı dikkat ederek, tıbbın olanaklarını kullanarak ve moralini yüksek tutarak başardı.

 

Sen Amerika'dasın bildiğim kadarıyla. Hiç Sloan Kettering hastanesine başvurmayı düşündün mü?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...