Jump to content

BİR HABER!


Recommended Posts

On 24.10.2018 at 22:07, Magnesia yazdı:

Yaklaşık 20 yıldır büyük çoğunluğu Ateistforum olmak üzere çeşitli forumlarda yazdım. Bugüne kadar gördüğüm onbinlerce başlık içinde altına ileti bırakamayacağım hiç bir başlık olmadı. İşte bu başlık o başlıklardan biri değil. İki gündür girip duruyorum, ama hiç bir şey yazmaya elim varmıyor. Hala yazacak, söyleyecek bir şeyim yok... Yaklaşık yirmi yıldır tanıdığım, iyi -kötü dünya kadar mevzu yaşadığım bir dostumu kaybediyor olmak ve bu konu üzerine yazmak çok zor... Bir kaç kadeh içersem belki daha rahat yazarım diye düşündüm, ama kadehler de işe yaramıyor... Üzgünüm Haci, hem de çok... Keşke elimden bir şey gelse, ya da söyleyecek bir şeyim olsa...  

 

Sağol Magnesia kardeşim. Bu konuda seni en geç haberdar etmek isterdim. Çünkü bu haberin seni sarsacağından ve çok üzeceğinden  emindim. Tabii mümkün değildi. Daha birkaç ay birlikte olacağız.. Beni hemen kaybetmeyeceğine göre  söyleyecek bir iki şeyin olacaktır mutlaka.   Onları severek okumak dileği ile... Sağol...Teşekkürler.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 91
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

On 25.10.2018 at 05:13, Emre Karaköse yazdı:

Tekrar merhaba;

 

Lösemide kan enzimlerinde sorun olduğu için ozon terapisi şıkkını iptal etmelisin. Zaten doğal tedavi uzmanı doktorun bunu sana uygulamayacaktır.

 

Selam,

 

Emre_1974tr

 

Tavsiyelerin için çok teşekkürle. Sağol...

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 25.10.2018 at 10:09, EnverPasa yazdı:

 

İyi günler Sayın Hacı

 

Bir gün hepimiz öleceğiz. Karbonlaşacağız. Yok olacağız. Bu anlayış ile baktığımızda en büyük şansımız bizim bu dünyaya bir insan olarak gelmiş olmamız. 

 

Bir kelebek olabilirdik.

Bir balık olabilirdik. 

Bir kuş olabilirdik. 

Bir kaplumbağa olabilirdik. 

Bir bakteri olarabilirdik. 

 

Ama biz insan iradesi olarak oluştuk. Geliştik. Öğrendik. 

Bu kadar farkındalığın içinde bedenimizi bir gün kaybedecek olmanın vereceği sarsıntı gerçekten çok zor.

Ama belki de yapıyor olduğumuz işlerin verdiği zevk doruklarda. 

 

Umudunu kaybetmemen ve kanserin aslında bağışıklık sistemimizin zayıflamasından dolayı ortaya çıkıyor olmasının farkındalığını yaşaman dileğiyle;

Geçmişin hüznünü, ve geleceğin kaygısını bir kenara atıp, bugünün tadını çıkararak yaşama tutunman temennisiyle çok geçmiş olsun dileklerimi sunarım. 

 

Saygılarımla

OLMAK İSTEDİKLERİM 

 

Her şey olabilseydim, istediğim.....

Ne olmak isterdim önce,

Acaba? 

 

Gün doğarken gölge olmak isterdim...

Üç şerefeli bir minarenin gölgesi...

Dimdik, iri, devasa,

Heybetli...... 

 

Sis olmayı,

Ovalara inmeyi isterdim sonra,

Gün ısı ile yükselip,

Bulutlara ulaşmayı,

Yağmur olup,

Ovalara dönmeyi,

Kar olup dağları, tepelerı örtmeyi..... 

 

Eriyip, ince bir dere olmak isterdim sonra,

Nehirlerle birleşen,

Vadileri bıçak gibi yararak, 

Okyanuslara yönelen... 

 

Okyanuslarda dalga olmak isterdim...

Doğudan batıya koşan,

Geçmisten geleceğe yönelerek,

Özgürlüge Yeni Dünyada kavuşan...

 

Sonsuzlukla orada,

Tanışmak isterdim,

 Sonunda....

Doğaya geri dönmek,

Bir avuç kül olarak.... 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Sundance yazdı:

 

Teşekkürler haci, annem bunu rejimine çok sıkı dikkat ederek, tıbbın olanaklarını kullanarak ve moralini yüksek tutarak başardı.

 

Sen Amerika'dasın bildiğim kadarıyla. Hiç Sloan Kettering hastanesine başvurmayı düşündün mü?

 

Benim doktorların hepsi Harvard üniversitesi üyeleri... Daha iyi bir hastane düşünemiyorum. Ama senin tavsiye ettiğin hastane de çok ünlü ve bilimsel. Yine de bana bir yararı olacağını sanmıyorum. Lösemi her yerde lösemi yani... Tedavisi veya tedavisinin olmaması da her yerde aynı... Yine de teşekkürler. Sağol. Annenin yaptıklarını yapmak  çok daha yararlı gibi geliyor bana..

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, haci said:

Geçen gün uzman doktorumla konuştuktan sonra moralim düzeldi. Kötümser olan benim aile doktorumdu. Ben kötü sonu kabul etmiştim.

Uzman doktor prognozun çok kötü olmadığını ve benim daha yıllarca yaşayabileceğimi söyledi. Tabii prognozo biraz abartmış olabilir ama söyledikleri benim moralimi düzeltmeye yetti.

 

Hacı, öncelikle geçmiş olsun. Umarım hastalığın seyri daha önce bir tanıdıkta gördüğüm şekilde yüz güldürücü olur. Türkiye'de aile hekimi ağırlıklı olarak toplum sağlığı işlerine odaklıdır, sağlık ocağı da sevk almak için gidilen bir yere indirgenmiştir. Bu aile hekimliği denen müessesenin Amerika'da daha önemli  bir basamağı temsil ettiğini duyuyordum, ama bu kadar merkezi bir role sahip olduğuna seninle konuşan aile hekiminin ön yorumlarının seni bu kadar etkilediğini senden okuyunca tanıklık etmiş oldum. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 26.10.2018 at 01:49, bilgivehis yazdı:

Sevgili haci, uzun yıllardır, hem de dincilerin zirveye çıktığı bir dönemde mücadele ettin,  insanları uyardın, sayende bilgi sahibi oldular, kimbilir kaç kişiyi çukurdan çıkardın. Eserin kalıcıdır, gözün açık gitmeyeceksin, sen gittikten sonra da eserlerin uyandırmaya, insanları dehşet gemisinden kurtarmaya devam edecektir. Belki bir toz bulutunda belki bir ağacın yaprağında, evrenin herhangi bir köşesinde yine buluşacağız,


Hiç kuşkusuz atom ve moleküllerimiz bir gün evrenin bir köşesinde buluşacak. Şu anda kimbilir hangi canlının atom ve moleküllerini içeriyoruz. Onlar geçmişte yaşamış olan bir dinozora da ait olabilir, ulu bir çınar ağacına da.. Tekrar buluşmak üzere... Teşekkürler bu güzel ileti için.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 26.10.2018 at 11:57, weturn yazdı:

Öncelikle geçmiş olsun diyeyim. 

Yaşınız kaç bilmiyorum. Kendim doktorum. İleri yaşlarda çıkan lösemi türü önemli. Mesela benim bir yakınımda ortaya çıktı. KML cinsiydi. 20 yıldır hala yaşıyor. Kocası şeker hastalığından çoktan öldü. Türünü söylerseniz daha iyi değerlendirme yapabilirim. 

Bir söz vardır. Herkes mutlaka bir kanserden ölecek. Ancak ömrü yeterse. 

 

Kronik lösemiler daha çok yaşlılarda çıkar. Yaşım kronik lösemi çıkacak yaşta.. Kaç yıldır var olduğunu bilimiyorum. İlginize teşekkürler.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
33 dakika önce, isabettin yazdı:

 

Hacı, öncelikle geçmiş olsun. Umarım hastalığın seyri daha önce bir tanıdıkta gördüğüm şekilde yüz güldürücü olur. Türkiye'de aile hekimi ağırlıklı olarak toplum sağlığı işlerine odaklıdır, sağlık ocağı da sevk almak için gidilen bir yere indirgenmiştir. Bu aile hekimliği denen müessesenin Amerika'da daha önemli  bir basamağı temsil ettiğini duyuyordum, ama bu kadar merkezi bir role sahip olduğuna seninle konuşan aile hekiminin ön yorumlarının seni bu kadar etkilediğini senden okuyunca tanıklık etmiş oldum. 

 

Aile hekimliği Amerika'da çok önemli bir tıp dalıdır. Türkiye'de geçmişinin yeni olduğunu sanıyorum. Benim primer doktorum internist. Ama uzman bir sürü doktorum var.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 hours ago, haci said:

Sizi üzdüğüm için üzgünüm. Ama son haberler çok kötü değil. Sağolun...

Haberlerin iyi olmasına sevindim...

 

Moral dokuz hastalığı bire indirir derdi dedem...

 

Ben de sizlerin de emeği katkısı çok olan bu forumda uzun süredir fikirlerimi paylaşabilmek imkanı buldum....

 

Düşünce serüveninin önemli bir kısmını burada geçirdim...

 

Sizlere bu imkândan dolayı teşekkür etmek isterim...

 

Sizde sağolun varolun...

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
23 dakika önce, Sütlü Kase yazdı:

Moralinin yükselmesine sevindim. 

 

Açıkçası konu başlagıcında yazacak bir şey bulamayacak kadar sarsılmıştım.  

 

Umarım uzun süre daha aramızda kalırsın.

 

Teşekkürler Sütlü Kase.. Yazacak bir şey bulamamanız aslında çok şey  bulduğunuz ama aralarından seçemediğiniz anlamı taşıyor.

Aynı şeyi ben sizlere hastalığımı haberdar ederken yaşadım. Yazacak o kadar çok şey var ki, hangisi ile başlayım bilemedim. Ne yazarsanız yazınız ben sizleri çok iyi anlıyorum.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kanser konusunda hepimizin tanık olduğu iyileşme vakaları var. Bu artık yaygın bir olgu. Kanserden iyileşmek diye bir olgu kesin şekilde var olmak bir yana, öyle ender görülen bir durum da değil. O yüzden ben şahsen iyi haber alınca karamsarlığım dağıldı. Kronik olduğunu da öğrenince benim görüşüme göre akut olmasından iyidir. Çünkü akut vakalar ani ataklar yapar ve başa çıkılması güçtür. Kronik vakalar ise atak yapmaz, yavaş ilerlediği için durdurulabilir. Tedaviye cevap olanağı tanır. O yüzden umut var ve yüksek.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 saat önce, haci yazdı:

Sizlerin de bildiği gbi löseminin  birçok türü var. Bazıları bir kaç günde öldürecek kadar kötü huylu

 

Benim ilk duyduğumda açıkçası aklıma bu gelmişti. Bazı türlerinden kurtulma şansı gerçekten çok düşük. Haberi bir tür vedalaşma olarak algıladım ve açıkçası çok zoruma gitti. Fakat yeni haberler öyle bir kanser olmadığı yönünde ve rahatlatıcı. Tabii ki sahip olduğumuz iyi şeyleri teker teker kaybetmek istemiyoruz. Zaten yaşanan dindarlaşma süreci yüzünden kaybettiklerimiz yetiyor.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
17 saat önce, haci yazdı:

Ama geçen gün konuştuğum bir uzman benim birkaç yıl yaşayabileceğimi söyleyerek moralimi artırdı.

Bu arada  hem mutlu olmanın hem de mutlu etmenin yollarını araştırarak yaşama bakış açısını değiştireceğim.

Hepinize sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

HACI 

 

15 saat önce, haci yazdı:

'Bu  yen'lecek bir kanser türü değil. Geçilecek bir kanser türü. O benim ömrümü kısaltmaya çalışırken benim  ömrümü uzatmaya çalışacağım bir kanser türüi.

Yenmeye değil, geçmeye çalışacağım bir kanser türü yani.. Yine de teşekkürler temenniniz için. Sağolun.

Moralinizin düzelmesine ve mutluluğu hayatınızın önceliği kabul etmenize sevindim. Moralinizin iyi olmasının sağladığı etki, tedavide kullanılan ilaçlardan çok daha fazla fayda sağlıyor. 

Bu süreci kolaylıkla geçmenizi temenni ederim, acil şifalar...

tarihinde Lomes tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 28.10.2018 at 19:33, haci yazdı:

 

Annenin hastalığı çok çabuk öldüren  felaket bir hastalık. 3.5 yıl yaşaması bir mucize.. Son zamanlarda bu hastalığı 6 ay bir sene kadar uzatan ilaçlar bulundu.

Yine de annenin hastalığı benimkinden daha habis bir hastalık. Ruhu şad olsun...

 

 

 

Sevgili Hacı geçmiş olsun dililiyorum fakat, ruh diye bir şey olmadığına göre Ruhu Şad Olsun kelimesini neden kullandığınızı anlamış değilim. Yoksa ateist değil misiniz??

Link to post
Sitelerde Paylaş

Diyabet için uygulanan Ketojenik beslenmeyi uygulayın.Yeni araştırmalar ketojenik diyet uygulamalarının ve probiyotik takviyelerinin kanser tedavisinde kullanılabileceği gösteriyor.

Ayrıca dışkı naklini araştırabilirsiniz.

 

Kendim ketojenik diyeti diyabet ve majör depresyon için uyguladım ve tam sonuç aldım.Aynı diyet otizm ve Kanser içinde kullanılıyor.Diyet in temelinde bağırsak bakterilerinin sindirim enzimlerini değiştirerek hormonları düzeltmek var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 28.10.2018 at 23:24, haci yazdı:

 

Teşekkürler Sütlü Kase.. Yazacak bir şey bulamamanız aslında çok şey  bulduğunuz ama aralarından seçemediğiniz anlamı taşıyor.

Aynı şeyi ben sizlere hastalığımı haberdar ederken yaşadım. Yazacak o kadar çok şey var ki, hangisi ile başlayım bilemedim. Ne yazarsanız yazınız ben sizleri çok iyi anlıyorum.

 

 

 

Ketojenik diyet sürecinde Carb.Şeker.Lif üçlüsünü Tamamen tüketimden kesmek var.Ayrıca 2.5(bazen daha uzun ) gün açlık orucu tutmak gerekiyor.Ketojenik diyet tümörleri küçültmeye değil bağırsak bakterilerini değiştirmeye dayanır.M.Ö lerden beri Hipokrat gibi doktorlar tarafından epilepsi için uygulanmış.1950 yılına gelindiğinde modern tıp tarafından unutulmuş.

Bağırsak bakterilerinin sadece sindirim değil hormonlarımız üzerindede kontrol sahibi olduğu(Seratonin dopamin GABA) kanıtlandı.  Ki GABA stres baskılayıcı hormon olduğu için kanser tedavisinde işe yarayabilir.

 

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352289516300509

 

 

tarihinde bar232 tarafından düzenlendi
Link eklendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 30.10.2018 at 08:07, paestum yazdı:

 

Sevgili Hacı geçmiş olsun dililiyorum fakat, ruh diye bir şey olmadığına göre Ruhu Şad Olsun kelimesini neden kullandığınızı anlamış değilim. Yoksa ateist değil misiniz??

Ben ruhun olmadığını iddia etmiyorum ki.. Ruhu nasıl tarif ediyorsunuz? O tarife göre var olabilir.

https://haci-haci.typepad.com/ozgur_olum/gerçek-ruhsal-ölümsüzlük/

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...