Jump to content

HIRİSTİYAN MİSYONERLERİN İNTERNETTEKİ SİNSİ STRATEJİLERİ


Recommended Posts

37 dakika önce, adalet123 yazdı:

 

Şu  Hristiyanların kutsal kitabı orjinal değil mi? Yukarıda  incil yok demişsiniz.4 tane incil var

Görecelidir ; 

Tanrının güvenilir olduğuna inanan hristiyanlar  için 4 İncil orjinal Tanrı esinlemesi kitaplardır. 

samimi ,masum kullarının sapmasına göz yuman Tanrıya (Allah'a) inananlar için bu kitaplar sahtedir.

Matta,Markos,Luka,Yuhanna İsa 'nın tebliğ ,çarmıha gerilme ,dirilme ve göğe yükselmesini içine alan süreci anlatır.geri kalan kısımlar elçilerin (peygamberlerin) mektuplarıdır.Vahiy bölümüyle İncil son bulur.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 29.10.2018 at 03:22, Emre Karaköse yazdı:
Bazı Hıristiyan misyonerler internet dünyasında , özellikle forumlarda vb. sitelerde çeşitli maskeler kullanarak insanların İslam'dan uzaklaşmasını sağlamaya çalışıyorlar.

Bazen bir ateist kılığına girerek dini karalamaya çalışırken, bazen de bir Müslüman kılığına girip, sözde yobazca düşünce ve tavırlar üreterek yine insanlarımızı İslam'dan soğutmaya çalışıyorlar.

Öncelikli amaçları Müslümanları dinlerinden uzaklaştırmak, daha sonra da manevi ve felsefi boşluğa düşen kişileri Hıristiyanlığa çekmeye çabalamak...

Ayrıca insanların Kuran'daki gerçek İslam'a yönelmelerini engellemek için de binbir takla atıyorlar.

Yine kimi zaman ateist veya başka bir dindenmiş gibi davranarak, kimi zaman da bir hadisçi Müslüman görüntüsü sergileyerek , Müslümanların hadis/mezhep ve tasavvuf öğretilerini sanki İslammış gibi algılamalarına devam etmelerini sağlamaya uğraşıyorlar.

Bir diğer uyguladıkları strateji, yine Müslüman veya tarafsız bir gözle bakan teolog kılığında, Kuran ayetlerini yorumlayan makaleler kaleme almaları ve bu yolla Müslümanların zihninde Hıristiyanlıkla uyumlu bir inanç geliştirmeye çalışmak.

Mesela Kuran'da İsa peygamberin çarmıha gerildiği yazdığını iddia eden yazılar yayımlıyorlar forum ve sitelerde. Hem de buna kanıt olarak, aslında çarmıha gerilmediğini söyleyen ayeti sunuyorlar. Ayetin anlamı üzerinde oynamalar, zorlamalar yoluyla ayetin söylediğinin tam tersini söylüyormuş gibi bir hava yaratmaya çalışıyorlar. Ayrıca İsa Peygambere kutsallık yükleme, fakirliği övme gibi Hıristiyanlık dininin temel esaslarını yine sanki Kuran ayetlerinde varmış gibi sunuyorlar. Tabii yine dillerini eğip bükerek, kendi öğretilerini kitaptanmış gibi göstermeye kalkıyorlar.

Bir diğer taktikleri de sanki Kuran'ın şu an piyasadaki sahte Tevrat, Zebur ve İncilleri onaylıyormuş gibi göstermeye kalkmaları ve bu yolla Müslümanlara "dinin tek kaynağı Kuran değil, diğer kitapları da ortak etmelisiniz" mesajı vermeye çalışmalarıdır. Yine sinsice ve disiplin içinde uygulanan bir oyun/taktik bu. Ve yine, kendilerini sanki bir Hıristiyan değil de Müslümanmış gibi göstererek yapmaktalar bunu.

Gerçekte ise şu an piyasadaki İnciller, Zebur veya Tevrat adını verdikleri kitaplar insan yazımı hadis kitaplarıdır. Yani gerçekleri değildir.

Zaten Kuran, onların gerçek kitaplarını sakladıklarını belirtir:

En'am Suresi 91 Allah'ı, kadrine/şanına yaraşır şekilde tanıyamadılar. Çünkü, "Allah, insana hiçbir şey vahyetmemiştir." dediler. De ki "Mûsa'nın insanlara bir ışık, bir kılavuz olarak getirdiği Kitap'ı kim indirdi? Siz o Kitap'ı birtakım parşömenler yapıp ortaya sürüyorsunuz, birçoğunu da saklıyorsunuz. Size, sizin de atalarınızın da bilmediği şeyler öğretildi." "Allah" de, sonra bırak onları saplandıkları batakta oynayadursunlar.

Ve Kuran İbrahim peygambere indirilen kitaptan da övgüyle bahseder, ve şu an elimizde bu kitap yoktur.

Kısacası Kuran'ın onayladığı eski kutsal kitaplar şu an piyasada görülen İnciller falan değildir. zaten şu an piyasadaki İncil/İnciller adı verilen kitapların insan yazımı hadis kitapları olduğunu Hıristiyanlar bile farkında.

Yine sanki üçleme inancına Kuran'dan destek varmış gibi göstermeye kalkan makaleler kaleme alıyor Hıristiyan misyonerler ve yine daha çok bunu tarafsız bir teolog rolü oynayarak yapıyorlar. Özellikle İngilizce ve Türkçe forumlarda bu stratejileri izliyorlar.

Keza Düz Dünya Teorisi saçmalığında da benzer yöntemler uyguluyorlar.

Bunun dışında, forumlarda veya video sitelerinde kendi paylaşımlarının altına yine kendileri övgü dolu mesajlar bırakıyorlar. Tabii bunları yapanlar da yine başka bilgisayarlardan yazan meslektaşları, yani misyonerler.

Yazılarının altına sözde başka inançtan kimselermiş gibi gelip "müthiş tespitler", "beni ikna ettiniz", "karşıt görüş içindeydim ama artık ben de böyle düşünüyorum" şeklinde kendi kendilerini doğrulayan ve öven mesajlar yazıyorlar.

Bir başka dikkatimi çeken nokta, artık dini bir terim bazı arama motorlarında arandığında ilk sayfalarda karşımıza Hıristiyan site ve forumların çıkması ve insanların Hıristiyan sitelere yönlendirilmeye çalışılması.

Son olarak belirtelim, dinini dürüst bir şekilde tebliğ eden misyonerlerden bahsetmiyoruz burada, yoksa herkes kendi dinini anlatmada özgürdür. Ama burada binbir hile ve taktik ile insanları dinlerinden uzaklaştırmaya ve planlarına ulaşmaya çalışan, internetteki yeni sinsi misyoner hareketinden bahsediyoruz. İslam'ın üstün olduğunun onlar da az veya çok farkındalar ve samimi olarak yapılacak tebliğlerde Müslümanların üstün geleceğini biliyorlar. Bu yüzden bazı Hıristiyan misyonerler bahsettiğim maske ve yalanları, stratejileri kullanarak emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar.

 

Sana katılıyorum. Ateist halimle beni bile deli ediyor bu sahtekar tipler. Geçmişte forumda da sıkça rastlardık, hatta buraya gelenler hemen hep Müslüman iken Hristiyan olmuş tiplerdi. İslam'ı da iyi bildikleri için ateist taklidi yapmaları kolay olur sanıyorlardı ama bir şekilde deşifre ediyorduk. 

 

Dediğin gibi, kendilerini açıkça belirterek Hristiyanlığı tebliğ etmelerinde en ufak bir sakınca yok, bu zaten doğal hakları ama böyle arka yollardan dolaşınca insan daha çok iğreniyor. 

Bunun dışında, kendilerini düzgünce belirtmiş olsalar da, Hristiyanların İslam'a saldırmaları beni çok rahatsız ediyor. Veya Müslümanların Hristiyanlığa saldırmaları...

Bir din inanırının bir başka dine saldırma hakkı olduğuna kişisel olarak hiç inanmıyor ve "Kesin sesinizi, bu işi yapacak birileri varsa o da ateistlerdir" diyorum. Neyse bu başka konu.

 

Sonuç olarak, nedenlerimiz biraz farklı olsa da sana katılıyorum. İslam'ın saldırıya uğraması veya birtakım Müslümanların İslam'dan soğuması beni hiç ilgilendirmiyor ve rahatsız etmiyor olsa da, buna neden olanların bir başka dinden olup da ateist veya sorgulayıcı Müslüman kılığında dolaşarak yapması gerçekten iğrenç. Büyük ahlaksızlık, büyük sahtekarlık. 

Ama işte dinlerin doğalarında var bu. Herhangi birine mensup olan da dinini yaymak için her yolu mübah görüyor. Kendi içimizde de rastlıyoruz bu tiplere. İslam'ı sorguluyor gibi davranıyor, veya ateist takılıyor, biraz kazıyınca bakıyorsun ki ağır Müslüman. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hmmm... Ateist kılığına girip İslama saldıran Hristiyan... Pek makul gelmedi. Böyle bir şey yapmalarına gerek olduğunu sanmıyorum. Hayır da niye direk hristiyanlık islamdan daha iyi bir dindir demesin? Hatta niye islamı kötülesin, direk hristiyanlığı över. Hristiyan dininin güzel olduğuna ikna ederse islamın kötü olduğuna ikna etmesi gerekmez.

 

Sanmıyorum. Hiç bir hristiyanın islama saldırmak için ateist kılığına gireceği pek aklıma yatmadı. Şöyle olur; islamdan çıkar ama başka bir din benimsemekte kararsız kalır.

 

Ama muslimler deist ve agnostik kılığına giriyorlar. Bunun çok örneğini gördüm. Hristiyanların bunu bile yapacağını sanmıyorum. Bir hristiyan direk İsa der İncil der, ateist görünmesi için bir neden göremiyorum. İsa figürü parlak bir figür, hatta etkileyici bir figür. Direk anlatılacak bir şey. Muhammet öyle değil. Kötü bir şöhreti var.

 

Diğer yandan muslim misyonerler nasıl islamı yaymaya çalışıyorsa hristiyan misyonerler de dinlerini yaymaya çalışıyor. Bir muslim bundan niye şikayet eder anlamadım! İkiniz de aynı işi yapıyorsunuz!  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Facebook'ta Hıristiyan bir sayfanın isteyene ücretsiz İncil gönderebileceklerine dair bir ilanına denk geldim. Altındaki yorumlar Müslümanların ne kadar tahammülsüz ve horgörülü olduklarını gözler önüne seriyordu. "Müslüman mahallesinde salyangoz satmayın," "Hıristiyansan kilisenle uğraş, düşün yakamızdan," "Bu ülkenin yüzde 99'u Müslüman" gibi sözler vardı. Sorsan "Bizim dinimiz sevgi, barış ve hoşgörü dini" derler.

tarihinde Şövalye tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanların hemen hemen hepsi ataları tarafından,atalar dini islama inanmaya programlanmış,muhammede yani allaha iman ettirilerek,kuranın tüm içeriğine katılmak,kuranda ne yazıyorsa doğru ve gerçek olarak görmek zorunda bırakılmış kişilerdir.Müslümanlar islamı sorgulayarak,araştırarak mı seçtiler?Kuran ayetlerini,doğrulayıp ve gerçekleyip,Kuran ayetlerinden allahın varlığına mı ulaşıp,kanıtladılar.Yok.Böyle bir durum olanaksız zaten.İslam sorgulayarak seçilebilir bir şey değildir.İman edecek ve kuranın içeriğinde ne yazıyorsa katılacak.Kuşkuya düşenlerden olmayacaksın.Kuran ayetlerinden de ancak islamın insanlarca uydurulduğu sonucuna ulaşabilirsin.İslam son derece kötü tasarlanmış bir dindir.Kuranın içeriği saçmalıklarla,yanlışlarla,mantıksızlıklarla doludur.O nedenle islam iman ister.İman et ne yazıyorsa katıl,der.Kuşkuya düşenlerden olma der.İman bir puttur.

 

Kurana göre de dünya zaten düzdür.Gökler yerde olanların tümünden sonra yaratılmıştır.Yerin üzerinde direksiz olarak yükseltilen yedi katlı göğe de güneş,ay ve yıldızlar yapılarak yerleştirilmiştir.

 

Yerde olanların hepsini; sizin için yaratan O'dur. Sonra, göğe doğru yönelerek yedi gök olarak onları düzenlemiştir. O her şeyi bilir.Bakara 29

 

Ve üstünüze, yedi sağlam gök bina ettik.Nebe 12

Ve parıl parıl parıldayan bir kandil yaptık.Nebe 13

 

De ki; Gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkar edip O’na ortaklar mı koşuyorsunuz? O, alemlerin Rab’bidir.

Ve orada, onun üzerinde sabit dağlar oluşturdu. Ve orayı bereketli kıldı. Orada bulunanların besinlerini, dileyenler için eşit olarak dört günde takdir etti.

Sonra duman hâlinde bulunan göğe yöneldi; ona ve yeryüzüne, “İsteyerek veya istemeyerek gelin” dedi. İkisi de, “İsteyerek geldik” dediler.

Böylece onları iki günde yedi kat gök olarak yarattı. Her gök katına kendi emrini vahyetti. Ve dünya göğünü kandillerle süsledik ve onu koruduk. İşte bu, Azîz ve Alîm olanın takdiridir.Fussilet  9,10,11,12

 

Kurana göre yıldızlar şeytanlara atış taneleridirler.

 

Andolsun biz, dünya göğünü kandillerle donattık. Onları şeytanlara atılan taşlar yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.Mülk 5

 

Kuranın allahı doğa olaylarını özel olarak oluşturur,yönetir.Yağmur bulutları oluşturur.Bulutları yönlendirir.Yıldırımlar oluşturur.Yıldırımlarla dilediğini çarpar.Kendisi doğa olaylarının o kadar içindedir ki,dolu tanelerini yönlendirip dilediğine isabet ettirir,dilediğinden de onları uzak tutar.Doğa olaylarının allah tarafından nedenlere,koşullara bağlandığı düşüncesi de kendilerine müslüman diyenlerce ortaya atılmış bir palavradır.Karşımızda dolu tanelerine etki edip, yönlendirecek kadar doğa olaylarının içinde olan,doğa olaylarını özel olarak oluşturup,yöneten bir tanrı profili vardır.

 

Görmedin mi ki, Allah bulutları sürer, sonra onları bir araya getirir, sonra onları üst üste yığın yapar. Böylece yağmurun onların arasından çıktığını görürsün. Gökten içinde dolu bulunan dağlar indirir de onu dilediğine isabet ettirir ve dilediğinden de uzak tutar. Onun şimşeğinin parıltısı neredeyse gözleri götürecektir.Nur 43

 

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

1- Hayır defalarca ayetlerle gerçeği gösterdiğim halde yine misyonerlerin ezbere tekrarları devam ediyor:

 

Gökler/evrenler dünyadan sonra yaratılmıyor, var olan gökler/evrenler düzenleniyor.

 

İlk dört gün/aşamada henüz dünya yok.

 

Son 2 gün/aşamada ise dünya yaratılıyor ve var olan gökler/evrenler de düzenleniyor bu 2 son aşamada.,

 

2- Atış olayında yine hatalı tercümeye sığınmaya çalışıyor misyonerler ve yetmiyor bir de ayet cımbızlama taktiklerini sürdürmeye çalışıyorlar.

 

Gökler/evrenler yazımda şöyle yazmıştım:

 

Burada şuna dikkat edilmelidir; yıldızların üzerindeki bu ateş ve ışınların, içinde bulunduğumuz imtihan dünyasında bile şeytanlara azap edici ve engelleyici olduğu açıklanmaktadır. Yani bazı kimselerin iddia ettiği gibi yıldızlar taşa falan benzetilmiyor veya meteorlardan bahsedilmiyor, yıldızların üzerlerindeki ateşten, sıcaklıktan ve ışıktan bahsedilmektedir. Ayrıca yıldızların üzerindeki bu ateş ortamının Cehennemi andırdığına da vurgu var . Zaten konuyla bağlantılı diğer ayetlerde olay açıklığa kavuşmakta:

CİN SURESİ

8. "Biz göğe gerçekten dokunduk da onu titiz ve güçlü bekçilerle ve kayıp giden ışınlarla/alevlerle doldurulmuş bulduk."

9. "Biz eskiden, onun, dinlemek için oturulan yerlerinde otururduk. Ama şu anda kim dinlemeye kalksa kendisini gözetleyen bir alev/ışık bulur."

Saffat Suresi

6. Biz o yakın göğü bir süsle, yıldızlarla süsleyip donattık.

7. Ve her türlü inatçı-âsi şeytandan koruduk.

8. Onlar ne kadar çırpınsalar da o yüce konseyi dinleyemezler. Ve her taraftan atışa tutulurlar;

9. Kovulurlar. Ve onlar için, yakalarını bırakmayan bir azap vardır.

10.Bir söz kapan olursa, onu, delici bir ışın izler.

Görüldüğü üzere atıştan kastedilen ışık/alevdir.
 
***
Ve sonra da şunu eklemiştim başka bir yazımda: 
 
Yazımda bahsettiğim ayetlerde anlatılan; yıldızların ışıktan/alevden atışlar yapması olayı artık keşfedilmiş/görüntülenmiş olabilir:
 
Link to post
Sitelerde Paylaş
12 minutes ago, Emre Karaköse said:


Görüldüğü üzere atıştan kastedilen ışık/alevdir.

 
***
Ve sonra da şunu eklemiştim başka bir yazımda: 
 
Yazımda bahsettiğim ayetlerde anlatılan; yıldızların ışıktan/alevden atışlar yapması olayı artık keşfedilmiş/görüntülenmiş olabilir:
 

 

"Kast edilen" nedir yahu? Apaçık kitapta kasıt mı olur?

Yoksa öznel bir yorum yapmakta olduğunuz için mi kasıt kelimesini kullanmak zorunda kalıyorsunuz?

 

Merak ediyorum; bunca senaryoyu yazarken gidip allah'a mı soruyorsunuz? Ne "kast ettiğini"?

Yoksa onun adına siz mi karar veriyorsunuz? Küfre düşmeyin sonra maazallah..

Bunca islam aliminin 1400 senedir hem fikir olamadığı ayetlerde, siz kalkıp şıp diye "kast ettiriveriyorsunuz" (!)

 

Siz kimsiniz? Sizi kim neden kaale alsın? Neden kaale alsın da belki sonra küfre düşsün?!

Doğrusunu allah bilir falan diye ekleyin bari sonuna, ayet madem açık değil ve kasıt kelimesinin kullanılmasını icap ettiriyor...

 

Nasıl da mangal gibi yürek varsa allahın neyi kast ettiğine de bunlar kara veriyor..

İşin traji-komik tarafı, her birinin kararı ayrı.

 

Misyoner diye atıp tutuyor bir de kendi çapında haddini bilmez şekilde.. 

İslam dünyasının içinde bulunduğu çöplük ortada işte.

Bununla yaşamasını öğrenin.

Kimin ne işi olur bu masallarla, öznel yorumlarla; hal zaten ortada iken?!

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
18 minutes ago, Emre Karaköse said:

Hayır açıkça söylüyor. Ayet cımbızlamaz , diğer ayetlerle bütünlük içinde okursanız açıkça bu ortaya çıkıyor.

 

 

Açıkça söylüyor, yok yok pardon, açıkça "kastediyor" !!!:0_80cbc_37a71a73_L:

Daha doğrusu, siz kastettiriyorsunuz kendi çapınızda..

Söylüyor mu kastediyor mu anlayan beri gelsin..

 

Bu "öznel yorumunuzu" teyit edecek ya da kontrolünü sağlayacak bir referans noktası ise, yok.

Haddizatında ve çünkü, tüm islam alemi ayrı ayrı bir şeyler söylüyor bu konuda. Hemen her konuda olduğu gibi..Birinin kalk gidelim dediğine, öbürü pok yeme otur diyor.

Siz de onlardan birisiniz sadece. Önemsiz bir detay.

 

Ayette "ne" yazıyorsa, "onu" diyordur. Stars shooting cannoballs'u kast etseydi, "stars shooting cannonballs" falan yazardı.

Bir daha allahın ne kastettiğine kendiniz karar verirken, allah adına karar verirken ayağınızı denk alın.

 

Yıldızların üzerindeki ateş ve ışınlar şeytanlara hangi şekilde azap veriyor, engelliyor?

Nedir bu şeytanlar?

Astrolojiye yoran bile olmuş bu ayeti be..

Manyaklık resmen.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 months later...
Şimdi, Emre Karaköse yazdı:

 

Pers Arap misyonerler yüzünden Türklüğün göstergesi olan Türkçeyi  kaybetmişiz.

Takıldığın konuya bak.

Sözde milliyetçilerimiz   müslümanlık öncesini yok sayıyor.

Git mhpliler gibi müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz diye doğra adamları.

Dinini satamıyorsun bahane arıyorsun.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...