Jump to content

İncil ve Tevrat gerçekten değişti mi?


Recommended Posts

Bildiğiniz üzere incil ve tevratta dolu uydurma bilgi bulunuyor. 

Bu kitaplar Allah'ın eski kelamları olması nedeniyle bu durumu kendisine yediremeyen müslümanlık alemi bu kitapların değiştirildiğini iddia ediyor. 

 

Benim aklım almıyor, bir kitapta doğrular yazarken nasıl olur da bir insan bile bile bunu değiştirir? 

Bu kitapların birinci kopyası mı değiştirildi? Hiç mi değiştirilmemiş kopyası yok bunların? 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İncil değiştirilmiş olsa bile içinde Kur'an' ı destekleyen ifadeler olmalı.desdeklemeyi bir kenara bırakın müthiş derecede zıtlaşıyor.dolaylıda olsa Kur'an' ı lanetliyor..Kur'an ise İncil'e uyun,İncil'de nur var diyor. Allah'ın amacı kafaları karıştırmak ve tuzağa düşürdüğü kullarını cehenneme atmak ise bunu en iyi şekilde yapıyor . aynı kafa karışıklığı Tevrat/Tanah ve İncil arasında da söz konusu.Bu kitaplarda Her ne kadar İncil'i ve İsa'nın gelişini müjdeleyen ifadeler olsada ,tam tersi yalanlayan ifadelerde var.(hristiyanlar bunların kasıtlı /kasıtsız  yanlış yorumlandığını/tercüme edildiğini düşünüyor).milyonlarca yahudi/musevi bu yüzden İsa'nın mesih olduğuna inanmıyor..Epey kafa karıştırıcı.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

Din kitapları birbirinin tekrarı gibi sanki

değişmiş olması ios güncellemesi gibi

Tanrı neden güncelleme ihtiyacı duysun anlamak zor

 

bir diğer konuda madem tüm dinleri Tanrı peygamber ve kitap aracılığı ile yolladı neden yeni gelen kitap diğerini kötülüyor

gibi bir algı var

 

örneğin ben yehovaya inanan bir aileden gelseydim neden başka dine geçme ihtiyacı duyayımki kafamda bir çok soru var

 

yada tam tersi 

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 saat önce, khitapchi yazdı:

Din kitapları birbirinin tekrarı gibi sanki

değişmiş olması ios güncellemesi gibi

Tanrı neden güncelleme ihtiyacı duysun anlamak zor

 

   Diğer kitaplar değiştirildi kuran değişmedi iddiası müslümlerin kendi aralarında üretip yaydığı bir efsaneden ibaret.

Amaç belli, diğer dinlere çamur atıp “hak din islam” algısını yerleştirmek, rakip esnafların mallarına bok atıp kendi mallarını öven esnaf çakallığı.

 

Kuran birçok ayetinde kendinden önceki kitapları tasdik eder, hristiyan ve yahudilerin ellerindeki kendi kitaplarına başvurmalarını öğütler. Din kitabının değişmediğine kanıt olarak içerisinde değişmediğinin yazdığını göstermek ise komik ötesi, bunu diyen yarım akıllı vatandaşlar tevrat ve incil içerisinde de aynı şekilde değişmeyeceği iddiası bulunduğundan belli ki bihaber kendi tanrısını yalancı çıkaran şaşkın meczuplar.

 

10 saat önce, khitapchi yazdı:

bir diğer konuda madem tüm dinleri Tanrı peygamber ve kitap aracılığı ile yolladı neden yeni gelen kitap diğerini kötülüyor

gibi bir algı var

 

Yukarda bahsettiğim sebeble, musevilik ve hristiyanlık varken insanların islamı seçmeleri için bir bahane sunmak

 

10 saat önce, khitapchi yazdı:

örneğin ben yehovaya inanan bir aileden gelseydim neden başka dine geçme ihtiyacı duyayımki kafamda bir çok soru var

 

yada tam tersi 

 

    Çok haklısın, hristiyan dini egemen topraklarda doğan birisi koyu bir hristiyanlık savunucusu olup islamı ve diğer dinleri saçma bulur.

Bu durum (hindu vb.) diğer dinlere mensup kişiler için de geçerlidir, hepsi kendi dinini hak din görüp diğer dinleri yalanlar ve bunda oldukça ısrarlıdır.

 

Gerçek bir tanrı’nın, insanlar tarafından kolayca yanlış anlaşılıp çarpıtılacak, indiği zamana özgü donmuş kalıpta emirler içeren yazılı emirler göndermesi beklenemez. İbrahimi dinlerin zamanın ilkel insanları tarafından derlendiği okadar açık ki, sadece cesaretinizi toplayıp eleştirel gözle bakabilmeniz ve kendinizi kandırmayı bırakmanız yeterlidir.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konu gereksiz gibi duruyordu ama aslında çok güzel tebrik ederim.

 

1) Birincisi, koskoca evrenin/evrenlerin en yüce yaratıcısı ve idarecisinin birden fazla din göndermesi, hatta daha önce de binlerce

peygamber gönderdik iddiası mantıken çelimsiz. Kullarına anlayabilecekleri ve zayıflamayacak sapsağlam bir din gönderemedin mi?

Buna cevap veren ikinci soruya gelsin:

 

2) Kitapların birinin değiştirilemeyecek olması, diğerlerinin değiştirilebilir olduğunun ima edilmesi çok çelimsiz. 

Buna cevap veren üçüncü soruya gelsin:

 

3) En son ve en sağlam din olduğu iddia edilen bir dinin en çalkantılı coğrafyaya "İNDİRİLDİĞİNİN" söylenmesi çelimsiz.

Buna cevap veren dördüncü soruya gelsin:

 

4) Tüm göksel dinlerin çok yakın yerlerde ortaya çıkmış olması çok isabetsiz. Niye birisi Güney Amerika, birisi Uzak Asya, birisi Sibirya falan değil de

hepsi din imalathanesi Hindistan karşısındaki küpküçük, çöllerle izole bir alanda ve hepsi semitik kültür kaynaklı?

Buna cevap veren beşinci soruya gelsin:

 

5) Niye tüm din anlayışları, dinlerle ilgili bildiğimiz her şey, kitaplardaki tüm ifadeler birbirinden garip. Zayıflıyor. 

 

Bonus soru:

6) Niye inançlılar hep Dünya'nın işleyişini anlayamayanlar hep mistik inançlara ilgi duyanlar?  Hep kendini zor besleyen toplumlar?

Yani bugün, doğrulan toplumlar deizm, ateizm, agnostizm gibi kavramlara yönelirken niye bir coğrafyanın daha az gelişmiş toplumları örneğin (Moldovya)

daha dindar oluyor?

 

Hadi bir bonus soru daha:

Niye hep dindarlar, dinsizleri zina makinası, esrarkeş, alkolik, pislik olarak görüyor? Hiç biri değilim, hatta bir sürü ahlak abidesi bilim adamı, akademisyen var.

Türkiye'de ek olarak dinsizler genelde Kürt ve PKKlı olarak görülüyor! Bu iddia yanlış. Türkiye'ye radikal İslam getiren Kuzey Batı Hindistan kökenli Kürtlerdir.

 

Bakın Güney Korelilerin gözünden tespit; Türkler kendi kültürlerine çok bağlıdırlar, fakat içlerindeki harici bir kesim tüm toplumu Arap ve Fars yapmak istiyor! Bu Erdoğan hükumetini anlatmak için bir siyaset programında söylenmiş. Arap ve Farslar ise rejim ihraç etmeye çok müsait ve istekli, bu yolla bir sürü toplumu kendilerine bağlayıp kullanıyorlar. Aynı Türklerin yıllarca İslam koruyucusu görevi alması gibi. Atalarımız amele askerler olarak ölmüşler. Gerek Bizansta, gerek Haçlı ordusunda gerek İslam ordularında.

tarihinde emretemelkuran tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Değişmiş mi? :)

 

“Kutsal Yasa’yı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim. Size doğrusunu söyleyeyim, yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa’dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak.” İncil(Matta. 5:17-18)

 

İncile sorarsanız oda ekmek  çarpsın ,kapı çarpsın benide God koruyor diyor. Kurana sorarsanız ikisinide aynı tanrı göndermiş ama müslümanlar geçerli tek ayet sunmadan öbürleri bozulmuş diye tutturur. Oysa yazın gooela kuranda ara ve çıkan sitdeye tevrat yazın yeter. Okuyun bakalım tevrat incili tastikliyoruz, doğruluyoruz dışıda ne var? Hiç. Müslümanlar  bu çelişkileri gizlemek için kuranın bir iki ayetini sanki tevrat incili kastediyormuş gibi bükerde bükerler. Sonuç, yalandan kim ölmüş, bunların hepsi kutsal söz ise ya hepsini korumuştur ya hiç birini, mantıksızlık süper.:)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kur'an'ı Tevrat/Tanah ve (Apokrif İncil'ler dahil) günümüzde ki  İncil ile kıyaslayarak okursanız   ortak noktaların ne kadar çok olduğunu farkedersiniz.. aynı zamanda Tevrat/Tanah ve İncil'de ki hükümlerin  tam tersininin Kur'an'da savunulduğunu görürsünüz.bu anlamda Kur'an kendinden önceki kitapları onaylar . unutulmamalıdır ki ancak var olan bir şeyin tersi  savunulabilir. .diğer ihtimal ise son kitapta  savunulanların tam tersinin ilk kitaplara eklenmesidir. mesela ilk kitapta  elma yiyebilirsiniz  diye emredilip ,   son kitapta   elma yemeyin diye emrediliyorsa  ve bu zıtlık armut,portakal,kivi,muz,şeftali,karpuz içinde söyleniyorsa ,'bunların  ilk kitaba sonradan eklendiğini düşünmemiz ne kadar mümkün ? . 

Kur'an'da anlatılan pek çok kıssa  Tevrat/Tanah ve (Apokrif İncil'ler dahil) günümüzde ki İncil'de vardır.fakat bazı küçük farklarla ..bu farklar yine başlı başına bir onaydır.çünkü   '' küçük farklar '' eğer elma örneğinde ki gibi zıtlıklardan oluşuyorsa (özellikle bu farklar  Allah'ın onaylamadığı detaylar olduğunda) ,yine  baştaki mantığa göre bu da bir çeşit onaydır.tahrife inanılmadığında durum bu..

onay bağlamında diğer yöntem yahudi ve  hristiyanların islama tepkisini irdelemektir.Kur'an gerçekten önceki kitapları onaylıyorsa yahudi ve hristiyanların çoğu niye dinlerini terk edip müslüman olmadı diye sorgulamak Tevrat ve İncil tahrif oldu mu sorusuna belki cevap olabilir..Ehli kitap Kur'an doğru olduğu halde alışkanlıklarını terketmekte mi zorlandılar ? veya Kur'an'ın kendi kitaplarını yalanladığını mı düşündüler ? yalanladığını düşünmüşlerse ,bu  baştaki varsayımımı desdekler.islamın ilk devirlerinde ehli kitabın müslümanlarla ilişkiside önemli.sürgüne zorlandıkları söyleniyor.Allah'ın doğrularını  inkar edip malından,canından,toprağından olmayı kim ister..buda göz önünde bulundurulmalı. 

ve  Kumran Yazıtları.. .karbon testini bilime saygı duyan,inanan hiç bir ateist inkar edemeyeceğine göre , araştırıp ikna olmak size kalmış.

 

tarihinde fezadabirtürk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Aklımda deli sorular var

belki biraz yadırganabilir hatta komikte bulabilirsiniz ama ?

cinsel ilişkiye girmek cenabetlik oluyor denir gusul abdesti alınır neden sadece cinsel uzuvlar yıkanmazda tüm vücut yıkanır su israfı günah olmuyormu

 

dünyanın yarısından çoğu başka dinlere mensup olanlar demekki sürekli cenabet geziyor ama işleri ters gitmiyor rast gidiyor

 

 

bir diğer konuda rusya çin amerika israil de binlerce atom bombası varken yeni bir din savaşı olursa müslümanlar nasıl kazanmayı düşünüyor anlamak zor

 

bu durum yaşadığımız ülke içinde geçerli 

düşünmesi bile korkunç sonuçlar doğuruyor yüzbinler ölür bu yüzden savaşın hertürlüsü kötü dünya hepimizin 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 months later...
On 03.11.2018 at 20:27, EnverPasa yazdı:

Bildiğiniz üzere incil ve tevratta dolu uydurma bilgi bulunuyor. 

Bu kitaplar Allah'ın eski kelamları olması nedeniyle bu durumu kendisine yediremeyen müslümanlık alemi bu kitapların değiştirildiğini iddia ediyor. 

 

Benim aklım almıyor, bir kitapta doğrular yazarken nasıl olur da bir insan bile bile bunu değiştirir? 

Bu kitapların birinci kopyası mı değiştirildi? Hiç mi değiştirilmemiş kopyası yok bunların? 

 

Tanrının bilgisi dışında birşey değişmeyeceği için bütün kitapları tanrı göndermiştir.

Tanrının dilemesi dışında sizler dileyemezsiniz der.Kitapları değiştiren insan değil tanrı oluyor bu durumda.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında kitap değişmiyor anlam değişiyor. Bu yüzden kutsal denen sayfalar yeterince açık olmuyor.

 

Örneğin ilahi oldugunu  düşündüğünüzde Kuran'da kitap derken neyi kastettiği havada kalmış.. sözcüğün ilk çıkış noktasına varana kadar birçok anlam değişikliği olmuş. Kitap sözcüğü kağıt bulunmadan önce de vardı ve kullanılıyordu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
24 dakika önce, inanır yazdı:

Tanrının dilemesi dışında sizler dileyemezsiniz der.Kitapları değiştiren insan değil tanrı oluyor bu durumda.

E o zaman Allah neden Kuran’da kitaplarımı değiştiyorlar diye sinirleniyor?

Ayıp değil mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, inanır yazdı:

 

Tanrının bilgisi dışında birşey değişmeyeceği için bütün kitapları tanrı göndermiştir.

Tanrının dilemesi dışında sizler dileyemezsiniz der.Kitapları değiştiren insan değil tanrı oluyor bu durumda.

o zaman özgür iradede yok , iradenin özgürlüğünü, tanrı değil, kulları vermezmi?

 

tanrı insanın özgür iradesine gerçekten karışıyorsa, o zaman özgür iradenin bir anlamı olmazki....

 

özgür iradenin sınırları olmaz, sınırları belirleyen akıldır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, karamsarhuman yazdı:

o zaman özgür iradede yok , iradenin özgürlüğünü, tanrı değil, kulları vermezmi?

 

tanrı insanın özgür iradesine gerçekten karışıyorsa, o zaman özgür iradenin bir anlamı olmazki....

 

özgür iradenin sınırları olmaz, sınırları belirleyen akıldır.

Özgür irade var demedim ki yok tabi.

 

sınırları belirleyen hangi akıl ?

 

Bu insan aklı olamaz.Çünkü insan aklı sonradan olmadır.Ve oluşurken çevre şartlarından etkilenmiştir.

 

Çevre şartlarıda sonradan olmadır.Sizler doğayı tanrılaştırıyorsunuz.

 

Sürekli değişen birşeyi ben tanrı  kabul edemem.

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, Abdülmalik yazdı:

E o zaman Allah neden Kuran’da kitaplarımı değiştiyorlar diye sinirleniyor?

Ayıp değil mi?

Ayıp değil.Çünkü onlarında yönetimi tanrının elinde.

 

Yani tanrı  dilediği için sinirlenip kuduruyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, inanır yazdı:

Özgür irade var demedim ki yok tabi.

 

sınırları belirleyen hangi akıl ?

 

Bu insan aklı olamaz.Çünkü insan aklı sonradan olmadır.Ve oluşurken çevre şartlarından etkilenmiştir.

 

Çevre şartlarıda sonradan olmadır.Sizler doğayı tanrılaştırıyorsunuz.

 

Sürekli değişen birşeyi ben tanrı  kabul edemem.

 

 

 

 

inancınız nedir? sayın inanır.. ben sınırları belirleyen  akıldan bahsetmiyorum,

 ben diyorumki, yaratıcı, sen veya ben bir karar verirken, 

özgür irademize neden karışıyor? bunun insan aklının sonradan olmasıyla ne alakası var?

 

eğer özgür iradeye inanmıyorsanız, tartışıcak birşey göremiyorum, o zaman siz teist değilisiniz.

 

ben teist olduğunuzu düşünmüştüm, teistler özgür iradeye iannır.. (sınav)

 

tarihinde karamsarhuman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, inanır yazdı:

modifiye edilmiş islam dini diyebilirsin.

pardon, modifiye edilmiş islam dinimi? ilk defa duyuyorum.. :lol: ama sizdeeeee biliyorsunuzki, öyle bir inanç yok.. olursa çok komık olur.

 o zaman modifiye edilmiş atheizmde olmalı. öyle değilmi? ama nasıl olucak? peki bu.. modifiye işi.

tarihinde karamsarhuman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...