Jump to content

İyiler Mutlaka Kazanır


Recommended Posts

32 dakika önce, Hasan Akçay yazdı:

 

 

Merhaba eskimez dost.

 

Benim gördüğüm 

Hasan Akçay gelince bir hareket bir hareket

ve ben burası hep cıvıl cıvıl olsun istiyorum;

görüşler alınıp görüşler verilsin ama dostça, gönül kırmadan.

Olamaz mı?

 

Olmaz olur mu? Ama siz bize, bizi sınamak, daha doğrusu sabrımızı sınamak için gönderilmiş gibisiniz Hasan Akçay. :) 

O yüzden bu başlıkta sizinle tartışan arkadaşlara sabırlar diledim, yoksa buralar cıvıl cıvıl olsun tabii, siz inandığınızı yazıp savunun falan...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 106
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

2 saat önce, Türk Ateist yazdı:

 

Ateistforum'da yenisin ama iyi ki gelmişsin. Ben yazılarına rastladığımda mutlaka okuyorum seni. Bakış açılarımız benzediği için okumak zevk veriyor haliyle. İnsan daima kendine benzeyeni seçme eğiliminde, malum...

 

Buradaki yazdıklarına da genel olarak katılıyorum. Onun dışında üslubun o kadar, bazen o kadar edebi ki, zevkle okuyorum, okudum. Özellikle, ateizmin insanı yaşamaya davet edip yaşam sevinci vermesi düşüncen çok önemli. Yaşamla yüzleştirirken nasıl yaşama sevinci verir diye sorarlar ve ateistlerin genel olarak depresif, mutsuz ve karamsar olması gerektiğini düşünürler. Bu noktada onlara öyle olmadığını anlatmak biraz güç oluyor, zaten anlamıyorlar da. Belki bir başka zaman bir başka başlıkta bunu da hep birlikte konuşuruz.

 

Avrupa'da dinin etkisi ciddi oranda kırılmış olsa da ırkçılığın, fanatizmin, ağır milliyetçiliğin yükselişe geçmesi biraz normal geliyor bana. Hatta geç bile kaldıklarını düşünüyorum. Avrupa'da ciddi bir İslam istilası var ve halklar bıktı. Müslümanlar dışında, geri kalmış ve kültürü yoz başka milletlerden göçler de arttı. Avrupalı bıktı, bütün bu göçlerle birlikte ekonominin de kötüye gitmesi, defansı aşıp saldırıya geçmelerine neden oldu. Daha sert, daha tutucu olmak istiyorlar. Bilmediğim başka faktörler de vardır mutlaka. 

 

Bunlar dışında mevcut semavi dinler geriliyor ve bu gerileme aslında evrilme şeklinde (çağa uydurulmaları konusu) gerçekleşiyor ama bizi aynı zamanda yeni akım dinler dediğimiz tehlikeyle de karşı karşıya bırakıyor. Bu modern akımlar dinler kadar tehlikeli. Hatta belki dinlerden daha tehlikeli. Dinler, biz her ne kadar eleştirsek de daha gerçek bir zeminin üstünde durur, ancak bu yeni akım inançlar gerçeklerden tamamen kopuk, hastalıklı. Yogalarla falan başlayıp başka yerlere gidiyor insanlar, uçuyor. 

 

 

Malesef  avurpanında yalışı var islam için demokresi. ERDUVANIN Deyi gibidir islam için demkresi bir araçtır,islamın yaşam tarzına uymaz demokresi islam  dünaya zamanında baş belasıydı kılıç zoruyla zorbalıkla işi götürüyordu . Ne zaman avurpa ülkleri teknolojiyi buldu islamın sesini kesti.Bu gün bu yobaz müslümanın elinde olsa atom bombasi nükler silah biri çıkar ben mehdiyim düymeye basar dünayı yok eder.En başata söyleyeceyim ata sözü vardı. Besle karagayı oysun gözünü. küfürlü o kadar ata sözü varki tam islama cuk diye oturacak  demin ekşi sözlüye baktım ama bize yakışmaz. Kusuruma bakmayın yazılarınızı gördüyüm zaman okumadan geçemiyorum sakın bu yağcılık olarak algılanmasın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 saat önce, Hasan Akçay yazdı:

 

 

Diyanete inanmayın; AKIL sahibisiniz siz, aklınıza inanın; 

örneğin Nisa 24'ü  doğru anlamak  için

Nisa 24'ün "meal"ini Nisa 25'in "meal"i ile KARŞILAŞTIRARAK okuyun.

 

Nisa 24:  Vel muhsanâtu minen nisâi illâ mâ meleket eymânukum

Nisa 25:  Ve men yestatı' minkum tavlen en yenkıhal muhsanâtil mu'minât

 

Bakın ikisinde de muhsanât var.

 

Arapçanız olmasın, Arapça bilmeyin 

ama gözleriniz var

her iki ayetteki kelimenin aynı olduğunu görüyorsunuz. 

 

Şimdi bu iki ayetin Diyanet "meal"lerini KARŞILAŞTIRARAK okuyun.

 

Nisâ 24: (Savaş esiri olarak) sahip olduklarınız hariç, evli kadınlar (da size) haram kılındı ...

Nisâ 25: Sizden kimin, hür mü'min kadınlarla evlenmeye gücü yetmezse sahip oluğunuz  mü'min genç kızlarınızdan (cariyelerinizden) alsın...

yani Nisâ 25'e göre evlenmeniz helaldir onlarla eğer malen gücünüz yetiyorsa.

 

Gördünüz mü,

muhsanât yani AYNI kelime

Nisâ 24'te evli kadınlar olmuş,

Nisâ 25'te hür kadınlar ...

 

Ve muhsanat ile evlenmeniz

Nisâ 24'te haram,

Nisâ 25'te helal...

 

Başka bir foruımda yaptığım açıklamayı okumak isterseniz  

şu linke bakar mısınız (brook benim oradaki adım)

https://free-minds.org/forum/index.php?PHPSESSID=dba6770d0a84b02a3236eed1ac79046b&topic=13789.msg419639#new

Dinayet yalancımı orda 40 kişi islamın en  önemli kişleri kuranı yorumlamış şimdi bu adamalrın hepsi yalancı demek sana yakışıyormu pekiyi . türçe okumayalım arapcamı okuyalımda alamıyalımı? yoksa arapmı olalım arap olamam ben türküm türkelre peygamber gelmemiş kuran  mekke çevrsi araplar için inmiş.Sen arapsan ben türküm rusum herneyese bana araplığı kabul etiremsin. öyle bir ırkatan olacaksam ölmeyi cehenmede yanmayı tercih ederim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 minutes ago, güven said:

Dinayet yalancımı orda 40 kişi islamın en  önemli kişleri kuranı yorumlamış şimdi bu adamalrın hepsi yalancı demek sana yakışıyormu pekiyi . türçe okumayalım arapcamı okuyalımda alamıyalımı? yoksa arapmı olalım arap olamam ben türküm türkelre peygamber gelmemiş kuran  mekke çevrsi araplar için inmiş.Sen arapsan ben türküm rusum herneyese bana araplığı kabul etiremsin. öyle bir ırkatan olacaksam ölmeyi cehenmede yanmayı tercih ederim.

 

 

AKIL sahibisiniz siz, aklınıza inanın demiştim,

siz ı-ıh ille de 40 kişinin yorumu diyorsunuz

yani aklınız mı 40 kişinin yorumu mu, tercihinizi yapmışsınız;

artık bana bişey demek düşmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, fezadabirtürk yazdı:
5. cezâen : ceza, karşılık, bedel olarak
6. bimâ kesebâ : kazandıklarından, yaptıklarından dolayı
7. nekâlen 

: ibret verici, korkunç bir ceza olarak

 

ibret verici ve korkunç bir ceza olacak.

el kesmek gayet ibret verici ve korkunç bir ceza.

 

pek çok Kur'an ayeti incil(ler) ile aynıdır. bu da benzer incil ayeti :

 

30 Eğer sağ elin günah işlemene neden olursa, onu kes at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.

Matta 5

 inanmayan biri bunu incilden çalmışlar diyecek.çünkü apokrif incillerde geçen pek çok kıssayı kuran da bulmak mümkün.

inanan ise incil de Allah ın kitabı ,benzerlikler,ortak ayetlerin olması gayet normal diyecek.

İncil'de ki el kesme ile ilgili bu benzerlikte düşündürücü olsa gerek.acaba tesadüf mü ?

1400 yıl boyunca ayeti ''el kesme'' olarak anlayan ,hırsızın elini kesenler ayeti çarpıtmışsa kafirdir.değilse yanlış anlamıştır.

bir uzuv kesiliyor..Allah yanlış anlaşılacak ayet gönderecek kadar sorumsuz olamayacağına göre..

http://islamdevleti.info/kitaplar/Islam_Hukukunda_Ceza/10.htm

 

 

İncil  Allah denen uyduruk Allahatan gelme kitap deyil incil  isanın öyretilerini havariler yazmış. kısaca incil tarvatan araklama kuranda hem incil hem tervatan araklama. Ha birde arap şairlerden araklama yapılmış.Ayrıca kuranda hırsızın elini kesme yokmu pek anlaymadım.

tarihinde güven tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, güven yazdı:

İncil  Allah denen uyduruk Allahatan gelem kitap deyil incil  isanın öyretilerini havariler yazmış. kısaca incil tarvatan araklama kuranda hem incil hem tervatan araklama. Ha birde arap şairlerden araklama yapılmış.Ayrıca kuranda hırsızın elini kesme yokmu pek anlaymadım.

Müslimler gitsin kendi ellerini kessinler.Sonuçta diğer dinleri çalan kendileri değil mi? :D 

Link to post
Sitelerde Paylaş
34 dakika önce, Hasan Akçay yazdı:

 

 

AKIL sahibisiniz siz, aklınıza inanın demiştim,

siz ı-ıh ille de 40 kişinin yorumu diyorsunuz

yani aklınız mı 40 kişinin yorumu mu, tercihinizi yapmışsınız;

artık bana bişey demek düşmez.

40 Kişiden farklı şeylerde yazdım işine gelene cevap veriyorsun

47 dakika önce, güven yazdı:

Dinayet yalancımı orda 40 kişi islamın en  önemli kişleri kuranı yorumlamış şimdi bu adamalrın hepsi yalancı demek sana yakışıyormu pekiyi . türçe okumayalım arapcamı okuyalımda alamıyalımı? yoksa arapmı olalım arap olamam ben türküm türkelere peygamber gelmemiş. kuran  mekke çevrsi araplar için inmiş.Sen arapsan ben türküm rusum herneyese bana araplığı kabul etiremsin. öyle bir ırkatan olacaksam ölmeyi cehenmede yanmayı tercih ederim.

Burda ne demişim. sen şimdi sen bu ayetelride inanmasın. çünkü sen müslüman deyilsin.

 

Şûrâ  7 : “Böylece biz sana Arapça bir Kur’an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke’de ve çevresinde bulunanları uyarasın.

 

 

Şûrâ  7 : “Böylece biz sana Arapça bir Kur’an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke’de ve çevresinde bulunanları uyarasın.

 

 

Fussilet 44. Eğer biz onu, yabancı dilden bir Kur’an kılsaydık, diyeceklerdi ki: Ayetleri açıklanmalı değil miydi? Arab’a yabancı dilden (kitap) olur mu?
 

 

tarihinde güven tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, güven yazdı:

Kafamı buluyorsun benimle. yıldızlar  ışıktan alevden atış yapıyorsa. Bu kafir NASA nasıl yol geçen hanına çevrmiş uzayı. Garadaş ben cahilim aklım almıyor,Lütfen beni aydınlakt.ki. Dolgun üceret alayım.

 

 

 RAHMAN Suresi 33.Diyanet İşleri: Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin uçlarından bucaklarından geçip gitmeye gücünüz yeterse geçip gidin. Büyük bir güç olmadıkça geçip gidemezsiniz.

 

şalom 

Müslümanlar Allaha söyleyin Dua edin şun ezan okunuyor.Allah gökten kapı açmış sizin haberiniz yok  kafirler marasa kadar gitiler dua edin kapansın şu kapı. ŞU Perde işi kimin işi acep.

Hicr (14-15) Kendilerine gökten bir kapı açsak, onlar da yukarı yükselip çıksalar yine de diyecekler ki, gözlerimize perde kapanmış, belki de biz büyülenmiş bir milletiz.

 

Araf/179. Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.

Yapacak bir şey yok allah bizi yaratmadan  kaderimizi çizmiş. hele bird yanında ana kitabı lehfi muhafız kitabı var herşey orda önceden yazılmış biz zavalı kular hiç birşey elimizden gelmez. En iysi bilime sarılıp marsa felan yerleşirsek kurtuluruz.
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, democrossian said:

Nikah faydalanmaktır. Pişpirik oynamak için nikahlanılmaz.

 

 

"Yani siz eğer bir muhsan kadınla nikahlı olmaya parasal olarak güç yetiremiyorsanız

o zaman sağ elin sahip olduğu, yani  savaşta esir edilmiş kölelerden ücretini ödeyerek faydalanacaksınız

 

diyen democrassian'ı 

"Nisa 25 faydalanın demiyor, inkihûeş alın diyor"

diye ikaz etmiştim.

 

Democrassian'ın ikaza cevabı bu.

 

Yani democrassian'a göre

"mâ meleket eymân"ı KENDiNiZE zevce yapacaksınız,

onlardan ZEVCENiZ olarak faydalanacaksınız.  

 

Oysa democrassian'ın köleler dediği o meleket eymân SiZiN KENDi "meleket eymân"ınızdır.

 

Onları

SiZ nikahınızın altına alamazsınız,

başkaları nikahlarının altına alacak 

siz ailelerinin izni ile.

 

Nisâ 25:

 

Muhsan mümineleri nikahları altına almaya güç yetiremeyenlerinize

SiZiN mâ meleket eymânınız olan genç kızlarınız var;

o halde (ey yoksullar), ailelerinin izni ile eş alın onları -fe inkihû hunne bi izni ehl ihinn. 

 

Lütfen bakınız: https://free-minds.org/forum/index.php?topic=13789.180

tarihinde Hasan Akçay tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İyiler(doğrular) oturduğu yerden mutlaka kazanmaz, Çalışan(azmeden) iyiler(doğrular) kazanır.

Çalışmayanlar(azmetmeyenler) kaybeder. Oturduğunuz yerden sonuç beklemek kolay ve isabetsiz bir düş.

 

Bir anektod paylaşayım:

Nedense dinlere inananlarda hep bu düş var. Orta Afrika'da Kur'an öğreten bir medreseye TRT'nin gezisi vardı bir

belgeselde. Oraya muhteşem devletimiz Kur'an hediye ediyordu hala da ediyor(bkz. diyanet). Orada gece gündüz 12 saat

sadece Kur'an ve hadis ek olarak şer'i kitaplar okutuluyor çok küçük çocuklara. Buranın hocasına ve öğrencilerine soruyorlar, hoca ve öğrenciler sürekli kurtulacaklarından

bahsediyor, İslam kendilerine kaçan köleler vasıtasıyla geçmiş. Muhtemelen bu dönemden beri de kurtuluş bekliyorlar, daha da çok beklerler.

 

İnsanların daha az faydalı iş yapmak isteyip daha çok kazanç sağlamak arzusunda olduklarını görmüşsünüzdür, bunlar da kendilerini inanç öğelerine

teslim edip inandıklarının kendilerine bir şeyler bahşedeceğini umuyorlar. Kusura bakmayın öyle bir şey olacak olsa biz Dünya'da olmazdık ve fıtrat olarak böyle

olmazdık zaten. Bunun İslam öncesi Araplarda da kökleri var. Örneğin Sümerlerin Kıbelesine tapanların yaşadığı toprakların bereketini görüp bunu Kıbelenin verdiğini düşünüyorlardı ve

Kıbeleye(kıbleye) dönüyorlardı, bu putu alıp kabenin üstüne koymayı da ihmal etmemişlerdir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, 'Oflaz' yazdı:

Meal ile değil de vakıf olduğu Arapça ile cevap veren birilerini görünce ateler ? a dönüyor..

Başta Araplar aydınlanmış Arapça ile. Beni dinden çıkaran da kendileri ile yaptığım görüş alışverişleri ve izlenimlerim olmuştur. Muhtelemen yurtdışında okumuş olmasam bu sene dinden çıkmazdım. Müslümanlara tavsiyem çok gezmeleri, çok görmeleridir. İnsanların yaşayışlarını görüp kıyas ederseniz, dinlerin reklam olmadığı ülkelerde yaşam standartlarının çok daha yüksek; yalancılık, tecavüz, hırsızlık, dolandırıcılık gibi pisliklerin çok daha az olduğunu görürsünüz. Çıplak gezdiğinizde size en çok bakan yine katı müslüman göçmenler oluyor.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, emretemelkuran yazdı:

Başta Araplar aydınlanmış Arapça ile. Beni dinden çıkaran da kendileri ile yaptığım görüş alışverişleri ve izlenimlerim olmuştur. Muhtelemen yurtdışında okumuş olmasam bu sene dinden çıkmazdım. Müslümanlara tavsiyem çok gezmeleri, çok görmeleridir. İnsanların yaşayışlarını görüp kıyas ederseniz, dinlerin reklam olmadığı ülkelerde yaşam standartlarının çok daha yüksek; yalancılık, tecavüz, hırsızlık, dolandırıcılık gibi pisliklerin çok daha az olduğunu görürsünüz. Çıplak gezdiğinizde size en çok bakan yine katı müslüman göçmenler oluyor.

 

Mevzu Kuran ın kendi içerisinde barındırdığı manaların forum ahalisi tarafından nasıl bilgisizce istimal edilmesi.. ki muhtemelen siz de bu çarpık anlayışın altyapısı nı hazırladığı bir boşluk içerisinde iken şahid olduğunuz bazı hadiseler sonucu dinsizliği seçmişsiniz.. yok ben yeterince sağlam  malumata sahip saglam bir dindar iken birden bire yurtdışında şahid olduğum bazı hadiseler sonucu bu vaziyete geldim diyorsanız ben o konuda fazla yorum yapamayacağım.. zira istatistiklere baktığımız da hırsızlık tecavüz cinayet mevzularında bambaşka sonuçlar çıkıyor..

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 dakika önce, 'Oflaz' yazdı:

Mevzu Kuran ın kendi içerisinde barındırdığı manaların forum ahalisi tarafından nasıl bilgisizce istimal edilmesi.. ki muhtemelen siz de bu çarpık anlayışın altyapısı nı hazırladığı bir boşluk içerisinde iken şahid olduğunuz bazı hadiseler sonucu dinsizliği seçmişsiniz.. yok ben yeterince sağlam  malumata sahip saglam bir dindar iken birden bire yurtdışında şahid olduğum bazı hadiseler sonucu bu vaziyete geldim diyorsanız ben o konuda fazla yorum yapamayacağım.. zira istatistiklere baktığımız da hırsızlık tecavüz cinayet mevzularında bambaşka sonuçlar çıkıyor..

Ben işi o kadar şansa bırakacak gibi küstah biri değilim. Kararımı kesin verdim, araştırmalarımı çok derin yaptım. Beni tatmin eden bir veri elde edemedim.

Dindar olma arayışında iken tüm dinleri bırakma kararı verdim. Ama bir zamanlar 5 vakit namaz kılan babamın değimiyle(şimdi üşeniyor); dışarda söylemesem daha iyi olur. İnsanın canını bile alırlar bu müslümanlar. Dindarlara zerre kadar güvenmiyorum ve bir dindarla da iş yapmayı düşünmem zor. Umarım kendime göre birilerini bulabilirim. Bir yaratıcı güce, her şeye her şeyin sahibi olan sonsuz ve apayrı akıl almayan bir şeye bilmesem de inancım var, tutunmak istiyorum. Fakat İslam bir komedi, Kur'an bir komedi. Kanatlı melekler ve gök bir komedi.

tarihinde emretemelkuran tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎13‎.‎11‎.‎2018 at 15:40, Hasan Akçay yazdı:

democrassian'ın köleler dediği o meleket eymân SiZiN KENDi "meleket eymân"ınızdır.

 

Kimin olursa olsun. Meleket eymanın anlamı son derece açıktır. Sağ elin sahip olduğu demek öz mal demektir. Yani köledir. Sol elde tutulan demekle ise emanet mal kastedilir. Meleket eymanın apaçık anlamı köledir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 14.11.2018 at 04:31, 'Oflaz' said:

Meal ile değil de vakıf olduğu Arapça ile cevap veren birilerini görünce ateler ? a dönüyor..

 

Siz böyle yazınca aklıma şu geldi benim:

 

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/68369-evliliğe-biyolojik-olarak-elverişli-olanlar-nikahlanabilirmiş/&do=findComment&comment=1458201

 

:)

Vaziyet bu işte.

Olmayan kitap.

Olmayan din.

Yani aslında "olmayan" cevap.

Ne tarihte, ne günümüzde...

Varsa yoksa nevi şahsına münhasır öznel ayet bükücülüğü...

 

Hiçbir zaman da olamayacak.

Aklınızda bulunsun diye yazdım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...