Jump to content

Belki de bu sitedeki en doğru ve en mantıklı açıklamalar bu linkte


Recommended Posts

9 saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

 

Üstünlük konusuna kadar okudum kısaca “erkekler kadınlardan üstündür, kadınların itaat etmeleri gerekir” diyor işte.

 

Siteyi yönetenler koskoca ilahiyat görevlileri, elbette öküz gibi değil de midesi geniş olanın yiyip yutabileceği hale getirip söylemişler.

 

Ayrıca insan utanmaz olursa, niyeti de bozuk olursa, toplu soykırımı bile güzeller, tarihte bir çok kez gördük bunu. 

 

Bu güzellemeyi mantığa oturtmak için mantıksal ön kabullerle kendi çıkarına göre oynama, manipülasyon yapar. Örneğin hiç reissiz aile olursa anarşi olur, iki reis olursa kavga eksik olmaz, kadın reis olursa çok yumuşak olur gibi.

 

Geriye kendileri bilerek erkeğin reis olması mantıksal çıkarımını tek bırakırlar. 

 

Halbuki gerçekte ailede çoğu zaman reislik diye bir kavram yoktur, eşitlik ve iş bölümü vardır, karşılıklı sevgi ve saygı vardır. Sağlıklı bir aile temeli için bunlar gereklidir.

 

Ayrıca ailede kadının daha otoriter ve sert olması da çok sık karşılanılan bir durumdur. Böyle şey olmaz, böyle şey yoktur demek gerçeği kendi çıkarına eğip bükmektir. İnsanın en başta kendine karşı utanmaz olduğunu gösterir.

 

Bu kadar yazmaya değmezdi ama sorularla islamiyet sitesinin tek amacı ateistlerin ışık tuttuğu, parmakla gösterdiği konuların üzerini örtmek ve yayılan kötü kokuları gidermektir. Yaptıkları açıklamalarla bir çok kez kendi içlerinde çelişmektedir. Yine de çoğu konuda ateistleri onaylayıp “Böyle bir şey yoktur” demek yerine “Ama aslında bu güzel bir şey” tarzı güzelleme içerir.

 

Zamanında Hitler de yahudileri yakmanın ne kadar güzel olduğunu anlatıyordu.

 

Erkekler kadından üstünmüş ve bu çok iyiymiş PEEEEH!!!

 

 

tarihinde Sundance tarafından düzenlendi
Yazım hatası
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 93
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

6 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

problemleri  söyleyin  yazıda  meselâ  2 şahitlik  meselesinde  ne  gibi  mantıksızlık  var. 

Kadın ve erkek, kas kütlesi dışında eşittir..Nokta..!

Açıklamaların hepsi zırva, hiçbir dayanağı yok, kıçtan uydurulmuş, bilime aykırı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu dindarlar bir ălem...
Bazıları meyilli oldukları dini ălenen dışa vurma cesaretini bulamadıkları için, habire oradan buradan bağlantı getirirler.

Bazıları vardır; kişisel egolarını tatmin etmek için kendi bloglarındaki zırvaları buraya taşırlar.

Bazıları da kendilerini haklı çıkartmak için sürekli sadece(!) işine gelen tercümenleri görür veya "Ben falanca forumda bunu açıkladığımda orada da bana hak vermişlerdi." minvalinde birşeyler söyler.

Seçin, beğenin, alın.

Özünde hepsi de mălum dinin güzellemesini yapıyorlar. Ha gizli ha ălenen. Bunların üçünü bir araya getirseniz, kendi aralarında anlaşamazlar, ki bu forumda bunun sayısız örneği mevcuttur.

Halbuki bunlar da hınzır gibi biliyorlar, bilhassa anadili Arapça olanlar bu dini asırlardır nasıl anlamışlar, uygulamışlar ve hălen de nasıl uygulamaktadırlar. Bu insanları bile bile görmezden gelmek için epeyi vurdum duymaz olmak lazım galiba.

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
22 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

problemleri  söyleyin  yazıda  

 

Sen ya salaksın, ya salağı oynamakta yarar görüyorsun. Sana bilimden başka yol gösterici yoktur, din bir hiçtir, bitin yavşağı kadar değeri yoktur diye elli kere mi söyleyeceğim? Hayır elli kere söyleyince anlarım diyorsan üşenmeyeyim! :D

 

Sana şu saçma bu saçma diye tek tek gösterecek halim yok! Kökten, toptan, temelden yanlış, çünkü din! Dogmatik! Hurafe! Uydurma! Cahilce! Başka ne istiyorsun?

 

Senin yapacağın, burada din savunmak değil. Biz burada dine bit yavşağı kadar değer vermiyoruz. Bit yavşağı yerine koysak da "yok ya o kadar değil biraz değeri vardır" desen! Sıfır yani, hiç! Üç beş eder desek de sen "yok ya eder bir sekiz on" desen!

 

Senin yapabileceğin ancak tanrı ya bir de varsa şüphesi üretmeye çalışmak olur. Başka yapabileceğin yok!

 

İşin doğrusu, bu toplum din konusunda aptalca bir vicdan yaptı aklı sıra. "Ya acaba biz bu dini horladık, küçümsedik, dışladık, hakir gördük mü acaba yoksa yanlış mı yaptık" diye bir tereddüte kapıldı. Çünkü ahlaksız. Ahlaksızlar hiç bir şekilde ikilemden çıkamazlar. Dine yaklaşsa da uzaklaşsa da ikilemde olacaktır. Uzaydan en mükemmel sistemi indir, ahlaksız onu da bozar, büker.

 

Bencil, çıkaratapar, ahlaksız olduktan sonra kimse düzeltemez. Uzaydan uzaylılar gelse onlar da düzeltemez. Demokrasi de düzgün, demokrat insanlarla yürür. Gökten demokrasi inmez!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kendi Allah’ının ne dediğinden habersiz, neye inandığı hakkında zerre fikri olmayan, din cahillerini anlıyorum da İslam’ın ne olduğunu bilen, Kuran, fıkıh, hadis görmüş olanlar nasıl oluyor da karşımıza çıkıp realiteyi eğip bükmeye çalışıyorlar onu anlamıyorum.

 

Bu özgüven nereden geliyor acaba?

tarihinde Sundance tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran'a göre

KADIN erkek, ZENCi beyaz, BU MiLLETTEN o milletten, GÜÇLÜ zayıf...farketmeksizin

bütün insanlar hukuken eşittir. O yüzden ayetler ba'dukum min ba'd der. 

 

Hukukî eşitliğin dışında eşitlik aranmaz.

 

Örneğin

kadınlar, doğum esnasındaki tavırları da gösterir ki, acılara erkeklerden daha dayanıklıdırlar

ama kadınlar ve erkekler hukuken eşittir.

 

Bazı erkekler ötekilerden daha gelişmiş kaslara sahiptir

ama bütün erkekler hukuken eşittir .

 

Erkekler kadınlardan daha gelişmiş kaslara sahiptir

ama erkekler ve kadınlar hukuken eşittir.

 

Erkeklerin kadınlardan daha güçlü kuvvetli olmasını bahane edip

kadınların erkeklere eşit olmadığını öne sürmek

hukukî eşitliğin üzerini örtmek suretiyle  kafirlik etmektir.  

 

tarihinde Hasan Akçay tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Anadili safkan Arapça olan aydın bir şahsiyetin mălum kitap hakkındaki yaptığı özet şöyle:
Bu kitabı okumak, bir süpermarkete gitmeye benzer.

Orada neredeyse herşeyi bulursunuz: Merhamet ve nefret; hoşgörü ve hoşgörüsüzlük; bağışlama ve intikam.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Sundance yazdı:

Kendi Allah’ının ne dediğinden habersiz, neye inandığı hakkında zerre fikri olmayan, din cahillerini anlıyorum da İslam’ın ne olduğunu bilen, Kuran, fıkıh, hadis görmüş olanlar nasıl oluyor da karşımıza çıkıp realiteyi eğip bükmeye çalışıyorlar onu anlamıyorum.

 

Bu özgüven nereden geliyor acaba?

 

Koyun sürülerinin çobanlara ihtiyacı var. Kurt kapar yoksa. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ooh, mis gibi kafa. Erkek kadının bir şekilde hakimidir, evlilikte, özellikle evin, kadın ve çocukların bakımından erkek sorumludur, hepsine bakmak onun görevidir (e patronsa bakacak tabii) anlayışı, bugün bu ülkenin pek bir Müslüman kızları tarafından şahane biçimde kullanılıyor. 

 

Evleniyorlar, üç beş aydan sonra boşanmaya kalkınca ömür boyu nafaka bağlatıyorlar. Çocuğu olanlara nafaka zaten şart ama çocuksuz olanlar da alıyor. Evin eşyalarını, düğünde takılan bütün ziynet eşyalarını falan da alıp adamı boğazına kadar borç batağının içinde bırakıp misler gibi hayatlarına bakıyorlar. 

 

Çok güzel oluyor... Bu kızlara kızıyor, onursuz buluyordum ama şu çağda şu inanışı destekleyen, erkekleri evin her türlü reisi ve kadının bakıcısı olarak gören kafaları gördükçe çok iyi yapıyorlar diyorum. 

 

Genç kadınlar artık bu masalları referans almıyor. İşine, çıkarına bakıyor ve boşanma söz konusu olduğunda erkeğin anasını ağlatıyor. 

 

Çekin belanızı... Birbirinizi yiyin. Arada kaynayan saf ve iyi niyetli olan dinsiz veya dinle ilgisi olmayan inançlılara üzülüyorum ama üzülmemek lazım. Akıllı olsalardı. Herkes akılsızlığının cezasını bir şekilde çekiyorsa ki çekiyor, onlar da çeksin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamcılara söylüyorum; kadın erkek eşit değildir yahu! Bir ateist olarak ben de sizin gibi düşünüyorum. Ciddiyim. Evet kadın erkek eşit değildir. Yalnız bu eşitsizlik sadece cinsiyet üzerinde geçerli değildir. Bütün insanlar eşit değildir. Örneğin benim zekam, duygularım, yeteneklerim, fiziğim ve kaslarıma eş ikinci bir insan gösterebilir misiniz. Hayır. Yani benim esitim yoktur. Sizin de esitiniz yoktur. Hiçbir canlının eşiti yoktur. Dünyada eşitlik arayan insanın aklından zoru var demektir. Eşitlik fabrikasyonla ilgilidir! Esitlik bire bir ölçülen ve kopyalanan şeylerle ilgilidir. (Bu bakımdan tek yumurta ikizleri daha eşittir!) Yok kadın duygusalmıs da unutkanmış da.. İster kadin-erkek, ister tüm insanlar, isterse de hayvanlar aleminde iki taraf karşı karşıya geldiğinde uzlaşma sağlanırsa paylaşımcılık olur. Arzu edilen de budur. Ama uzlaşı sağlanamazsa her zaman dünyanın ilk kuralı, en eski kuralı geçerlidir. Güçlü olanin dediği olur. Gücü beliryen sadece cinsiyet değildir! Zeki bir kadın, daha az zeki bir adamla evliyse sen reisliği erkeğe versen ki nolur? Zaten o evde anarşi olur!!!

 

Ha derseniz ki medeni dunya, verilen haklar, hukuk normları bakımından eşitliği tartışıyoruz. E bunu 1400 yıl önceki normlarla tartışmak zaten en hafif tabiriyle saflık olmaz mı? Kim reis olacak, reis olmazsa anarşi olur, şöyle olmazsa bu olur... Yahu bunlar ne zamandan kalma tartışmalar. Nasıl bir aile tasavvurunuz var? Mağara dönemi sona erdi! Çadır dönemi de sona erdi! Belki konut dönemi de sona erecek.. İnsanlik nereye evrilecek bilmiyorum ama tekrar mağaraya doğru evrilmeyecegi kesin! 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

 

Nisâ

034: Er ricâlu kavvâmûne alân nisâ

135: kûnû kavvamîne bil kıst

 

Görüldüğü gibi

iki ayetteki kelime de aynı: kavvâm

 

Şimdi de

Diyanet Vakfı'nın çevirisine bakalım,

kavvâm ne imiş:

 

034: erkekler kadınların yöneticisidirler. 

135: adaleti ayakta tutan... kimseler olun.

 

Men çi guyem tamburem çi guyed. 

Ben ne derim tamburam ne der...

tarihinde Hasan Akçay tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

kırılgan  yapısı  var  

 

Yok öyle bir şey. Size kendinizi pek bir "erkek" gibi hissettirmek ve kadın üstünde hakimiyet kurabilmenize dayanak oluşturmak için uydurulmuş yalanlar onlar. Çevrene bir bak bakalım, kaç tane öyle kırılgan, duygusal, kendi çıkarını gözetmeyecek kadar saf kadın göreceksin. Kadınlar ancak aşık olduklarında, yani kadın erkek ilişkilerinde romantiktir falan ama erkek o durumlarda daha da aptaldır. Bu noktada ikisinin de bolca zaafı vardır. 

 

Kadın kırılgan değildir, işine geldiğinde kırılgan bir zavallı gibi davranmayı iyi bilir sadece. Salaklar da bunu afiyetle yer...

Öte yandan kadının bu uyanıklığı kendisine uzun vadede zarar verir, bunu zaten biliyoruz ama ne yaparsın ki durum bu... 

Erkekler kadınlardan daha duygusaldır üstelik. Müslümanlığı azgınca, yobazca olanlar hariç tabii. Onlar, eşi benzeri olmayan ayrı bir tür gibi. Korkunç ve iğrençler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 dakika önce, quayz yazdı:

Bence çok emin olmamak lazım.Bir nükleer savaş sonrası sığınabileceğimiz yerlerden biridir mağaralar.

 

Mağaraya siğinmak başka bir sey. Ben mağarada da yaşasam algilarim mağara insanı gibi olmayacak! Tıpkı evde yaşayıp mağara insanı gibi düşünmeye devam edenler olduğu gibi?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu mălum kitabı bire bir mălum tanrının sözleri olarak görmek zorunluluğu, müslümanların yumuşak karnıdır. Hal böyle olunca, bu dinin müritlerinin hareket alanı da epeyi kısıtlanıyor. Bu açıdan baktımızda ve bunların farklı eylemlerini gözlemlediğimizde, koyu dincileri bir kenara bırakıyorum, günümüzde bu dini kurtarmaya çalışanların benim gördüğüm kadarıyla üç farklı yöntemleri göze çarpıyor.

 

1. Sıkıntılı pasajlar yok hükmünde sayılıyor veya görmezden geliniyor. Ilımlı müslümanlar ağırlıklı olarak spritüel yönüne yoğunlaşıyorlar ve hemen hepsi diğer pasajların da olduğunu biliyorlar, ancak onlara göre bunların pratikte pek bir önemi yok. Buna bir nevi vurdum duymazcı sessiz reform denebilir.

 

2. Bazıları zamana uygun olmayan pasajların anlamını değiştiriyorlar. Bunu yaparken yeni tercümeleri ve yeni yorumları piyasaya sürüyorlar. Ancak bunu yapanların, asırlardır Arap, Türk, Fars ălimlerinin ve din okullarının yanlış anladığını ve tercüme ettiklerini iddia ederken yüzleri hiç kızarmıyor.
 
3. Sıkıntılı pasajları kabul edenler de var, ama bu pasajların o devirin konteksinde değerlendirilmesinin gerektiğini ve bu nedenle artık bağlayıcı hükmünün kalmadığını belirtiyorlar.
Bu son yöntem "Bu kitap evrenseldir ve bütün zamanlara hitap eder" diyenlerin kulağını çınlatıyordur mutlaka.

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Videode 1:20

Hanife:


Kadınların da ayakta durması lazım değil mi.

 

 

 

 

Erkekler kadınlar üzerinde kavvâmdırlar-Er ricâlu kavvâmûne alân nisâ

çünkü Allah bazı kimseleri daha varlıklı kılmaktadır -bi mâ faddalallâhu ba’dahum alâ ba’d

ve çünkü onlar mallarından harcarlar -ve bi mâ enfekû min emvâlihim

 

Örneğin Allah Hanife'yi daha varlıklı kılmaktadır,

demek ki Hanife evlendiğinde mallarından harcama yapacak

ve evlendiği erkeğin üzerinde kavvâm olacak.

 

Muhammed nebinin zamanında da

bizim Hanife gibi Allah'ın erkeklerden daha varlıklı kıldığı mümin kadınlar vardı;

onlar da mallarından harcadılar ve erkekler üzerinde kavvâm oldular. 

 

Kadınların erkeklerden üstün olduğunu mu gösterir bu,

erkeklerin kadınlara eşit olmadığını mı gösterir?

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

kırılgan  yapısı  var  

 

Geleneksel veya sağlıklı yetişmiş bir kadın bir erkeği paralar. Uydurmayın. Nordik, slavik, alaska, eskimo, orta asya, kafkas çerkes .. ne olursa farketmez.

 

Süleyman Ateş, 2 kadının şahitliği 1 erkeğinkine eşittir olayında, kadınlar fizyolojisi gereği unutabilir demişti. Hiç geçerli bi iddaa değil.

İslamcıların genelde ailelerindeki kadınlar çöp olduğu için herkesi kendileri gibi çöp sanarlar. Babam anamı paralar her konuda çünkü özgürdür, eğitimlidir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
38 dakika önce, Hasan Akçay yazdı:

 

 

Sümerlerde bi dönemden önce kadınlar kavvam. Şu anda köylerde kahvede pişpirik oynayan adamlarına karşı da kadınlar kavvam. 

Bizim evde de annem. Babamı sürekli evden atmakla tehdit ediyor çünkü babam bi nane yapmıyor whatsappta sabahtan akşama.

İslamcı çöplük değil bura. Afganistanda falan eğlenin.

tarihinde emretemelkuran tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...