Jump to content

Dünyanın dört bir yanından dinsel ritüeller


Recommended Posts

Büyük kanlı ritüel

Nepal´de Hindu tanrıçası Gadhimai uğruna neredeyse 300.000 civarında hayvan bir hiç uğruna hayatını kaybediyor. Hayvan kurbanları güya şanş, uzun ömür ve zenginlik vaad ediyor. Elbette sadece insanlara...
İnsanlar bu şekilde tanrının kendilerine daha bir merhametli olacağına inanıyorlar. Her 5 senede bir Katmandu´nun Bariyapur kentinde 20000 camız ve 300000 kuş, keçi ve koyun bu merasimde kurban edilecekler. Daha sonra hayvanların etleri dindarlara paylaştırılıyor.

Bu merasim, Bariyapur´daki Hindu tapınağının baş rahibinin 2 fare, 1 horoz, 1 kuzu ve 1 domuzu kurban etmesi ile başlıyor. Bu ritualden sonra tüm inançlılar "Gadhimai çok yaşa!" diye haykırıyorlar ve yakındaki meydana akın ediyorlar. Orada 250 kasap camızları öldürmek için başlangıç sinyalini beklemektedir.

image.jpeg.a591aa312b247bb38f08c26cca319afd.jpeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

Voodoo

 

Voodoo kültünün temeli aslında Batı Afrika´ya dayanır. Zamanında Afrıka´lı insanların köle yapılması ve onların zorla götürülmesi nedeniyle Amerika kıtasına, bilhassa Karibik´e kadar gitmiştir bu inanç.

 

Voodoo kelimesi "ruh" veya "tanrı" anlamına gelmekle beraber monoteist bir dindir ancak bu tanrının yanında tanrı özellikleri taşıyan sayısız ruhsal varlıklar vardır. Bu dinin müritleri dünyanın iki parçadan oluştuğuna inanır; birinde insanlar, diğerinde ruhlar yaşar. Sabit bır sınır yoktur ve sürekli sınır ihlalleri meydana gelmektedir. Hem Afrika hem de Karibik´de 60 milyon civarında inanırı var; Benin ve Haiti´de resmi din olarak kabul görmüştür ve devlet güvencesi altındadır.

 

Piyasada dolaşan hikayelerin aksine kara büyü veya insan kurbanı ile pek bir alakası yoktur. Ancak bazı önemli ritüelleri vardır. Bu ritüeller arasında dans, önemli bir yer teşkil eder. Dansa iştirak edenler adeta kendilerinden geçmektedirler. Danslar genellikle davul, çıngırak ve şarkılar eşliğinde yapılır. İnanca göre dans edenler Loa ruhları tarafından ele geçirilmekte ancak bunu yaşayanlar, kendilerini şanlı olarak görmektedirler. Çünkü bu eylem onlar için bir şereftir ve bu insanlar diğerleri tarafından saygı görürler.

 

Alkol, tütün veya parfüm sunumu yapıldığı gibi hayvanları kurban etmek bu ritüellerin bir parçasıdır. Kara büyü Voodoo kültünde resmi olarak yasak olmasına rağmen büyü yapan cadıların olduğu da iddia edilmektedir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...