Jump to content

Zeyd meselesinde tek anlayamadığım kısım ?


Recommended Posts

Bu konuyla ilgili birşey yazmadım belki ama umrumda olmadığından adamlarla savaşmak bile onlara malzeme vermektir bana göre o yüzden müslümanlarla hiç işim olmaz kin gütmem tartışmam ama olanlar ortada bu ve bunun gibi bir çok konu herneyse diğer teistlerden bir farkları yok benim gözümde

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 429
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

On 02.12.2018 at 23:12, democrossian said:

Hasan kaçtı madem size soralım. Nerede yazıyor?

 

 

Sanki burda savaş var... Hasan üstünlüğü ele geçiren düşmandan kaçtı;

hayır, ben sizi dost olarak görüyorum;

beni düşman olarak görenlerin kavgacı üslubunu ve ahkam kesmesini protesto etmek için

bir hafta on gün forumda yer almayacağımı belirttim.

 

Ahkam kesmeye örnek:

 

Laik yasamıza göre

evlat edinenin

evlatlığının eşiyle evlenmesi yasaktır.

 

Gerekçe: 

 

Evlatlık edinenin

yaşça kendisinden küçük olan evlatlığını 

istismar etmesini önlemek.

 

Dedim ki 

istismar ihtimali ortadan kalkarsa

yasak ta ortadan kalkar.  

 

Getaf:

 

Hasan Bey

daha önce sizin bir sapık olmadığınızı/olamayacağınızı söylemiştim.

O sözlerimi geri alıyorum.

 

Hasan Bey 

sapık olmayı niçin hak ediyor?

 

Çünkü Hasan Bey

yasak ortadan kalksın diyor.

 

Ahkam işte böyle kesilir.

 

Yok öyle bişey istediğim

ve öyle bişey istemediğimi

şimdi değil 

bundan 11 ay önce belirtmişim

http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=38953&page=34

 

Yerden göge haklidir laik yasamiz. 

Çünkü bu devirde 
kendilerini müslüman sayanlar 
istismarci insanlardir. 

Kuran kurslarinda çocuklara cinsel tecavüzde bulunacak kadar istismarci,
tecavüzün yalnizca bu kez yapildigi bahanesiyle tacizciyi hos görecek kadar istismarci,
küçük kizlarin, örnegin 6 yasinda evlenmesini caiz sayacak kadar istismarci...

Bunlarin hepsi Kuran'a aykiridir.

Nebinin egitiminden geçen sahabeler bunlari yapmayacak kadar salih-iyi müslümanlardi,
nebinin kendisi salih-iyi müslümandi.
Onlarin evlatliklarinin eski esleriyle evlenmeleri o yüzden makuldu. 

Allah'in ayetindeki ruhsat elbet zaman ve mekan üstüdür, evrenseldir
yeter ki... müslümanlar 
nebi gibi, nebinin egitiminden geçen sahabeler gibi 
mükemmel olsunlar.

Müslümanlar 33:37'in ilk muhataplari gibi mükemmel olana kadar,
bi daha: bugünün müslümanlari mükemmellesene kadar
dogru yasa
evlatlik edinenin evlatliginin esiyle evlenmesini yasaklayan laik yasadir,
gerçek islam o laik yasadadir.

 

*

 

Evlat edinenin evlatlığıyla evlenmesini haram olmasına gelince;

ateistformda daha önce söyledim: 

bakımını üstlendiğiniz "feteyâtikum-genç kızlarınız"la evlenmenizi haram kılan ayet Nisâ 25'tir.
Hem de democrassian idi haram değildir iddiasının sahibi, o yüzden dmeocrassian'a söyledim.

 

Hoşça kalın,

ne zaman ortam dostların ortamı olursa

o zaman dönebilirim; düşmanlığa hayır!

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Hasan Akçay yazdı:

Hasan Bey 

sapık olmayı niçin hak ediyor?

 

Hasan Bey, maalesef tartışmanın bir aşamasında artık dayanamayıp kırıcı olabiliyoruz. Bunun sebebi, bizim ya da kendi adıma konuşayım benim, çok açık gördüğüm bir çarpıklığı sizin görmediğinizi düşünmem. Oysa şu bir gerçek ki başka bir konuda da sizin çok açık gördüğünüz bir gerçeği benim görmemem pek tabii olasıdır. Bu bakımdan kimse kendi doğrusunu başkasına dayatmamalidir. Buradaki sıkıntı belki konunun çok hassas olmasıyla ilgilidir. Fakat bir şeyi açıklıkla belirtmek isterim. Bu konuda sizin üzerinize çokça gelerek bir ahlakcilik yaptığım düşünülmesin. Kendi adıma bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. Ben insanların kendi hayatları üzerinde en ileri derecede tasarruf hakkına sahip olduğunu düşünürüm. Bize göre çok uç, sapıkça gelen tercihlerin de o kişiyi/kişileri bağladığını savunan bir insanım. Bakın çok açık söylüyorum ve bu söylediklerim ne ateizmi ne de başka bir ateisti baglar. Ben mevcut devlet yasalarının da üstünde özgürlükleri savunurum ve bunun çok uçlarda da olsa devlet tarafından baskılanamayacağı düşüncesine sahibim. En marjinal kişi ve gruplara bile toplumun, devletin biçtiği ahlak çerçevesinden bakmam. Ama bir tek şeye bakarim ve devletten de ona bakmasını isterim. Kişi/kişiler yetişkin midir, kendi kararını verebilecek olgunlukta ve yaşta mıdır? Bir istismar/aldatma söz konusu mudur, kişi sonuçlarını bilerek hareket etmekte midir? Tek parametre budur benim için. Aklınıza gelebilecek her örneği/olayı yalnızca bu pencereden değerlendiririm. Ben ahlakcilik yapmam, insanlara ahlak dayatmam. Kimin kimle yatıp kalktığına bakmam. Zeyd olayında benim isyanım ise işin içine kutsiyet katılarak bir istismara kapı açılması ve bunun, örnek olduğu ileri sürülen biri tarafından yapılmasıdır. Ben tekrar konuyu eşeleme niyetinde değilim. Bu konuda farklı düşündüğümüz de ortada. Ama ahlak vurgusu yaparken nerede durduğumu da hatırlatmak istedim. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sinekten yağ çıkarmaya çabalamak umutsuz bir çırpınma. 4/25 Kuran pasajından evlatlıkla evlenme yasağı çıkmaz! 

 

Evlatlığı istismar riski ortadan kalkarsa evlatlığı nikahına alma yasağı kalkar varsayımı da son derece saçma. Niyet okuyuculuğu yapamayız. Niyeti halisse suç sayılan bir fiil işlenebilir diye bir saçmalık olmaz.

 

Öykü belli: İnsanlardan çekinip içindekini dışa vuramıyordun, evlatlığına eşini boşama diyordun yani ikiyüzlülük yapıyordun ama allahtan çekinmen lazımdı, biz isteğini yerine getirip evlatlığının boşadığı eşini sana nikahladık yazıyor. Biter yani... Bu ahlaksızlık. Bu allah diye uyduruk bir merciden sahte bir onay çıkarıp isteği doğrultusunda kullanmak. Allah ticareti.

 

Zeyd'e boşadığı ve işi zorlaştırmadığı için minnettar kalma ve adını allah kelamı denilen şeye yazma var bir de üstelik, tüy dikiyor! Dört ilk ve önemli halifeler denilen adamların bile adı geçmiyor, karısını boşayıp işi zora sürmeyen Zeyd adı hiç çekinilmeden yazılıyor. Bu skandal. Hayır başka kim var adı anılan Kuran'da? Bu nasıl dikkat çekmez? Adamın bir kendi adı geçiyor, bir de canı çektiği fakat nikahlı olduğu için alamadığı karısını boşayıp engel çıkarmayarak büyük bir hizmet!!! gören adamın! Bu skandal bile değil, rezalet!

 

Kuran'da yazmayan öykünün devamı daha da vahim! Zeyd başka da evlenmiyor! Gittiği savaşta belli ki kahrından ölümün kucağına atlıyor! Adam bitmiş yani, yıkılmış, çökmüş! Babası olarak gördüğü adam boşadığı karısını hemen havada kapmış, gıkını da çıkaramamış! Öykü maalesef bu. Yaşandı, yaşanmadı. Karakterler masal kahramanı da olsa değişmez. Önemli olan öykünün ne anlattığı. Anlattığı da bu. Zeyd yaşarken ölmüş zaten. Bu öyküden bu çıkar. Tekeden süt çıkmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bakınız ey falan filanlar! 

Bundan 1000 sene evvel ki Ulemamız Bugünkü Türkiye’nin A dan Z ye toplumunu inceleselerdi.

A dan Z ye her ferdin “kunut duasını bile hocam” diye hürmet ettiklerini görselerdi

Allah belanı tüüüüüüüüh diye söylenirlerdi hahhahaha 

laik Türkiye cumhuriyetimiz gibi

“evlatlıkla evlenmeyi yasaklayan” fetvalar verirlerdi

 

Bu fetvayı vermek çok kolaydır çünkü cahiliyet devri insanlarına birden bire evlatlıkla evlenmek meşru kılınmamıştır.

 

Anlayaba sivrisinek kaplı kurbağa asdfghjkl anlamayana fil hortumu Ahahahahhahaba

 

tarihinde Hurma tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Doğrusu ben bir aralık bu öykü yüzünden Muhammed'in gerçek yaşamış bir kişi olduğunu zannetmiştim. Bir ekip Kuran'ı yazmış ve bunun da "indirildiği" bir kadına aç, çünkü gençliğini yaşlı bir kadınla çürütmüş bir yetim sorunlu adam bulmuşlar diye düşünmüştüm. Bu ekip "bu Kuran bana indirildi" diyerek ekibe hizmet ettiği için istediği her kadını buna vererek bunu ödüllendirmişler diye düşünüyordum. Adam gelinini de isteyince "tamam onu da verelim ama bu son, yettin arttın artık sen" mealinde bir ayet daha yazmışlar diyordum.

 

Fakat öykünün Davud öyküsü ile benzerliği de kuşku uyandırıcıydı! Bir de Kuran'da Muhammed'i azarlayan, tehdit eden pasajlar da olunca bunu kullanan bir ekip işi olması üzerinde durmuştum. Ama tabii sırf Kuran'da bunlar var diye Muhammed yaşadı diyemeyiz o başka. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zeyd meselesini çok kurcalamaya gerek yok. Tevil edilebilir. Bence İslami inkar etmek için yeterli bir neden değil. Hadi neden diyelim. Ve Kur'an'ı insan yazdı diyelim. Bu ayeti eklemeleri için aptal olmaları gerekir. Ateist yada müsluman ol olma farketmez    , kabul edilmesi gereken bir şey varsa bu ayet kasıtlı olarak yazılmış olması.  Yani sıradan bir helalleştirme amaçlı değil . Belliki Gelecek tepki önemsenmemiş.bu ayette kafa tutma görüyorum. Veya baraj gibi .İncil de de vardır "tökezleme taşı " .bakıp bakıp görmeyesiniz, duyup anlamayasınız diye.İnansaydınız sizi iyileştirirdim. ...

Link to post
Sitelerde Paylaş
20 saat önce, Hurma yazdı:

Bu fetvayı vermek çok kolaydır çünkü cahiliyet devri insanlarına birden bire evlatlıkla evlenmek meşru kılınmamıştır.

 

 

Yalnız cahiliye devri dediğiniz devrin insanları evlatlıkla zaten evlenmiyormuş ve evlat edindikleri çocukları kendi çocukları gibi görüp hukuki olarak da hak veriyorlarmış. Yani tastamam bugünkü gibi bakıyor ve yaşıyorlarmış.

 

Bir de kutsal denen peygamberi evlatlığıyla çirkin yöntemler kullanmak yoluyla yıktıkları geleneği kim için yıkmışlar? Bu cahiliye devri insanları Araplar değil miymiş ki? Bu ayet kime indi, peygamber bu pis işi niye, kim için yaptı madem? Yalnız saz kendisi ve saz arkadaşları, minik kabileleri için mi?

 

Birdenbire meşru kılınmamıştır ne demek ayrıca? Adam kuzeni de olan gelinine aşık olmuş, Allah da "içindeki aşkı tutma, bu sana haksızlık, git o kızı al" diye ayet indirmiş pat diye.

 

Demem o ki, bunlar saçma salak, pis, zararlı, çirkin işler. O devir birileri böyle sapıtmış ve toplumun dinamiklerini de değiştirmiş. O değişim kutsal kitaba girince stabil hale gelmiş. Bizim konuştuğumuz şey de tam olarak bu. Evlatlıkla da onun karısıyla da evlenebilmek için epeyce bir ahlaksız, pis insan olmak lazım, hepimiz doğal halimizle böyle düşünüyoruz zaten. Yani ne sen ne de Hasan Akçay evlatlığı geçtim, onun karısıyla da evlenmeyi hiçbir şekilde hoş görmez, kabul etmezsiniz.

Ama işte işin içinde kutsal kitap olunca bir şekilde temize çekmek gerekiyor ve siz zor durumda kalıyorsunuz. Sizin işiniz de zor, ne diyeyim...

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 01.12.2018 at 06:41, Hasan Akçay yazdı:

Eğer iddia

o evlilikte amacın sevişmek olduğu ise

ve o evlilikte ısrarla iğrençlik aranır ise 

aranan bulunur.

 

Evlilikte amaç sevişmek olmayacak da ne olacak Hasan Bey? Sevişmek istemek, birini arzulamak kötü bir şeymiş gibi, onunla özgürce birlikte olmayı düşlemek ayıpmış gibi yazmışsınız.

İnsan aşık olduğu, sevdiği insanla sevişmek ister. Çok ister hem de. Dokunmadan aşk olmaz çünkü. Aşkın en doğal, en güzel ayağıdır bu. Hatta evliliğin temelidir, en önemli saç ayağıdır. İlişkinin içinde bulduğu hal, kişilerin birbirine karşı hissettikleri hep sekse yansır, onunla ortaya çıkar.

 

Mesele peygamberin bir kadına aşık olması ve onu istemesi değil. O da fani neticede... Elbette birine gönlü düşecek, onu arzulayacak, ona sahip olmak isteyecek.

Burada mesele, bu adamın gözünün doymaması, evlatlığının karısına bile göz koyacak kadar azması, çoluk çocukla evlenecek kadar sapıtması. Düzineyle karısı, sayısız cariye ve kölesi var. Allah onun seks hayatını sınırlı yaşamaması için özel ayetler indiriyor. Kimin eli kimin cebinde, belli değil. Rezilliğin, bayağılığın, ahlaksızlığın bini bir para...

E kutsal kitap hepsini tek tek not düşüp bize de aktarınca sorun çıkıyor. "Bu ne saçma, ne iğrenç bir kutsallık be" diyoruz haliyle. İçimiz almıyor. Bu adam bir de rol model olunca işin rengi iyice değişiyor, pis bir hal alıyor. Öyle olmasa Arap alemi minicik kız çocuklarını kendilerine karı diye alıp akın akın tecavüz edemeyecekti bugün. Kadınlar görünmez olmak için kapkara çarşaflara bürünüp eziyet çekmeyecekti. Karısını veya kocasını aldattı diye kuyuya gömülüp taşla öldürülmeyecek ya da kafası koparılmayacaktı. Allah öyle istemiş diye Müslüman olmayan veya Müslümanlığı beğenilmeyen insanlar cihat adı altında öldürülmeyecek, işkenceye uğramayacaktı.

 

Bir adamın 15 karısı olmaz Hasan Akçay. Nedeni ne olursa olsun bu normal değil. Kuzenle evlenilmez, evlatlığın karısı kendine karı edilmez. Bu adam peygamberse hele, çok daha temiz, çok daha dikkatli, çok daha disiplinli yaşar. Onu bu kadar önemseyen, kendine elçi diye seçen Tanrı, bu saçma sapıtık işlerle uğraşmaz. Geleceği bildiği iddia ediliyor ya hani, bu çağı da bilir, birilerinin o emirleri ahlaksız bulacağını bileceği gibi.

 

Dinler ve onların kitapları insan yazmasıdır. 1500 sene önce çölde yaşayan birtakım zavallı cahillerin yazdığı ve bütün iç dünyalarını da yansıttığı metinlerdir dinler. Sadece İslam değil, diğer ikisi de öyledir. Bu üç büyük din Ortadoğu bataklığından çıkmadır işte...

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 saat önce, Hurma yazdı:

ben ..……. (aklı sıra ateistleri kastettiği hezeyanlar) …... bireyleri aklı başında bireyler olarak görüyorum

 

Araplar buna "intakı hak" derler! :D Bununla allahın doğruyu iradesi dışında söyletmesini kastederler!  Tabii ki basit bir dil sürçmesi ama en azından panteist bakış açısıyla tanrı zannedilen doğanın tam denk gelen bir oyunu! :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, fezadabirtürk yazdı:

Zeyd meselesi...............…. İslami inkar etmek için yeterli bir neden değil.

 

Tek bu olsa "tükan" senin de... Her tarafından buna benzer sorunlar fışkıran bir dinden bahsediyoruz! "hadi Kuranı insan yazdı diyelim" diye bir şey yok, tabii ki insan yazdı! Yok allah mı yazdı! :D

 

Yazılma nedeni Muhammed değilse de etkili birinin gelinine göz koymasıdır elbette. "Davut da Muhammed de böyle şeyler yaptı, noolacak yaaav" diyebilmek için bu öykü yazılmış. Örneği de var Tevrat'ta. Kopyalama açık!

 

Onu kurcalama bunu kurcalama. "Ellemeyin şu islamı yaşayıp gitsin arada derede gariban" desene sen şuna! Sizin bu islama acıyasınız tutması çok komik. O size asla acımaz. Eline fırsat geçmeye görsün! Bir çok batılı yeşil meşil sosyalist mosyalist de bu sakat kafada! "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın", hatta "gitsin hoşlanmadığım kişileri de sokarsa daha makbule geçer" kafası yaşıyorlar. Hatta "yılanı besleyelim ki gidip istenmeyen adamları (örneğin Beşşar Esad örneğin Muammer Kaddafi) soksun!"

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Türk Ateist yazdı:

 

Yalnız cahiliye devri dediğiniz devrin insanları evlatlıkla zaten evlenmiyormuş ve evlat edindikleri çocukları kendi çocukları gibi görüp hukuki olarak da hak veriyorlarmış. Yani tastamam bugünkü gibi bakıyor ve yaşıyorlarmış.

 

Bir de kutsal denen peygamberi evlatlığıyla çirkin yöntemler kullanmak yoluyla yıktıkları geleneği kim için yıkmışlar? Bu cahiliye devri insanları Araplar değil miymiş ki? Bu ayet kime indi, peygamber bu pis işi niye, kim için yaptı madem? Yalnız saz kendisi ve saz arkadaşları, minik kabileleri için mi?

 

Birdenbire meşru kılınmamıştır ne demek ayrıca? Adam kuzeni de olan gelinine aşık olmuş, Allah da "içindeki aşkı tutma, bu sana haksızlık, git o kızı al" diye ayet indirmiş pat diye.

 

Demem o ki, bunlar saçma salak, pis, zararlı, çirkin işler. O devir birileri böyle sapıtmış ve toplumun dinamiklerini de değiştirmiş. O değişim kutsal kitaba girince stabil hale gelmiş. Bizim konuştuğumuz şey de tam olarak bu. Evlatlıkla da onun karısıyla da evlenebilmek için epeyce bir ahlaksız, pis insan olmak lazım, hepimiz doğal halimizle böyle düşünüyoruz zaten. Yani ne sen ne de Hasan Akçay evlatlığı geçtim, onun karısıyla da evlenmeyi hiçbir şekilde hoş görmez, kabul etmezsiniz.

Ama işte işin içinde kutsal kitap olunca bir şekilde temize çekmek gerekiyor ve siz zor durumda kalıyorsunuz. Sizin işiniz de zor, ne diyeyim...

 

Ben hür bir insanın derler diyecekler dediler kayıtlarıyla bağlı değilim

Elbette günümüzde hür olmayan insanlar Evlatlıklarının boşadığı eş ile evlenmeyi hoş görmezler  çünkü 

insanlar pis pis konuşurlar “vay evlatlığının her türlü fantazi yaptığı kadınla evlendi bakma sen evde olmayınca o yine ona yanaşır” derler ama böyle de demezler çok daha pis konuşurlar. 

Çünkü toplum ağzıyla mümin haliyle allahsız kitapsız dinsizdir

 

mümin fertlerden oluşan toplumda pis düşünceler dedikodular olmadığından rahatlıkla evlatlığın BOŞADIĞIIIIIII kadınla evlenilebilir.

 

bakın sen zannediyormusun ki şuanmgünümüz toplumunda evlatlığın eşi boşanmışken adama ilgi gösterdiğinde adamın onu kullanmayacağını?

eğer hakikatten böyle zannediyorsan etrafındaki bütün erkeklerden nefret etmelisin buna hayır diyecek erkek bulamazsın çünkü.

erkek tarafında bakılacak olursa öz oğlunun boşadığı kadın olmadığından herhangi bir sakınca görmez. Ama evlemeye gelince evlenmez vayyyy  anasını sevdiğimin diyorum susuyorum 

tarihinde Hurma tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Hurma yazdı:

 

Ben hür bir insanın derler diyecekler dediler kayıtlarıyla bağlı değilim

Elbette günümüzde hür olmayan insanlar Evlatlıklarının boşadığı eş ile evlenmeyi hoş görmezler  çünkü 

insanlar pis pis konuşurlar “vay evlatlığının her türlü fantazi yaptığı kadınla evlendi bakma sen evde olmayınca o yine ona yanaşır” derler ama böyle de demezler çok daha pis konuşurlar. 

Çünkü toplum ağzıyla mümin haliyle allahsız kitapsız dinsizdir

 

mümin fertlerden oluşan toplumda pis düşünceler dedikodular olmadığından rahatlıkla evlatlığın BOŞADIĞIIIIIII kadınla evlenilebilir.

 

bakın sen zannediyormusun ki şuanmgünümüz toplumunda evlatlığın eşi boşanmışken adama ilgi gösterdiğinde adamın onu kullanmayacağını?

eğer hakikatten böyle zannediyorsan etrafındaki bütün erkeklerden nefret etmelisin buna hayır diyecek erkek bulamazsın çünkü.

erkek tarafında bakılacak olursa öz oğlunun boşadığı kadın olmadığından herhangi bir sakınca görmez. Ama evlemeye gelince evlenmez vayyyy  anasını sevdiğimin diyorum susuyorum 

 

Vay canına! Sen büyük ahlaksız çıktın ya?

 

Adam evlatlığının karısına aşık olacak, o da adamı isteyecek, ama elâlem "Aman da evlatlığıyla her tür fanteziyi yaşadığı kadınla evlendi, hem o kadın ne yapar eder onu boynuzlar" şeklinde düşünecek diye adam kendini bu işten alıkoyacak.

 

Sen de diyorsun ki "ben hür bir insanım, başkalarının ne dediğine bakmam.. Evlenirim."

 

Rezilsin rezil. Biz günlerdir ahlaki kaygılardan bahsediyoruz, sen kadın,  "evlatlığıyla fanteziler yaşamış dolduğu için" babaya laf geleceğini söylüyorsun, ama kendin "el ne der" kaygıları taşımadığın için hür olmakla övünüyorsun bi de. Kadına bakış açısına bak... 

 

Ben bu toplumu da fantezilerini de iyi biliyorum, hiç merak etme. Köylerde, varoşlarda dönen iğrenç ilişkileri, samanlık kömürlük fantezilerinin nerelerde olduğunu, bütün mahallenin din iman satarken birbirlerinin karılarını kocalarını nasıl kaptığını falan iyi biliyorum.

Evlatlığının karısına da bakar o pislik adam, komşusunun ergen kızına da.

İslam da bütün bu pis işleri misler gibi besleyip yaşatır işte.

 

Mümin toplumda dedikodu olmayacağı için evlatlığın boşadığı karısıyla evlenmek normal olacakmış.

Yani evlenenin yaptığı iş normal, milletin pis dedikodular yapması sorun, he mi? Mümin olsalar sapık dedikodular yapmayacaklar, öteki de rahat rahat evlenecek...

 

Senin bu iletin ibretlik yemin ediyorum. Her yerinden iğrençlik, pislik, sapıklık akıyor. 

 

Bütün erkekler böyle sandığın gibi değil, onu da sen bil. Senin çevren böyle pisse demek...

Link to post
Sitelerde Paylaş
19 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

 

Vay canına! Sen büyük ahlaksız çıktın ya?

 

Adam evlatlığının karısına aşık olacak, o da adamı isteyecek, ama elâlem "Aman da evlatlığıyla her tür fanteziyi yaşadığı kadınla evlendi, hem o kadın ne yapar eder onu boynuzlar" şeklinde düşünecek diye adam kendini bu işten alıkoyacak.

 

Ben Adam kadına aşık olursa demedim.

Kadın adama aşık olursa neler olucağından bahsettim arada dağlar kadar fark var.

 

Adamın kadında gönlü olmasada onunla rahatlıkla ilişkiye gireceğini sonra bu ilişki aşka dönüşürse nasın pis dedikodusundan onunla evlenemeyeceğinden bahsettim.

 

Erkekleri bana mı anlatıyorsun? Sen erkek olamazsın.

kadınsın. Ve kadınlar her erkeği sapık gördüklerinden onlar evlatlığın boşadığı eş ile evlenmeyi bırak

bir erkeğin karısından başka bir kadına bakmasını bile sapıklık olarak görürler. Ama baktıkları kendileri olunca işin şekli birden değişir sapığa aşık olurlar.

tarihinde Hurma tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, Hurma yazdı:

 

Ben Adam kadına aşık olursa demedim.

Kadın adama aşık olursa neler olucağından bahsettim arada dağlar kadar fark var.

 

Adamın kadında gönlü olmasada onunla rahatlıkla ilişkiye gireceğini sonra bu ilişki aşka dönüşürse nasın pis dedikodusundan onunla evlenemeyeceğinden bahsettim.

 

Erkekleri bana mı anlatıyorsun? Sen erkek olamazsın.

kadınsın. Ve kadınlar her erkeği sapık gördüklerinden onlar evlatlığın boşadığı eş ile evlenmeyi bırak

bir erkeğin karısından başka bir kadına bakmasını bile sapıklık olarak görürler. Ama baktıkları kendileri olunca işin şekli birden değişir sapığa aşık olurlar.

Muhmmeden sapığı elbete yer yüzüne gelmemiş.

AHZAP 50- Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

Ahzab süresi37 Ayet. Hani sen Allah’ın kendisine nimet verdiği, senin de (azat etmek suretiyle) iyilikte bulunduğun kimseye, “Eşini nikâhında tut (onu boşama) ve Allah’tan sakın” diyordun. İçinde, Allah’ın ortaya çıkaracağı bir şeyi gizliyor ve insanlardan çekiniyordun. Oysa kendisinden çekinmene Allah daha lâyıktı. Zeyd, eşinden yana isteğini yerine getirince eşini boşayınca onu seninle evlendirdik ki, eşlerinden yana isteklerini yerine getirdiklerinde (onları boşadıklarında), evlatlıklarının eşleriyle evlenmeleri konusunda mü’minlere bir zorluk olmasın. Allah’ın emri mutlaka yerine getirilmiştir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 hours ago, Türk Ateist said:

 

Evlilikte amaç sevişmek olmayacak da ne olacak Hasan Bey?

 

 

 

5:25'ten itibaren, özellikle 13.50....

 

(Alıntı): Aslinda Arap toplumu alisikti "görev evlilikleri"ne 
çünkü cinsel iliskiyi amaçlamayan pek çok insan evleniyordu Kuran'ın indiği ortamda
o kadar ki onlarin durumunu düzenleyen ayetlere ihtiyaç dogdu, örn 2:236, 4:23, 9:49.

 

tarihinde Hasan Akçay tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

13.00, Dr Hayrullah: Hay Allah, kız sen daha yatmadın mı?  

Lan bu ne hal? Ne arıyorsun odamda? Lan yoksa? Tuuu utanmaz arlanmaz.  

Hay Allah cezanı versin ulan, insan... babası yerinde adama...

 

Tövbe yahu tövbe, gel de küfretme be;

bak bak rezile, bi de gülüyo. 

Kız böyle bi gecelikle çıplak çıplak odama gelmeye utanmadın mı?

 

Feride: Valla ne bileyim.

 

Dr Hayrullah:  Ulan her şey aklıma gelirdi de

bu yaştan sonra

senin gibi yüzsüz kızların tecavüzüne uğrayacağım aklıma gelmezdi.

Hey Allah'ım ırzım namusum sana emanet.

 

Feride: Babam... Sen bemim babamsın.

Dr Hayrullah: Kızım! Evladım benim. Hadi, Allah rahatlık versin.

tarihinde Hasan Akçay tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...