Jump to content

Brahma (İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik Safsatası)


Recommended Posts

Cahıllar bilmez diye wikiden alıyoruz, rabbim Hintlilere bol bereketinden vermiş.200px-Brahma_1820.jpg  Adem = Manu , Brahma = Allah , Baba-Oğul-Kutsah Ruh = Trimurti

 

Hz. İbrahim diye bildiğimiz olmayan şahıs Brahma, İslamcıların isim benzerliğidir dediği mors olduğu her bi nanesi ile bizim çakma beş para etmez din efsanelerinin aslıdır.

Brahma (Sanskrit: ब्रह्मा) Hindu dininde yaratılışın tanrısıdır. Vişnu ve Şiva ile birlikte Trimurti denilen tanrı üçlemesini teşkil eder. Brahma Purana 'ya göre o Manu'nun babasıdır. Manu, kendisinden bütün insanların türediği kişidir. Ramayana'da ve Mahabharata'da Brahma bütün insanların ilk ceddi olarak geçer. Brahma, Hindu Vedanta felsefesinde bütün varlıkları kapsayıcı üstün ruh olarak kabul edilen ve cinsiyetten münezzeh Brahman ile karıştırılmamalıdır. Brahma'nın eşi Saraswati'dir, ayrıca Sávitri veya Gáyatri adıyla da anılır. Saraswati, Vedaların Annesi anlamında Vedamáta denilen vedik tanrıçadır. Brahma ise vedik tanrı Pracápati ile özdeşleştirilir. Vák Devi (Hitabet Tanrıçası) olarak bilinen Saraswati'nin eşi olmakla Brahma, Vágiş (Hitabet ve Ses Tanrısı) olarak da anılır.

 

Kırmızı elbiselerle sarılıdır. Brahma geleneksel olarak dört başlı, dört elli, dört yüzü olan ve dört tane kolu olan şekilde tasvir edilir. Her başı, dört vedadan birini ezberden okumaya devam eder. Özellikle Kuzey Hindistan’da çoğunlukla ak sakallı olarak tasvir edilir, bu sembol onun neredeyse sonsuz olan varlığını anlatır. Diğer Hindu tanrılarından farklı olarak Brahma silah taşımaz. Dört elinden birisinde asa, birisinde kitap, bir diğerinde ”aksamálá” (gözlerden yapılmış çelenk) denilen bir tespih vardır, bu tespihle evrenin zamanını takip eder. Brahma, elinde vedaları tutuyor olarak da tasvir edilir.

Puranalarda Brahma’nın zamanla öneminin azalmasından bahseden birçok hikâye geçer. Hindu dininin bağlıları, Brahma’nın ve Sarasvati’nin nimetlerini kaybetmeye insanların dayanamayacağına inanırlar. Bu yoksunluğun halkın yaratıcılığını kısıtlayacağına insanların üzüntülerini gidermeyi sağlayacak bilgiden mahrum bırakacağına inanırlar.

Dört yüz – Dört vedayı simgeler.

Dört el – Dört kolu, dört yönü simgeler: doğu, batı, güney, kuzey.

Tespih – Yaratılış sürecinde kullanılan maddeleri simgeler.

Kitap – Bilgidir.

Altın – Bir iş üzere olmasıdır. Brahma’nın altın yüzü onun kainatı yaratmada aktif olarak var olduğu inancını sembolize eder.

Kuğu – Merhameti ve anlayışı.

Taç – Üstün yetkisi.

Lotus (Nilüfer) – Tabiat ve kainattaki bütün canlıların ve diğer varlıkların hayattar özü.

Sakal – Siyah ya da beyaz sakalı, Brahma'nın bilgeliğini ve yaratılışın sonsuz döngüsünü simgeler.

Vedalar – Onun dört çehresini, kafalarını ve kollarını simgeler.

Hz Muhammedi göğe yükselten yaratık gibi bir de binek hayvanı var mübareğin

Brahma’nın bineği váhana denilen hamsadır (Bir tür kaz olduğu düşünülen bir su kuşu).

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ay kaynaklı Sin inancı, oruçta da güneşin batmasıyla yemek yenmesi gibi olayların aslının dayandığı efsaneler.

Bunları İslamcılar hep görmezden gelir. Fasafiso mistik semitik eğri büğrü sanskritçeden çakma alfabelerin büyüsü altında

alfabelere iman ederler.

 

Dincilere güzel kaynak:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Sin_(mitoloji)

 

Eller göğe açılıyor

https://www.islamic-awareness.org/quran/sources/allah/moongod

tarihinde emretemelkuran tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...