Jump to content

Sızma zeytinyağı floresan özelliğiyle ışık yayar


Recommended Posts

  • İleti 53
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

1 saat önce, Emre Karaköse yazdı:

Altyazı açma  işaretinin hemen yanında çark gibi bir sembol var, orası ayarlar bölümü. İstediğin lisana tercümeyi oradan açabiliyorsun

 

Selam

 

Bilgisayardan girince dediğin şeyler çıktı. Ve diğerlerinide göz gezdirdim.

sağol. 

 

tarihinde Hurma tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...


İnsanda biraz utanma, biraz sıkılma olur. Etrafinde bir çok cahil var diye sen herkesi mi cahil sanıyprsun? Allah-Kitap deyince herşeye inanan, özgür düşüncesi olmayan, Kuran deyince sorgusuzca kabullenen insanlar mı var sanıyorsun?
Bu dandik "mucizeleri" cahil müslümanlar yerler ama burda böyle saçmalıklara alıcı bulamazsın!


İlk kandiller MÖ. 10.000 yıllarında içerisine hayvan yağı doldurularak kullanılır.
MÖ 2000 yıllarında kandillere sıvı yağ ile de kullanılır.
MS 100 yıllarında mum icat olur ama üretimi pahalı olduğundan kandiller devam kullanılır.
19.yyda sıvı yağın yerini (arapların üzerinde oturduğu, Allahın zeytinyağını bilip de çok övdüğü ama zeytin yağından çok daha kullanışlı olan fakat Allahın haberi olmadığı) petrol lambaları yerini almaya başlar.


Müslümanlar, Kurandan önce insanlar sanki taş devrinde mağralarda yaşıyordu da Kuran bir çok şeyi mucizevi şekilde açıklamış gibi reklam yaparlar. Kuranda yazılan herşey o zaman bilinen şeyler, fazlası yok eksiği var.
Ama adamlarda utanma yok, cahil müslümanda yemeye hazır!


Kurandan binlerce yıl önce kullanılan ve tecrübeyle geliştirilen, o zamanda herkesin bildiği şeyleri Kuranda mucize diye yuturmaya çalışmak bu sitede işlemez.


Kuranda Allah gemilerin "a" dan "b"ye götürmek için rüzgarı beklerken elin oğlu kürek çekerek, rüzgara muhtaç olmadan gemilerini sürüyordu. Hatta pusula bile icat edilmişti.
Ya ne anlatıyorum ben!! 
Kuran yazıldığında Ayasofya bile yapılmıştı! Gidip bu mimari şahaseri (özellikle kubbesini) görmenizi tavsiye ederim.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 29.11.2018 at 06:12, Emre Karaköse yazdı:

Evet zeytinyağı en kuvvetli floresan özelliğe sahip gıdadır ve ışık yayar. Tabii bu ışığın görüntülenebilmesi günümüz teknolojisiyle yeni gerçekleşmiştir.

 

Kuran ise bu bilgiyi 1400 yıl önce vermişti:

 

Nur 35. ALLAH göklerin ve yerin ışığıdır. Işığının örneği şuna benzer: içinde lamba bulunan bir oyuk... Lamba bir cam kap içindedir. O cam kap ise, incimsi bir gezegen gibidir. Yakıtı, ne batıya ne de doğuya bağıntısı olmayan, zeytinyağı üreten bereketli bir ağaçtandır. Yağı, neredeyse ateş değmeden aydınlık verir. Işık üzerine ışıktır. ALLAH dileyeni/dilediğini ışığına ulaştırır. İşte ALLAH halka böyle örnekler verir. ALLAH her şeyi bilir.

 

Bu Kuran mucizesi İngilizlerin de dikkatini çekmiş ve konuyla ilgili güzel bir video hazırlamışlar:

 

 

 

Selam

 

Bu mucizeyi sunan ayette floresan özelliğe sahip madde nereye koyuluyor?

 

Lambanın içine...

 

Lamba ne oluyor,  floresan lamba oluyor.

 

Bu da 1400 yıl önce floresan lambanın bulunacağının haber verildiğini gösteriyor.

 

Ateş değmeden yanacağı ayrıntısı bile verilerek.

 

Selam ve sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zeytin yagi ile floresan lamba arasinda akrabalik bulan zekaya hayran olmamak elde degil. Cokmu fosfor soludunuz, nedir söyleyinde bilelim. Birde video paylasmislar , ingilizler bile konusuyor olmuș. Bu video dingilizlere ait degilse bende ben degilim. Arastirirsam bulurum.Bulmadan önce tahmin edeyim, Cezayir. Bakalim tutturabilecek miyim. O nasil videodur , kendi okudugunu acaba anladi mi sunucu ki$i. Ot , bocek ,zeytin, yag dedi sonra ıșık dedi yanaklarinin rengi kirmiziya kaydi oradan kurana quantuma girdi dolanikliktan bahsedecek sandim neyseki bitti. Ohhh cok sükür.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cezayir degilmis, ABD de bir kolejin pakistanlisindan tutun yunan asillisina kadar ortaya karisik elemanlarinin kendi yayinlariymis. Youtube da fazlasiyla videolari var. Hamza Tsiadis , bu ismi yunan bir arkadasima göstermezsem çatlarim.

tarihinde deadanddark tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayasofyanın kubbesinde Nur Suresi 35 bulunmaktadır. Mucize ?

 

 

Antik Mısırda evlilik tanrıçası İsis Mısırlı'lara zeytin ağacı yetiştirmeyi ve ürünlerinden faydalanmayı öğretir. Eski Mısırlı'lar zeytini ve bu kutsal meyvenin nasıl işleneceğini kendilerine tanrıça İsis'in öğrettiğine inanırlardı. 
Mısır'da zeytin, tanrısal erdemlere eşlik ederdi. Firavun Tutankamon'un başındaki zeytin yapraklarıyla örülü taç, adaletin tacıydı. 
Güneş Tanrısı Râ'ya, aydınlanmanın simgesi zeytin dallarını sunan III.Ramses (M.Ö.1198-1166), bundan duyduğu övüncü şu sözlerle dile getirmişti: "Senin şehrin Heliopolis'i zeytin ağaçlarıyla süsledim. O zeytin ağaçları ki, meyvelerinden halis zeytinyağı elde edilir. Bu zeytinyağı, senin tapınağını aydınlatan kandilleri besleyen yağdır." 


Yunanda Deniz Tanrısı Poseidon ile Bilgelik Tanrıçası Athena arasında bir şehir üstüne anlaşmazlık yaşandığında, ‘baş tanrı’ Zeus, anlaşmazlığı gidermek için ikisi arasında bir yarışma düzenler. İnsanlar hangisinin verdiği hediyeyi seçerse, şehre onun adı verilecektir. Poseidon üç dişli çatalını kayaya vurur ve denizlerden dört muhteşem at çıkarır. İnsanlara “bu atlarla dünyanın her yerine gider, ordular kurar, fetihler yaparsınız” der.
Athena ise mızrağını yere saplar ve ondan bir zeytin ağacını çıkarır. İnsanlara “bu ağaç yüzyıllarca yaşar, meyvesini yeşilken de siyahken de yersiniz. Meyvesinden yağ yapar, yağından ateş yakarsınız” der. İnsanlar Athena’nın hediyesini seçer. Şehire de onun adını verirler. Antik Yunan’ın ünlü destancısı Homeros zeytinyağına ‘sıvı altın’ der. 


Tevrat’a göre Nuh Tufanı durulduktan sonra Nuh, gemisinin penceresinden beyaz bir güvercin salar. Güvercin gagasında bir zeytin dalıyla döner. Günümüzde hala gagasında zeytindalı tutan güvercin umudun ve barışın sembolüdür.

Eski Ahit: ''Ve onlara diyeceksin: Bu nesiller buyunca bana kutsal mesh yağı olacaktır.''(Eski Ahid; Çıkış, 30:31).
Mesih;''Kutsal yağda meshedilmiş'' anlamına gelir. Bu gün batı dillerinin tamamında değişik söyleyişleri olan ''oil'' kelimesi, Eski Yunanca'da zeytin ağacı anlamına gelen ''eleia'' kelimesinden türemiştir. Elez ise eski İyon dilinde zeytin anlamına gelmektedir. Kısacası yağ demek zeytinyağı demektir


Tüm semavi dinlerde adı geçen 5 meyve vardır!
Zeytin, İncir, Hurma, Üzüm ve Nar…
Tevrat ve İncil de Zeytin kelimesi 140 kez geçer,
Kuranda Zeytin kelimesi 4 Surede 6 kez geçer. 

 

Tin Suresi’nin 1. Ayetinde zeytin ağacının meyvesi üzerine yani zeytine and içiliyor.
Ayette; “İncire ve zeytine andolsun ki / yemin olsun ki!”denilmektedir


Nur 35:
Allah, göklerin ve yerin Nur'udur. Onun nurunun örneği, içinde çerağ bulunan bir kandile benzer. Kandil, bir sırça içerisindedir. Sırça, inciden bir yıldız gibidir ki, doğuya da batıya da nispeti olmayan bereketli bir zeytin ağacından yakılır. Bu ağacın yağı, neredeyse ateş dokunmasa bile ışık saçar. Nur üzerine nurdur o. Allah, dilediğini kendi nuruna kılavuzlar. Allah, insanlara örnekler verir. Allah herşeyi bilmektedir.


Ayetin özgün metninde Arapça olarak zeytin ağacından açıkça “...Şeceratin mübareketin...” diye bahsedilmektedir. Bu ifade, mübarek / kutlu yani kutsal bir ağaç anlamına gelmektedir. Ne doğuya bağlıdır ne de batıya.
 

 

İnsanlar için zeytin ağacı kutsaldır. Onu Yehova'nın en değerli armağanı olarak düşünürler. Zeytin ağacının kutsallığı onlardan Araplara ve İslam'a aktarılmıştır. 

 

İyi günler

Link to post
Sitelerde Paylaş

    @poiuz

 

        . Koymuş yani 

 

 

   Bu arada yazdığın ayet sadeleştirilmiş yani yazan kişi ne anlamissa ona göre yazmış.yazmıs

           Bu arada yazdığın ayet sadeleştirilmiş yani yazan kişi ne anlamissaa ona göre yazmıs. Keşke öncesinde bir Arapça lügat alaydin yanina çevirmeye calissaydin

    

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bütün maddeler aldığı enerjiyi geri yansıtır. Floresan özellik maddenin bağ enerjileri ile ilgilidir ve karanlıkta gözle görülür. Zeytin tarlalarım var , ömrüm boyunca hep zeytin yağı yedim ama gece parladığını görmedim. Zeytin yağıdındaki kimyasal yapıda floresan özellik yok.  Aynen yorumcu ne anladıysa onu yazmış. Örneğin taşlar da gündüz aldığı ısı enerjisini gece dışarı yansıtırlar ama termal kamerayla bakarsanız onların da parladıklarını görürsünüz.  Her parlaya floresan özellik değildir.  Işık saçmasıyla kutsal olması arasında bağ kuranlar genelde yıldızlara tapanlardır. Her ışık saçanı kutsal yaparlar . Bu yüzden beyazlar üstün ırktır zenciler de kötüdür. Halbuki karanlık daha kıymetlidir.

 

Kuranda zeytin ağacı ise ağaç olarak sadece nur suresinde geçer.  İncir suresinde adı geçen incir ve zeytin ağaç değil bir yerleşim yeri adıdır ,  Tıpkı mısır gibi.  Zeytin ise kelime anlamı olarak meyve değil yağ demektir. Yani ağaç Yağ Ağacı olarak cevrilebilir. Bu durumda palmiye ağacı , hint cevisi ağacı , zeytin ağacı , kastor ağacı , ceviz ağacı , badem ağacı , argan ağacı ....hepsi olabilir mi?

 

Nu 35 i şöyle okuyalım tam sözlük anlamına indirerek ;

 

  ......Sırça, inciden bir yıldız gibidir ki, doğuya da batıya da nispeti olmayan bereketli bir YAĞ ağacından yakılır. Bu ağacın yağı, neredeyse ateş dokunmasa bile ışık saçar. Nur üzerine nurdur o. Allah, dilediğini kendi nuruna kılavuzlar. Allah, insanlara örnekler verir. Allah herşeyi bilmektedir.

 

Ayeti şimdi okuduğunuzda bir Faslı olarak Argan ağacı aklınıza gelir , bir hintli olarak hint cevizi ağacı aklınıza gelir , bir güney afrikalı olarak palmiye ağacı aklınıza gelir.  Bir yunanlı olarak zeytin ağacı akla gelir.

 

 

El şeceratün ZEYTUNETUN ve ZEYTUHA

 

Gel de çık işin içinden..

tarihinde Düşünen Hayvan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayrıca başka kaynaklarda da Zeytin , Taneleri olan ağaç demektir şimdi bir de bu açıdan okuyalım ayeti ;

  

  ......Sırça, inciden bir yıldız gibidir ki, doğuya da batıya da nispeti olmayan bereketli bir Taneli ağaçtan yakılır. Bu ağacın taneleri , neredeyse ateş dokunmasa bile ışık saçar. Nur üzerine nurdur o. Allah, dilediğini kendi nuruna kılavuzlar. Allah, insanlara örnekler verir. Allah herşeyi bilmektedir.

 

Ayrıca ağaç hakkında konum verilmemeiş ne doğuya ne de batıya nasp edilmeyen bir ağaçtan bahsediyor. Zeytin her yerde yetişmez.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...